The resistance

sandman2017

New member
The resistance

דיווח קצר על אחד מערבי המשחקים היותר מהנים שהיו לי בשנה האחרונה - The Resistance.

משחק חברה ל5 עד 10 שחקנים עמוס עם מכאניקה פשוטה ללימוד(5 דקות) שמטרתה הבלעדית יצירת אינטראקציה נהדרת בין השחקנים של שקרים, האשמות, צעקות , צחוקים והנאה גדולה.

הרעיון של המשחק פשוט מאוד - כל השחקנים חברים במחתרת כנגד ממשלה מושחתת ויוצאים לסדרה של חמש משימות, אך לא כל השחקנים מעוניינים בהצלחת המשימה, חלק מהשחקנים הם מרגלים של הממשלה שמטרתם להכשיל את המשימות. כל המרגלים יודעים מי הם המרגלים האחרים ומטרת חברי המחתרת לגלות מי הם אותם המרגלים על ידי דידאקציה וחיפוש רמזים מסגירים בהתנהגות השחקנים האחרים.

המשחק מעורר תחושת פאראנויה חזקה ובקבוצה נכונה כמות אדירה של אינטראקציה שמשתנה בין משחק למשחק בהתאם לשחקנים ותפקידיהם השונים.

סיבוב יקח בין חצי שעה לשעה ומומלץ להגביל את זמן השכנועים לפני סבבי ההצבעה השונים.

מחיר המשחק זול מאוד והקופסא קטנה בהתאם כך שניתן להזמין מחו"ל בעלות נמוכה.

גרסא חדשה אמורה לצאת (או שכבר יצאה) עם רכיבים מעט טובים יותר, אך אין בהם כל צורך, הרכיבים הינם חסרי משמעות - חשוב רק לארגן קבוצת חברים איכותית.

בקיצור, מומלץ בחום!

http://boardgamegeek.com/boardgame/41114/the-resistance

Geeks Israel

New member
נשמע ממש מגניב. חיפשתי משחק עם מוטיב

מיינד גיימס כמו בטלסטאר גלקטיקה וזה נשמע מאוד דומה.

ycyclop

New member
נשמע מצויין

בייחוד שחיפשתי משחק שמתאים ל-8-10 שחקנים. בהחלט שווה בדיקה

regex

New member
אני לא התרשמתי ממנו

בכמה פעמים ששיחקתי אותו קיבלתי קבוצה של אנשים שבוהים אחד בשני ולא ממש מבינים למה הם צריכים בכלל להתרגש מזה

sandman2017

New member
כמו משחקים אחרים...

כמו באטלסטאר גאלאקטיקה, קוסמיק אנקאונטר ואחרים, גם משחק זה תלוי מאוד בקבוצה שאתה משחק איתה.

אני בורכתי בקבוצה של חברים אינטילגנטיים, תככנים , תחרותיים וחלקם גם עורכי דין כך שהמשחק השתלב מצוין, אבל כמו תמיד גם במשחק זה צריך להתאימו לקבוצה איתה אתה משחק.

regex

New member
יש הבדל

ב BSG אתה מנהל מלחמה פסיכולוגית אבל יש לך עם מה לעבוד - אינפורמציה שאספת במהלך המשחק.

ב RESISTANCE אתה מאשים אנשים בלי שום רקע וברור לכולם שאין לך שמץ של מושג למה להאשים את א' ולא את ב'.
בסבב השלישי כשמתחילות להיאסף העובדות כבר מאוחר מדי בשביל לעשות משהו.

sandman2017

New member
לא מדויק

בשלושת המשחקים ששוחקו המחתרת ניצחה פעמיים והמרגלים פעם אחת.

זה נכון שנראה כאילו אין למחתרת סיכוי אבל לדעתי ההרגשה הזו מחזקת את המשחק, אני חושב שהמשחק הזה מרוויח כשמשחקים איתו עם חברים שמכירים טוב והאינטואציה משחקת תפקיד בנוסף להסקה הלוגית.
בסופו של דבר ההחלטות מתבצעות עם מעט מידע ועם הרבה אינטואיציה - יתכן ויש אנשים שזה יפריע להם, לנו זה תרם וכנראה ללא מעט אנשים אחרים לפי הדירוג הגבוה ב BGG.

