The World of Genius Hans

gilgamesh

New member
The World of Genius Hans

'הבטחתי לhelter סקירה על האלבום הזה,והנה היא לפניכם' Moving Gelatine Plates- The World of Genius Hans האלבום כולל את כל הרצועות מהאלבום השני של MGP “The World of Genius Hans” וחצי מהרצועות מהאלבום “moving” ,החצי השני של “moving” נכלל בהוצאה הראשונה של mpg ,אם זה בלבל אתכם זה בגלל שזה אכן קצת מבלבל, האמת שקצת קשה לי לכתוב על האלבום הזה ,אני לא כל כך יודע איך לגשת אליו,מה גם שלא לגמרי הצלחתי לפענח אותו,אם אתם חובבי קנטרברי אני מאמין שתתחברו לאלבום בקלות,כיוון שהרוח הקנטרברית בהחלט שורה עליו,ניתן לומר שהאלבום מתקיים במדינה שאת גבולותיה תחמו פרנק זאפה וסופט משין,מן שילוב של אוונגרד,ג'אזיות קופצנית שכזו ושבירות מקצבים תכופות,כאשר הדגש הוא בעיקר על הצד הג'אזי,השירה עוצמתית למדי,והקול של הזמר מזכיר לי לעתים אתlothar meid מ-amon duul II,יש לציין כי השירה מתבצעת באנגלית,איני רואה טעם להתעכב על הטקסטים,ניתן לומר שהדביליות שלהם נותנת פייט הגון לטקסטים של ג'ון אנדרסון. בולט במיוחד שיר הנושא,הוא הקטע הראשון,הארוך והמורכב מכולם שאותו הלחין המוזיקאי החשוב והמוביל בלהקה מוריס הלמינגר,המולטי-אינסטרומנטליסט, המנגן על חצוצרה, חלילים וסקסופונים למיניהם,קלידים ובין לבין גם קולות רקע,(מייסדי הלהקה הם ג'רארד ברטרם,הגיטריסט ודידיה טיבהאלט הבסיסט שלמדו באותו ביה"ס)חבל מאוד שהוא משתתף רק בשבע הרצועות הראשונות (והטובות יותר לטעמי),דהיינו האלבום The World of Genius Hans,ניתן להבחין בנפילת מתח מסוימת בחצי השני,המתבטאת בתזמורים דלילים יותר ומורכבות הולכת ומועטת, בזמן אמת הלהקה לא הצליחה כלכלית/מסחרית,בלשון המעטה,בשלב מסוים הם נאלצו למכור חלק מהכלים שלהם בשל חובות שהצטברו,כיום רבים נוטים לסווגה כאחת הלהקות הטובות שיצאו מצרפת העומדת בשורה אחת עם Magma ו-gong,אני ממליץ.

למעלה