These are horrible, horrible people

BluePrint

New member
ג'סט, לא ז'סט.

"that's Dr. Jest, surly he jests" לא יודע מאיפה הוא לקח את הכינוי, אבל בתוכנית הוא נשמע אדם חביב למדי.

panters

New member
התייחסות כללית

זו התייחסות כללית לכל הגישה שלך בלש. אני לא אומר שהמשחק צריך להיות מבוסס על סקס, אונס, אלימות ויתר מני רעלנים. אבל זהו קונספט שקיים בחיים וכן, כמעט כל קונספט שקיים בחיים יכול להכנס למשחק תפקידים. שוב לא כנושא עיקרי אבל למשל לשחק דמות שעברה אונס בילדותה עשוי להיות משחק מאתגר אז למה לא? מה פסול בסקס? מה פסול בפשעים מסויימים ו"לגיטימי" באחרים?

בחיים יש מלא דברים

אנשים לפעמים הולכים לשירותים ומשאירים שם "מתנה", או מחטטים באף ומוצאים "מטמון", או רואים את סרטו של אבי ביטר "מבט כואב 2". זה לא אומר שכל דבר שקרה בחיים צריך להכניס למשחק שאנחנו מדמיינים להנאתנו בשעות הפנאי.

panters

New member
לא כל פרט

אבל למשל סקס ומיניות זה לא דבר שקורה בחיים זה נושא שלם המהווה פן מסויים בחיים. שוב אני לא אומר שהמשחק תפקידים צריך לסבוב סביב סקס אבל סקס זה מוטיב מסויים בחיים. אם במשחק התפקידים שלך יש מערכות זוגיות. למשל אחת הדמויות מתאהבת בדמות אחרת וזו השניה מחזירה לה אהבה, אז אין שום פסול בכך שהדמויות הללו יקיימו יחסי מין. זה אפילו יכול להיות חלק אינטגראלי מהסיפור (הם מביאים ילד, הילד עשוי להתאים לנבואות שונות ומשונות וכדומה)...

panters

New member
מה זה קשור?

נכון. אתה יכול להגיד הדמויות מסתגרות בחדר ולהעפיל על הסצנה ולהשאיר את השאר לדמיונם של השחקנים. זו דרך אחת והיא מאוד יפה, רומנטית ומתוארת היטב. מצד שני קיימים שני דברים אחרים. אחד זה בכל זאת להכנס לתמונה האינטימית ולתאר אותה. אם זה גורם לך להרגיש מובך אז מובן שאתה לא צריך לעשות את זה. אבל אני מדבר על משחק לא של ילדים, אלא משחק שמבוגרים משחקים בו. דבר שני עשויים להיות מקרים שכבר דיברנו עליהם כמו אונס או דברים דומים והמנחה ישתמש בתאורים יותר מפורטים כדי להכעיס את הדמות על ידי הכעסת השחקן ויגרום לו לשחק יותר טוב או משהו כזה.

לכל אחד יש את הקווים האדומים שלו.

לכן אני אוהב את הרעיון של ,חוזה המשחק, שמוצג בנוביליס.זה נותן את האפשרות להסכים מראש ולברר מה הקווים האדומים של כל שחקן, כך שהמשחק לא יפגע בהם בצורה רצינית. לדוגמא: אלימות וסקס לא ממש מפריעים לי בנפרד, כל עוד הם לא מוגזמים(פייד טו בלאק, תיאור ענייני וכו') אבל אונס או אלימות מינית און קאמרה מפריעים לי מאוד, לכן אני לא אשחק במשחקים שזה מה שקורה בהם.

מה הקשר מבוגרים?

דווקא הרבה יותר סביר שילדים יערכו שיחות אירוטיות מסביב לשולחן מאשר מבוגרים. לאלו האחרונים בדרך כלל אין חסכים למלא דרך המשחק.

