The Pentangle

La Rossa

New member
The Pentangle

לאחרונה נכנסתי לעומק היצירה של הלהקה המופלאה הזאת, ולא עוזבת אותי ההרגשה שמדובר בלהקה לא מוערכת מספיק, לא מוכרת מספיק ולא מדוברת מספיק (גם כאן). השילוב יוצא הדופן של שני הגיטריסטים הזמרים/משוררים ג'אנש ורנבורן, של חטיבת קצב צנועה אך מוכשרת ושל קולה המלאכי של ג'קי מקשי פשוט יוצרים מוזיקה שאני לא מצליח לעמוד בקסמה. כאילו זה מושלם מדי. העיבודים לשירים עממיים, הצליל האקוסטי הנעים ובעיקר הצניעות הופכות את ההרכב קצר-הימים הזה לאחת האהבות הגדולות שלי בתקופה האחרונה, ונראה לי שלעוד הרבה זמן. מומלצים ביותר כל אלבומי האולפן של הלהקה, מהאלבום הקרוי על שם הלהקה ועד Reflection המאוחר וקצת שונה, אבל עדיין מרשים.

giloni

New member
כל הכבוד

זו להקה שבאופו יחסי לדברים אחרים שרצים כאן, יש עליה קונצנזוס בקרב וותיקי הפורום, שחלקם נחשפו אל הלהקה רק בימיו של הפורום הזה, ולמותר לציין שלפחות אצל אחד מהם ההחשפות הזו הביאה אפילו להערה גלוי לקולה ולדמותה החולמנית של ג'קי מק-שי. ג'וני רנבורן הוא גיטריסט בחסד עליון ומלחין משכמו ומעלה ברט יאנש הוא מלחין משכמו ומעלה וגם גיטריסט בחסד עליון טרי קוקס הוא מתופף משכמו ומעלה וגם מוסיקאי מוכשר ומבוקש דני ת'ומפסון הוא גדול הבסיסטים של הפולק הבריטי ועל כך אין בכלל ויכוח ג'קי מקשי היא חלום של קול וקול של חלום השילוב של פולק, בלוז, ג'אז, ולפעמים קצת קאנטרי ואפילו בלו גראס מרומז יוצרים חוויה מיוחדת במינה עבור המאזין. אשריך שאהבת את הלהקה הזו מכיוון שהיא באמת להקה שאיננה מוערכת מספיק וגם לא מוכרת מספיק וגם לא מדוברת מספיק. אולי בגלל שקשה להתייחס אל המוסיקה שלהם כאל רוק. יש שם מכל טוב הארץ. רוקנרול אני מתקשה קצת למצוא. לכן לא ממש יודעים איפה לשים אותם, ובד"כ שמים אותם בפולק. שם הם מרגישים לא רע אבל נותרים בשוליים. אני מקווה לראות את הגירסה המעודכנת של פנטאנגל מפתיעה אותי בפסטיבל קרופרדי, אליו אני אמור להגיע בחודש אוגוס שיבוא עלינו לטובה, אינשאללה. בלי מלחמה או משהו אחר מסוג המרעין בישין. יקי

La Rossa

New member
גם על הביטלס והקינקס עושה רושם

שיש פה קונצנזוס, ובכל זאת מדברים עליהם בלי סוף... אעשה מאמץ לנסות לכתוב משהו על אחד האלבומים. אז שתי שאלות שעולות מתגובתך. הראשונה היא מהי אותה גירסה מעודכנת של פנטאנגל, והשניה היא איך לעזאזל להגות את השם, יאנש או ג'אנש?

