The Marker front page

Red Ross

New member
נ.ב. ואז גם הבעיה שלך תיפתר והמחירים ירדו בגלל תחרות בין חברות ,שמחויבות לבטח אותך עפ"י החוק החדש.

gray

New member
אתה ילד בן שנתיים?

נגיד שאתה חייב לבטח את כולם, אבל חלק לא בא לך עליהם, והחלק הזה די מיוחד, מה אתה עושה? מבטח את כולם ב15000 לשנה, ועושה הנחות סלקטיביות, שוק חופשי, לא?
אז במקרה יצא שלרוכבי אופנועים לא עשית הנחה, זכותך. המתחרים שלך חששו להיות זולים ממך ולמשוך אליהם רוכבים, ןלכן הם יקרים ממך בקצת.
כל עוד החוק הוא סוציאלי -לא יכול להיות שוק חופשי.
ביטוח סוציאלי כמו ביטוח בריאות ביטוח לאומי וביטוח חובה שהם גם חובה וגם סוציאלייים צריכים להיות תחת ביטוח לאומי.
תוסיף על זה את העובדה שאם קרתה לך תאונה בדרך לעבודה, בזמן העבודה או בדרך חזרה מהעבודה-אתה גם ככה מתחשבן על הכל עם ביטוח לאומי ורק אחרי שסיימת איתם-אתה מקבל קצת הפרשים מביטח חובה, למה לא לרכז הכל במקום אחד וזהו?
אתה ודאי חושב "אני לא אגיד שהייתי בדרך לעבודה" אחלה סטרטאפ, מעניין שאף אחד לא חשב על זה קודם. רק שכחת פרט קטן, אחרי כמה שנים מתחילים כאבים או בעיות, קופת חולים מודיעה לך שלדעתם מקור הבעיה הוא התאונה ולכן עליך לפנות לביטוח החובה, ביטוח חובה מזכיר לך שחתמת שאין לך תביעות נוספות-ואופס אכלת אותה.
מצד שני, אם ביטוח לאומי קבע שאתה בסדר אחרי התאונה-קופת חולים לא יכולה להחליט אחרת, כי ביטוח לאומי הוא הפוסק האחרון, ואם במקרה לקופת חולים יש הוכחה שביטוח לאומי טעה-ביטוח לאומי ישלם לך על הטעות.

gray

New member
נציב המיים אחראי על ביטוחים סוציאליים בישראל?

זה חדש, אולי תפרט?

Red Ross

New member
התסריט שלך, להעלאת מחירים ע"י חברות הביטוח הוא מעניין. אבל בפועל ראינו בשלושת השנים האחרונות, מאז
ההתייקרות האחרונה, שלוש חברות ביטוח (איילון, הראל, אליהו) פרטיות
בשוק שמתחרות על המחירים.

gamgam

New member
שמתנות את הביטוח שלהן בכל כך הרבה משתנים

וגם אז מציעות בדרך כלל ביטוח פחות מביטוח רגיל. הן עושות את זה רק כי הן סטטיסטית מורידות את כל אלו שעלולים לעלות להם כסף - הצעירים, החדשים, הנתפסים והמתרסקים.
אם הן לא היו יכולות לברור אותנו בפינצטה, גם הביטוח הירוד שהן מציעות לא היה על השולחן.

Red Ross

New member
ראשית הכיסוי הביטוחי מהוגן בחוק והוא שווה בין אם את מבוטחת ב"פול" ובין אם את מבוטחת בחברת ביטוח פרטית.

שנית, כפי שראינו הן, חברות הביטוח, יכולות לבטח רוכבי דו"ג במחירים
נמוכים מהפול וגם מוכנות להתחרות ביניהן.
על כן, כל עוד יש חלופה בשם "הפול" והמחוקק לא מכריח אותן לבטח,
למה שלא יתפנקו ויבררו לקוחות ?

גיZמו

New member
אתה טועה ומטעה.

חברת הביטוח מציעות למבוטחים מאוד מאוד ספציפיים שהסיכוי שלהם להיות מעורב בתאונה נמוך במיוחד ביטוח שזול באחוזים בודדים מהמחיר ה מ ו פ ק ע שמשלמים השאר.

וזה מותנה בהפחתה של תשלומים במידה וקרתה תאונה וכמובן מותנה בביטוח מקיף עם סעיפים דרקוניים.

בחברות הביטוח, כמו בקזינו, הדילר תמיד מרוויח.

Red Ross

New member
מתנצל אבל לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון. "וזה מותנה בהפחתה של תשלומים במידה וקרתה תאונה וכמובן מותנה בביטוח מקיף עם סעיפים דרקוניים."

אם אתה מתכוון לאפשרות של ביטוח עם או בלי השתתפות עצמית,
אז האפשרויות האלה ניתנות לך גם ע"י הפול וגם ע"י החברות הפרטיות.
הבחירה בידייך.
לגבי התניית ביטוח אחד בביטוח אחר, זוהי עבירה על החוק שכנראה
נעשתה ע"י הסוכן שלך ואני ממליץ לך להגיש עליו תלונה!