Nihau

New member
אונס זה קו אדום בל יעבור

רצח יכול להתקבל כאלמנט משחקי רק כאשר ההשלכות שלו נלקחות בחשבון במלאות במשחק- זהו פשע שלא יעבור לסדר היום ויש לו השלכות כלל סביבתיות- קודם כל בתוך קבוצת המשחק ואחר כך בתוך העולם המשחקי בו המשחק מתנהל. עינוי יכול להיות מקובל במשחק אבל יעשה בדרך כלל למטרה חשובה שכל הקבוצה מסכימה על חשיבותה העליונה וכל שאר האמצעים נוסו לפני שהחל העינוי כמוצא אחרון. סייג לעינוי- לדמותי האהובה ניהאו היה אופי חתולי שמשחק הדמות התקין שלה דרש אלמנט של משחק עם הטרף שנחשב כעינוי עבור כל שאר הקבוצה. יש לציין שלאחר קטע קצר של עינוי אויב שבוי במהלך פגישה הגיבו כל שאר הדמויות בקיצוניות נגד התחביב והיא התחייבה להפסיק לעשות זאת. הפעם היחידה שהיא כמעט שברה את ההסכם הזה איתם היה בזמן התמוטטות עצבים שאז חזרה להתנהגות הטיבעית לה במקום המאולצת והייתה צריכה את הפורקן הזה לעצבים- וגם אז היא הלכה למקום מבודד כדי לעשות מדיטאציה קודם- לפני שתנסה לחזור לתרופות הסבתא הטובות והישנות "אל תאכל את האוכל! תשחק איתו!" (10 נקודות XP של אקזלטד למי שמזהה מאיפה זה) ניסויים של חיבור חלקי חיות לאנשים ושאר סוגי התעללולויות בתבוניים הם על גדר מעשה שרק שומעים עליו אם בכלל- לא משהו שמישהו מהקבוצה אי פעם יעשה פן יקרה בו מעשה לינץ פתאומי ספונטני. עוד זוועות פרט לאילה אין לי מוגדרות - כל מקרה לגופו.

JuffoWup

New member
לא בדיוק ברור לי:

רצח, עינויים וחיבור חלקי גופות- כן. אונס- לא לגיטימי. אז אונס זה הקו אדום מבחינתך?

ג'ק ניקולסון אמר פעם

אם אתה מראה בסרט מישהו מנשק למישהי את הפטמה, הצנזורה האמריקאית תיתן לזה הגבלת גיל של NC-17 אם אותו מישהו כורת את אותה הפטמה בגרזן, הסרט יהיה PG-13 אישית, אני לא אוהב במשחקים יותר מידי סדיזם וזימה. זימה זה לא רק אונס, אלא גם סתם דברים סרי טעם ופורנוגרפיים. לא הייתי רוצה לשחק בהרפתקה בה אונסים אנשים, בדיוק כמו בהרפתקה בה מחפשים את הלחש "ידו המפסטנגת של ביגבי" כדי להביא את הקיסרית לאורגזמה.

יש הבדל...

כאמור, הכל תלוי בסגנון המשחק וברצינות השחקנים. זה כמו שתגיד שאתה לא רוצה ללמוד ביולוגיה כי חותכים שם דברים ומראים תמונות עירום של עוברי פרות (ושל גברים, נשים, מבחוץ ובהחלט מבפנים). סבבה, אני מקבלת את זה שאתה לא רוצה את זה. מצד שני - זה בדיוק מה שאני לומדת, אמנם לא בגלל הסיבות האלו, אבל זה חלק מהלימודים וצריך להתמודד עם זה. המשחק הוא לא בהכרח בריחה מהמציאות, בייחוד לא במשחקים ריאליסטיים, ולכן לא תמיד אפשר להימנע ולצנזר כל קטע סאדיסטי או סמי-פיטמתי, אבל הגזמה גם היא רעה, אף יותר מההימנעות. כמו שאמרו חכמות לפניי (ואל תצחקו אם אתם מזהים) - Too much of nothing is bad enough, too much of something is just as tough. הכל תלוי בכמות ובאיכות.

עניין של דגש

כמו שציינתי במקום אחר, רומיאו ויוליה זה לא מחזה על "איטלקי ששוכב עם קטינה, מתאבד בהרעלה, והיא מתאבדת בנעיצת פגיון אחרי סצנה ארוכה של נשיקות עם גופתו", ורובינזון קרוזו זה לא ספר על "הילולות קניבליזם וקורבנות אדם של אינדיאנים, תחת עינו הפקוחה של אנגלי שחי עם עז".

0Pandemonium0

New member
באחד הפרקים החדשים של סאות'פארק

ששודר בביפ לאחרונה, נראה קרטמן חוצה במה מול קהל, כשהוא עירום לגמרי. אחר-כך עולה על הבמה באטרס, כש"כוכב נינג'ה" תקוע בעינו המדממת. לאחר מכן, עורכים תושבי העיר אסיפה, ומדברים על כמה חמור המעשה. הילדים חושבים שמדובר על עינו של באטרס, כשלבסוף מתגלה שכולם כועסים דווקא על קרטמן העירום. זה מותח ביקורת על זה שבארה"ב הקטע של מין חשוב להם הרבה יותר מאלימות, כמו שטענו הבלש וג'ק ניקולסון. אבל היה פרק נחמד

