חלק ניכר מהמשחק?
זה עולם אלים ולפעמים אכזרי. חלק מאקזלטד נוגע לריקבון והכיעור האנושי - זה לא אומר בכלל שקבוצה של חבר'ה צריכה לקפוץ לתוכו ראש, ולהתפלש בו בגאון. זה לא חלק ניכר מהמשחק. הרבה אנשים באקזלטד מתים באלימות וסצינות אקשן מטורפות, אבל יש הבדל בין סצינת וו-שו עם מזרקות של דם לבין קלוז אפ בצבע מלא על אונס. רצח או אונס במובן האישי האפל והאכזרי הוא משהו שצריך לעסוק בו בזהירות, תחת בקרה ובמידה מוגבלת ביותר, אם בכלל (דברי מכוונים לכל משחק, זה לא מיוחד לאקזלטד). בדרך כלל, להערכתי, זה מביא לתוצאה מפגרת ביותר מבחינת איכות המ"ת. קרה לי פעמיים בחיים כמנחה שראיתי דמעות בעיני שחקנים שלי, ואני חושב שזה נדיר ומיוחד. זה נדיר משום שאימרציה אמיתית ועמוקה באמת בדמות היא קשה אובייקטיבית, במיוחד מסביב לשולחן עם במבה וקוביות. משחק מפורט של סצינות יותר קשות, יותר אלימות ויותר קיצוניות לא מקדמות את הדרמה הזו בכלל לדעתי. אם השחקן והדמות לא מתרגשים יתר על המידה מסיטואציה של קרב פתאומי בלילה קר, והם לא חווים בצורה עמוקה באמת את האדרנלין, הזיעה, הדם, הפחד והלמות הלב הרועמות - אז איך הם יכולים לצפות לסצינת רצח רצינית כנה ואמיתית? (עוד לפני ששאלנו אם יש בזה תועלת כלשהי). אז אפשר לרוץ דרך זה, לא צריך לשחות בזה, ואסור לטבוע.