These are horrible, horrible people

Galandor

New member
ראיתי סרט על אורלוק, והוא היה די

חרמן... ערפדים הם יצורים מלאי תשוקה, לדם וגם לדברים אחרים. ב VAMPIR זה חלק מהמכניזם של המשחק: Instinct/self control יש להם יצר כמו חייתי (The beast) שמנסה לפרוץ בכל פעם שניתנת לו הזדמנות. לכן הם יכולים להכנס לפרנזי!

חרמן, אבל סקסי?

אני מתאר לעצמי שהוא יושב בטירתו העתיקה בקרפטים ומזיל ריר על ירחון הזימה העתיק "קרסול חשוף" (סף הגירוי עלה מאז), אבל אורלוק כסמל מין? נו באמת. מהצעד הבא? פרס ושרון רוקדים סלואו בביקיני?

Galandor

New member
אתה די חולני בשביל מישהו שנרתע

מסקס ב RPG ...:) אף אחד לא אמר משהו בקשר לקרפד הזקן ולסקסי!

ניסיתי למצוא דוגמא גרועה מספיק

הטענה שלי, אם תשים לב, מופנית לקישור המאוד פופולרי בין ערפדים לסקס, הנפוץ מאוד בתרבות הפופולרית. החל מהסרטים הישנים בהם דרקולה (שבספר היה די חייזרי ומוזר) מוצג כנער שעשועים רומני המפלרטט עם בחורות יפות, וכלה בערפדיה המטורזנים ובעלי הזהות המינית הבלתי מוגדרת של אן רייס, הערפד מוצג כמין מפתה אפל וקינקי. הדבר מתבטא גם בסצנה הגותית, הגורמת להמון נערות לכער את עצמן בחיוורון, איפור גוויתי ולבוש שחור ומסורבל המכיל מוטיבים רבים של פנטגרמים וגולגלות. ואני שואל, מה כל כך סקסי בבני-מינו של הרוזן אורלוק? מה קרה כאן? טענה דומה, אגב, מביא אלי אשד בספר "מטרזן ועד זבנג" כשהוא מצטט את קלאוס מאן, שמחה על כך ש"חבורה בנאלית של בתולות זקנות" כמו הנאצים, תרמו את סגנון לבושם לסצינת הפורנוגרפיה. (נאמר בהקשר לספרי הסטלאגים המפוקפקים).

Serpent Axis

New member
מה הקשר? בירה נשר

יש הסבורים שרעיון הערפד שימש סופרים גותיים כאלגוריה לסיפוק אירוטי של תענוגות בשרניות שונות שלא ניתן היה להדפיס עליהן סיפורים בחברה ויקטוריאנית. White-Wolf (החברה שכתבה את Vampire: The Masquerade) שיחררה מספר מוצרים "למבוגרים בלבד" (מוצרי Black Dog) החוקרים את האספקט האירוטי של הערפד. וכן, אפילו לבני שבט "נוספראטו" (ערפדים מעוותים ומפלצתיים מבחינה חיצונית, כמו הרוזן אורלוק) יש את הנגיעה שלהם בצד המיני של הערפד, לפחות בעיני חלק מהשחקנים. יש להבחין את שחקני Vampire (ושחקני משחקים אחרים המשחקים ערפדים) החוקרים את האספקטים האירוטיים של המשחקים שלהם ומשלבים את זה בסיפור שלהם מ"שרמוטות-רוקי" פסבדו-גותיות (והכוונה לשני המינים) וההתדרדרות של המופע מאירוע חביב לתירוץ למפגשי נוער חרמן. זכותם להשתמש במשחקי תפקידים (מהסוג שלא בדיוק כולל קוביות) כמו שזכותם להשתמש ב"רוקי" - זה פשוט לא יוצא המשחק העמוק שחוקר את פני החשיכה או הסרט ההזוי שאת הפואנטה שלו (אם בכלל) אני עדיין לא הצלחתי להבין.

panters

New member
אני מסכים

אני לא אומר שאין מקום לסטיות מניות וחברתיות במשחק תפקידים אבל לא כTHEAM אולי כITEM בהרפתקאה מסויימת (למשל לחקור מקרה אונס) אבל לא משהו שקשור למערכה שלמה.

Ferenheit

New member
חלק ניכר מהמשחק?