גיZמו

New member
אתה מקשיב לעצמך?

תתקשר לסוכן ביטוח ותבקש ביטוח חובה.
ישאלו אותך בין כמה אתה, על מה רוכב, כמה שנים ועוד מאה שאלות
שאחת מהן היא אם אתה תרכוש גם ביטוח מקיף לאופנוע שלך...
במידה ותגיד "לא" אז אתה תפסל על סעיף "אנחנו לא יכולים לבטח אותך".
תנסה ותראה.

זאת רק א ח ת מהעבירות על החוק שעושות חברות הביטוח.

את המפקח על הביטוח זה לא מעניין כי התפקיד האמיתי שלו זה לפקח על הרווחים של חברות הביטוח ואת התפקיד הזה הוא עושה לעילא ולעילא
וכמובן שאחרי תקופת צינון הוא יהיה חייב לקבל תפקיד כזה או אחר בתת חברת בת של חברת ביטוח ש"אי אפשר להוכיח קשר ישיר בינה לבין חברת הביטוח" ואחרי תקופת הצינון הוא יקבל ב מ פ ת י ע תפקיד בכיר בחברת הביטוח שהתירוץ לקבלת התפקיד עם המשכורת השמנה יהיה משהו כמו:
"האדם הוכיח ידיעה מלאה במבנה, תכלית ותפקוד חברות הביטוח בארץ ומאמינה כי הוא מסוגל ל ה מ ש י ך להעלות את רמת הרווחים של חברת הביטוח"...

רוצה להתערב? אה רגע.. על ידין ענטבי שמעת? בהתערבות כבר ניצחתי.
רוצה להתערב על המפקח על הביטוח הנוכחי?

gray

New member
תחרות? רק בגלל הסכמי חציה

ו"סבסוד". תבטל את זה-אף אחד לא יתחרה עליך.

Red Ross

New member
למיטב ידיעתי/הבנתי חוק העמסה וגם הסכם החצייה נועדו להכריח את חברות הביטוח להפריש (על פי גודלן היחסי בשוק) כסף
לקופת "הפול".

לפי ההיגיון שלי, אינני רואה כיצד מיושמים החוקים האלו על חברה פרטית
שהחליטה לבטח נניח, 10 רוכבים. החברות האחרות בשוק לא יפרישו
לקופתה כספים בגין אותם רוכבים. מקסימום היא אולי תעשה מאזנים
פנים ארגוניים.
ולכן אני מניח, שחוקים אלו אינם תקפים על מבטחים ומבוטחים מחוץ ל"פול".

*אשמח כמובן אם יתקנו אותי, במידה ואני טועה!

צמי1502

New member
תחרות??? הצחקת אותי

אני בטוח שאני לא צריך להסביר לך על "תחרות בארץ", על תיאום מחירים, על סיכומים שכולם מרוויחים על גב הלקוח, על חלוקה גיאוגרפית (זה השטח שלי וזה השטח שלך, הלקוחות האלו שלי ואלו שלך)
ועוד ועוד קומבינות על גב הלקוח...

תפנים התחרות היחידה בארץ היא בין ספקי השירותים, מי גובה יותר מהלקוח

gray

New member
לא רוצים לבטח אותך, מה תעשי?

הם לא חייבים.
בדיוק בגלל זה הקימו את הפול, כדי שיהיה למסורבי ביטוח לאן לפנות.

gray

New member
אבל זה שקר.

אם חברת ביטוח פרטית גורפת לכיסה מיליארד ש"ח בשנה כמעט מביטוח חובה, איך בכלל יש סיבסוד? הזכירו את מבנה החוק שמיסודו הוא לא שיוויוני? את הכתבה על סיבסוד הקשישים בביטוח בריאות קראת? את סיבסוד הערבים ע"י נהגים יהודים קראת? את זה אין לנהגים זכות לדעת?

omkgu

New member
היא לא גורפת

כולן ביחד גורפות, וחלק מהרווחים מקורו בהשקעה של הכספים, זה לא רווח ישיר לאחר תשלום תביעות והוצאות.

gray

New member
שוק פרטי

לא מעניין אותי לכמה חלקים הוא מתחלק. וזה כן רווח אחרי הוצאות.

gray

New member
הלך הרווח. בעסה לחברות הביטוח.

זה שהם נותנים לכסף לעבוד-זה נחמד להם-אבל לא מעניין אותי, אני משלם כדי לקבל כיסוי כפי שהחוק מחייב אותי, הם לא מסוגלים לבטח את כולם במחיר סביר? שיתנו למישהו אחר וינשקו לשלום את הרווח הנחמד שהם עשו עד היום.
אם לא הייתי חייב לבטח אצלם-לא הייתי מבטח-ואז מה הם היו משקיעים?

למעלה