the wall...

THE FATRIX

New member
the wall...

קנית בחול את הסרט :) וראיתי אותו כבר כמה פעמים והוא מאוד יפה!... רק מישהו יכול להסביר לי מה הרעיון של הסרט? כי לא ממש הבנתי...

Grimble Grumble

New member
רעיון פשוט

הסיפור בקצרה מאד (אפשר לפרט לאורך דפים ארוכים): ילד שאבא שלו מת במלחמת העולם השניה, אמא שלו לא בדיוק נותנת לו יחס ראוי, גדל עם הרבה בעיות... הוא מקים מסביבו "חומה" הכוונה בחומה זה סגירת כל הרגשות ככה שהוא לא יוכל להפגע יותר... למרות כל הבעיות הוא גדל להיות כוכב רוק אבל בסופו של דבר הוא נשבר (ההתפרעות בחדר שלו) ואז הוא הוזה את עצמו כמנהיג בסגנון היטלר... אבל הוא לא יכול להמשיך לחיות באטימות אז הוא מראה רגשות, כתוצאה מכך נערך לו "משפט" שבסופו הוא כמובן יוצא אשם והעונש שלו זה הריסת החומה וחידוש הקשר שלו עם שאר העולם... ד"א, סתם חידה (אני אוהב כאלה אחרי הכל) מי משחק את פינק (הכוכב) בסרט, ובאיזו להקה הוא היה הסולן?

THE FATRIX

New member
תודה!

ואני לא יודע את התשובה... יש במאחורי הקלעים של הסרט אבל אין לי כח עכשיו לראות בשביל לענות על זה

nickless m

New member
חיחי

זה ההסבר הכי "פשוט" שראיתי לסרט הזה (כיביכול שיטחי). הוא טיפה יותר מורכב והקשר להיטלר הוא טיפה שונה.. יש הרבה דעות וויכוחים בנושא של הסרט אבל העיקר נהנתם?! זה מה שחשוב בסוף. כל פרט ופרט בסרט הוא חשוב.. המכוניות הפרחים הציפורים.. לכל דבר יש משמעות.. הניתוח הוא טיפה יותר מטאפורי ממה שחשבת.. אבל יחד עם כל זאת אהבתי. כי אני בחיים לא הייתי מצליח לנסח את הסרט בצורה בכזאת קצרה.. מעיין קצר ולעניין שכזה :>. >אני אוהב להגיב בצורה ביקורתית מטיבעי חחחח קח את זה בתור מחמאה<

את הסרט צריך לראות כמה פעמים

פעם ראשונה שראיתי אותו, למרות שמאוד אהבתי את הלהקה ואת האלבום, חשבתי שהסרט הזה דפוק וחולני (גילוח גבות!?), אחרי שראיתי את זה כמה פעמים, גיליתי דברים חדשים, וגיליתי את המשמעות מאחורי הנראה לעין.

LadyG

New member
אצל פינק פלויד

יש המון תחושות והמון מורכבויות של רגשות. קשה מאד לתת הסברים. כל אחד צריך לזרום ולחוש בעצמו מה זה עושה לו. לי זה עושה המון. מעורר המון עצב, מחשבות וכו´.

comfortabley

זה השיר הכי מדהים בכל ה... אגב נתקלתי בלא מעט ברשת שמכנים את עצמם על שם השיר הזה

RogerW

New member
../images/Emo91.gif

אני ממליץ לצפות בסרט עם ה"פרשנות" של רוג´ר ווטרס (לא בפעם הראשונה?!) הוא מסביר הרבה דברים, ונותן הרבה אינפורמציה?!?

tomato

New member
אם אני חושבת מה שאתה חושב..

אני ממש לא ממליצה, לפחות לא פעם ראשונה. ישבתי 5 ימים ארורים (!) להוריד במודם 28K המחורבן שלי את הסרט הזה, ורק אחרי ה-5 ימים האלה גיליתי שהורדתי עם הפרשנות הזו, שהטריפה לי את הצורה (על כל הקטעים עם הרגש הם יורדים! וכל הקטע עם הDon´t let your sons wear trousers היה נוראי). ובכלל לא ראיתי את הסרט בשלמותו כי התעצבנתי ומחקתי את זה באמצע. אולי זה מומלץ, אבל ממש לא פעם ראשונה, זה פוגע בהבנה (וההנאה) של הסרט.

RogerW

New member
כמו שאמרתי?!?!..

את צודקת, אבל למי שחרש את הסרט פעמים רבות, ורוצה אינפורמציה והסבר (שזה הנושא כאן) אז זה יוצא טוב.. ד"א : יש עכשיו את another brake in the wall, ב- VH1, אבל לא מהסרט, חבל...

או-אה מה שאתה שואל כאן ... ../images/Emo8.gif

תגיד? יש מישהו שהצליח לנתח את החומה? אני זוכרת כשהייתי בכיתה ח´ הייתה אופנה ´לנתח את ה*משמעות* של החומה אתה כל הזמן רואה בזה משמעויות אחרות אתה יכול לראות בזה ספר

תמונה אימפרסיוניסטית

נדמה לי, וזה אחרי שראיתי את הסרט אין ספור פעמים (כמו כל מי שעבר בהצלחה את גיל 16) שהחומה הוא סוג של אימפרסיוניזם, המטאפורות שלו עובדות על הרגשות שלנו, עצבות בדידות כח יצרים, לכל אחד יש את המקום שלו שמננו הוא מתחבר לרגשות האלו, והסרט אומר לכל אחד דבר אחר.

בודאי

עצב, בדידות, דיכאון, חרדה, פחד וכל שאר הרגשות הנפלאים שהסרט מעלה קיימים בכל אחד מאיתנו, מה שניסתי להגיד הוא שלכל אחד מאיתנו יש את נקודת ההתחברות שלו לרגשות האלה, ומבחינת הרגשות (שבעיני הם הנושא של הסרט) כל אחד אחד לוקח את הסרט למקום שלו, ורואה אותו מהמקום שלו, זה כמו שירה פוסט מודרנית, זה לא משנה מה התכוון המשורר, משנה מה הבין הקורא

מחאה פוליטית

נגד הממסד נגד הדיכוי we dont need no education we dont need no thought control הדיכוי הוא זה שמביא לכל הבעיות: אלימות השתגעות מערכת החינוך המטומטמת שעושה מאיתנו נקיקיות והיטלר... היטלר ושכמותו באים ממערכת חינוך כזאת הוא תוצר של מערכת חינוך שמוחקת את האישיות ואז כולנו צריכים היטלר או איזה מוסיליני לצעוק לו להריע לו בבמה כי מחקו לנו את האישיות כי למדנו לפחד/ להעריץ את המורה ואנחנו ממשיכים בסימביוזיה עם היטלר

למה יש לי הרגשה שזה התחלה של שרשור

שיגמר באלף הבא יש בחומה המון מסרים פוליטיים, מערכת החינוך (שגם ממנת אותי וגם הדבר הכי נורא בתולדות האדם) היא רק דוגמא, החברה (אמא חברה חברים, בתי משפט...) היא המדכאת אותנו, בית הספר הוא רק אחד מכלי הדיכוי האלה

למעלה