The Picture of Dorian Gray

neophile

New member
The Picture of Dorian Gray

"How horribly unjust of you!" cried Lord Henry, tilting his hat back and looking up at the little clouds that, like ravelled skeins of glossy white silk, were drifting across the hollowed turquoise of the summer sky. "Yes; horribly unjust of you. I make a great difference between people. I choose my friends for their good looks, my acquaintances for their good characters, and my enemies for their good intellects. A man cannot be too careful in the choice of his enemies. I have not got one who is a fool. They are all men of some intellectual power, and consequently they all appreciate me. Is that very vain of me? I think it is rather vain." "I should think it was, Harry. But according to your category I must be merely an acquaintance." "My dear old Basil, you are much more than an acquaintance." "And much less than a friend. A sort of brother, I suppose?" "Oh, brothers! I don't care for brothers. My elder brother won't die, and my younger brothers seem never to do anything else." "Harry!" exclaimed Hallward, frowning. "My dear fellow, I am not quite serious. But I can't help detesting my relations. I suppose it comes from the fact that none of us can stand other people having the same faults as ourselves. I quite sympathize with the rage of the English democracy against what they call the vices of the upper orders. The masses feel that drunkenness, stupidity, and immorality should be their own special property, and that if any one of us makes an ass of himself, he is poaching on their preserves. When poor Southwark got into the divorce court, their indignation was quite magnificent. And yet I don't suppose that ten per cent of the proletariat live correctly." "I don't agree with a single word that you have said, and, what is more, Harry, I feel sure you don't either."

neophile

New member
ועוד טיפה

Lord Henry stroked his pointed brown beard and tapped the toe of his patent-leather boot with a tasselled ebony cane. "How English you are Basil! That is the second time you have made that observation. If one puts forward an idea to a true Englishman--always a rash thing to do--he never dreams of considering whether the idea is right or wrong. The only thing he considers of any importance is whether one believes it oneself. Now, the value of an idea has nothing whatsoever to do with the sincerity of the man who expresses it. Indeed, the probabilities are that the more insincere the man is, the more purely intellectual will the idea be, as in that case it will not be coloured by either his wants, his desires, or his prejudices. However, I don't propose to discuss politics, sociology, or metaphysics with you. I like persons better than principles, and I like persons with no principles better than anything else in the world. Tell me more about Mr. Dorian Gray. How often do you see him?"

RainBird

New member
נחמד מאוד. אפילו אהבתי. אבל, מה הקשר הקלוש למאגיה? ותנסה להיות ברור לשם שינוי. בלי כל ה"אנרגיה נשמתית" ו"אור ואהבה". באמת, תשתדל. ארדן.

neophile

New member
למה לזלזל?

אנרגיה נשמתית היא אנרגיה עוצמתית, זה שיש לך נטייה לחסום אותה רק מוריד מערכך. הדגש הוא על המשפט הזה Now, the value of an idea has nothing whatsoever to do with the sincerity of the man who expresses it. Indeed, the probabilities are that the more insincere the man is, the more purely intellectual will the idea be, as in that case it will not be coloured by either his wants, his desires, or his prejudices בתרגום לעיברית: לערך של רעיון אין שום קשר לכנותו(sincerity) של האדם המבטא אותו. אכן , הסיכויים הם שככל שהאדם יותר צבוע\לא כנה(insincere) ,כך הרעיון יהיה יותר טהור אינטלקטואלית,כמו שבמקרה הזה הוא לא יהיה צבוע על ידי רצונותיו,תשוקותיו או דעותיו הקדומות. כשאנשים מתנהגים באופן צבוע הם מסתירים את דעותיהם הקדומות,רצונותיהם ותשוקותיהם במסווה של אינטלקטואליות טהורה. מכאן שהערך של רעיון תלוי בבן אדם שמבטא אותו. שזה נוגע כמובן לכל מי שעוסק במאגיה

