The Show Must Go On

®NuLy®

New member
The Show Must Go On

ב-24 בנובמבר 1991 נפטר אחד מהמוזיקאים הגדולים שידע העולם - פרדי מרקורי.
גם אם אתם לא מעריצים גדולים של המוזיקה של להקתו - קווין, או לא מתחברים לז'אנר, אי אפשר להתעלם מההשפעה הגדולה ומהתרומה הגדולה של קווין למוזיקה.
אז כדי לציין 21 שנים למותו של פרדי, סקירה קצרה (עד כמה שאפשר) של חייו.

1946:ב-5 בספטמבר 1946 נולד באחת מהמושבות הבריטיות בזנזביר פרוק בולסרה, בן למשפחה מהדת זורואסטריות (דת פרסית עתיקה)

1953:פרדי הצעיר מתחיל לקחת שיעורי פסנתר

1954:פרדי נשלח לפניימה סיינט פיטר במומביי, הודו. שם חברים מתחילים לקרוא לו בשם "פרדי" ובנוסף, קים את להקתו הראשונה המבצעת קאברים לשירי רוק.

1956:פרדי הופך לאלוף הטניס שולחן (פינג-פונג) בבית הספר.

1963:פרדי ומשפחות עוברים לבריטניה. הוא לומד בקולג' לאומנות אילינג ובשנת 1969מסיים את הלימודים ומקבל תואר באומנות ועיצוב גרפי

1969:פרדי מצטרף ללהקה מליברפול בשם Ibex. הלהקה מנגנת יחד במשך כמה זמן ומתפרקת לאחר שנה.

1970:פרדי מצטרף לגיטריסט בריאן מיין ולמתופף רוג'ר טיילור ללהקה שנקראת סמייל (Smile).במשך הזמן פרדי לוקח פיקוד על הלהקה ומשנה את שמה ל-Queen. ("הרעיון לשם קווין היה שלי. זה רק שם, אבל הוא מאוד מלכותי, כמובן, והוא מצלצל נהדר. הוא חזק, מאוד אוניברסלי וקליט, מעלה הרבה אסוציאציות אפשריות וכן יש לו גם הרבה פירושים שונים")

1970:פרדי פורגש את מארי אוסטין, שבהמשך תהפוך לאחד האנשים הקרובים ביותר אליו.

1971:פרדי משנה את שם משפחתו מבולסרה למרקורי.

1973:קווין מוציאים את אלבום הראשון Queen הזוכה להצלחה בינונית והלהקה יוצאת לסיבוב הופעות עולמי ראשון.

1974:אחרי פחות משנה מוציאה קווין את אלבומה השני Queen II. אלבום זה זוכה להצלחה גדולה יותר מקודמו בעיקר בגלל הסינגל שכתב מרקורי - Seven Seas Of Rhye. הלהקה יוצאת לסיבוב הופעות נוסף אך הוא מופסק באמצע בשל מחלת הצהבת בה נדבר גיטריסט הלהקה בריאן מיי.

1974:לאחר שמונה חודשים בלבד מוציאה קווין את אלבומה השלישי – Sheer The Attack הכולל את אחד הלהיטים הגדולים של הלהקה Killer Queen שגם הוא נכתב על ידי פרדי מרקורי. לראשונה זוכה הלהקה להצלחה בארה"ב ואלבום מגיע למעמד אלבום זהב.

1975:קווין מוציאים את אלבומם הרביעי – A Night At The Opera הכולל בתוכו את אחד הלהיטים הגדולים של כל הזמנים Bohemian Rhapsody. האלבום מגיע למעמד פלטינה משולשת בארה"ב

1975:הלהקה מגיעה ליפן במסגרת סיבוב ההופעות שלה וזוכה לקבלת פנים נלהבת במיוחד. כתוצאה מכך פרדי מתאהב בתרבות היפנית ומתחיל לאסוף אומנות יפנית וענתיקות יפניות.

