The Walking Dead (ספויילרים)

liraninho

New member
The Walking Dead (ספויילרים)

אז סיימתי לקרוא את כל האוגדנים (17) של TWD וזה היה שווה כל שקל שהוצאתי על זה, נהניתי מכל רגע.

לפני שהתחלתי, היו לי ספקות כי זה בשחור-לבן וכי הגעתי לזה אחרי שראיתי את כל הפרקים של סדרת הטלוויזיה (ידעתי שיהיו חלקים שאני "אכיר" מראש), אבל זה היה מצויין, ממכר בטירוף. ברגע שאתה מתחיל לקרוא, אתה לא יכול לעצור - קרה לי פעמיים שהתחלתי עם אוגדן מסויים והמשכתי להבא וגם אותו גמרתי עוד באותו יום. בסה"כ גמרתי את כל האוגדנים במשהו כמו 4 חודשים. כמובן שהתבאסתי שהגעתי לסוף, אבל אני מתנחם בעובדה שהאוגדן ה-18 יוצא בעוד חודש.

מכאן קצת ספויילרים - גם על סדרת הטלוויזיה, אז שימו לב

מה שאהבתי במיוחד בקומיקס הזה זה שהכל יכול לקרות. זה מתחיל באיזי ואתה לא כל-כך מודע לזה, אבל ככל שמתקדמים בעלילה, זה עולה בהדרגה ואתה מבין שיש סיכוי (ואפילו לא רע) שבפעם הבאה שתהפוך את הדף, תצטרך להיפרד מדמות כלשהי, גם אם היא מרכזית ונראה לך שהעלילה לא יכולה להתקדם בלעדיה. יש מצב שהתלהבתי מזה בגלל שזה הקומיקס הראשון שלי, אבל כנראה בעיקר בגלל שהשוויתי את זה למה שהכרתי קודם - הטלוויזיה (וסרטים). בסדרה של AMC, למשל, נמוכים מאוד הסיכויים שיקרה משהו בעלילה ואתה תגיד לעצמך "לא יכול להיות!". פשוט הרוב צפוי. הדבר הכי קרוב לזה בסדרת הטלוויזיה זו הצורה שבה לורי מתה. בקומיקס יש לך הרבה יותר דברים כאלה, קרה הרבה שהופתעתי מהתפתחות מסויימת בעלילה. קירקמן פשוט מכניס אותך לעולם של TWD, ולאכזריות שלו לדמויות יש חלק בזה. שוב, דברים שאתה לא מצפה להם.

עכשיו יש לי את הספר Rise of the Governor ואת הקומיקסים 100 Bullets (האוגדן הראשון) ו-Road to Predition שעוד לא קראתי, והזמנתי את האוגדן הראשון מהסדרות של Y the Last Man וצבי הנינג'ה. מקווה שהן יהיו טובות לפחות כמו TWD.

אגב, אם למישהו יש המלצות על קומיקס בסגנון מאפיה, אני אשמח. הבנתי של-Vertigo יש הרבה כאלה, אבל לא מצאתי משהו שלהם שהוא ממש מאפיה, אלא יותר פשע באופן כללי.

idodo35

New member
ספויילרים!

בתור אוהב נלהב של סדרת הקומיקס אני שמח לשמוע שנהינת :)
לגבי הסדרה של AMC, אני ממש לא אהבתי אותה בדיוק בגלל ההרגשה של הביטחון הזה (ועוד כמה דברים כמו זה שהם לא פתחו דמויות כמו שצריך, סיפורים מפגרים ואם אני אמשיך ככה אני אמשיך לקטר כל הלילה...) לגבי איך שלורי מתה, מה שלא אהבתי את זה בסדרה זה כי עשו מזה עניין, כמו שתצפה ממוות של דמות מרכזית, בקומיקס זו פשוט ירייה. רגע אחד זה נשמע כאילו שהם מצליחים לברוח ואז אתה הופך את העמוד ובום!!! לורי מתה יחד עם התנוק! (מה שהם השתפנו לעשות בסדרה) זה היה הרגע שבו הבנת שבאמת אף אחד לא בטוח וזו לא רק קלישאה שנועדה למכור חוברות (לפכות לא ביקום של TWD)...
דרך הגב אני מאד ממליץ לך על סדרת הספרים (יש 2 בינתיים, ראיתי שיש לך את הראשון) ועל המשחק שהוא מדהים... (זה של telltale, לא החרטה הזה שמבוסס על הסדרת טלוויזיה...)

liraninho

New member
שיחקתי בו

במשחק של Telltale שיחקתי עוד לפני הקומיקס, גמרתי אותו בערך ביומיים. אכן משחק מצויין, מחכה כבר לעונה השנייה שלו. את המשחק שמבוסס על סדרת הטלוויזיה קניתי במבצע לפני כמה חודשים, הוא שוכב על המדף ומחכה לתשומת לב

למעלה