The Rowan/ Anne McCaffrey

Rivendell

New member
The Rowan/ Anne McCaffrey

יש ספרים שאני יכולה לקרוא עשרות, אם לא אלפי פעמים. זה אחד מהם. לא ברור לי איך לא המלצתי עליו עד כה
בתקופת מבחנים אני בד"כ לא קוראת שום דבר חדש - גם ככה אני מוצפת אינפורמציה, וכך מצאתי את עצמי ערב אחד מחפשת משהו לעיין בו קצת לפני השינה. למזלי היה לי לצד המיטה העותק הממורט (מרוב שימוש, לא מחוסר שמירה) של הספר... אן מקפרי יודעת מה היא עושה. בקווים כללים, מדובר בספר מד"ב שנוגע הרבה בחלל, טלפתיה וטלקינזיס. זה היה אחד מספרי המד"ב הראשונים שלי, וגם מי שלא ממש בתחום יכול מאוד ליהנות ממנו. הרואן (לא בטוחה איך לתרגם את זה) היא תינוקת מוכשרת (מבחינה טלפתית וטלקינטית, כמובן
) שהוריה נהרגים, וזהותה אינה ידועה. היא "מאומצת" ע"י הכוכב והחברה המרכזית לייצוא וייבוא אינטר-גלקטי. הספר מלווה אותה מהנקודה הזו ועד לנישואיה, לידת שניים מילדיה.. (שם ממשיך הספר הבא, כמובן
שהוא טוב לא פחות) וכל זאת בכתיבה מצויינת וזורמת. מקפרי בונה דמויות אמינות, מעניינות, שקל להזדהות איתן. הן לא מושלמות, וזה מה שעושה אותן אנושיות
תענוג צרוף.

suki da yo

New member
אני אשתמש בת´רד שהתחלת

להוסיף על ספר אחר של אן מקפרי- שירת הגבישים. אמנם זה ה"אן מקפרי" היחיד שקראתי, אל היא בהחלט שווה את כל מה ששמעתי. הספר מספר על קלישנדרה, שלמדה להיות זמרת אופרה בין ככבית או משהו דומה, אבל לא עברה את הבחינות האחרונות. עזבו, נכשלה בהן באופן משפיל, וזה גם אחרי שתמיד היתה כל כך סנובית בקשר ליכולות שלה. ובמקום לוותר על החלומות להיות הכי טובה במה שהיא עושה ולשיר כחלק מהמקהלה, היא עוזבת, פוגשת בחור בשם קאריק, זמר גבישים, ומחליטה, למרות כל מה שאומרים לה, להפוך ךאחת בעצמה. הספר נהדר! אחד מהיחידים שלאורך כל הספר בדקתי באצבע כמה עוד נשאר וכעסתי שזה תיכף נגמר לי.

Arana

Well-known member
מנהל
ולא לשכוח גם את סדרת הדרקונים

של מק'קאפרי - "מעוף הדרקון", ונדמה לי שהיה עוד אחד או שניים אחר כך. "שירת הגבישים" היה חביב, אהבתי את הרעיון, ועוד יותר אהבתי את הדרך שבה משתנה נקודת המבט של הגיבורה: לפני שהיא הופכת לזמרת גבישים, הזמרים נראים לה מאוד מוזרים בהתנהגותם יוצאת-הדופן, אבל כאשר היא נכנסת לעניינים אותה התנהגות מתוארת מנקודת המבט שלה, ואז פתאום הקורא מזדהה איתה. עם זאת, למק'קאפרי יש סגנון כתיבה שלי אישית היה קשה להתחבר אליו. זה כמובן לא פוגע בכך שיש לה רעיונות מאוד מקוריים. בסדרה "אגדות" (עורך: רוברט סילברברג. 2 כרכים), שכוללת סיפורים קצרים שכתבו סופרים ידועים וקשורים לסדרות פופולריות שלהם, יש למק'קאפרי סיפור קצר ומאוד יפה על נערה שמשמשת כרצה (שליחה) בעולם של "מעוף הדרקון" - זו שיטת הדואר שם. יש לרצים מעמד מאוד מיוחד - הנערה הזו אפילו באה משושלת שלמה ומכובדת של רצים. מומלץ לקרוא.

suki da yo

New member
ואם כבר אן מקפרי

מה הסדר שאני אמורה לקרוא את הסידרה שלה "פרן"?

Arana

Well-known member
מנהל
הנה רשימה

של הסדר בו אן מק'קפרי המליצה לקרוא את הסדרה. כמדומתני רק בודדים תורגמו לעברית. רשימה

Boojie

New member
ב"שירת הגבישים" לא קורה כלום.

אין שם ממש עלילה. כלומר, יש עולם מאד מעניין, זה כן, אבל עלילה? לא ממש. לעומת זאת, ב"קילשנדרה" (ההמשך), יש אחלה עלילה. שווה לקרוא את "שירת הגבישים" רק כדי שתהיה הכנה לקרוא את קילשנדרה. למרבה הצער, עוד לא תרגמו אותו.

למעלה