The Martian - שם הסרט בעברית...

aשרון

New member
The Martian - שם הסרט בעברית...

שוב ה"תרגום" לשם של סרט מעצבן אותי. ובמקרה הזה זה לא תרגום זה שם חדש לחלוטין.
The Martian של רידלי סקוט שעולה השבוע למסכים, קיבל מהמפיצים בארץ את השם 'להציל את מארק וויטני' על משקל 'להציל את טוראי ראיין' שגם בו שיחק מאט דיימון את הדמות עם אותו השם שבכותרת הסרט.

אני מבין את הלוגיקה בבחירת השם, אבל הם חושבים שהקהל עד כדי כך טיפש שצריך לתת לו הקשרים לסרט אחר של אותו השחקן כדי שירצה לצפות בסרט חדש?. מה המפיצים חושבים, שהקהל יחשוב שזה סוג של סרט המשך לטוראי ראיין? זה אפילו לא אותו הז'אנר.

אני שמח אם היו קוראים לסרט בישראל בצורה הכי פשוטה שקרובה למקור באנגלית, 'איש המאדים' היא כותרת הרבה יותר טובה וקרובה למקור מאשר החירטוט הזה של 'להציל את מארק וויטני'.

מה דעתכם?

ערן1987

New member
שם בהחלט דבילי

אני חושב שאפילו אם היו קוראים לסרט על שם הספר עליו הוא מבוסס, "לבד על מאדים", היה יכול להתאים הרבה יותר

aשרון

New member
בהחלט

motti261

New member
השם בהחלט הוא טעות...

אני בכל מקרה כבר הזמנתי כרטיסים לשבת.
הביקורות מהללות.
ויש לי ציפיות גדולות מאוד

גולי233

New member
לא בסדר

היו צריכים לקרוא לסרט "גנוב על מאדים"

&nbsp
לגבי השם, הבחירה עושה עוול לסרט אך משרתת את שיווק הסרט בארץ. אני משער (?) ש-"בין כוכבים" על אף היותו סרט גדול לא הצליח בישראל כי הסיפור הזה עם החלל מרחיק צופים מסויימים מהקולנוע. לעומת זאת כל מיני סרטי אקשן נותנים פה בראש, דוגמת מהיר ועצבני 7.

lightflake

New member
מישהו ראה? איך הוא?

אני לא כזה מת על מאט (חח) אבל אוהב סרטי חלל..
אגב זה בתלת מימד?
&nbsp
&nbsp

DalaGStanator

New member
אני מסכים

"איש המאדים" גם יותר מתאים לסרט, ומבהיר על מה הוא מספר.

אגב, אם בכל זאת היו בוחרים שם נאמן למקור, לתרגם את השם מילולית לא תמיד היה יוצא טוב. למשל, ל-"פרוזן" (לשבור את הקרח) הייתי מעדיף לקרוא בעברית "קיפאון" לעומת "קפוא" או "קפואה". "קיפאון" זה גם דומה ל-"פלונטר" מבחינת אופן השימוש.

למעלה