ובנוסף תמיד אפשר לשחק עם הexpension שמגיעה יחד עם המשחק שמוסיפה עוד מידע על המרגלים ואמורה לאזן את הצדדים.

LazyNinja

New member
אני חושב שלא הבנת את המשחק

ב-Resistance יש לך כ"כ הרבה מידע.
החל ממי אנשים בוחרים לצוות שלהם, ההצבעות שהם עושים לצוותים, והמשימה עצמה.

ממה שאתה אומר - נשמע שהתייחסתם רק להצבעות של המשימה עצמה - שם זה המידע הכי ברור, וממנו הכי קשה להפיק משהו סולידי.
לשלוח קבוצה למשימה ופתאום לראות שמישהו מחוץ לקבוצה הצביע בעד - זה אומר המון, כמו גם הרבה פרטים קטנים בסגנון.

בכל מקרה, זה לא משחק לאנשים דידקטיים לחלוטין כנראה. אי אפשר לעולם לגלות את ה"רעים" באופן מוחלט (אלא אם כן הם עשו טעות), וצריך להשתמש בכישורים חברתיים בשביל זה - לקרוא אנשים, לנסות להבין מי משקר, ולפעמים גם לנחש באופן מובהק.

ה-plot cards מוסיפים המון בשביל לעזור בכל האספקטים האלו.

regex

New member
תשובות

1. אני באמת צריך לנסות את ה PLOT CARDS יש מצב שזה יסיף לעיניין
2.אני מאד נהנה מ BSG למרות שגם שם אנשים דידקטיים לחלוטין די סובלים.
3. זה נכון שיש לך מידע אבל נראה לי שהוא רוב הזמן או חד מדי או עמום מדי כדי שתוכל לבנות עליו משהו רציני.
4. פעם שיחקתי אותו עם חברה מהעבודה לא שחקנים שהם אנשים מאד זורמים והייתי בטוח שהם יהנו כי אלו אנשים עם המון אינטראקציה יומיומית - היה כישלון מוחץ.

אני צריך לנסות עוד פעם או פעמיים כדי לראות אם אני לא מפספס משהו, אבל בינתיים הוא לא הצית משהו אצלי.

LazyNinja

New member
לא לגמרי מסכים

1. תנסה =)
2. אמנם BSG לא דידקטי לחלוטין, אבל ככל שהמשחק מתקדם הוא נהפך לכזה. אם אתה משחק לפי החוקים הרשמיים ועוקב במדויק אחרי כל אחד, עם מספיק table-talk אפשר להסיק באופן כמעט בטוח. זה מה שקורה אצלינו בקבוצה, ואנחנו מנסים חוקי בית כדי לסדר את זה (וגם כדי לתת לסיילון חבוי יותר כוח מאשר גלוי).
3. אני לא מסכים עם זה .. בלי Plot Cards יש הרגשה נורא "יבשה" למשחק, אבל עדיין יש הרבה מידע. הוא פשוט אף פעם לא 100%. שים לב לכל פרט - כמה זמן לוקח למישהו להצביע (גם לקבוצה, וגם למשימה), מה הוא מצביע לקבוצות, כמה הוא מהסס וכו' - אלו כן דברים שניתן להסתמך עליהם.
4. מאוד תלוי באנשים, זה בהחלט משחק של hit or miss רציני.

לינק

New member
כנ"ל

הוא גם לא נראה לי ממש מאוזן, אם כי אני לא זוכר מספיק בשביל לפרט לטובת מי ולמה.
מכל זאנר ה"בוגד" אני אוהב את סאבטור, וזהו בערך.

sonde

New member
Shadows over Camelot

אומנם משחק ותיק בתחום אבל לדעתי הטוב ביותר.

sonde

New member
קיבלתי אותו הבוקר

הזמנתי אותו בהזנקה שבוצעה לאח שלו - The Resistance: Avalon ב- KICKSTART
מקווה לשחק אותו בקרוב.

למעלה