'The times they are a-changin

noosh

New member
'The times they are a-changin

לא עלה לי לראש ציטוט מתאים שלה ואנ יצריכה ללכת, אז שיהיה דילן.
, זו לא הולכת להיות שאלה חותכת. רעות, תמצאי משהו אחר. יצא לי לחשוב על זה השבוע, אני אפילו לא זוכרת למה או באיזה הקשר, על זה שכמו שאנחנו משתנים עם השנים, אז גם המוזיקה שאנחנו מקשיבים לה ושמלווה אותנו, משתנה גם. אני משערת שכולנו עברנו כל מני מקומות וכל מני אירועים, ובתקופות שונות הייתה מוזיקה שונה שהאזנו לה, אובססיות קטנות או גדולות, נחשפנו לדברים חדשים או חשבנו לעצמנו "לעזאזל, למה אי פעם אהבתי את הלהקה הזאת?!". אז, איך זה אצלכם עם טורי? היא תמיד הייתה שם קבועה כשדברים אחרים מסביב השתנו? או שהיו תקופות שהיא בכלל לא הייתה שם והיא צפה רק לפעמים? ויותר מזה - איך אתם חושבים שזה יהיה בעתיד? לדעתכם זה משהו חולף, שסביר להניח שעוד כמה שנים היא כבר לא יהיה חלק כלכך נכבד מהחיים שלכם, או שזה משהו שישאר אתכם ולא רק בתור נוסטלגיה של "פעם אהבתי זמרת, טורי איימוס.. אחחח היו ימים..."? כן, אינ יודעת שאי אפשר לחזות את העתיד, אבל נסו לחשוב לפי ההיכרות שלכם עם עצמכם.

../images/Emo18.gif-חפירות לשעת בוקר מוקדמת...

(האמת היא שבטח זה יחסית מאוחר לרוב דיירי הפורום הקבועים
) ראיתי את השאלה כבר אתמול בערב והתחלתי לחשוב על תשובה - והיום התעוררתי ממש מוקדם כי באו לקחת את החתולת גינה שלנו לעיקור (
-למסירה 2 גורים ג'ינג'ים מקסימים) והחלטתי לשבת ולשפוך את אשר על ליבי. המוזיקה שאני מקשיבה לה באדיקות מאוד השתנתה עם השנים - מאוד אהבתי את בראיין אדאמס בצעירותי ואת "רובים ושושנים" - אבל הם נשארו אצלי בעידן הקסטות... ואת טורי אני אוהבת בדיסקים - והרבה מהם...
אני אוהבת אותה כבר 10 שנים - ואחרי שראיתי אותה בהופעה - רק יותר. היא תמיד היתה שם ברקע - כשבאיזה סופ"ש נשארתי לבד בבית והתחלתי לחפש תווי פסנתר שלה באינטרנט כדי לנסות לנגן על הפסנתר הזנוח והלא מכוון שלנו - והתייאשתי די מהר (גם מלמצוא תווים באינטרנט הלא מפותח של אז וגם מלנסות להבין איך מנגנים את מה שמצאתי בשתי ידיים ולא בשלוש...
) והצטערתי שהפסקתי ללמוד פסנתר בכיתה ח', למרות שידעתי כבר אז שפסנתרנית דגולה לא תצא ממני אף פעם... ותמיד היא עזרה לי להתמודד עם קשת של מצבי רוח - עצב, כעס ואפילו יש שירים שלה שאני אוהבת לשמוע כשאני שמחה... והיו לי משברי טורי בתקופות שונות בחיים - לא הפסקתי לאהוב אותה אבל היה קשה לי להתחבר אליה - SLG היה מעין נקודות שבירה - היו שם מעט שירים שאהבתי ולא הבנתי מה פשר האלבום הזה... ואת SW עד לאחרונה לא הצלחתי להקשיב לו מההתחלה ועד הסוף, למרות שיש לי אותו כבר די הרבה זמן... פשוט משהו השתנה...אהבתי אותה ואת השירים שלה - אבל פשוט היה קשה לי...והרבה זמן לא נגעתי בדיסקים שלה בכלל...
אבל במהלך כל השנים האלה, פעם ב...מצאתי את עצמי אומרת לחבר שלי : "אם טורי איימוס באה לארץ, חייבים לראות אותה - לא משנה כמה זה יעלה...." (ובאמת לי לא שינה כמה זה יעלה - לחבר שלי זה שינה קצת יותר למרות שגם הוא אוהב את המוזיקה שלה ועושה ריפיטים של באונסינג כשאנחנו באוטו....
) ועכשיו - אני מתגעגעת אליה ורוצה לשמוע אותה כל הזמן ומתבאסת כשלא יוצר לי לנהוג באוטו עם המערכת....כי ללמוד עם טורי ברקע זאת לא אופציה הגיונית בשבילי....אני פשוט שרה במקום ללמוד....
ומה הלאה - אני מניחה שתמיד אוהב אותה ושהיא תמיד תלווה אותי כי בכל תקופה בחיים אני מוצאת למה להתחבר אצלה והיא אצלי. ואני מקווה שלא אהיה ענייה מרודה בפעם הבאה שתבוא להופיע באמפיתיאטרון בקיסריה אשר בת"א רבתי
ואוכל לפגוש אותה שוב.... שיהיה לכם אחלה של שבוע ובוקר טוב, ליבי

behappy

New member
וואי [וסורי על ניסוחים עילגים]

