This is dedicated to the one I love

LadyG

New member
This is dedicated to the one I love

14 לחודש פברואר מגיע מחר ועמו נכון, "VALENTINES DAY" הוא חג האוהבים עפ"י עדות חו"ל וכרגיל גם בנושא הזה הקדמנו את הגויים, שכן אצלנו זה בא מן המקורות, כזכור ט"ו באב והנערות המחוללות בכרמים וגו'. למרות שמקורות החג הם לא ממש אמריקאים ולא ממש מאתמול, בכל זאת היום הזה די מזוהה עם ידידתנו הגדולה מן המערב. וקצת הסטוריה: טרם פרוץ הנצרות, עת היו הרומאים עדיין עובדי אלילים, התפתח יום האוהבים הזה במתכונת של מן הגרלה בה היו הגברברים הצעירים מושכים פתקים עם שמות העלמות הצעירות שהיו הופכות אז לבנות זוגן למעשי אהבה למשך תקופה. (אהבתם את הרעיון?). הסיפור הזה נמשך איזה שמונה מאות שנים עד שהנוצרים נכנסו לתמונה. ואחד האפיפיורים, בנסותו כמובן לעדן את הפסטיבל , הכניס שינוי מהותי ברעיון ולפיו ימשכו מן הקופסה גם הבנים וגם הבנות שמות של קדושים נוצרים במקום שמות של נשים, ויחקו את דרכיהם ואורחות חייהם עד סוף השנה - נו, באמת! הכנסייה החליפה את שמו של האל הפגאני שלכבודו חגגו, בשמו של וולנטיין הקדוש שנסקל באבנים וראשו נערף ע"י הקיסר קלאודיוס שתפס אותו משיא בסתר זוגות צעירים בניגוד להוראתו החד משמעית בדבר ביטול הנישואין באימפריה עקב אמונתו כי גברים נשואים הם חיילים פחות טובים. נו טוב, פסיכים לא היו חסרים גם אז "ורבים וטובים מהם" משפיעים על חיינו גם היום. תכל'ס, אין ממש מאפיינים ליום חג הזה וכל דבר שמתקשר לרומנטיקה הולך טוב עם העסק. מקובל להביא הרבה בונבוניירות, שוקולדים ופרחים זה לזו ושאר מיני לבבות ורודים וכו', אבל אם תשאלו אותי זו הזדמנות ראוייה לדבר על שירי האהבה הגדולים של הרוקנרול. מהו שיר האהבה המועדף עליכם? הבחירה שלי היא Layla , שכתב אריק קלפטון. השיר נפלא אבל גם הסיפור העומד מאחוריו. והרי הוא במלואו לפניכם: ב- 1969 התאהב אריק קלפטון בפטי בויד, אשת חברו הטוב ג'ורג' האריסון. באותו זמן קיבל קלפטון מתנה מחברים ספר שירה מן המאה ה- 12 שכותרתו "סיפורי ליילה ואהובה". הסיפור, שנגע עמוקות לליבו, היה על בחור המתאהב נואשות ביפהפייה לא פנויה. קלפטון ראה מיד התאמה בין הסיפור לחייו הפרטיים. בהשראת הספר, התיישב לכתוב את השיר "ליילה" מתוך תקווה שפטי היפה תשתכנע לעזוב את בעלה. השיר הוקלט לראשונה ב- 1970 ע"י דרק והדומינוס באלבום: Leyla & other assorted love songs קלפטון הזמין את בויד והשמיע לה את השיר והעניק לה במתנה את הספר, שגרם להשראה והצהיר על אהבתו הרבה אליה. השניים ניהלו רומן קצרצר אך פטי סירבה לעזוב את האריסון. קלפטון לא ויתר. לאחר מספר שנים נישאו השניים. אין סוף טוב לסיפור כי האהבה הגדולה הסתיימה ב- 1988 בגירושין אך השיר יישאר לנצח כאחד משירי האהבה הגדולים ביותר של הרוקנרול. Leyla got me on my kneees Lela, beggig darling please, Leyla Darling, won't you ease my worried mind ואם הצלחתם להגיע בשלום עד פה, מהו שיר האהבה הגדול שלכם?