1976:הלהקה עורכת הופעה ללא תשלום בהייד פארק בלונדון. לפארק מגיעים 18 אלף איש! שזהו הקהל הגדול ביותר שפקד את הפארק עד היום.

1976:קווין לא עוצרת לרגע ומוציאה את אלבומה השישי A Day At The Races הכולל את Somebody To Love. האלבום זוכה להצלחה גדולה בקרב הקהל וזוכה לתשבוחות גם אצל המבקרים.

1977:אלבום שביעי נוסף לקווין - News of the World שכולל את שניים מהמנוני הספורט הגדולים עד היום - We Will Rock You, We Are The Champions.

1978:אלבום שמיני ללהקה – Jazz. לראשונה מקבלים קווין ביקורות קוטלות על האלבום. להיטים גדולים מהאלבום: Don't Stop Me Now, Bicycle Race, Fat Bottom Girls.

1979:הבלט המלכותי מזמין את פרדי לשיר ולרקוד איתו. הוא בוחר להופיע איתם עם השרים Bohemian Rhapsody ו-Crazy Little Thing Called Love.

1980:קווין מוציאים אלבום נוסף The Game ולראשונה עושים שימוש בסינתיסייזר.

1980:בהתאם לרוח התקופה פרדי עובר מייקאובר – הוא מקצץ את שיערו ומגדל שפם. המעריצים בתגובה שלוחים לו סכיני גילוח.

1981:הלהקה כותבת את הפסקול לסרט פלאש גורדון.

1981:הלהקה שוברת את השיא הנוכחי לאותה תקופה עם הופעה במקסיקו בה נוכחו 150 אלף צופים!

1982:הלהקה מוציאה אלבום נוסף – Hot Space. סגנון האלבום הוא בעיקר דיסקו הגורם להרבה מעריצים לנטוש את הלהקה. לראשונה מאז הצלחתה, קווין לא יוצאת לסיבוב הופעות בארה"ב על מנת לקדם את האלבום.

1983:הלהקה מחליטה על הפסקה על מנת לעבוד על פרוייקטים אישיים.

1984:הלהקה חוזרת לשתף פעולה יחד ומוציאה אלבום תשיעי – The Works

1985:הלהקה מופיעה בפסיטבל הלייב-אייד במטרה לגייס כפסים לרעבים באתיופיה. מבין כל ההופעות בספטיבל הופעתה נחשבת להופעה הטובה ביותר בפסטיבל ויש המגדירים אותה כהופעה הטובה ביותר בכל הזמנים

1985:פרדי מוציא את אלבום הסולו הראשון שלו Mr. Bad Guy

1985:פרדי פוגש את ג'ים הוטון וחי איתו במשך 6 שנים עד מותו. למרות שהדעה הרווחת שפרדי מרקורי היה הומו הוא לעולם לא יצא בהצהרה רשמית לגבי נטיותיו המיניות.

1986:קווין מוציאה את אלבומה העשירי A Kind Of Magic

1986:קווין יוצאת למסע הופעות עולמי. לאחר שתי הופעות באצטדיון ווימבלי בלונדון נוספת הופעה שלישית בשל הביקוש. הכרטיסים נמכרים תוך שעה בלבד וההופעה עוברת ל פארק נבוורת'. לאחר ההופעה הזאת קווין לא הופיעה יותר בהרכבה המקורי.

1988:פרדי מוציא אלבום סולו נוסף בשם Barcelona

1989:קווין מוציאה את אלבומה העשירי The Miracle. למרות הביקוש קווין לא יוצאת למסע הופעות. מתחילות לרוץ שמוועת על פירוק הלהקה ועל מצבו הבריאותי של פרדי.

1991:למרות מצבו הבריאותי של פרדי מוציאה קווין אלבום נוסף, 11 במספר – Innuendo. כדי לטשטש את מצבו של פרדי באותה התקופה הקליפים שליוו את הסינגלים צולמו בשחור לבן, עם הרבה איפור ובגדים ועם חלקים מצויירים.

