The Sorting Hat

Blackice

New member
The Sorting Hat

**חס** וחלילה שאקרא להודעה שלי "מצנפת המיון", אני אפילו לא בטוח בדיוק מה זאת מצנפת, אבל זה לא נשמע טוב. בשבועות האחרונים הייתי בטיול לח"ול אבל ניצלתי היטב את הזמן כי קניתי בדיוטי פרי את ארבעת הספרים (באנגלית, כמובן) וקראתי אותם (עוד פעם, הה?). במהלך הקריאה עלו לי המון רעיונות וכיוון שלא ראיתי לאן לשים את הרעיון הזה בתגובה אז פתחתי הודעה חדשה. אני מתנצל אם היה כבר דיון בנושא, לא הייתי פה המון זמן. הגעתי למסקנה שמצנפת המיון שקרנית (כוונתי במובן הטוב... לא יתכן שגודריק גריפנדור ישאיר דבר מרושע כאחראי בב"יס, לא?). היא טוענת שהיא ממיינת לפי התכונות של התלמיד. מיס גריינג´ר, אם לציין את התכונות שלה, היא שקדנית ולמדנית ובעלת מוח חריף ואנליטי. אני לא חושב שיש מתאים ממנה לרייבנקלו. נוויל לונגבוטם, הוא בהחלט לא המנהיג עז הלב שמאפיין את גריפנדור. אפילו דמבלדור נתן לו 10 נקטודות על שהוא העז להגיד לחברים שלו מה הוא חושב, ולעמוד על שלו. נו, באמת! אם כבר, אז הוא סובלני ונאמן, מה שאמור לשים אותו בהאפלפאף (מה שהיה עוד מתאים, שהוא טוב בעשבנות ופרופ´ ספראוט היא ראש האפלפאף. המצנפת טעתה. או לפחות לא דייקה. אני מאמין שהיא אכן שוקלת את תכונות האדם, אבל לבטח היא יותר שמה דגש לבחירתו. לפני המיון, הרמיוני אומרת שהיא מקווה שהיא תיבחר לגריפנדור כי זה נראה לה הביית הכי טוב והנה- היא מגיעה לגריפנדור. המצנפת רואה את הצורך של הארי לעמוד לשם שלו ולהוכיח את עצמו ורוצה לשים אותו בסלית´רין אבל הוא לא רוצה והיא מקבלת את החלטתו. הממ.... לאן נעלמה הפואנטה שלי? אה, הנה, המצנפת נותנת דבר ראשון לתלמידים לבחור לאיזה ביית הם רוצים להגיע, ורק אם אין להם החלטה ברורה אז היא בוררת אותם לפי תכונותיהם. (מקווה שההדגשה עבדה, פעם ראשונה שלי) מה דעתכם? Blackice

o.h

New member
טוב. (אני מתה על הקטע הזה)

אז או שמה שאמרת זה נכון ועלית על משהו חשוב, תגלית המאה, ואתה תקבל פרס נובל על זה. או........... שג´יי קיי פשוט לא חשבה על זה, והיא לא יכולה לשים את כל ההיראויים והאמיצים בבית אחד, כי אז זה יהיה... בורינג, וגם תחשוב, אם הרמי (השם שלה ארוך מידי!) לא היתה חברה של הארי איך נוא היה מגיע לאבן החכמים? טוב, אני בטוחה שג´ק"ר היתה חושבת על משהו... אבל או<פ>יר שמעצבנת את עצמה מאוד

Blackice

New member
לדעתי היא גם לא חשבה על הקטע

של האלפים- בספר השני דופי מתעתק בתוך הוגוורטס. אם אלפים יכולים לעשות את זה, אז א- למה לא חשבו על זה כשכישפו את הוגוורטס וב- למה אף אחד לא מנצל את הפרצה הזו? אולי יש דרך נגיד להפוך את עצמך לאבן קטנה למשך חצי דקה, אז קוסם יכול לגרום לאלף שלו לקחת אותו להוגוורטס, ולצאת משם בשנייה. לא נשמע לי מוגן במיוחד. או אולי זו איזו תוכנית של דמבלדור שבעצם הוא כן קוסם אפל שמסיבה מוזרה רוצה שוולדמורט יעלה לכוח? או שאולי המבט של הנצחון קשור ליסוד לא ידוע שכאשר וולדמורט נוצר מהדם של הארי אז אפשר להשתלט עליו באמצעות הדם של הארי? אני מניח שנדע בחמישי, לא? Blackice

Hermi0ne

New member
זה בדיוק מה שרציתי לומר כל הזמן!