זה עולם אלים ולפעמים אכזרי. חלק מאקזלטד נוגע לריקבון והכיעור האנושי - זה לא אומר בכלל שקבוצה של חבר'ה צריכה לקפוץ לתוכו ראש, ולהתפלש בו בגאון. זה לא חלק ניכר מהמשחק. הרבה אנשים באקזלטד מתים באלימות וסצינות אקשן מטורפות, אבל יש הבדל בין סצינת וו-שו עם מזרקות של דם לבין קלוז אפ בצבע מלא על אונס. רצח או אונס במובן האישי האפל והאכזרי הוא משהו שצריך לעסוק בו בזהירות, תחת בקרה ובמידה מוגבלת ביותר, אם בכלל (דברי מכוונים לכל משחק, זה לא מיוחד לאקזלטד). בדרך כלל, להערכתי, זה מביא לתוצאה מפגרת ביותר מבחינת איכות המ"ת. קרה לי פעמיים בחיים כמנחה שראיתי דמעות בעיני שחקנים שלי, ואני חושב שזה נדיר ומיוחד. זה נדיר משום שאימרציה אמיתית ועמוקה באמת בדמות היא קשה אובייקטיבית, במיוחד מסביב לשולחן עם במבה וקוביות. משחק מפורט של סצינות יותר קשות, יותר אלימות ויותר קיצוניות לא מקדמות את הדרמה הזו בכלל לדעתי. אם השחקן והדמות לא מתרגשים יתר על המידה מסיטואציה של קרב פתאומי בלילה קר, והם לא חווים בצורה עמוקה באמת את האדרנלין, הזיעה, הדם, הפחד והלמות הלב הרועמות - אז איך הם יכולים לצפות לסצינת רצח רצינית כנה ואמיתית? (עוד לפני ששאלנו אם יש בזה תועלת כלשהי). אז אפשר לרוץ דרך זה, לא צריך לשחות בזה, ואסור לטבוע.

אפקט הפטיש בראש

אם צריך פטיש בראש כדי להעביר רעיון, אולי הרעיון עצמו לא מוצלח כ"כ.

JuffoWup

New member
אבל יש דמויות שזה חלק בלתי נפרד

מהן- לונאר לדוגמא. סה"כ השבטים שלהם הם בד"כ תוצאה של מעשי אונס סדרתיים ואלימים במיוחד. השאלה שלי היא האם זה לגיטימי לערב את זה במשחק?

Ferenheit

New member
לו הייתי אל פראי ובראשיתי

אני חושב שהייתי יכול להביט באישה בת תמותה ולגרום לה להתמסר לי. למה אתה נעול על כך שהם אונסים באופן שיטתי? איפה זה כתוב בספר? לונארים אמנם מקיימים יחסי מין עם חיות, אבל זה קצת פחות סוטה ממה שזה נשמע - הם הופכים לחיות בעצמם, והטבע שלהם מקרב אותם לחיות והופך את הזיווג הזה ללגיטימי הרבה יותר מאשר, נניח, סולאר שובב במיוחד. ובכל מקרה, אני לא חושב שיש צורך או תועלת בכך שהמנחה יתאר את הלונאר אונס סנאים בכל רחבי היער הירוק, על גבול ארצות הפראא. אגב, יום ה' הזה - הרצאת לונארים בפריק. אתה מוזמן.

JuffoWup

New member
ספא לונאר, עמוד 71

הקופסא האפורה למעלה תחת הכותרת: The Thorniest Issue בכדי שיוולדו אנשי חיה הם אונסים נשים אנושיות באזורים נגועים פרא (בצורת ביניים או בצורת חיה, לא בצורת אדם). אולי העתיקים יותר יכולים להשתמש בכוחות כדי להפנט, אבל כבל מקרה ברוב הפעמים בנות האדם מתות בילודה.

Ferenheit

New member
אתה צריך לנקוט משנה זהירות

א. הריבוע שאתה מדבר עליו עוסק בדיוק במה שאנשים רבים בת'רד הזה מנסים להגיד, ביניהם אני - שצריך לנקוט במשנה זהירות. הוא לא אומר שחלק מהותי ממשחק לונארי הוא משחקי אונס מדומים. הוא אומר שאונס הוא חלק מההיסטוריה של כדוה"א ובחברות ברבריות כמו באלה שהלונארים עוסקים בהם הוא קיים גם כן. אונס הוא חלק מהמציאות, ולפעמים אפשר להתייחס אליו, אבל הם גם אומרים איך להתייחס אליו - To Downplay it, וזה בדיוק מה שאמרנו קודם. ב. נכון שאנשי-חיה (Beastmen) נוצרים לעיתים נדירות בלבד מזיווג שנולד מאהבה, ובכלל, הלונארים לא נוטים לרומנטיקה -אבל זה לא אומר שמדובר בפס ייצור לאונס שיטתי. אנשי חיה נוצרים מזיווג עם חיות או עם בני אדם. לא כל הלונארים עוסקים בזה. גם כשהם עוסקים בזה עם בני אדם זה לא חייב להיות אונס. ג. "למה אתה נעול על כך שהם אונסים באופן שיטתי? איפה זה כתוב בספר?" זה לא מה שכתוב בהפנייה שלך. למעשה, בעמוד הקודם (70) תחת הכותרת "Mating" אתה יכול לקרוא על כמה וכמה סיבות שבגינן הלונארים נמנעים מיחסי מין שאינם בהסכמה. ד. ההתייחסות לספר האביסלים (ומסגרת הצד: "These are horrible, horrible people" בפרק למנחה) דומה מבחינתי.

