The Proposition

arieltr

New member
The Proposition

סרט שכתב ניק קייב ויצא ב-2005. כמעט ונשכח.

הסרט עצמו מספר על עיסקה, או יותר נכון הצעה לא פשוטה, שקיבל פורע חוק מאנשי השריף, על מנת להציל את אחיו הצעיר. כל זה על רקע ערבות ומדבריות אוסטרליה של לפני 200 שנה. (לא שהיום נעלמו המדבריות והשיממון העצום). קייב כתב גם את הפסקול. כראוי לקייב הסרט מאוד "קייב" באווירתו, והצילומים מאוד יפים, ויש שורה של שחקנים ראויים וטובים.

מאוד מומלץ לאוהבי האווירה שבאלבומים של ניק קייב.

noosh

New member
אוי הזכרת לי

שבעצם אני מכירה עוד קצת ניק קייב - מהפסקול של "מלאכים בשמי ברלין", שהוא אחד הסרטים שאני הכי אוהבת. כיאה לוים ונדרס וליכולות המופלאות שלו לשלב אמנויות שונות תחת מטריה אחת בשם "קולנוע", הפסקול הוא חלק אינטרגלי מאוד בעלילה ולכן הוא גם מחלחל פנימה לתוכה, ואי אפשר לראות את הסרט בלעדיו. והאווירה של המוזיקה הולמת מאוד את האוירה של הסרט, אני יכולה להבין למה הוא נבחר (אני אפילו לא אומר "לפסקול", כי זה מעבר לפסקול, זה ממש הסרט). אני לא יודעת מאיזה אלבומם לקוחים השירים או אם הם נכתבו במיוחד לתפקיד הזה, אבל הם מבחינתי חלק חשוב מהיצירה כולה, אפילו שהם לא המוזיקה היחידה בה. גם הסרט הזה מומלץ לאוהבי האוירה במוזיקה של ניק קייב (וגם לאוהבי סרטים בכלל, או פילוסופיה, או שירה, או ארכיטקטורה, או לא יודעת, כל משהו מעורר מחשבה שכזה. אבל אני אמנע מלחפור על הסרט עצמו, כי זה לא המקום וכי יותר מדי שעות על מטוסים ואני לא מסוגלת לנסח משפטים הגיוניים :) נראה לי שההודעה הזאת בלתי קריאה גם ככה).
ובאשר להמלצה שלך - היא תיבדק, אני מקווה שבקרוב.

arieltr

New member
ונדרס בימאי של סרטים מאוד מעניינים ממה שראיתי

המוסיקה כמו שכתבת היא בהחלט עוד כלי שהוא אוהב להשתמש בו.
אחד המלאכים שם זה אותו אחד שלבש פניי אימה וגילם את הפירר בסרט המצויין DOWNFALL

paris, texas

סרט מדהים של ונדרס, והפסקול של ריי קודר מצמרר. לא להחמיץ.
גם הסרט american friend שלו מצויין, עם אותו ברונו גנץ - אותו היטלר...

arieltr

New member
פאריס טקסס ראיתי מזמן אבל זכור כמצויין

הם גם שיתפו פעולה בבואנה ויסטה סושיאל קלאב.
אהבתי גם את סרטו Land of Plenty וגם את Until the End of the World שמשום מה זכור לי כסוג של חוויה 'אול אובר דה פלייס'. יש לי את הסאונדטראק ויש שם שירים בומבה. וואלה גם ניק קייב שם. וגם הקראוטים CAN.

noosh

New member
פריס, טקסס נהדר

(נוכחותו במיקסטייפ שלך לא חמקה מאוזניי :)) והאמת שאני אוהבת מאוד גם את הדוקומנטריים שלו (אלו שראיתי), במיוחד זה על ימאמוטו וזה על פינה באוש, עד כה וים ונדרס הוא היחיד שהצדיק מבחינתי את השימוש בתלת מימד בקולנוע. אני בעיקר אוהבת איך בכל הסרטים הדוקומנטריים שלו, הוא חוקר את עצמו ואת היצירה שלו דרך המושא של הסרט. ובכלל, האופן שהוא עושה קולנוע מדהים בעיניי, הזוית המיוחדת שלו שמאפשרת לו להשתמש בסוגים שונים של אמנויות ולהביע באמצעותן את הסיפור שהוא רוצה לספר, ואיך שהוא קורא מרחב מתבטא ביצירות שלו באופן מאוד ברור. הסרטים שלו הם חוויה של ממש.

noosh

New member
משעשע

בצירוף מקרים פלאי קיבלתי אתמול את זה על הקיר הוירטואלי שלי.

Barmelai

New member
במלאכים בשמי ברלין

קייב תורם לפסקול את The Carny, מעשיה שחורה על להקת קרקס נודד והשיר החזק מתוך Your Funeral... My Trial. סצנת המפתח של הסרט מתרחשת בהופעה של קייב והזרעים הרעים. בין השאר הוא מבצע את From Her to Eternity מאלבום הבכורה של הזרעים באותו שם ו"הלהיט" הראשון שלו. לפני השיר שומעים את הקול הקטן בראש של קייב נשבע שהוא לא יגיד את ההקדמה הקבועה שלו לשיר. אבל הוא אומר אותה בכל זאת. מאוד אהבתי גם את ההופעה פיטר פאלק (קולומבו, לזקני הפורום) בתפקיד של אקס מלאך.

arieltr

New member
THE CARNY זה עוד אחד

מאותם שירים שלו שהם לא באמת שירים, אלא בעצם אפוס אווירתי ניק קייבי לחלוטין.
פשוט משובח.

ההיכרות הראשונה שלי עם ניק קייב

(מעבר לשם) היתה לא מזמן עם הסרט Lawless. אם אני לא טועה הוא כתב את התסריט וכתב חלק מהפסקול. דווקא מאוד אהבתי את הסרט, למרות שהביקורות לא נתנו מחמאות מי יודע מה. משהו בדרום הפרוע של ארה"ב של תחילת המאה ה-20, חוסר רלוונטיות של רשויות החוק, ויסקי לא חוקי ומוסיקת קאנטרי ברקע - איך אפשר לטעות?

אגב, שמעתי שניק קייב חי תקופה בישראל (לפני שהתפרסם), סתם שמועה או יש דברים בגו'?

arieltr

New member
לא ראיתי LAWLESS

עכשיו שמתי לב זה אותו הבימאי של הפרופוזישיין, ואכן קייב כתב התסריט. אם כך הפלטפורמה מצוינת. אבל אז שמתי לב שיה להבוף נמצא שם וגם טום הארדי וזה מסביר למה לא הייתי לחוץ לראות את זה עדיין. עושה רושם הוליוודי מדי.
אתה עלול למצוא עניין בפרופוזישיין. הסרט לא חף מטיפת הוליוודיות אבל הוא מהול מצויין בלא מעט אטמוספירת ניק קייב.

למעלה