זה בול מה שעובר עלי בזמן האחרון. כי הכל השתנה ואני השתניתי ופתאום גם המוזיקה שלי השתנתה, סגנונות מוזיקה שאהבתי אני לא יכולה לשמוע ודברים ממש מפעם, שנים אחורה, פתאום מתאימים לי. ולחלוטין "לעזאזל, איך ולמה אהבתי X או Y " וכיו"ב. ובתוך כל זה יש כמה דברים שלא משתנים, אחד מהם הוא טורי. כמו עוגן. היו ימים שפחות ויש תקופות שאני לא שומעת אותה הרבה, אבל אף פעם לא בכלל-לא. תמיד יש איזשהו משהו של טורי שאוכל להתחבר אליו. יש עוד מעט דברים כאלה בחיים שלי- מוזיקאים, סרטים וספרים מסוימים, אבל הם קיימים. וזה כ"כ מחזק. כמו עמוד שדרה שנמצא שם ומייצב כשהכל מתערבל סביב. [ואגב, השיר הזה של דילן הוא דוגמה ממש טובה לאחד כזה
] ו- light breaks when no sun shines סתם כי נזכרתי בדילן תומס שעל שמו הבוב הזה קרא לעצמו יוהו! זריחה של בוקר וים של בוקר זה דבר יפה!!! [עזבו זו הגרפומניה שלי על הבוקר איזו עייפות!!!!!]

boy for pele

New member
בוקר טוב!

אני חזרתי בעוצמה מלאה לחרישה על Mudhoney, אבל כבר ידעת את זה :). וגם עכשיו אני שוב שומע אותם. נכון שיש דברים שאני לא שומע המון זמן ואז חוזר עליהם, אבל אני חייב להגיד שרוב הדברים שאני אוהב אני אוהב כרבר תקופה ארוכה. למעשה, יש לי בעיה הפוכה - אני יכול לספור על כף יד אחת את כמות האמנים שהתחברתי אליהם חזק בשנים האחרונות. יש דברים שאני שומע ואני אומר שאני אוהב עכשיו קצת פחות ממה שזכרתי (R.E.M), ויש כאלה שאני שומע ואומר שאני אוהב אותם קצת יותר ממה שזכרתי (Velvet Underground), אבל אין שינויים ממש קיצוניים. רק על מעט מאד להקות אני אומר לעצמי "מה בדיוק מצאתי בהם". אז נכון, כשהייתי בן 8-9 אהבתי את Modern Talking וBeatles, אך זה עבר לי ממש מהר (וכמה טוב שכך), אבל כולנו היינו פעם בני שמונה. וכשהייתי בן 14-15 הייתי אוהב את Guns N' Roses ועוד כל מיני דברים שהיו פופולריים באותה תקופה. נכון, לא בדיוק הלהקה שאשמע היום, אבל אם ננתח ילידי 1975 עד 1980 שטוענים שהם מעולם לא אהבו את הגאנז נגיע למסקנה שהם שייכים ל2 קטגוריות - שקרנים וכאלה שחיו במערות שתחילת שנות ה90.

behappy

New member
תכלס../images/Emo3.gif תמצא לי אחד שחושב ש-don't you cry

או נובמבריין לא מזכירים לו איזה משו נוסטלגי ועושים לו קיווצ'וצי'ים
[טוב, אני נקבה!! לי שירים נוסטלגיים עושים קיצ'וצ'ים! |אנחה פולנית עם מבט מזוגג בעיניים ודמעה קטנה ופיוטית|]

boy for pele

New member
אה, והלפטופ עובד.