1991:ב-23 בנובמבר 1991 מוציא פרדי מרקורי הודעה רשמית לעיתונות על כך שהוא חולה במחלת האיידס. לאחר פחות מיממה נפטר פרדי מרקורי כתוצאה מסיבוך המחלה עם דלקת ריאות.

שנה לאחר מותו של פרדי אירגנו חברי להקת קווין הופעה על מנת לחגוג את חייו ואת מורשתו של פרדי. להופעה הוזמנו לנגן ולשיר אמנים גדולים כמו דיוויד בואי, אלטון ג'ון, ג'ורג' מייקל, להקת אקסטרים, גאנז אנ' רוזס, מטאליקה, רוברט פלאנט ואנני לנוקס. אחד הביצועים הבלתי נשכחים היו של ג'ורג' מייקל אשר ביצע את Somebody To Love. כל ההכנסות מהמופע נכנסו ל"קרן עווף החול של מרקורי" ללוחמה באיידס.

shaharEB

New member
תודה
אוהבת את קווין ואת פרדי

בקושי ידעתי עליו משהו, חידשת לי לא מעט :)

lavendula

New member
אין על הסקירות שלך!

הנה קליפ שאני אוהבת:
http://www.youtube.com/watch?v=T8JS0vitzs4

לפי ויקי' זה השיר הראשון שפרדי הוציא בקריירת הסולו שלו.
השיר שימש בפס הקול של הסרט האילם "מטרופוליס", שחודש ב-1984.

®NuLy®

New member
תודה רבה על המחמאות!

תמיד נעים לקבל, במיוחד אחרי השקעה רבה.

וקליפ שנחשפתי אלי ורק אתמול שהוא ממש מצחיק, לשיר מצויין של קווין (אין לא?!) הוא של I'm Going Slightly Mad
http://www.youtube.com/watch?v=Fb-3seZSQ_Q

בין הקליפים הממש אחרונים שהוציאה קווין. כמו שאתם רואים הקליפ מצולם בשחור לבן ופרדי מאופר בצורה מאוד כבדה. למרות הכל, פרדי מדהים פה ונותן את כל כולו.

החזרת אותי שנים אחורה

יש לי הכללללל עליהם. כל הקליפים בקלטות כמובן...ולא ראיתי שנים אבל הכ שמור. כל התמונות והעיתונים ממועדוני המעריצים הבינלאומיים שהייתי חברה בהם. בייחוד זה מלונדון שעדיין קיים.
כמובן את כל הדיסקים ולא מעט סינגלים. וואו...הקליפ הזה גרם לי להרגיש 20 שנה צעירה יותר

MyLennon

New member
איזה סקירה מאלפת כל הכבוד

הייתי חייב להגיב מהפון מלימה בירת פרו הרחוקה . לפרדי הייתה הופעת הבמה הטובה ביותר שראיתי בחיי ד"ש לכל חברי הפורום מדרום אמריקה הרחוקה

RC153

New member
איזה השקעה

לא מכירה את כל השירים של קווין, אבל מחבבת כמה, אם כי אני חייבת לציין שכל אלה שאני מחבבת הם רק קאברים

משום מה לא אוהבת את הקול שלו

RC153

New member
יש כל מיני!

מארון קבררו את crazy little thing called love שאני מאוד אוהבת ורק ככה הכרתי אותו
יש קאבר ממש מוצלח של מקפליי ל-dont stop me now ששמים הרבה בגלגלצ (ככה אני מכירה אותו)
השופטים בדה ווייס שרו מחרוזת של we will rock you, bohiem raphsody ו-we are the champions
ובפעם אחרת את under Pressure

שאת כל אלה אהבתי מאוד, אבל לפני זה לא שמעתי או ששמעתי ולא הקשבתי לגרסה של קוווין, וכשהקשבתי לגרסה של קווין לא אהבתי
אבל מבחינת הלחן והמילים(שאהבתי מאוד, במיוחד של bohiem raphsody , זה שייך לקווין, אז כנראה שיש בהם גאונות מסויימת ;)

אני מניחה שיש עוד כמה שירים ששכחתי לציין...

