the wall

SMILE 4 NOTHING

New member
the wall ../images/Emo88.gif

אולי כבר נמאס לשמוע עליו,אולי הוא כבר חרוש מכל הכיוונים,אבל יש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן... בתקופה שרק התחלתי לשמוע פינק פלויד,הערצתי את the wall. כל המחאה,הכאב והתסכול משכו אותי,אבל אחרי שהלהט וההתלהבות עברו,פתאום נראה שזה אלבום מאוד ילדותי,אמנם התכנים מועברים בצורה יפהפיה,אבל הם מוקצנים,הם חולניים(מזה תמיד נגעלתי)ומטורפים. זאת אני? או שזה פשוט רוג´ר ווטרס והילדות הקשה שלו?... יום טוב לכולם!

RogerW

New member
לא, אף פעם לא נמאס...

נכון מאד.. התכנים מאד מוקצנים וחולניים ומטורפים.. אבל זה מה שנפלא באלבום הזה.. ועוד כמה.. זה הטירוף של רוג´ר שעושה אותו כל-כך מדהים.. ואולי הוא ילדותי..(אבל מה רע בילדותי?!?!?!?)) *איזה יופי.. יורד גשם..

נכון, זה אלבום שלא נמאס ממנו..

אבל למרות זאת, אני לא לוקח סיכונים, ושומע אותו מקסימום פעם בשבועיים-3... אבל מה, אחרי 4 שמיעות בערך של pros and cons of hitch hiking נמאס ממנו!

nute kram

New member
אני לא בטוח, אבל...

רוב האנשימ שאתמ דיברתי על השי הזה ועל אותו אלבומ בכלל הבינו שהשיר אומר שחינוכ זה חרא, לא חשוב, וסתמ משהו טיפשי שלא נחוצ לאדמ. זה לא נכונ!!! המשמעות היא (לדעתי) שאותה מערכת; בי"ס, צבא ובכלל גורמות לאדמ להיות חלק קטנ מהחומה הגדולה ולא אינדבידאול עמ דעות משל עצמו שיכול לפתח חשיבה מסוימת, מי שראה את הסרט יכול לראות את זב בבירור רב ביותר בקטע למשל שהילדימ יושבימ בכתה ומשננימ את החומר בלי שהמורה אפילו מסביר להמ אותו וכשהוא מתנפל על ילד אחד שלא הצליח לשננ כמו שצריכ, וגמ רואימ את כל הילדימ כמו כלי עבודה שהולכימ במינ צעדה צבאית באותה השיטה אל אותו המקומ, עד שהמ(אנחנו) מתימ אנחנו (המ) משרתימ א אותה מערכת ואת האינטרסימ הקפיטליסטימ המדכאימ שלה. יכול להיות שלא לזה התכוונתמ, אבל אמ כנ אז הנה לכמ הוכחה שהקטע הזה בכלל לא קיצוני וזהו.

Jam Head

New member
אני מצטער להגיד לך...

אבל נקודת המבט שלך על החומה היא לא נכונה. מדובר פה על דמות , לפי האלבום - פינק אך לפי המציאות זה בעצם ווטרס שהחיים שלה לפחות בעיני הדמות לא טובים , מערכת חינוך קשה , אמא חונקת , חברה בוגדנית , אבא שנפטר במלחמה ועוד ועוד ... כל פעם שפינק מדוכא או לא מרוצה מהחיים הוא מוסיף עוד אבן לחומה הגדולה כדי להתרחק מהמציאות הקשה. ועוד משהו , אף פעם ! אל תסתכל על הסרט או הקליף בתור דוגמא , כי שם הרעיונות האמיתים של החומה לא מוצגים , ולפי ווטרס המפיק של החומה בגד בו . ( ואתה יכול לראות דוגמא לזה באלבום הבא Final Cut שבגבו של החייל על העטיפה יש סכין כאשר החייל מחזיק סליל של סרט ).

matanbu

New member
מזה נקודת מבט לא נכונה?

אתה דיברת על רובד אחד בסרט והוא על אחר. זה כל היופי בסרט / החומה בכלליות, לדעתי. שכל אחד רואה בו מה שמתאים לו לראות בה, יש כאלה שיראו נושאים מסויימים וכאלה שיראו אחרים. אבל אין נכון ולא נכון, רק מה מתאים לאותו בנאדם. THAT´S THE BEATUY IN IT (ככה החברה שלי אמרה!).

Jam Head

New member
מה ?

זה נקודת המבט של ווטרס , מי שכתב את זה . אתה יכול להגיד לפי הדעה שלך שזה על מרד ניעורים אבל זה הרבה מעבר לזה , ואתה יכול להתווכח אבל אני יכול לאמת או להוכיח לך שאתה טועה.

למעלה