The Wall Live in London 1980

Coon Jew

New member
The Wall Live in London 1980

הדובר: יעקב טל, בן 50 מראשל''צ. יעקב, דוד שלי, מספר: ''לאורך כל שנות השבעים הייתי הולך לחנות שאני לא זוכר את שמה, ברחוב דיזינגוף, והייתי קונה אלבומים חדשים ומתעמק בהם בדירתי הצנועה בדרום ת''א". "רוב האלבומים היו של פינק פלויד. עד שנת 1980 היו בביתי האלבומים: "Meddle", Atom Heart Mother" ,Dark side of the moon", wish you were here, ואת האלבום "אנימלס" השאלתי מחבר ומאוד התאכזבתי". "את האלבום הבא של הפינק פלויד רכשתי בתחנה המרכזית הישנה של ת''א בתחילת 1980, אם אני לא טועה זה היה בינואר. באותה תקופה למדתי קשה מאוד בטכניון בחיפה והנסיעות הארוכות כל יום מת''א לחיפה והלימודים הקשים עשו אותי מאוד ממורמר, כך שהאלבום קלע בול". "הבטחתי לעצמי שבסיום השנה אני ינסה לטוס להופעה של הפינק פלויד, לא משנה איפה". החברה שלי (כיום אשתי), חשבה שאני מטורף ושאלה אותי כל הזמן מאיפה יהיה לי את הכסף לטוס. אמרתי לה שאני יתחיל לעבוד ונטוס ביחד". "התקשרתי לחבר שלי שבאותה תקופה למד באוקספורד וביקשתי ממנו שיתקשר ויברר מתי הפינק פלויד מופיעים במסגרת "החומה". כעבור שבוע התשובה הייתה: פינק פלויד מופיעים בארה''ב ויגיעו רק באוגוסט לאנגליה לשבוע של הופעות בלונדון. "בשבילי זה היה חלום, בדיוק באמצע יולי נגמרים המבחנים בטכניון ואני יהיה חופשי לטוס". "עד אוגוסט קרעתי את התחת בלימודים ובעבודה (מוסכניק ביפו), השגתי את הכסף ואני ונורית ארזנו את החפצים לקראת שבוע בלונדון". הגענו ללונדון ממש בתחילת אוגוסט 1980, ויום אחר כך כבר ביקשנו מנהג המונית: "To Earls court please". הכניסה לאולם: "איך שנכנסתי לאולם, הבנתי שזו לא הופעה רגילה, מין אולם קטן שהכיל כמה עשרות אלפים של קהל שחיכה בשקט ובסבלנות להופעה. אנחנו התיישבנו על הכסאות שלנו וחיכינו כמוהם, אני הרגשתי כאילו אני יותר בהצגה מאשר במופע רוק, ודי צדקתי". הבמה הייתה רחבה להפליא, ובשני צדדיה לבנות של חומה שכבר היו מונחות בצד". ה-הופעה:"לבמה עלה בחור עם עניבה כחולה, ואמר ברוכים הבאים,תודה שבאתם, מקווה שתהנו וכו', אני זוכר שהוא אמר שהלהקה עדיין לא מוכנה, אבל הוא לא סיים את המפשט ו... IN THE FLESH?- בום! זיקוקים ושאגות היסטריות של הקהל, כל המקום רעד, אבל אלה היו רק ה-surrogate band שהיו עם מסכות של חברי הלהקה. THIN ICE- דיוויד גילמור יוצא עם הגיטרה ומתחיל לשיר.הקהל ממשיך לצרוח וזה די עיצבן אותי כי בקושי היה אפשר לשמוע את המוזיקה, אחר כך ווטרס יוצא ומתחיל לשיר את הקטע שלו בשיר. ANOTHER BRICK IN THE WALL- PART 1 - הקהל מתיישב, ואפשר סוף סוף לראות מה הולך על הבמה. אז ככה: היה צוות ענק, שתי מערכות תופים, ריק רייט ישב עם עוד קלידן וזה היה נראה כאילו הוא במשרד, דיוויד גילמור פרט על הגיטרה ומאחוריו היה עוד גיטריסט (הכוונה היא לסנואי וייט) שנתן גם כן ערב מצויין. ווטרס התחיל לשיר ופתאום משום מקום: בובה ענקית של מורה עם מקל, מחזה שאי אפשר לתאר. HAPPIEAST DAYS OF OUR LIFE- חבורה של כחמישה גברים יצאו ונתנו קולות רקע מדהימים כמו באופרה, רק בקטע הזה נורית הצביעה לי על העובדי במה שהתחילו להעמיס לבנים גדולות ורק אז קלטתי שהרעיון הוא לבנות חומה על הבמה. זה היה רגע מיוחד. ANOTHER BRICK IN THE WALL- PART 2- כן כן, גם האנגלים משום מה התחברו לשיר הזה יותר מכל שיר אחר באלבום, אני אישית לא סימפטתי את השיר, אבל הייתה היסטריה גדולה כשגילמור וווטרס התחילו לשיר :"we dont need no education". משהו כמו ההיסטריה שיש עכשיו בקרב כוכבי פופ. MOTHER- ווטרס עולה עם גיטרה אקוסטית ומתחיל לשיר. הקטע שאני הכי זוכר מההופעה היה כשווטרס שר: "mother do you think they like this song?" וכל הקהל ברגע ספונטני ענק צרח: "yes!!!. אחר כך גם גילמור הספיק לשיר את הקטע שלו ועשה את זה מצויין.

