יש לי ThinkPad מסדרת T, ולאחרונה הוא התחיל להרעיש מאוד. פתחתי, ניקיתי קצת אבק וכו', אבל הבעיה נמשכת. יש עוד מה לעשות לפני שנותנים לטכנאי? [כולל דברים מורכבים, אין לי בעיה לעשות אותם כל עוד אני יודע מה צריך לעשות.]
רעש יכול להיות אפילו מהירות גבוה יותר של המאוורר ביגלל שימושים כבדים יותר/חום מעבד גבוה יותר... ואפילו מהדיסק הקשיח איזור רועש יותר {וכן יש איזורים בHDD שרועשים יותר מאחרים}... מצד שני בהחלט יכול להיות כי זה סימן לבאות אם לא יטופל.
ומופיע תמיד יחד עם המאוורר [מתחזק בהתאם למהירות המאוורר]. נשמע לי כמו ציר מלוכלך, או משהו כזה. מצאתי הוראות שמסבירות איך לנתק את המאוורר, אבל אם מדובר בציר עצמו, אני לא בטוח איך לנקות אותו [הוא לא חשוף בכלל]...
אם כן גש למעבדה עדיף. אם אין אחריות... ויש לך את החוש הטכני!!! מפרקים את המאוורר {לתשומת לא בחלק מהניידים זה אומר להוציא את מערכת הקירור כולו = צריך להסיר את המשחה/תמיסה הטרמית הקיימת ולהחליפה} לוחצים את המאוורר חלק הלהבים לתוך המנוע {אם או בלי ספרי מגעים/שימון עדיף בלי} עם לחץ פיזי מתון+
מרכיבים חזרה {לבדוק לפני שאין שמן או שרידי ספרי}... אם עשית נכון אין יותר רעש... אלה אם המאוורר עמצו כבר גמור לגמרי = הלחפתו. ושוב אני מעוד ממליץ לעשות זאת דרך טכנאי/מעבדה.... לדוגמה מריחה לא נכונה של תמיסה טרמית עשויה לגרום לשריפת המעבד... סגירה לא נכונה של מערך הקירור עשויה אפילו לשבור את המעבד... חוסר תשומת לב לשאריות שמן/ספרי עלולים לגרום לקצרים ברכיבים.
תודה על התשובה, אנסה מחר להשתמש בתרסיס אוויר, אם זה לא ילך אקח אותו למעבדה... כמה זה צפוי לעלות, בערך? אני מניח שלא יהיה צורך להחליף את כל גוף הקירור, בסה"כ הוא לא כ"כ זקן, ואת הטמפרטורה הוא בהחלט שומר בתחום הסביר.
לא מאמין שיהיה צורך להחליף את כל מערך הקירור... אבל לפעמים צריך כדי לפרק את המאוורר להוציא את כל מערך הקירור... וזה אומר להחליף את תמיסת הקירור... תמיסה/מישחה שמורחים על המעבד {מרכז המעבד} כדי למנוע כיסי אוויר בינו לבין מערך הקירור. מהאוורר עצמו כמו כל רכיב שנע מועד לפורענות
במקרה של מאווררים יש להם נטיה לצא/לרדת ע"י הפעלת לחץ פיזי מתון או לא ממש מתון נועלים חזרה את חלק הלהבים למקומו... זה בדר"כ הסיבה לרעשים ממאווררים אבל לא תמיד... לחילופין מחליפים את המאוורר בודקים אם יש משהו שנוגע בלהבים {קרה לי עם שלי כשהנחתי על משהו שהיה על השולחן ובשיא החוכמה במקום להרים ולבדוק מה יש למטה לחצתי אותו מטה זה כופף חלק מהמיכסה כלפי פנים את החלק שמגן על המאוורר כיפוף חזרה החוצה עם מברג קטן והבעיה ניפתרה}. אישית אם אין אחריות ואין לך חוש טכני והידע לטפל במאוורר ממליץ לך לא לעשות יותר ממה שרשמת בהודעה שתגובה זו משורשרת עליה. לגבי פניה למעבדה.. אם אין התחממות והרעש לא קיצוני במיוחד לאני הייתי משאיר כך עד שיתחילו לראות התחממות {כלומר מעל 50-55 מעלות במנוחה}.. ואז ניגש למעבדה להחלפת המאוורר... ו/או אם מורגש כי הוא מעלה RPM תחופות בעיקבות עבודה לא טובה בRPM נמוך שגורר התחממות שגורר העלעת RPM.