®NuLy®

New member
אני אגיד מראש

שחשבתי כל היום איך להגיב.

קווין לדעתי, וכמו שכבר מתשמע מהודעות אחרות שכתבתי הן מעבר לסתם להקה, ופרדי הוא מעבר לעוד זמר.
אם גם נסתכל בצורה אובייקטיבית להשפעה שיש ללהקה על המוזיקה והתרבות בכלל נראה שהיא אדירה, וכמעט כל זמר שתשאלי אותו היום מאיפה הוא מקבל השראה או מה אהב לשמוע שהיה צעיר, בין התשובות תהיה קווין.

קאברים, זה נחמד ויש טובים יותר וטובים פחות.
אני יודעת שאת אוהבת את מארון 5 מאוד, גם אני אוהבת אותם. אבל מאוד צורמת לי ההשוואה בין אדם ובין פרדי. אדם (מלבד שהוא חתיך עולם
) הוא כותב להיטים מטורף. אבל זמר? או פרפורמר? הוא לא מגיע לקרסוליים של פרדי, ולא של הרבה זמרים אחרים (בעבר וכיום). אני באמת מנסה להגיד את זה מנקודת מבט כמה שיותר אובייקטיבית. ואחרי צפיות רבות בהופעות של מארון וגם בקאברים שהבאת כאן, אני לא חושבת שיש מקום להשוואה. אם אין לך באמת כוח לראות הופעה ארוכה של קווין כדי להבין אולי טיפה מאיפה הטענה שלי מגיעה אז הנה קישור להופעה של קווין מהלייב-אייד שהיא בסה"כ 20 דקות http://www.youtube.com/watch?v=eQsM6u0a038 (יש אותה גם בהודעה הראשית של השרשור)
לא צריך להתחבר למוזיקה כדי להבין את העוצמה של קווין שהרבה ממנה מוביל פרדי.

שלא תביני אותי לא נכון, אני גם אוהבת את מארון 5 אבל מאוד צורמת לי ההשוואה. בואי נגיד שגם גאנז (שזאת הלהקה הכי אהובה עליי בעולם כולו ובכל הגלקסיות כפול 5) אי אפשר להשוות לקווין.

RC153

New member
היי

שלא תביני אותי לא נכון - לא אמרתי שמארון יותר טובים מקווין (לא שאני לא חושבת ככה) ולא השוותי בינהם, אמרתי שאני פשוט אוהבת את הקאבר שמארון מבצעים לאחד השירים של קווין

ורק דרכם פחות או יותר הכרתי את השיר, והבנתי שהוא שייך ללהקת "קווין" , ואני מעריכה את המילים(שקווין כתבו) כי אהבתי את המילים של השיר (שמארון ביצעו)

כמובן שאני לא אתווכח איתך על דעה - על טעם ועל ריח

וזהו..............ממש לא התכוונתי להשוות, היה פה דיון על קווין ותרמתי את מה שאני יודעת(או מכירה) - שאני מכירה שיר שלהם דרך אמן אחר שביצע
ועוד הוספתי שניסיתי לשמוע כמה מהגרסאות של המקור(כי איך לא, הסתקרנתי) ופשוט לא התחברתי, זה הכול
אז נשארתי עם הקאבר, לא אומר שאני לא מעריכה וחושבת שמארון מבצעים טוב יותר, או שהם זמרים ענקיים יותר או כלום, באמת שלא

chahaf

New member
קאברים וגאונות

אז קודם כל.. אחרי שפרדי מת ועשו את המופע לזכרו כמעט אף אחד מהזמרים לא היה יכול לשיר במפתח המקורי של השיר מרוב שזה קשה, רק שתביני את הגאונות שלו.