Nihau

New member
הסבר שעה אחרי חצות...או אולי יותר

אונס זה קו אדום אחד (יש עוד). הסבר מפורט: אני לא רואה שום מצב בו השחקנים המשתתפים בהרפתקאה בה יש לי חלק ימצאו צידוק לדמויותיהם לבצע מעשי אונס כחלק מהמשחק השוטף המתואר במהלך פגישה. אחת מהדמויות יכולה אולי להיות מעורבת במעשה שכזה - מיחוץ למהלך השוטף של פגישות המשחק- בפרטי מול המנחה כאשר יש לזה צידוק משחקי הולם. {במאמר מוסגר: הולם- כוונתי- הולם את מצפוני ודעתי על הלימותו- סובייקטיבי לחלוטין וגורר איתו את שנאתי התהומית לתמיד אם מצאתי את הצידוק פחות מ"הולם". לא תמיד אני ישות הגיונית וחביבה. החביבות היא מבחירה בלבד.} ********************************************************************** רצח- לא מצוי כל כך רחוק מ"הרג" הנעשה ע"י רוב הדמויות, במצבי חיים ומוות, בדר"כ במטרה להציל את עורם. ההבדל העיקרי בין הרג לרצח היא הנסיבות ולא מהות המעשה. (בשונה מהותית מאונס- ועל כך אין עוררין, אין וויכוח, אין דיון ואין מחילה.) ההבדל בין רצח להרג מוגדר בעיקר ע"י מצפונו של המבצע. דוגמא: רצח של תינוק בן יומו - הנכד האחרון של שליח האלים מנהיג הג'יהד הגדול שיחיה לנצח נצחים אמן ובזכותו נביא את הגאולה הגדולה לכול בני האדם לאחר חיסולם בטרם עת...- שהשארתו בחיים תביא לחידוש הבלתי רצוי של כת שטנית אוכלת חבריה וטפילה על העולם- אולי זו לא השיטה הטובה ביותר אבל זו שיטה מהירה וקלה למי שממהר לברוח מארמון הקדוש המבורך על אלף השומרים- או למי שמשימתו חשובה לו יותר מחייו שלו ולכן יבצע אותה גם אם יודע שלא יוכל להמלט חי, במיוחד לא עם העולל המעצבן. וברור שזו לא אשמתו של הצוציק אלא של כל מאמיני הכת שישתמשו בו כמנוף כל חייו... זה מצב שבו המלך ינשום לרווחה ויכריז שזה היה הרג בשירות הממלכה והעולם כולו. הרוצח עצמו לעומת זאת יבלה כמה שנים טובות בגיהנום פרטי לפני שיוכל לסלוח לעצמו על מעשהו הנפשע אותו הוא מגדיר בצדק כ"רצח". דוגמא 2: אם קבוצה מופלת בפח ואכן מחסלת את השבט הברברי מעבר ליער ורק אז מגלה את התרמית - רק בגילוי התרמית יחשב מעשיהם לרצח ועד אז הם יסתובבו עטופי חשיבות עצמית על ההצלה הנועזת של חבריהם הטריים ביותר מהשבט הברברי המסוכן. הם לא יחשיבו בהכרח את הריגת אנשי השבט כרצח. אחרי הכל הם פעלו תחת סיכון של חיים ומוות ... ********************************************************************* עינויים- רק בקונטקסט המתאים הייחודי כמו זה שהבאתי כדוגמא ליוצא מן הכלל שמצביע על הכלל- ושוב עמוס הגבלות: רק כמקרה בודד בתוך ההרפתקאה השוטפת, רק כמשהו שיש לו השלכות ריאליסטיות ולא הופך את המשחק לבמה לסדיסטיות של שחקן, רק במידה שיש לזה הצדקה מיוחדת בתוך בניית הדמויות והעלילה... עינויים קלים נמצאים בצד אחד של קו אדום מבחינתי, כל החמרה שלהם עוברת לצד השני שלו. מאושר לקטעי משחק הכרחיים כמו בVTM, בריוונלופט ושאר משחקי אפלה בהם עינויים הם אמצעי מקובל משחקית וחייב אישור קבוצתי גלובלי התחלתי כדי להיכלל במשחק. ********************************************************************* חיבור חלקי גופות- לא נתתי לזה לגיטימציה. אין לזה מקום במשחק לדעתי. ********************************************************************* לדעתי גם רוב הקטעים האינטימיים יותר מקומם מיחוץ לפגישה הכללית- קטעים מיניים חיוביים בין דמויות- שיחות נפש עם אלים- מצב יציאות בשירותים בעת מחלה...- כל אילו עדיין לא צריכים להיות משוחקים מול כל הקבוצה, אם בכלל- מטעמי OOC וIC גם יחד.

