thin lizzy

nute kram

New member
thin lizzy

מי אלה? מה הם נחשבים? האם הם טובים לדעתכם? תודה מראש

TheFly

New member
ליזי הרזה ? נחשבים מאוד!

הנה מה שיש לאול מיוזיק להגיד עליהם. להקה שאני מאוד אוהב , מומלצים לפתיחה : 1.Jailbreak 2.Bad Reputation 3.Live and Dangerous נחמד לדעת ש.... The Boys Are Back in Town תהנה.

TheFly

New member
לא שוכח שאפשר גם בעברית , אבל...

אצלי בכל אופן כשהייתי עדיין תלמיד כפועל יוצא מאהבתי למוסיקה כמעט ולא נזקקתי לשרותיה של המורה לאנגלית. באופן קבוע שכן לו ליד התקליטייה שלי מילון אוקספורד - אנגלי/אנגלי שבעזרתו הבנתי מה פירוש שם הלהקה / אלבום /שיר ובעזרתו תרגמתי טקסטים שלמים משירים. מחשב??? לא ידענו אז עוד מה לעשות איתו, למרות שהיה אצלנו בבית אחד כזה כבר בשנות ה-80 המוקדמות , הוא שימש יותר כסטנד לדברים מאשר לכלי עבודה או בילוי
לכן אני מכוון בדרך כלל לאול מיוזיק ולא למומה.

fly אני חושב שאנחנו דור הולך ונעלם

זה שאהבתו למוסיקה לימדה אותו אנגלית, היום יש הכל מהר ובעברית, מי צריך מילון? או שאני שוב סתם נוסטלגי?

GeForce 5

New member
אוייש, כשאני הייתי בגילך... ../images/Emo13.gif

אני אולי לא זקן כמוך בוס
, או כמו fly... אולם לא צעיר כמו הילדודס בסביבה... אבל בכל אופן, הגזמת... אני לא אקח את עצמי כדוגמא (כי גם אז עוד לא היו מחשבים/תרגומונים/mooma), אבל יש לי אח בן 16 (הטעם שלו במוסיקה
), וגם הוא למד אנגלית די טוב מהמוסיקה (לבית ספר הוא מגיע לפעמים....), אמנם לא דרך מילון כתוב, אלא דרך babylon וכאלו, אבל מה רע בזה? העיקר שלומדים ושמפיקים מהמוסיקה מה שאפשר מכל הכיוונים... אגב, ביומיים האחרונים, בכל פעם שאני נכנס לפורום נדבק לי חיוך לפנים, ת ע נ ו ג !

האמת

לפני כמה ימים הלס אמר שנעלמתי וחשב שהלכתי להתבודד בשביל לכתוב את המאמר ההוא על הרוק הברטי, אז את המאמר ההוא כתבתי בערך במהירות שהוא נקרא (קל לכתוב כשאתה צודק
), העניין הוא שבימים האחרונים אני מרגיש פשוט מיותר, כולם ידענים כאלה ומשרשרים כל כך יפה, שאני יכול סתם לקרוא הודעות ולחייך. בקשר לבבילון וכאלה, אני כבר ראיתי תוכנות כאלו הכותבות על צבאות שהארסו בשדה קרב ושאר זוועות ממין זה, אבל כמו שאמרתי אני נוסטלגי מידיי

noosh

New member
אתם לא היחידים

למדתי המון אנגלית מהמוזיקה.... מי היה מנחש ש- Dire זה נורא ו-straits זה צרות?
חוצמזה, מספיק לקרוא מילים של קינג קרימזון או בוב דילן כדי להעשיר את אוצר המילים פי מאה

ThePiper

New member
ומי היה יודע

ש no quarter פירושו בלי רחמים בשפת שודדי הים :) גם אני למדתי המון אנגלית ממוזיקה, במיוחד מבריטני ספירס (
)

Miss CB

New member
זהו...

במשך תקופה מסוימת תהיתי מה זה עד שקראתי באיזו כתבה (האם זה היה פה? אפשרי בהחלט) על משמעות השם דייר סטרייטס. בהחלט הופך את הכל ליותר הגיוני

Another Girl

New member
ראיתי אותם אתמול...

ב- VH1 classics...עם The boys are back in town שאני מאוד אוהבת... בטח ראית את זה גם אתה

Wonder goat

New member
מדברים כבר על מי מכיר

אז מישהוא פה יכול להגיד לי כמה דברים על ה new york dolls ראיתי קליפ שלהם ב ו'י אייצ' 1 קלסי והם היו לבושים כמו בנות

giloni

New member
thin lizzy ומורשתה

האזנה לשיריה של הלהקה האירית הזאת, במיוחד כשהמאזין גדל אל עולם הרוק של שנות ה 80 וה 90, מיד מעוררת את התחושה של הצעירים שהם כבר היו שם קודם. כלומר, U2, ועוד כמה אירים (אולי אפילו חברתו הקרחת של יוהאנס פאולוס ה II). ליזי הרזה, עם סולנה העוצמתי Phill lynott והגיטריסטים שבאו והלכו (ביניהם שמור מקום של כבוד לאחד מגדולי הפרפורמרים של עולם הבלוז-רוק והפיוז'ן= Gary Moore) הניחו את הייסוד למהפכה האירית של שנות השמונים. הלהקה הזו, שדפקה היטב באוזן בשנות השבעים, יצרה שילוב מעניין בין בלוז-רוק מבית המדרש של Ten Years after, הארד-רוק מבית הספר של Black-Sabath וגלאם-רוק, מיומניהן של T Rex, Roxy music ועוד, עם קורטוב רוק-נ-רול פופי שאפיין להקות כמו Status Quo. מעל הכל ניצב לינוט עם הבאס הענק, הקול העמוק, שגרר את המילים הרבה מעבר לשורות שהמקצב הותיר להן ונתן תחושה שהוא נושא דרשה והלהקה מנגנת ברקע. Thin Lizzy לא הגיעו אף פעם לקרסולי ההצלחה של ענקיות הרוק האיצטדיוני של שנות השבעים, לא יצרו אף יצירה יוצאת דופן שתציב אותם בהיכל התהילה של הרוק הקלאסי, אבל הם יכולים להחשב בהחלט כאבותיו הלגיטימיים של הרוק האירי המצליח (והפחות מוצלח, לטעמי) של שנות השמונים. יקי

למעלה