לדעתי הבעיה העיקרית בקאברים היא כששומעים אותם לפני ששומעים את הביצוע המקורי ואז מתאהבים בהם כי אוהבים את הזמר או הלהקה (למשל מארון 5).
אחר כך כששומעים את השיר בגרסאת המקור יש לך כבר בזיכרון איך את רגילה שזה נשמע ואת לא באמת פתוחה לשיר בביצוע המקורי.

לדעתי שווה לך להקשיב שוב לשירים בביצוע המקורי, בעיקר לcrazy little thing called love (כי איך אפשר לא להצטרף כשהם צועקים ready Freddie?) בגישה יותר פתוחה.

חוץ מזה יש לדעתי כמו שNully אמרה עניין של טעם אישי ולעומת זאת יש אובייקטיבית במוזיקה: Queen נחשבת לאחת הלהקות היותר גאוניות שהיו אי פעם,
מארון 5 הם ממש מקסימים אבל מבחינה מוזקלית נטו הם ממש ממש ממש ממש לא באותה רמה. אז לדעתי: אהבה לחוד וזיהוי כישרון לחוד.

בכל מקרה זה מגניב שאת מכירה שירים שלהם ואני מקווה שתמשיכי להכיר עוד!!!! אני בטוחה שאת love of my life למשל את תאהבי בביצוע של פרדי ;)

RC153

New member
לגבי שאי אפשר לאהוב שיר מקורי

אם מכירים קאבר שלו לפני, זה ממש קשה ובלתי אפשרי (לי לפחות)

ואני כן מבינה את הקטע - יש כל כך הרבה כבוד לשיר המקורי וכשבא אמן אחר ו"לוקח" אותו ומבצע אותו ואחרים מכירים אותו כאמן שמבצע את השיר הזה זה די מכעיס (אני מבינה לגמריי)

אבל שוב - זה מה שאני מכירה

והתכוונתי שהגאונות שייכת לקווין,לא למבצעי הקאבר או מה שזה לא יהיה

וכן, מאז שכתבתי את ההודעה נזכרתי ששמעתי עוד כמה שירים שלהם בגלגלצ, בביצוע המקורי, בקול של פרדי

תמיד שמעתי את המילה "קווין" והבנתי שהם להקה מאוד גדולה , משהו כמו הביטלס ושהרבה אנשים אוהבים אותם, ושהם השאירו חותם וכל זה, אבל לא הכרתי אותם כמו שאני מכירה את הביטלס, אלא רק בשנים האחרונות...

RC153

New member
ואיפה כתבתי שמארון הם הלהקה הכי גדולה

או הפרפורמרים הכי מעולים שהיו בעולם הזה
(לא שלא זכותי לחשוב ככה, אבל לא אמרתי על זה כלום:X ואני גם לא מתכוונת, כי לכל אחד יש את דעתו ואני לא מרשה לעצמי לכפות את דעתי על אף אחד)

®NuLy®

New member
כנראה השתמע

לא התכוונתי לתקוף או משהו וסליחה אם יצא ככה

RC153

New member
זה בסדר

אני מבינה את הדברים שלך כי הם נכונים לגבי כל דבר, אבל פשוט פה זו לא הייתה הכוונה שלי

Tostim

New member
איזו סקירה מעולה.

עשית לי ממש חשק לראות הופעה שלהם :)

אגב,זה רק נראה ככה או שרוב הלהיטים הגדולים שלהם יצאו באלבומים היותר מאוחרים?

®NuLy®

New member
אז יש שתי הופעות שאני ממליצה

שזאת ההופעה מבודפשט שראיתי ביום שישי http://www.youtube.com/watch?v=tNoSCiPFcts

ויש גם את ההופעה מווימבלי שהיא אדירה http://www.youtube.com/watch?v=uIdKrSJ6270

ולגבי להיטים, אז אני חושבת שהמתפרסים על כל האלבומים.
בראשונים יש את
Seven Seas of Rhye
Killer Queen
ו-Bohemian Rhapsody הענק!

זה מה-4 הראשונים (כשיש 11 אלבומים זה נחשב הראשונים
)

למעלה