RainBird

New member
למה לא? דבר ראשון אל תניח הנחות בנוגע ל-מה אני עושה עם האנרגיות שלי, אם בכלל. דבר שני "ערכו של רעיון מבחינה אינטלקטואלית בדיון פילוסופי של אציל בריטי לא הכי שפוי בעולם במאה ה-19" לא מתחבר לי לא ישירות ולא בעקיפין למאגיה. איך הסקת שמצביעות מעושה = רעיון טהור ועד "הערך של רעיון תלוי באדם שמבטא אותו" הלכתי לאיבוד בדרך. ארדן.

neophile

New member
אני יסביר

הטענה הראשונית היא שערך של רעיון קשור לכנות של האדם המבטא אותו. הטענה הזאת מופרכת על ידי - שככל שהאדם יותר צבוע ככה הוא ישאף להעביר את הרעיון בצורה האינטלקטואלית ה"טהורה" שמסתירה את הרצונות,התשוקות והדעות הקדומות של אותו אדם. לכן לבסס ערך של רעיון על כנותו של אדם זה להדחיק את העובדה שהוא צבוע. ברגע שמייחסים ערך של רעיון לאותה "כנות" לא ברורה אנחנו מתעלמים באופן ספונטני מכל אותם גורמים ש"צובעים" את הרעיונות שלנו. לבקש מאדם אחר שיהיה כנה , זאת חוסר כנות עצמית. זה בטח לא היה ברור, עוד הסבר.. ככשני אנשים מדברים ברמה אינטלקטואלית בלבד הם לא רוצים לשמוע מה לאדם השני יש להגיד, אלה רק מחכים לתורם לדבר. מדובר כאן על חוסר של קשב בין בני אדם מפני ששניהם באופן זמני מפרידים בין רעיון לבין מי שמבטא אותו בטוענה שיש להיות במצב מסויים כדי שהרעיון יהיה valid זאת צביעות! מפני שאי אפשר להפריד בין רעיון והאדם שצובע את הרעיון ברצונות תשוקות ודעותיו הקדומות. זה כמו לקחת דף שצבוע במלא מלא צבעים ולעבור עליו עם טיפקס, זה לא יעשה את הדף לא-צבוע. הוא יהיה צבוע בלבן... כולנו "צבועים" לטעון לאי צביעות, זאת הדרגה הכי גבוה של צביעות. מה גם שככה אנחנו מפספסים לגמרי את הניואנסים הקטנים בין רצונות תשוקות ודעות קדומות. בתור מאג מאוד חשוב לי להיות מודע לניואנסים האלה מפני שהם מה שעושים לחש מוצלח. לקחת רעיון, סמל, ולצבוע אותו בצבעים שלי . אין נכון ולא נכון... nothing is true evrything is permitted אתה יכול לבוא לאיש דת נוצרי והוא יגיד לך אסור להשתמש בצבע אדום! תבוא ליהודי הוא יגיד לך אסור להשתמש בצבע צהוב! תבוא לגננת מהגן והיא תגיד לך אסור להשתמש בכתום אבל מה זה משנה? ברגע שאתה אוסר על עצמך להשתמש בצבע אחד זה כמו לאסור את כל הצבעים. כל מחסום ניתן לעבור על ידי שינוי של הגישה ולכן אין מחסומים. שחר. לכן לטעון שזה אפשרי להפריד כך בין רעיון לבין זה שמבטא אותו זאת הצביעות הכי גדולה!!!

ההסבר שלך רק מסבך

ולדעתי האישית, מתרחק לחלוטין מכוונת המחבר. המחבר טוען שאין כלל קשר בין ערך הרעיון לבין הכנות של האדם. המחבר גם לא טוען שהוא מסתיר את הרצונות, התשוקות והדעות הקדומות של אותו אדם - אלא שהם לא קיימים כלל ברעיון ולא צובעים את הרעיון של האדם שאינו כן.

RainBird

New member
../images/Emo45.gif ואני עדיין סקרן אם הוא יכול לתת איזשהו קשר למאגיה מעבר למשהו ערטילאי.

ההגמון

New member
אתה צבוע.