כל קבצי הלימודים נשמרו [אנחת רווחה ענקית]

rfranko

New member
Things change my dear - never change../images/Emo18.gif

נראה לי, שאת עולמי המוסיקלי אפשר לחלק כמו לפני ואחרי הספירה... אפעם לא ראיתי עצמי מבינה כל כך גדולה במוסיקה, נעים לי לשמוע, סבבה. הכל הולך. ואז הגיעה הג'ינג'ית הזו ויחד עם המוסיקה שלה היא מצד אחד,נתנה לי המון ודיי הורידה לי את הצורך ללכת ולחפש במקומות אחרים ומצד שני הפכה את המושג מוסיקה לדבר ענק ומלא משמעויות בשבילי. ובמשך הרבה זמן היא הספיקה לי. המוסיקה שלה כעיקרי סמוי וכל מה שהיה ברדיו MTV, VH1 - ברקע שכזה, בלי התעמקות רצינית, את ההתעמקות עשיתי עם טורי. זה גם היה מין קטע של פנים וחוץ, כי כלפי חוץ, אפחד חוצממני לא -איזה אהב,- הכיר את טורי וזה היה מאד עולם פנימי וחיצונית - כל מה שהיה ברקע דווקא בשנים האחרונות התהליך התהפך, דווקא המוסיקה של טורי גרמה לי להפתח ולהכיר סוגי מוסיקה ואמנים שלא הכרתי, והדבר שיפה בזה בעיניי הוא שזה לא בא על-חשבון, אלא בנוסף אבל עדיין אינלי ספק שטורי היא עדיין המובילה אני לא חושבת שהייתה לי תקופה שהיא הייתה ברקע ומוסיקה אחרת השתלטה, היו לי תקופות של מינונים נמוכים יותר שלה וגבוהים של אחרים, או חיבורים לאלבומים מסויימים שלה על חשבון הזנחת אחרים אבל היא תמיד שם. זה הדבר הכי טבעי לי בעולם פאקינג 15 שנה ולגבי העתיד? אני חייבת להודות שזה קצת מפחיד אותי לחשוב על זה, מצד אחד אני לא רואה שומסיבה שטורי לא תהייה איתי בעתיד - בכל מינון שהו, ושהילדים שלי יכירו אותה [ופסיכולוג ממש טוב] . ומצד שני מפחיד אותי שיגיע רגע והיא כבר לא תהיה רלוונטית לגבי, שלא יהיה לי זמן אליה. שהמוסיקה שלה לא תעשה לי מה שהיא עשתה לי בכל אותם שנים אני רואה את ההורים שלי את התקליטים שלהם ושכשהם היו צעירים הם שמעו ביטלס המון וסיימון וגורפינגל ודורז ועוד המון מוסיקה מעולה - והיום - אני בכלל לא רואה אותם מקשיבים לה. לאן כל זה הלך? האם זה לא היה משמעותי מספיק בשבילהם? בשביל לשמור את זה ולהעביר לדור הבא או פשוט להקשיב לזה גם אם אתה כבר לא בן 20?, אני מבינה שטעמים משתנים והעדפות חדשות נוצרות ואולי זה לא היה משמעותי להם כמו שטורי משמעותית לי ואולי....

noosh

New member
אני אמורה לישון

אבל זה יהיה קצר: טורי הגיעה כשהייתי במקום אחר מבחינה מוזקלית. האמת שטורי הגיעה כשהייתי כבר שני מסלולים לפני איפה שאני עכשיו, אולי אפילו יותר. המעבר המוזיקלי הדרסטי ביותר בחיי אירע לפני כמה שנים, מהפופ הממוסחר לרוק המתקדם (ובהמשך הקיצוניות התמתנה), וטורי ליוותה את כל השלבים, לא כחלק מהם, אלא כמשהו נפרד. היא הייתה שם כשעוד האזנתי לקורז (למרות שאז לא ממש הקשבתי לה, לא כמו עכשיו), היא הייתה שם כשגיליתי את קירנג קרימזון, היא נשארה כשהביטלס והדורז ולד זפלין כבשו את לבי, היא הייתה ברקע כשניק דרייק ניגן לי בסתיו וכשג'ניס ג'ופלין ניגנה לי בחורף וכשג'ת'רו טאל נינגנו לי בקיץ. היא גם הייתה שם כשגיליתי זמרות וזמרים אחרים, סונגרייטר-סינגרס, כשנחשפתי לאמנים חדשים וסגנונות מוזיקליים אחרים. זה פשוט שהיא תמיד הייתה משהו אחר בעולם המוזיקלי שלי. היא נתנה לי משהו אחר מהשאר (ושלא תחשבו שהאהבה שלי למוזיקה-שהיא-לא-טורי חלשה). ולכן, אני די מאמינה שטורי היא לא שלב חולף בחיי. אני לא יכולה עכשיו לדעת מה יהיה בעוד עשרים שנים, גם לא בעוד שנה אחת, אבל אני יכולה להגיד שבינתיים היא לא הייתה שלב חולף, ושהקשר שיש לי איתה, גם אם מוזיקלית, הוא לא קשר רופף. גם לד זפלין או הביטלס הם לא שלב חולף בחיי, אבל אין לי אותו חיבור איתם. עם כמה שאני בטוחה שאמשיך לאהוב את המוזיקה שלהם, אני גם בטוחה שאמשיך להתחבר ולמצוא נקודות של עצמי בתוך המוזיקה של טורי. לא יודעת אם זו שהיא תיצור, אבל זו שהיא יצרה. וזה סוג כלכך שונה של אהבה למוזיקה, אף אחד מהם אולי לא חולף, אבל אחד יותר יציב. ואולי זה לא יהיה אינטנסיבי כמו שזה היום, סביר להניח שזה יהיה יותר מתון (ואני מפחדת שיגיע יום ואני אכיר הכל, ולא יהיה לי מה לגלות), ואני די בטוחה שהיא לא תושמע כלכך הרבה אצלי בעתיד כלשהו (לא שעכשיו היא מושמעת הרבה
), אבל זה יהיה חלק, כי היא קעקעה בי משהו. ואני לקחתי הרבה ממנה, הרבה מעבר לתווים או מילים.

