The Witch

idanyd

New member
The Witch

אוקיי, הנה כמה מחשבות שעלו לי בראש עם שידור הפרק: א. מתי קורדיליה/כריזמה עשתה ניתוח הגדלת חזה? בפרק הזה, כשראים אותה בחזיית הספורט, החזה שלה בגודל של בת 16 ממוצעת, אולי קצת יותר מזה. אבל בפרק הקודם של אנג´ל (SW) - ראיתם מה מסתתר לה מתחת לביקיני הנמר שלה? ב. איזו מנגינה התנגנה ברקע, כשיר של המעודדות? היא מאוד הזכירה לי את הנעימה של Motal Kombat, אבל הייתה שונה ממנה... ג. שמתם לב לעקרון ה-X-files? (לפחות העונות הראשונות של הסדרה). בסוף הפרק נשאר עוד מקום להתפתחות בנושא. זכור לי שזה ככה גם בפרק הבא (Teacher´s Pet). אולי זה היה עקרון שהוא עבד איתו בעונה הראשונה, ובעונות הבאות הוא החליט לנטוש אותו. ד. היום ג´יילס עשה את הקסם הראשון שלו :) ה. איימי. חבל שלא פיתחו את הדמות שלה. נראה לי שג´וס רצה מכשפה, אבל החליט שווילו תיקח את התפקיד, ולכן "העלים" את איימי. בתחילה הוא פשוט לא הכניס אותה לעלילה, אבל אח"כ הוא החליט להפוך אותה לעכברוש, בשביל לתת תירוץ למה היא לא מופיעה.

idanyd

New member
אופס

ו. נכון, שכחתי. כמו שזוהר פ רשם לפני - אזכור חיבתו של ספייק (כמובן לפני שהמחשבה על הבחור ערפד הבלנדיני בכלל עברה לג´וס בראש) לתקיעת יתדות של פסי רכבת בראשיהם של אנשים תמימים. למרות שלא זכור לי למה הוא העלה את הנושא. משהו עם זה שווילו אוהבת לנגוס בעטים...

ד י י ז י

New member
זאת איימי הזאת?!

ממש לא זיהיתי אותה.. היא היתה קצת מוכרת אבל חשבתי שראיתי אותה באיזו סדרה נדחת או משהו כזה.. היא ממש שונה בעונות השלישית והרביעית!!

14מתן

New member
זה ממש לא נכון !!!!! ../images/Emo58.gif

איימי נמצאת בכמה פרקיםבעונה ה3 וגם חוזרת בעונה ה6 וזה לא הכישוף הראשון של גיילס, הוא פשוט אמר ככה לא זוכר למה... עובדה : איתן ריין

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא ממש מסכימה

א. לא שמתי לב שכריזמה עשתה ניתוח הגדלת חזה. כידוע, לכל בחורה, גודל החזה הנראה יכול להיות תלוי בשלל משתנים כמו: סוג החזיה, סוג החולצה, התנוחה בה נמצאת הבחורה, וזוית הצילום. לכריזמה מעולם לא היה חזה קטן במיוחד (או גדול במיוחד) וגם בתמונות עם הביקיני הוא לא כזה רציני... אבל כשאת לובשת ביקיני (שתומך בחזה פחות טוב מחזיה בדר"כ), וחצי מהחזה שלך בחוץ... זה נראה "מרשים" יותר. חוק טבע כזה. ד. היום ג´יילס עשה את הקסם הראשון שלו |הסדגש|בסדרה. למרות מה שהוא מספר, זה רחוק מלהיות הקסם הראשון שהוא עשה בחייו, כפי שיתגלה לנו בעונה השניה (אבל נראה שהוא התאמץ והצליח להדחיק את התקופה השחורה בחייו, ובאותו רגע זה ממש פרח מראשו ו/או שהוא פשוט לא רצה שהחבר´ה יידעו על עברו ולפיכך "שיקר" קלות). ה. איימי, כמו הרבה דמויות תלמידים אחרות שוליות, הולכת וצצה מדי פעם. אם הבנתי נכון, ג´וס דווקא רצה להחזיר אותה לסדרה בעונות 4 ו/או 5, אבל השחקנית לא היתה פנויה... (פרט כמובן להופעת אורח של שניה וחצי בעונה 4). מישהי שאלה היום כאן בפורום על הדמות שלה וקיבלה תשובה, המתעניינים מוזמנים לחפש את ההודעה והתשובה בעמוד (אולי בקודם). ו. ספייק? הא? איך הוא בדיוק התקשר לפרק הנוכחי?

talrv

New member
איימי...