JuffoWup

New member
אחרי עיון נוסף אני נוטה להסכים

ולהודות שיש ויש- בכל זאת, חזרה לענייננו, לונאר שמעוניין להקים שבט של אנשי חיה יכול באופן שיטתי לאנוס וע"י כך להקים את אותו צבא. זה נראה לי מנוף עלילתי מספיק חשוב בשביל לערב את האונס במשחק- השאלה האם זה לגיטמי? דרך אגב, בנוגע ללונארים אנסים תקרא את הסיפור בתחילת פרק שני (לא זה על השור).

panters

New member
תיאור או חלק מהמשחק?

זה לגיטימי לערב את האונס במשחק כמשהו שקורה בעולם. אבל לא כמרכז העולם. זה לא שבכל צעד שאנחנו הולכים אנחנו רואים אונס וסקס ואלימות בכל רגע. סצנה שעשוייה להיות קשורה לסקס אם אתה רוצה עשויה להיות למשל (מעולם הפנטסיה: ) הדמויות נכנסות למאורת האורקים עוברות הרפתקאות חוצות חדרים ומוצאות אוצרות. כעת אתם מתקרבים לדלת, אתם שומעים קולות גניחה מהצד השני וכן נשמע כאילו ישנו מאבק בצד השני. אתם פותחים את הדלת ואתם רואים אורק במערומיו מכה אורקית מכוערת ומנסה לאנוס אותה באכזריות. האורק מסתובב לעבריכם ומסתער עליכם בזעם בלי לשים לב כלל למערומיו. האורקית נפחדת בורחת דרך הדלת השניה.... זו סצינה שמכילה אונס ועדיין היא לא מגעילה מדי או אכזרית בצורה שגורמת לשחקנים להיפגע ולעזוב את המשחק (אלא אם הם באמת ילדים קטנים...)

JuffoWup

New member
רק דבר אחד

"זה לא שבכל צעד שאנחנו הולכים אנחנו רואים אונס וסקס ואלימות בכל רגע" אנחנו חיים באותה ארץ? ראית טלוויזיה בשעה האחרונה? דרך אגב, אני בעיקרון נגד עירוב של אונס מיותר שלא כמנוף עלילתי, גם שני האורקים המזדווגים נראה לי קצת מיותר.

מי אמר שהוא אונס אותה?

אולי זה חלק ממשחק האהבה או הרגלי ההזדווגות שלהם? גם היון מנקר ליונה בראש, והחתול נושך את החתולה בעורף. אולי אצל האורקים מקובל להחליף כאפות תוך כדי התעלסות? מצד שני, אם הדמות שלי הייתה מפתיעה אורקים בשעת משגל, הייתי אוטומטית מחפש את הקובייה לגלגול בדיקת שפיות (אין בדיקות שפיות בשיטה? החל מהסצנה הזו יש - האימה! האימה! עדיף כבר למצוא את הקלטת הלוהטת שצילמו השירותים החשאיים הרומניים בשנות השבעים, זו המכונה "יאסר ערפאת משתעשע עם שומרי ראשו")

panters

New member
אתם נתפסים למה שלא חשוב

זה סתם היה תאור של מצב שמערב בתוכו סקס רק כדי להראות שזה לא דבר כל כך פוגע, סטייתי ונורא כמו שתארת. אם תאור שכזה למשל עשוי לך לגרום להרגיש לא נוח אז זה מראה משהו עליך באיזושהי מידה... (כאילו, מה אתה ילד קטן? נו באמת?)

יש כאן חרב פיפיות

או שהתיאור דוחה-משהו, או שהוא מחרמן. אם הוא דוחה, למה להיגעל סתם? ואם הוא מחרמן, אתה *באמת* רוצה לנהל שיחות סייברסקס עם השה"מ בעל האזניים הבולטות ליד כל החבר'ה מהקבוצה?

panters

New member
לשני הצדדים יש סיבה

כי שניהם קורים בחיים. בחיים קורה לפעמים שקורים דברים מגעילים. אם בהרפתקאה שלך ארע איזשהו אונס אכזרי שמגעיל אותך, ואתה צריך למצוא את האנס, אז זה משהו שעשוי לקרות בחיים. ובכלל יש תאורים מגעילים שבכל זאת תמצא להם מקום במשחקי תפקידים. אם המנחה מתאר סצנה כמו ב"אינדיאנה ג'ונס והמקדש הארור" שבו אכלו מוח של קוף בעוד הקוף בחיים, זה לא מגעיל? וזו עדיין סצנה שמתאימה במשחק תפקידים. אם אתה יפה נפש ולא יכול לסבול תאורים כאלה, איך אתה שורד קרבות במשחקים? ואם זה מחרמן אותך אז תלמד לשלוט ביצרים. אתה רוצה להגיד לי שהתאור על האורק האונס שנתתי מקודם הגעיל או חירמן אותך? כשאתה קורא ספר שמתוארת שם סצנה מינית אתה מתחרמן מזה בלי שליטה???

Serpent Axis

New member
הקלטת הזו לא קיימת, נכון?

אני כבר מעדיף לצפות בפורנו שקתולהו ביים ביחד עם יוג-סותות'.

למעלה