אמרתי את זה לכמה ילדים והם אמרו פשוט ולעניין שהרמיוני גם אמיצה, למשל בקטע עם אבן החכמים! אבל במקרה שלה, האומץ לא מגיע אפילו לחוכמה! ברור לעין וחוץ מזה, שהרמיוני היא פשוט ולעניין, התלמידה החכמה ביותר שנראתה, ומקומה העיקרי הוא ברייבנקלו! נוויל ממש רכרוכי, אם בכל הספר הוא שולב בגריפינדור ויש לו משפט אחד של אומץ, ובכלל-לא משהו, אז המצנפת היא שקרנית!!! יותר נכון היא ממיינת שעושה פרוטקציות לפי מה שהתלמידים רוצים! גודריק גריפינדור היה מתבייש בך!!
טוב, חוץ מזה אין לי מה לומר-התאוריה שלך פשוט נכונה! בה ביי.

PopPy

New member
הממ...

ואני טוענת שבקרוב נגלה על הרמי דברים הרבה יותר חשובים מחוכמה ושקדנות - שים לב איך היא נאמנה לחבריה, ובכלל לדעתי צריך אומץ בשביל לתת סטירה למאלפוי, או להתעסק עם סנייפ.. הממ אבל זה נושא אחר, בכל מקרה, לדעתי נוויל "כזה" (לא נעים להגיד איטי..) בגלל הטראומה שלו מהורים שלו, ואני חושבת שבקרוב מאוד הוא עומד להשתנות לגמרי, להתגבר על זה, להיות בן זוג של ג´יני ולהפוך לחבר קרוב של הארי רון & הרמיוני. אההם.. התאוריות שלי הופכות להיות יותר ויותר.. הממ.. חסרות בסיס ^-^ כמו שדמבי אמר: "אלה הבחירות שלנו שאומרות מי אנחנו באמת" - המצנפת ראתה שבהארי יש את התכונות להיות בסלית´רין - שאיפה לכוח, ועוד, אך גם ראתה דבר אחר - הרצון לא להיות בבית הזה, לא להשתמש בתכונות הללו, ולכן שיבצה את הארי בגריפינדור. אם אתם שואלים אותי יש את אותו הדבר בנוויל - המצנפת רצתה לשבץ את נוויל בגריפינדור שראתה שבתוכו יש את הפוטנציאל הלא ממומש, והתכונות האלה מוסתרות עמוק בפנים, ונוויל היה מאושר שנבחר לגריפינדור ולא ייחס לזה חשיבות מיוחדת. לדעתי בקרוב הוא עומד לנהל שיחת נפש עם הארי שיודע על ההורים שלו ואז הארי יכיר אותו יותר טוב ונוויל יעשה, בדיוק כמו הארי, עוד סיבוב עם המצנפת שתעמיד אותו במקום, ומאז נוויל שלנו ישתנה
הממ.. או שלא
|S| פופי |S|

Hermi0ne

New member
אתי´לה..אני דווקא חושבת אחרת..

על הרמיוני את צודקת. בספר השישי אני חושבת שהיא תעזור להארי באופן משמעותי, ואז כשהיא תיפצע הארי ירפא אותה עם "לפיד הלהבה הירוקה", טוב זו דעתי, אבל ממה שאני שמעתי..נוויל ילך נגד הארי ויהפך לרשע..אולי וולדמורט ישתלט עליו??

LuNaTiC

New member
אההההה

וויל יו ליב דה פור סורטינג האט אלון?? אוקיי... ברור שהרמיוני ונוויל כל כך לא גריפינדורים בשלב זה... אבל!! דהההה זה הכל קטע של ג´ייקיי... זה לא המצנפת משקרת.. עובדה, אצל כל האחרים היא התאימה בול:))) זה סתם.. כדי שיהיה גיוון... לא אשמתה של המצנפת שג´ואן רצתה את הרמי ונוו בבית של הארי... אל תאשימו אותה.. היא לא שקרנית.. זה נשמע לכם פסיכותי כמו שזה נשמע לי? המ.. אני גם חושבת שבעתיד נוויל ישתנה.. הוא יגלה את הצד האמיץ שלו.. אחרי הכל, הוא כזה בגלל מה שקרה להורים שלו:(((( והרמיוני.. טוב.. ככל שהעניינים נעשים יותר סבוכים עם וולדי והכל.. היא תאזור יותר אומץ.. בנוסף לחכמה... ו.. נוויל הופך לרשע? לא נראה לי.. כאילו... באמת... וולדי הפך את ההורים שלו למטורפים וסניליים בגלל שהם נלחמו נגדו... אם בנוויל יש טיפת אומץ ושכל ישר, וזהו.. שיש, אז.. נראה לכם הוא יתמוך בוולדי?? זאת כל כך שאלה שהתשובה עליה היא: לא, כאילו דההה. אבל אפשר גם לנסח את זה בשפה נורמלית:) -ענבל-

למעלה