Coon Jew

New member
The Wall live in London 1980-חלק ב'

את הסולו הוא האריך והסולו היה מצויין. GOODBYE BLUE SKY- גילמור לוקח גיטרה אקוסטית ושר ביצוע מצויין לשיר הזה. EMPTY SPACES/WHAT SHALL WE DO NOW- ווטרס מוסיף את הקטע השני שלא היה באלבום וקצת הכניס אותי להלם משהו, אבל קטע מצויין. בסוף השיר ווטרס מלהיב את הקהל: THANK YOU! WELCOME! THIS NEXT SONG CALLED YOUNG LUST! YOUNG LUST- גילמור לוקח את הגיטרה השחורה ונותן שואו של כוכב רוק, מה שהוא לא התיימר להיות. כל הקהל היה על הרגליים בקטע הזה ובפזמון היה אפשר לראות עשרות אלפים צועקים: ohhh i need a dirty woman! השיר הזה היה מבחינתי השיא של ההופעה. ONE OF MY TURNS- לא זוכר הרבה מהשיר הזה, אבל אני זוכר שהחומה הייתה כבר כמעט מושלמת ועוד שתי בובות מרשימות יצאו: הפעם הגיע תורם של האמא ושל האישה. DONT LEAVE ME KNOW- אף פעם לא אהבתי ולא אוהב את השיר, אבל החומה הייתה על סף סיום והתחילו להקרין עליה קטעי אנימציה מדהימים שלא ראיתי בשום הופעה בחיים. ANOTHER BRICK IN THE WALL- PART 3- אחרי השיר הזה הגיע מעבר שנקרא בדיסק ההופעה: "הלבנים האחרונות" שכנראה חובר כדי לתת עוד חמש דקות לעובדי הבמה לסיים את החומה, קטע מיותר. GOODBYE CRUEL WORLD- הקטע הכי חזק של ההופעה, נשארה עוד לבנה אחת לסיום החומה, ווטרס מציץ מהחור מאחורי החומה וכשהוא אומר בסוף "גוד-ביי", עובדי הבמה מניחים את הלבנה האחרונה והחומה הושלמה, ויוצאים להפסקה. HEY YOU- את השיר הזה מנגנים פינק פלויד כבר מאחורי חומה- מחזה מוזר מאין כמוהו אבל מיוחד ומרגש. IS THERE ANYBODY OUT THERE?- גילמור מאחורי החומה עם גיטרה אקוסטית (ניתן היה לראות אותו כי באיזור שהוא ישב היה חור בחומה) מנגן, ווטרס והבחורים שנתנו קולות רקע שואלים: is there anybody out there? והקהל משיב בשאגה: !YES NOBODY HOME- קטע ענק, ווטרס יושב בתוך חדר שיוצא מן החומה, חדר עם טלוויזיה ממש כמו בסרט. הקהל עוקב אחרי ההתרחשויות כאילו זו הצגה וווטרס הוא השחקן הראשי. VERA/BRING THE BOYS BACK HOME- כאן כבר המקהלה שגם הייתה מאחורי החומה נכנסה להופעה, והקטעים האלה רק חיממו את מה שאמור לבוא אחר כך.. COMFORTABLY NUMB- ווטרס יוצא החוצה במדים של רופא ושר את הקטע שלו, כשהוא מסיים מגיע קטע ענק. גילמור נמצא מעל החומה, על מרפסת קטנה כזאת ושר את הקטע שלו ונותן את שני הסולואים הכל כך אהובים ומוכרים שלו. השיר לדעתי הכי יפה של מאז ועד היום. הקהל הריע במשך דקות ולא נתן ללהקה להמשיך לשיר הבא. SHOW MUST GO ON- לא זוכר הרבה מהשיר הזה, אבל זוכר שאחריו הגיע אותו בחור בחליפה ועניבה מתחילת המופע ודיבר כאילו הוא מסטול לגמרי, הוא חזר אחרי אותן מילים מההתחלה ושוב, לא הספיק לסיים את המשפט: "הלהקה עוד לא מוכנה". עלו שוב חברי ה-surrogate band. IN THE FLESH- כמעט ביצוע זהה לin the flesh? רק שינוי במילים וממשיכים לשיר הבא. RUN LIKE HELL- ווטרס שוב פונה אל הקהל, אני לא זוכר את כל מה שהוא אמר אבל אני זוכר שהפעם הוא היה צרח: "אתם נהנים?!", "לא שומעים אתכם!", באתם לפה להנות, לא?! אז תרימו את הידיים ותמחאו כפיים! הקהל עשה מה שווטרס ביקש, כולם היו על הרגליים ואפילו גילמור שנראה קצת אדיש במהלך ההופעה, הרשה לעצמו לרקוד קצת עם הגיטרה. WAITING FOR THE WORMS/STOP- מהשירים האלה אני זוכר שוב את האנימציות על החומה, ואת החזיר הגדול שהיה צבוע בשחור הפעם. מחזה גדול. THE TRIAL- ידעתי שזה הסוף של המופע, אבל לא ידעתי שהסוף יהיה כל כך יפה. ''TEAR DOWN THE WALL" היו הצעקות והחומה החלה ליפול עד שהתרסקה לחלוטין. OUTSIDE THE WALL- כל הקהל על הרגליים מודה לכל צוות הלהקה שנתנו מופע ענק, גילמור יוצא עם מנדולינה, ווטרס עם גיטרה קלאסית, ניק מייסון עם תוף מרים, ואיזה סוף יפה. כולם הודו לקהל וההופעה הסתיימה. כפי שאתם רואים, אני זוכר כמעט כל פרט מאותה הופעה שהייתה לאחד מהרגעים הקסומים והיפים בחיים שלי (יחד עם החתונה, והולדת שלושת בנותיי).