Come on, come on, come on, come on

Now touch me, baby Can't you see that I am not afraid? What was that promise that you made? Why won't you tell me what she said? What was that promise that you made? Now, I'm gonna love you Till the heavens stop the rain יצא אתמול לחשוב על שירי אהבה גדולים אבל עכשיו כשקראתי את ההודעה שלך G עלו במוחי משום שירים של נסיך העצבות בכבודו ובעצמו: ג'ים מוריסון, יש משהו בפשטות הקודרת של ג'ים שמדברת אלי בזמן האחרון. גריס סליק אמרה פעם (וסליחה שאני לוקח אחלה ציטוט מהחידונים שעתידים לבוא):" אנל'א מבינה את המילים של הביטלס, מזתומר'ת "i want to hold your hand" הוא בטח רוצה לזיין אותה", אז אומנם גרייס שהייתה מלכה של טאקט וניסוחים עדינים, בעיקר בכל הקשור לסקס, אמרה פה משהו שיש בו מן האמת, אבל בדברים שכאלה צריך להשאיר גם מקום לדמיון, ולרגש, וזה מה שהופך לפעמים שיר אהבה מקיטש לשיר גדול (כמו ליילה, שהוא שיר אהבה ענק אבל בשום אופן לא קיטש). אישית אני מתקשה לבחור שיר אחד שיהיה שיר האהבה הגדול בכל הזמנים בעיני, במקום זה אני אציין מהאהובים עלי יותר: אם כבר הזכרת את העלמה לבית בויד, אז מן הראוי להזכיר עוד שיר או שניים שנכתבו לכבודה: קודם כל, וזה רק לפי סדר כרונולוגי, something שכתב לה ג'ורג' הריסון בעלה הראשון, עוד דוגמא לפשטות המופלאה של הביטלס שתמיד ידעו להוציא מקסימום רגש במינימום צלילים ומילים, אריק היקר אחרי שכתב לעלמה בויד את ליילה, כתב לה לפחות עוד שלושה שהמרגש בינהם הוא כנראה: wonderful tonight שיר שכל פעם שאני שומע אותו, אני מתעצבן מחדש, למה לי לא כותבים שירים כאלה. עוד שירים גדולים, והפעם כאלה שלא נכתבו לפטי בוייד (כן יש כאלה) הם: lady d'arbanville שכתב קט סטיבנס לדוגמנית קיטי דאברנביל, שבסוף עזבה אותו לטובת מיק ג'אגר (ואם כל חיבתו ליוסוף היקר מי יכול להאשים אותה?), השיר הזה מעבר שמגיע עבורו לסטיבנס ברכות והוקרכה על שהצליח להכניס שם בילתי אפשרי כמו דאברנביל לתוך לחן, ועוד כזה קסום, הוא אחד משירי האהבה הכי טובים ויעילים שאני מכיר. גם touch me ו love me Two times או Hello, I love you של הדורס למרות שיותר משהם שירי אהבה הם שירי תשוקה תמיד הצליחו לפגוע אצלי בנקודה רגישה, שורות כמו : Now, I'm gonna love you Till the heavens stop the rain I'm gonna love you Till the stars fall from the sky for you and I או: Hello, I love you Won't you tell me your name? Hello, I love you Let me jump in your game Hello, I love you Won't you tell me your name? Hello, I love you Let me jump in your game כמו ששר אותן ג'ים מוריסון, הם שילוב מקסים של מיניות ואהבה, וכמו שהזכירו לנו השבוע, כשהמילים הללו נכתבו שני המושגים הללו היו בילתי נפרדים האחד מהשני. ואם אתם מחפשים עוד שיר אהבה ענק, פשוט תקראו את החתימה שלי, שם תמצאו כנראה את הבחירה שלי לגדול מכולם

תיקון

מקורביה של העלמה דאברנביל ביקשו ממני להבהיר ששמה היא פטי ולא קטי כפי שכתבתי במקור, עם הגב' דאברנביל, קת סטיבנס וקרוביהם הסליחה

country joe

New member
Wouldn't it be nice

של הביץ' בויז. Wouldn't it be nice if we were older Then we wouldn't have to wait so long And wouldn't it be nice to live together In the kind of world where we belong You know it's gonna make it that much better When we can say goodnight and stay together Wouldn't it be nice if we could wake up In the morning when the day is new And after having spent the day together Hold each other close the whole night through Happy times together we've been spending I wish that every kiss was neverending Wouldn't it be nice Maybe if we think and wish an hope and pray it might come true Baby then there wouldn't be a single thing we couldn't do We could be married And then we'd be happy Wouldn't it be nice You know it seems the more we talk about it It only makes it worse to live without it But let's talk about it Wouldn't it be nice

Katarzis

New member
Deep Purple - Anthem

If the day would only come Then you might just appear even though you'd soon be gone When I reached out my hand If I could see you If only I could see you To see if you are laughing or crying When the night winds softly blow לפי דעתי השיר הטוב ביותר של הסגולים, השיר שגרם לי לאהוב אותם באמת!

