the walking dead episode 5 (season finale)

idodo35

New member
the walking dead episode 5 (season finale)

אז כן סוף סוף יצא הפרק האחרון בסדרת המשחקים המעולה של telltale games של TWD. אחרי ארבעה פרקים מותחים ומלאי אקשן ומיסתורין הכל נגמר כאן. סוף סוף מגלים מי היה בצד השני של הווקי טוקי, מה קורה ללי ומי מת ומי חיי!
לצערי אני מרגיש שהפרק האחרון (במיוחד הגילוי של מי שהיה בצד השני של הווקי טוקי) כצת מאכזב. זה פרק טוב והאקשן והמתח עדיין עובדים מצויין אבל הפיי אוף דיי חלש לדעתי ובהחלט הייתי מקווה למשהו כצת יותר מרשים. בנוסף חלק מהמוות של דמויות כאלה או אחרות מרגיש כצת מאכזב ואפילו במקרה אחד היה ניתן למנוע אותו בקלות... מצד שני הרבה אלמנטים חזקים של הסדרה מחזיקים גם בפרק האחרון הדרמה, המתח והבחירות הקשות עדיין עשויים מעולה ומשאירים את השחקן בתהייה את מי היה אפשר להציל ומי היה מת בכל מקרה או האם מה שעשיתי ישנה או לא?
לגבי הסיום אני לא אהרוס אבל אני רק אגיד תכינו מתפחות כי זה קטע מאד אמוציונאלי.
סך הכל גם אם זה לא הפרק הכי חזק של העונה (לדעתי פרק 4 היה הכי טוב) זה בהחלט סיום מכובד ומשאיר אותי קצר רוח לקראת העונה השנייה שהובטחה לנו... (למרות ממה שראינו עם הפרקים של העונה הראשונה העונה השנייה לא תצא בעשור הקרוב!)

הסדרה המלאה נמצאת עכשיו למכירה דרך שירות steam או דרך האתר שלהם בשביל 25 דולר (אבל בטח לקראת החגים זה יהיה במבצע של לפחות 40 אחוז הנחה) אני מאד מאד ממליץ לא רק למי שמכיר ונהנה מסדרת הקומיקס או מי שאוהב זומבים אלא לכולם!

נ.ב. בסוף לא יצא לי לעבור בחמישי שעבר בקומיקס וירקות ולכן לצערי בועות מחשבה ממשיך להתעקב... בתקווה אספיק לעבור מחר (למרות הפיגועים) ואז אכתוב...

yoavhi1994

New member
היה נהדר, ספוילרים בפנים!!!

אחלה סיום, למרות שגם לי היו כמה בעיות עם הפרק. אבל קודם כל אני לא מסכים אתך בכלל לגבי הפייאוף.
הגילוי של מי מאחורי הווקי-טוקי היה חזק מאוד. בתור אחד שהחליט לגנוב את הדברים מהמכונית זה בחלט היתה סטירה לפנים, והעביר בצורה חזקה מאוד את מה שהמשחק אמר לנו כל הזמן, "כולנו מפלצות".
אני חושב שבדיאלוג עצמו בין Lee לבין "הזר" היה איזה משפט או שניים שקצת ה"אכילו בכפית", אבל אני סולח על זה.

בפרק הזה הרגשתי שאני פחות יכול להשפיע על הסיפור מבפרקים הקודמים, וזה בא לביטוי בעיקר במוות של בן, וקצת אחר כך במוות המאוד לא מובן של קני...
אני יכול להבין אם הוא החליט פשוט להתאבד, אבל לא היתה אפשרות להתייחס אל זה כך, במיוחד כשסצנה אחת לפני זה הוא אומר בגילוי לב את מה שהוא חושב על ההתאבדות של אישתו.

ולגבי הסוף הסופי(שאחרי הקרדיטים), לא ממש הבנתי אותו...
הזוג שקלמנטיין רואה באופק אמורים להיות אומיד וקריסטה לא?
ואם זה הם אז למה זה נגמר כאילו זה cliffhanger?
ואני בכלל לא מבין איך זה הם אם אמרתי להם להיפגש איתי ועם קלמנטיין בעיר, ולא באיזה שדה שומם.

נ.ב.
הרגע שחתכו ל-Lee את היד היה מטורף. חשבתי ש-Heavy Rain עשה אותי חסין לדברים בסגנון... מסתבר שלא.

idodo35

New member
לגבי מה שאמרת (גם כאן ספויילרים!)

לגבי הסיום יכול להיות שזה פחות השפיע עלי כי אני דווקא החלטתי לא לגנוב ממנו (לפי האורות במכונית הייתי בטוח שיש מישהו שזה שייך לו וצדקתי) ולכן זה הרגיש כצת שלוף מהתחת...
הסוף הסופי זה לא ברור את מי היא פוגשת וזה כל הרעיון ליצור מתח האם אלה קריסטה ואומיד? האם זה משהו אחר? האם אלה זומבים אין לנו מוסג וקלמנטיין תצטרך להתמודד עם זה לבד וזה דיי מדאיג...
אני אמרתי להם לפגוש אותנו ליד תחנת הרכבת כך שזה לא קשור כנראה לאיפה אמרת להם
המוות של קני אני חושב שאמרתי על זה שזה הרגיש מוכרח (לא נקבתי בשמו כדי להמנע מספויילרים) אבל דווקא לגבי בן אני אוהב שהם עשו משהו כזה בגלל הריאליזם שלו. אין סיבה אין בילד אפ זה בא משום מקום כמו אם זה היה בחיים האמיתיים... מה שזה כן גורם לי לתהות מה היה קורה אם הייתי נותן לבן לצנוח למותו בקראופורד? האם קני היה שורד?
בכל מקרה הסיבה שאני בסדר עם הפחות בחירות היא בעיקר בגלל שזה הפרק האחרון וכאן אתה לא אמור להחליט ולהשפיע אלה לראות את התוצאות של מה שעשית לאורך הסדרה...
וכן הקטע שחתכו ללי את היד היה דיי מטורף

למעלה