שלום חן

New member
מקנא בך בטירוף

ומייחל לעצמי שאספיק לראותם, אבל, אני מאד סקפטי. ידוע לך אם ההופעה הזו יצאה בוידאו או די.וי.די?

wommer

New member
עדין?

ז'תומרת, שיש תיכנונים להוציא בדיוידי? וגם: לפי התיאור זה נראה ממש כמו רוג'ר ווטרס בברלין...אז חוץ מהבאת המון להקות אורחות, זה לא היה מיוחד אני מבין...נכון?

One Echoe

New member
זה ממש לא דומה לברלין...

זה שונה לגמרי. זה הפינק פלויד, וברלין זה ווטארס לבדו... בכל אופן, בקשר לזה שיש תכנונים...אין תכנונים ממשיים להופעה, אבל ידוע שיש וידאו של ההופעה ומנסים לתקן אותו..או משו כזה..

wommer

New member
אממ חוץ מהעניין שבברלין זה

רק ווטרס, אין שום הבדל.

הייתי בטוח שאיז דר אני בודי אווט דר

זה הופעה בדיוידי אוי התאכזבתי עדיין זה מרגש לייב אין ברלין זה הופעה או גם אודיו?

One Echoe

New member
זה וידאו. אבל זה לא הפינק פלויד.

זה רוג'ר ווטארס לבדו מארח אמנים.

נהדר! ../images/Emo140.gif

וגם יש כבר קישור למאמרים. הודה לדודך בשמנו, והראה לו את המאמר, כמובן. ואם הוא רוצה להוסיף עוד, הוא מוזמן!

The Walrus

New member
נשמע מעולה

אני מקנא בך... מישהו יכול לתת לי אתר עם תמונות מההופעה (או כל הופעה אחרת מסיבוב ההופעות)?

One Echoe

New member
ממש מרגש...

הלוואי על כולנו
ד"ש לדודך!

למעלה