Paranoid Y

New member
Neil Young - Harvest Moon../images/Emo29.gif

אחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח Come a little bit closer Hear what I have to say Just like children sleepin' We could dream this night away. But there's a full moon risin' Let's go dancin' in the light We know where the music's playin' Let's go out and feel the night. Because I'm still in love with you I want to see you dance again Because I'm still in love with you On this harvest moon. When we were strangers I watched you from afar When we were lovers I loved you with all my heart. But now it's gettin' late And the moon is climbin' high I want to celebrate See it shinin' in your eye. Because I'm still in love with you I want to see you dance again Because I'm still in love with you On this harvest moon.
----------------------------------------------

cuckingfunt

New member
A House - 13 Wonderful Love Songs

With every day and every hour in every way It looks like rain So why don't you come around Why don't you come around So we can talk about the rain We’ll find a break in the clouds A glimmer of hope from what's past So please won't you come around Things are dull and overcast And I need you around. And I will sing you 13 wonderful love songs 13 wonderful love songs If I had 13 wonderful love songs Time goes on as time does Sometimes slow and sometimes fast How the weeks pass dear I try to be an enthusiast I don't know how long I can last So don't make me beg Please don't make me beg Things are worse than they appear Don’t you know how this hurts Don’t you know I can't bear the thought of you anywhere But here And I will sing you 13 wonderful love songs 13 wonderful love songs If I had 13 wonderful love songs ויוה אירלנד!

Levinzone

New member
אולי לא הכי גדול של כל הזמנים...

אבל בהחלט עושה לי את זה.. Nick Cave - Into My Arms. רק תקראו את המילים ותבינו.
I don't believe in an interventionist God But I know, darling, that you do But if I did I would kneel down and ask Him Not to intervene when it came to you Not to touch a hair on your head To leave you as you are And if He felt He had to direct you Then direct you into my arms Into my arms, O Lord Into my arms, O Lord Into my arms, O Lord Into my arms And I don't believe in the existence of angels But looking at you I wonder if that's true But if I did I would summon them together And ask them to watch over you To each burn a candle for you To make bright and clear your path And to walk, like Christ, in grace and love And guide you into my arms Into my arms, O Lord Into my arms, O Lord Into my arms, O Lord Into my arms And I believe in Love And I know that you do too And I believe in some kind of path That we can walk down, me and you So keep your candlew burning And make her journey bright and pure That she will keep returning Always and evermore Into my arms, O Lord Into my arms, O Lord Into my arms, O Lord Into my arms​
שיהיה לכם סופ"A נפלא
-יעל-

