The other side of Japan...sad

KX250

New member
The other side of Japan...sad

Sixteen years old junior high school kill his all family Very sad story it is more sad that things like that happends 1-2 times a week wish you all shavua tov

GnomeBubble

New member
וקישור - יש?

אני יודע שדברים כאלה קיימים, אבל יהיה נחמד אם תצרף קישור לכתבה כדי שאחרים יוכלו לקרוא ולהבין בדיוק במה מדובר.

tals56

New member
אמא...

זה קורה פעמיים בשבוע ביפן? צריכים לשים את האנשים האלה בפנימיה ודחוף.

GnomeBubble

New member
לא המקרה הזה ספציפית

אבל יש תופעה נרחבת ומדאיגה של רציחות בקרב תלמידי בית ספר, ונראה לישזה במימדים יותר גבוהים מאשר בארצות הברית. הפסיכולוגים מקשרים את זה ללחץ העצום שתלמידי בית הספר חווים ביפן. אני מציע לך לקרוא את המאמר ש-hazu1 כתבה שמדבר על סימפטום אחר של אותה התופעה (סירוב ללכת לבית הספר). הוא נמצא במאמרים של הפורום.

tals56

New member
מסכנים

מזל שבארץ זה לא כזה מנהג, אבל גם באנגליה דודים שלי הקטנים גרים שם מגיל 4.5 הם הולכים לבית-ספר כל יום מ9 בבוקר עד 4 אחר הצהריים ככה כל יום עד גיל 16 וחצי. אפשר להגיד שזה היום שלהם: 1.לקום בבוקר 2.ביצפר 3.שיעורים 4.לישון זה החיים שלהם,זה אי אפשר לחיות ככה,אני פעמיים בשבוע מסיים אחרי שתיים בצהריים אני משתגע,אני מת מעייפות

GnomeBubble

New member
ביפן זה קצת שונה

התלמידים נשארים בבית-הספר עד מאוחר, אבל שעות אחר-הצהריים מוקדשים ל-部活 bukatsu - פעילויות במועדונים. כמעט כל תלמיד חבר במועדון מסויים - זה יכול להיות מועדון ספורט (כדורגל, בייסבול, קנדו), אבל גם מועדון דרמה למשל. את המועדונים מנהלים בסופו של דבר התלמידים עצמם, אבל הכל עובד לפי ההיררכיה היפנית המקובלת של סנפאי וקוהאי. בסופו של דבר מדובר בפעילות חברתית ולא בלימודים קשים. בכלל, אני לא חושב שהלימודים בבתי-הספר היפני נחשבים לקשים במיוחד - להפך. העומס הגדול מתרכז במבחנים המשמעותיים: מבחני הכניסה לתיכונים ומבחני הכניסה לאוניברסיטאות - שקובעים את העתיד. כדי להתכונן למבחנים האלה הרבה תלמידים הולכים לבתי-ספר משלימים (塾 juku) בשעות-הערב. בניגוד למבחני הבגרות והפסיכומטרי בארץ (וברוב העולם) שאפשר לתקן, את מבחני הכניסה לתיכונים אי אפשר לעשות פעם נוספת, מכיוון שתלמיד שרוצה לעבור מחטיבה לתיכון לא יכול לחכות שנה למבחן הבא. זה כמובן עושה את מבחני הכניסה לבתי הספר התיכונים למאוד פאטאלים. בכל מקרה, יש עוד גורם ללחץ, שהוא אולי אפילו משמעותי יותר, וזה הגורם החברתי.

semuelf

New member
מסכן שלי

אני הייתי ביסודי בממלכתי-דתי, וגם סיימתי כל יום ב-3\4. אח"כ בחטיבה\תיכון הייתי בישיבה תיכונית, וסיימתי כל יום ב-7 בערב. ונשארתי בחיים. (ולא רצחתי אף אחד...
)

tals56

New member
תזכיר לי מתי אתה למדת?

לא נראה לי שיש בית-ספר אחד היום שלומד יותר מ3 בצהריים. ואני ביסודי שלי למדתי כל יום עד 13:30 ככה שהורגלתי לשעות "מוקדמות" (5 שעות לימודים אחרי ההפסקות)

semuelf

New member
עד היום זה ככה

אחי הקטן עכשיו בישיבה התיכונית, וזה אותו הדבר. אז אל תגיד שאני מדבר על זמנים עברו. היום.

tals56

New member
באמת?

מופתע מאוד לשמוע את זה,לי בשנתיים האחרונות קיצצו לפחות 4 שעות שבועיות.

semuelf

New member
במגזר הדתי אין קיצוצים

צריך לדחוס לתוך הילדים בנוסף ללימודים "הרגילים" גם טונות של גמרא, משנה, תורה, הלכות ומחשבה יהודית. אם כבר אז רק מוסיפים עוד שעות, כשעוד נושא נהיה פופולארי. אז מאיפה מגיעות השעות הנוספות? (כי משרד החינוך לא מממן ורק מנסה לקצץ) מההורים כמובן. חינוך דתי לאומי עולה היום הון. (כמעט כמו אוניברסיטה)

tals56

New member
אתה דתי?

או מסורתי כמוני? (לא שומר שבת,אבל חוגג חגים ולא אוכל חזיר אחרי שמסיימים לקרוא את ההגדה בפסח) יש הבדל,אתה מתעניין בתורה,גם אני אבל עד גבול מסויים כלומר אני לא ילמד תורה כמו שאני לומד מתמטיקה אבל אני אלמד את הסיפור וכאלה.

למעלה