giloni

New member
שתי תשובות

הגירסא המעודכנת כוללת רק את ג'קי מקשי והיא אפילו נקראת Jacqui mcshee's Pentangle. היא אפילו הקליטה אלבום חדש עם ההרכב הזה ומופיעה איתו. בהרכב גארי קונווי מפיירפורט ומארטין באר מג'ת'רו טאל. אם אתה מזדמן לאנגליה באוגוסט, הם יופיעו בBunbery ב 8 באוגוסט, וג'ון רנבורן יופיע בסוף השבוע של ה 17-18-19 בפסטיבל בווילס - פסטיבל פסיכדליה שבו יתארח גם רוברט פלאנט. בעניין יאנש. כך קוראים אותו...יאנש (אם כי המלנכולי מתעקש לקרוא לו יאנוש, ויש בזה חן מסויים...) יקי

melancholy man

New member
מבחניתי הוא תמיד ישאר יאנוש

ב BBC מתעקשים לקרוא לו ג'אנש, אבל מי שואל אותם
ו La Rossa פאנטגל זה אחד הדברים הכי מדליקים שיש, תבלה.

LEATHER REBEL

New member
ומה זה עוזר?

גם שחקן קולנוע ידוע מבטא את שם משפחתו "סטאלון" אבל הישראלים מתעקשים להוסיף את ה ה' בסוף. עד היום לא ברור למה.

מה בדיוק הפואנטה של דבריך?

לא הבנתי. האם כוונתך שגם אם אומר שהוא מבטא את זה ככה, ישראלים יעשו מה שבא להם, ולכן אין טעם לציין כיצד הוא מבטא את שמו?

giloni

New member
כמה ישראלים יש שמכירים אותו

כדי שיתפתח כאן להג "ברט יאנשי"?. מאחר ואני קצת מיודד עם כמה אנשים לא ישראלים שמכירים את הבחור באופן אישי, הם מכנים אותו יאנש. חוץ מזה, אפשר לקרוא לו כלב בן יפונה או מהר שלל חש בז, העיקר זו המוסיקה שלו, ואותה יש כמה אנשים שאוהבים... יקי

melancholy man

New member
מהר שלל חש בז...

איזה כיף שמתפתחים שירשורים על מה שחשוב באמת
עזוב יקי, לא שווה את היצרתיות שלך. ואם תסלחו לי, אני נשאר עם יאנוש.

giloni

New member
היצירתיות שלי בקאנטים

ונדמה לי שאני ראוי לתואר "המנהל הבלתי פעיל ביותר בתולדות תפוז". יקי

giloni

New member
לפחות אני מתפקד בתחום

מחיקת ההודעות המיותרות והעברת אפרוחים לעופות שלהם יקי

melancholy man

New member
עזוב שטויות ראיתי יותר גרועים.

טוב שחזרת בכל מקרה, זה עושה רק טוב לפורום

La Rossa

New member
סרטון קצר מאת יוטיוב

שמעלה אצלי כמה מסקנות: א. איזו מוזיקה נפלאה. כמו כל מה שנגע בו אותו ברט, ונגעו בו אותם חברי פנטנגל. ב. בהקדמה יש איזה בחור שמקריא שמות מאיזה עיתון, והוא אומר בבירור יאנש. ג. ג'קי מקשי, אלוהים, כמה שהיא מכוערת. לא נעים.

La Rossa

New member
קישור

קישור. נו, חובבן. קורא פה כבר כמה שנים אבל אף פעם לא ניסיתי לכתוב, ובטח שלא ללנקק.

giloni

New member
מי קרא לה מכוערת???

אתה לא יודע מה מחכה לך מהמלנכולי... יקי

melancholy man

New member
הפנים שהשיקו אלפי ספינות

(בבהלה...) האמת, לא ממש עושה לי את זה, דיונים על צורה חיצונית של אומנים ובמיוחד לא אומניות, אבל אצל ג'קי מקשי זה משהו מיוחד, יש משהו בשילוב של קול גן העדן ופני הסרווס הכלב בעל שלושת הראשים שלה, שהופך את כל החבילה למשהו יוצא דופן, אי אפשר גם אם נורא ננסה להגיד שמקשי אישה יפה, אבל יש בה יופי טהור, מוזר ומטריד.

La Rossa

New member
שמע, מסקרן ביותר

איך היא נשמעת היום, הג'קי הזאת. עד כמה חורקני וצורמני... סתם סתם. אני בטוח שעדיין נשאר ולו מעט מהקסם.

למעלה