אהבה ורוק קלאסי../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

זה כמו שישאלו שאלה : לאיזה כוכבת רוק קלאסי יש את הגוף הכי הורס, ואיזה כוכב רוק קלאסי הוא הכי כוסווווווווווווון. מיק ג'אגר הוא לא כוסססססססססססססססון כלומר הוא כוסון, אבל הוא לא כוסססססססססססססססססון. גם ג'ים מוריסון הוא לא כוסססססססססססססון למרותש הוא כוסון אבל בשום פנים ואופן הוא לא כוססססססססססון. מז'תומרת? שרוק קלאסי הוא איכות אחרת. כוסונים, כוסיות, שירי אהבה נמזגים ונזלגים ונמרחים לא קיימים בו. ג'ים מוריסון אינו כוסון ( למרות שהוא כן) כי מושגים כמו 'הורס' או 'כוסית' או 'שירי אהבה' הם עלבון לרוק הקלאסי האהבה מתרחשת ברוק הקלאסי במימד הרבה יותר גבוהה כאשר אתה שומע את spanish caroline או כל שיר אחר של ג'ים מוריסון או של המי אתה אוהב את העולם מרגיש רגשות מיוחדים בכל תא של גופך, וכתוצאה מזה אהבה כל השירים שמדברים ישירות על אהבה נופלים במלכודם הקיטש והבינוניות השירים הכי גרועים של ג'ים מוריסון הם *love me two times * ו *touch me babe* לקרוא לבחירת לבך 'ביב' לאמר לה שאוהב אותה עד נצח. זה קיטש. הבא נשאיר את זה לשנות השמונים **האהבה האמיתית קיימת בצלילים ובאנרציות האמיתיות של הרוק הקלאסי אפרופו אהבה. המאהבים הכי גדולים הם בעלים מכים רק צריך לראות את הרומנטיקה שלהם אחרי שהם מכים: פרחים, שוקולדים, ירידה על הברכיים והתנצלויות יש קשר הדוק בין "אהבה" כפי שהיא מבוטאת מן הצד השוביניסטי של המתרס
רכושנות, הרבה סממנים חיצוניים כמו 'פרחים' חיזורים שהופכים לקנאה ורכושנות. תחשבו על המאהב הכי גדול: זה שאומר לאישה שלא רוצה אותו: אם את לא שלי אני רוצח אותך ומתאבד
יש קשר הדוק באהבה כפי שהיא מבוטאת בשירי אהבה של שנות ה 80 לבין שוביניזם ורכושנות על האישה ומרבית שירי האהבה שמדברים ישירות על אהבה מכילים את הסממנים האלו של בעלות, רכושנות, וקיטש שירי האהבה של שנות ה 80 וכל מה שמסווג כקיטש מקושר בד"כ עם אהבה נוסח מושגים שוביניסטים זכרתניים : הגבר מביא לאישה פרחים, מצהיר הצהרות אהבה מטומטמות, ואולי אחר כך מכה אותה ( כי בשיר האהבה הוא שר לה 'את רק שלי' אבל במציאות היא דיברה עם השכן והבעל חשד והרכיש חסר בטחון) מה אני אומרת? אהבה שבשירי האהבה: אהבה עם סממני תלות, חוסר מציאותיות ורכושנות של בן הזוג אחד על השני ( בדרך כלל הגבר על האישה ) מהי האהבה האמיתית? כזאת שנובעת מן הצלילים האמיתיים בשירים של ג'ים מוריסון, או הביטלס, או ג'טרו טאל, או לד זפלין, או זאפה ( אגב, השירים הכי גרועים של לד זפלין הן בלדות האהבה הנמרחות. אחד השירים הכי טובים של לד זפלין הוא 'זמנים רעים זמנים טובים' בו הוא מתאר *בציניות* איך שלמרות שלמדו אותו מה לעשות ואיך להתנהג הוא תמיד מוצא את עצמו בכלא) כשאני שומעת ג'טרו טאל עם חמת החלילים שלהם אני מרגישה אהבה. כשאני שומעת את הבלדות של ג'ים מוריסון אני מרגישה עצב ויופי אדיר ומקומות של רגש שרק ג'ים מוריסון יכול לעורר. כשאני שומעת זיגי סטארדסט אני מרגישה אהבה גדולה... געגועים לגלאם... רצון להיות עם מכנסיים נוצצים ופלטפורמות וקצת הירואין בתקופה שבה הגלאם גלאם גלאם היה... זוהי אהבה

ואולי???

שיר האהבה הגדול ביותר הוא 'החומה'. ואולי 'טומי'. כי הם מראים שאין אהבה. יש רק שקר והרבה שקר. אולי comfortably numb הוא שיר האהבה הגדול בכל הזמנים כי הוא מראה שאין אהבה... רק שקר.... רק מסכות שאנשים שמים עליהם בכדי להשתלב בחברה דורסנית... והרגע שבו מכיר הגיבור בכך שהוא נהיה 'מחוסר הכרה באופן נוח' זה בעצם הרגע שהוא מתחיל לקבל את ההכרה שלו חזרה.....

matanbu

New member
לא לא לא לא!!!!

זהו לא "מחוסר הכרה באופן נוח" !!!!! זהו "נהייתי אטום ונוח לי עם זה" !!!! ככה המתרגמים של ערוץ 2 החליטו וזהו! ואל תתווכח בכלל.

../images/Emo6.gif אלוף הפליפר אה?

אתה יודע מתרגמים גם קבעו שטומי הוא אלוף הפליפר. אני חושבת שמי שראוי להגיד עליו שהוא נהיה אטום ונוח לו עם זה הוא ערוץ 2 בעצמו
ענבל

ganooov

New member
אה, כן... ../images/Emo13.gif

טעות הזיהוי במין כאן היא דו צדדית. למה כולם מתעקשים לחשוב שמתן היא בן? כלומר - לא שזה רע
.

noosh

New member
יווווו זה כ"כ הצחיק אותי!!!

ראיתי את הסרט בפעם הראשונה, ישבתי משותקת מאימה כל הסרט, ובקטע הזה עם התרגום... פשוט התחלתי לצחוק כמו מטורפת נהייתי אטום וזה נוח לי?! מהההה?!?! חחחחחחחחחחחחחחחחחח

ganooov

New member
מתן, שאלה: ../images/Emo13.gif

איך דווקא את, שמתקעשים לזהות אותך כבן (לא שזה מזיז לך
), טועה במין?

matanbu

New member
דיברתי בכלליות... לא באופן אישי :)

|מתן יוצאת מזה באלנגטיות|

Grimble Grumble

New member
מממ

אני תמיד תרגמתי את זה ל"ישנוני בנוחות"... זה הפירוש הכי נכון מאנגלית בכל מקרה... בהתחשב בכוונת המשורר "נהייתי אטום" מתאים יותר...

למעלה