הקשר למאגיה קלוש, אם קיים בכלל. אבל מעבר לזה, אני חושב ש-א' איבדת לגמרי את כוונת המחבר. או שאתה לא מבין אנגלית, או שהמוח שלך מבין אנגלית בצורה שונה. דבר שני, ויותר לעיניין, אני חושב שבהתייחסות לרעיון פחות חשוב מי אומר אותו, ויותר מי מקשיב. בני אדם נוטים לאמץ לעצמם את הרעיונות הקרובים יותר לאידיאולוגיה ולדעות שלהם, מאשר לייחס חשיבות לדעות, האידיולוגיות וכל מה שהוגה הרעיון עבר בחיים בדרכו אל הרעיון. בכל אופן, זה פחות או יותר מוביל אל אותה נקודה שאתה הובלת אליה (בצורה קלושה והפוכה לגמרי) בהקשר למאגיה : אנו נותנים לסמלים או לרעיונות, באופן סובייקטיבי, את הכוח שלהם. אך, הפוך ממה שאמרת, לא בגלל הוגה הרעיון או הסמל, אלא בגלל האופי והרעיונות של עצמנו. דרך אגב, אם אתה לא טורח להקשיב בדיון אינטלקטואלי עם מישהו, אתה מפסיד, אתה אגוצנטרי, וחבל. -מטרתו של דיון, להבדיל מוויכוח, הוא להעשיר את שני הצדדים ברעיונות וקונספטים חדשים. בסופו של דבר לבנאדם יש כמות מוגבלת של מידע בראש אם הוא לא טורח ללמוד מידע חדש מאנשים אחרים.

neophile

New member
אני צבוע? אתה צבוע

בכל אופן, זה פחות או יותר מוביל אל אותה נקודה שאתה הובלת אליה (בצורה קלושה והפוכה לגמרי) בהקשר למאגיה : אנו נותנים לסמלים או לרעיונות, באופן סובייקטיבי, את הכוח שלהם. אך, הפוך ממה שאמרת, לא בגלל הוגה הרעיון או הסמל, אלא בגלל האופי והרעיונות של עצמנו תסביר לי איך מה שאמרתי הוא לא נכון אם הוגה הרעיון הוא עצמי?

ההגמון

New member
הוא אולי נכון

לגביך, סובייקטיבית, -אך הוא לא נכון לגבי כל אדם אחר, אובייקטיבית. וכשאתה מצטט אותי, בבקשה, תשים מרכאות.

neophile

New member
בדיוק !

זה נכון סובייקטיבית!! כי זה הסובייקט ,העצמי שצובע את הרעיונות אובייקטיביות זה לומר שיש משהו מעבר לעצמי שצובע וזאת צביעות!

ההגמון

New member
מה בא קודם?

התרנגולת או הביצה? "צובע" ו"צביעות" זה לא מאותה משמעות של השורש. "צבוע" אולי. תגדיר "עצמי".

neophile

New member
נבראים של האלה הגדולה

אנחנו זן נדיר ציפור משונה החלומות באוויר הראש באדמה \קורין אלאל אותו שורש במילה , אותו יסוד ביצה ותרנגולת הן שני דברים נפרדים לא בהכרח הפכים , כמו חומצה ובסיס שיש להם השפעה אחד לשני ובגלל שאנו תוצר של האינטרקציה בינהם איננו יכולים לקבוע מה הוא מה , אלה רק דרך מנגנונים אורגנים . האנושות, זרם דק של הומוספיאנס סלמנדרה,ג'ין,דרקון בראוני גובלין גמד דריאדה לפריקון נום אלף באנשי חד קרן סילף פיה אונדין אסרי בת ים selkie kelpir *תודה לזיו קיטרו על המדריך השלם לעולם הקסום של "בני הפיות" נבראים של האלה הגדולה

neophile

New member
נגמר לי מה להגיד? מה פתאום

אם לא נעים לך עם הדברים שלי זאת בעיה.

neophile

New member
איחולי הלבביים גם לך ../images/Emo140.gif

מוות הוא שינוי , אז במקום לחכות שאחרים ישתנו, תשתנה בעצמך

למעלה