JuffoWup

New member
על הקו האדום הדק

אז אונס זה לא לגיטימי כשהקבוצה נוכחת, אבל יכול להיות מנוף עלילתי לגיטמי בתנאי שזה נעשה 'אחד על אחד' עם השה"מ (ובתנאי שהצידוק מספיק חשוב)? *** תסלחי לי, אני רואה כל דבר דרך החוק- 'רצח' נעשה בתוך כוונת תחילה להרוג, 'הריגה' נעשית ללא כוונת תחילה (עניין של הרגע או פזיזות)- רצח עם הצדקה מאחוריו הוא עדיין רצח, יכול להיות שהחברה תראה את זה כעניין חיובי שאינו עניש, ומאוד יכול להיות שהדמות תהיה גאה בעצמה- אבל זה עדיין רצח. אבל זו לא הנקודה שלי, השאלה היא האם דמות מרושעת נניח שרוצה לרשת את רכוש אמה החולה, יכולה להרוג אותה במהלך המשחק בשביל לקבל את הכסף- ואם כן, האם זה יותר לגיטימי במשחקי תפקידים מרצח? אני רוצה להדגיש פה את הודעת הבלש על ג'ק ניקולסון- באמת נראה שהרג של בני אדם נתפס בקלות ראש לעומת מעשה אונס. *** בקשר לכל שאר הסעיפים אני מסכים עד רמה מסוימת- צפוי שהקו האדום שלי יהיה שונה משלך. אה, ובנוגע לחיבור חלקי גופות- סתם זה מזכיר לי את הספר אביסל של אקזלטד שם מוסבר עך Spine Chain ועל דרך יצירתה... קצת מזעזע...

Nihau

New member
תשובות לקראת זנית

האונס של אלכסנדרה- הדמות של דני- הביא להתערפדותה והיווה מהלך משחקי ייחודי ומהותי ביותר לדמות ולמשחק כולו. ועם כל חשיבותו למשחק עדיין נעשה במשחק יחיד מול השה"מ. ולא הייתי מוכנה לקבל את זה בשום דרך אחרת. במשחק בהנחייתי לא הייתי בוחרת במהלך כזה וכשחקנית לא הייתי מוכנה לקבל מהלך כזה על הדמות שלי, על דמויות של אחרים הייתי הופכת עולמות IC ומביעה את סלידתי בפרטי מול המנחה- וכל זה מתבסס על כך שקטע המשחק הבעייתי עצמו נעשה בפרטיות ולא במשחק השוטף. יש לזה היגיון מסויים- אחרי הכל שאר חברי הקבוצה לא היו יושבים מהצד וצופים בשקט בעוד חבריהם\תיהם נאנסים\ות. ************************************************************ לפי ההגדרה שלך כל המלחמות אם כך הן מעשי רצח המוניים וצה"ל מתכנת אנשים לרצוח על פי פקודה- אישית אני מסכימה עם זה אבל לאומית זה לא נחשב רצח אלא הרג. מצפונית לעומת זאת- בתלות באופי החייל- זה אכן יכול להחשב כל דבר מ"הגנה עצמית" עד "רצח בל יכופר". הגנה עצמית ממדרגה שניה או שלישית- אתה לא מגן על עורך האישי ברגע בו אתה יורה בתותח הטנק אבל אתה כן מגן על משפחתך הקולקטיבית "עמך" בשמירה על קו ההגבול. אתה רואה דברים דרך החוק אבל חוק משפטי כפי שתיארת אותו הוא משהו חדש יחסית ובהרבה עולמות פרימיטיביים יותר מבחינה חברתית ההגדרה הזאת לא מדוייקת. בעולמות משחק הרבה פעמים מה שבאמת משפיע על התנהגות הדמויות זה המצפון האישי שלהם על פני החוק המקומי שמגדיר פשעים בסביבה. ולגבי קלות דעת בנוגע להרג- בעולם בו אפשר להחזיר אותך לתחייה בעבור פחות כסף ממה שלוקח האמבולנס של החבר'ה קדישא בעולמינו על העברת אותה גופה לבית העלמין... כאשר אנשים חוזרים לתחייה מלאים סיפורים מופלאים על גן העדן שבו זכו לבקר או מלאים מחשבה על הגהינום בו שהו ואליו הם עלולים לחזור אם לא ישנו את דרכם... זה משנה מאוד את כל ההשקפה על מוות. לגבי הדמות שרוצחת את אמה החולה- זה אכן מהלך של דמות מרושעת. אם המשחק הקבוצתי הולך לכיוון הזה בהסכמת כולם זה דורש שגם המנחה יהיה בראש העיניינים- כל אחד והכיף שלו... אני לא הייתי מעוניינת להשתתף במשחק כזה.

למעלה