איימי הופיעה בכמה פרקים והייתה דמות משנית ולא הייתה אמורה להתפתח.. היה לה תפקיד בפרק היום, ב"מכושפת ומבולבלת" בעונה השנייה וב"הנזל וגרטל" בעונה השלישית, והשחקנית ביקשה לא להופיע יותר בסדרה.. במקור ווילו הייתה אמורה להחזיר אותה אבל השחקנית ביקשה לא לחזור יותר לסדרה והיא נשארה עכבר.. ספויילר לעונה השישית בעונה השישית (לא זוכרת כרגע באיזה פרק) ווילו מחזירה את איימי.. ג´וס רצה להחזיר אותה עוד קודם אבל השחקנית לא הסכימה.. סוף ספויילר לגבי האזכור של ספייק.. אני חושבת שזה היה סתם בטעות, בלי איזה כוונה נסתרת או משהו.. תזכרו מה שטריליאן אמרה על העונה הראשונה, היא נכתבה כולה לפני שידעו בכלל שתהיה עונה שנייה ואפילו לא חשבו שתהיה עונה שנייה... בכל מקרה, זאנדר אמר את זה..

idanyd

New member
אוקיי...

לדעתי, לאיימי היה יכול להיות תפקיד הרבה יותר גדול, לו ווילו לא הייתה מקבלת את תפקיד המכשפה של הסדרה. אני לא עומד להכנס לראש של ג´וס, אבל לא נראה לי שהוא היה בונה בפרק השלישי של העונה הראשונה דמות בעלת כזה היקף, ולא יעשה בה שימוש נרחב בהמשך. בהמשך לדיון העונה הראשונה, אני מסכים שהיא מכילה הרבה אי-תאימויות לשאר העונות (כמו העניין עם הקסם של ג´יילס - איך לעזאזל יכולתי לשכוח את אית´ן ריין?), ולכן, לדעתי, אם ג´וס היה מתכנן מלכתחילה להפוך את ווילו למכשפה, הוא לא היה מכניס את איימי לעסק. הופעות האורח שלה בעצם באו להסביר למה היא לא בתמונה יותר. כי מבחינה עלילתית, ברגע שווילו נהייתה מכשפה, זה מאוד הגיוני שהיא תמצא אחות למקצוע, וביחד הן "יעשו כשפים ביחד" (ואז אני אעשה כישוף קטן :) טוב, זה לא היה במקום). אבל הוא השאיר את הפן העלילתי הזה לעונה הרביעית, והוציא את איימי מהעלילה, כמובן בלי לשכוח להשאיר לה מקום לחזור. אתם טוענים שהיא חחוזרת בעונה השישית, ואני מניח שאתם צודקים. אני לא יודע מה הסיבה לחזרה שלה (לא איך היא חזרה להיות בת-אדם, אלא למה ג´וס החליט להחזיר אותה), ולכן לא יכול להביע דיעה בנושא. ייחודה של העונה הראשונה הוא במחסור בעבר של גיבוריה העיקריים. ג´יילס היה האמור להיות דמות האנגלי הקלאסי, וקיבל טוויסט עלילתי משלו בעונה השנייה. דרלה הייתה צריכה להיעלם בפרק השביעי, ותפקידה בסדרה היה בשביל להראות את המעבר השלם שאנג´ל עבר. אבל, כמו בהרבה סדרות אחרות, עם ההתקדמות בעונות נוצר צורך ב"בשר", וצריך להמציא אותו, גם אם הוא סותר מידע קודם. יש גם חוק לא רשמי שאומר שאם המידע הזה נאמר בפיילוט, או בעונה הראשונה, אין להתייחס אליו כאל מידע חקוק בסלע. בקשר לאזכור לספייק - כמו שכבר אמרתי, אני יודע שג´וס בכלל לא חשב עליו כשהשורה הזו נכתבה, ואני בטוח שהיא נכתבה כאיזה ליין שזאנדר יפלוט. אבל, כשג´וס כתב את הבסיס לעונה השנייה, וחשב על אפיונים לדמות הערפד החדשה שלו, הוא חזר לפרק הזה, ו"שאל" ממנו את הרעיון. זה הכל. קורדיליה - אוקיי, אני מוכן לקבל את הטענה שהובאה מעלי, מאת חברת המין ה_____ (מלא לפי דעתך), כי אני מניח שיש לה יותר ידע על החזה הנשי ממני.

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל הסבירו לך!