רעוּת

New member
טוב, אם כבר חפירות, וזה במילא לא יקפוץ ../images/Emo3.gif

אני לא חושבת שאני מכירה את טורי מספיק זמן בשביל להגיד בודאות שהיא תהיה איתי לכל החיים. אבל אני מכירה את עצמי קצת, אז בכל זאת ננסה. יש מוזיקה שאני יודעת שתמיד תלווה אותי, שזה בעיקר המוזיקה ששמעתי בבית, מאיר אריאל ושלמה ארצי ואריק איינשטיין ופוליקר (עליו תמיד יש קונצנזוס בנסיעות, ואני גם ממש אוהבת), ועוד מלא, ואני יודעת שגם עוד הרבה שנים אני אשמע את השירים האלה וזה יעשה לי משהו, אבל זה שונה, זה מהבית, מילדות, זה לא רק *שלי*. ועם טורי זה שונה, כי החיבור שלי אליה הוא הרבה יותר עוצמתי, וגם יותר חדש, ואני רוצה להאמין שזה יישאר שם, גם אם לא באותה עוצמה, זה יישאר. כמו שיש מוזיקה שיש תקופות שאני שומעת יותר ופחות ומוזיקה שכבר בכלל לא, אולי יהיו תקופות שאני אשמע אותה פחות, אבל אני לא חושבת שמתישהו אני אוציא אותה לגמרי מהחיים שלי.

אלך לחפור

אני לא חושבת שאני מכירה מספיק את טורי, או ששמעתי אותה מספיק זמן בשביל להגיד באמת עד כמה היא תישאר. אבל מצד שני, קשה לי להגיד שבאמת אהבתי ככה מוזיקאים לפניה. היא בעצם זו שהתחילה את ההקשבה למוזיקה איכותית אצלי, מוזיקה שאני אוהבת, פסנתר למשל, ולא דברים שמושמעים באופן אקראי. לא שאי פעם שמעתי את הדברים האלה, אבל נו. אף פעם לא ממש שמעתי משהו באדיקות כזאת. אמ. אני חושבת שבגלל שטורי כזו מיוחדת, ושונה, ומשהו שאני מרגישה שהוא מאוד אישי ושלי, ופסנתר, כי פסנתר, זה פשוט, לא ידעתי שאנשים אשכרה עושים מוזיקה לא-קלאסית בפנסתר, לפניה, חשבתי שיש רק גיטרות, אז אני חושבת שהיא תישאר עוד הרבה. אני יכולה להגיד שדווקא בתקופה האחרונה אני פחות שומעת מוזיקה, ומן הסתם גם פחות טורי, כי יש לי המון דברים לשמוע ונהיה לי בלאגן, ואני לא שומעת מוזיקה על המחשב ובנסיעות אז כמעט שאין לי מתי לשמוע, אבל טורי תמיד נשארת שם וחושבים עליה. גם, חזרתי ללמוד פסנתר, והיא אחת מהשאיפות, לנגן אותה במדויק [אני תמיד מתייאשת כי התווים לא מדוייקים]. בכל מקרהוש, חפרתי קצת, אני בטוחה שהיא תישאר איתי, גם אם לא באוזניים, רק במחשבות. כשחושבים על זה אני כן אוהבת אותה כבר בערך שנתיים, וזה די הרבה. ומה שכיף, שתמיד יש מה לגלות אצלה, נועה, אמרת פה משהו על זה, אני לא חושבת שאי פעם יגמר מה לגלות אצלה. מתישהו שמעתי, שציור טוב, זה ציור שכל פעם שמסתכלים עליו מגלים עוד פרטים ועוד פרטים. אני חושבת שטורי היא כמו ציור טוב, והיא לא נגמרת. אני מקווה שהיא גם לא תגמר אצלי מכל מיני סיבות ואילוצים שלא קשורים אליה בכלל.
חפירה

למעלה