שהיה יכול להיות לה תפקיד גדול יותר בהמשך, והשחקנית לא היתה מעוניינת לחזור. מה ג´וס היה יכול לעשות? להכריח אותה? אתה גם יוצא מהנחה לא נכונה - "לא נראה לי שהוא היה בונה בפרק השלישי של העונה הראשונה דמות בעלת כזה היקף, ולא יעשה בה שימוש נרחב בהמשך." באמת? יש המון פרקים שמתמקדים בדמות אחת אורחת, כי זה נושא הפרק, וכשהפרק מסתיים הדמות הולכת ולא חוזרת יותר (לפעמים מחזירים אותה אם רואים שהיא פופולרית או שיש הזדמנות טובה להחזיר אותה). איפה אוון (פרק 5)? מרסי (פרק 11)? (טוב, אנחנו יודעים איפה היא, אבל היא לא חזרה). איפה עוד תלמידים שצצו פה ושם בעונה הראשונה ומאז לא נראו יותר? בעונה הראשונה היו בעיקר פרקים בודדים, כאלה שעסקו בנושא מסוים, סגרו אותו וזהו. הדמות היחידה של תלמיד/ה שאני זוכרת מעונה 1 שנראתה בהמשך (פרט לאיימי כאמור, ולסקוביז) היא הרמוני, אבל הראו אותה מעט מאד בעונות הבאות, ורק בעונות 4 ו-5 היא קיבלה יותר בשר ויותר זמן מסך. כשהעונה הראשונה תוכננה לא ידעו מה יהיה בעתיד. מן הסתם האופציה להחזיר את איימי לעונות הבאות (אם יהיו כאלה) היתה קיימת, כמו שהיא קיימת עבור כל דמות אחרת שהשתתפה (בהנחה שלא מתה, וגם אז זה לא תמיד מפריע, כפי ששמנו לב לא פעם...). איימי אכן חזרה בעונות הבאות, וקיבלה כל פעם נתח יפה של תשומת לב, הרבה יותר מדמויות תלמידים אחרות שראינו, מעבר לחבורה המגובשת של הסקוביז. איפה ראית עוד דמות של תלמיד שקיבלה כזה יחס נרחב עוד בתקופת התיכון? לארי קיבל כמה קטעים קטנים פה ושם (ומת ב"בגרות"); ג´ונת´ן קיבל כמה קטעים קטנים פה ושם אבל רק באירשוט הוקדש לו פרק שלם "משלו" (כמעט). היו גם את סקוט הופ בכמה פרקים בתחילת עונה 3 (ובסוף העונה כבר לא ראו אותו), פרסי ועוד כמה, אבל הם דמויות מאוחרות בהרבה מאיימי. עוד נקודה שאתה שוכח, היא שאיימי לא היתה מכשפה בעונה הראשונה! הפרק עסק באמא שלה, היא נקלעה לשם בעקיפין, בתפקיד הקורבן, כיוון שאמה השתמשה בגוף שלה. אז ג´וס אמר שהוא דווקא רצה להחזיר את הדמות גם בעונות הבאות (וביננו, פרק שלם בכל עונה שמתמקד בדמות שהיא לא קבועה זה נחשב להרבה!) אבל השחקנית לא רצתה, מה לעשות? אתה יכול להתעקש להתעלם מהעובדות, אבל צר לי, הטענות שלך פשוט לא נכונות. ואגב, בעניין ספייק - אני ממש לא בטוחה שג´וס זכר את ההערה ההיא מעונה 1. ייתכן שכן, אבל לי אישית נראה שזו סתם מקריות לשמה. אני יכולה לתת כדוגמה את העובדה שבפרק הראשון קורדיליה אומרת לבאפי שהיא היתה "מתה לגור בלוס אנג´לס, קרוב לכ"כ הרבה נעליים" ואכן, בסופו של דבר היא מצאה את עצמה בלוס אנג´לס. בקומנטרי של הפרק ג´וס אמר שהוא פתאום שם לב להערה הזו, ואז התלוצץ ואמר "כן, זה הכל חלק מתוכנית אב גדולה!" (ובמילים אחרות: לא, הוא ממש לא זכר את ההערה הזו, והעובדה שבסופו של דבר זה יצא מתאים, היא בסה"כ צירוף מקרים משעשע ומגניב).

זוהר פ

New member
כן, כי זאנדר תמיד אומר דברים כמו

לתקוע בראש מסמר כמו בפסי רכבת. NOT הוא לא אסטרונאות עד כדי כך. אני גם לא מאמין שבאותה תקופה גוס תכנן את ספייק, אבל כולנו שמענו את המשפט ויודעים מה יהיה איתו. וגונתן קיבל עוד פרק, שהיה אפילו יותר מוקדש לו (עונה 5) ואני באמת לא עוקב אחרי כל התלמידים אז אני לא יודע מי עוד יש.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, אתה מתכוון ל-Superstarבעונה 4

אבל לקח לו יותר זמן מאשר לאיימי... אבל להבדיל, דני סטרונג כן רצה להופיע, ויש לו גם "פרוטקציה" (או ככה אומרים) אצל ג´יין אספנסון, שמשום מה מרבה לשלב אותו בפרקים שהיא כותבת... (אירשוט וסופרסטאר שניהם פרקים שלה, ואני בכלל לא מדברת על פרקים בעונות אחרות, מי שיודע יודע). אז ג´וס רצה, והשחקנית לא רצתה, וחסל סדר איימי (עד שהיא כן רוצה, כמובן). אני לא חושבת שאפשר לנסח את זה יותר ברור מזה. לגבי פסי הרכבת - אני באמת לא בטוחה שג´וס זכר את ההערה מאז. אני רוצה להזכיר לכם שמדובר באדם שלא הצליח לזכור מתי היתה התיחסות בסדרה (יותר מפעם אחת!) לגיל של אנג´ל וספייק, והצליח לפשל בשנים של שניהם. אז מה אני רוצה להוכיח פה? א. ג´וס לא זוכר הכל; למעשה יש הרבה דברים שהוא שוכח. ב. נכון שמרוב תכנונים מראש ואזכורים לעבר שיש בבאפי נדמה לנו לפעמים שהכל מתוכנן ושום דבר לא מקרי, אבל מה לעשות, יש מקריות בסדרה. ייתכן, אולי שג´וס זכר את ההערה הזו, אבל אני ממש לא משוכנעת.

למעלה