The Marker front page

בועז בר

New member
שוגרה תגובה.

רק להעריץ את הנחישות של האוצר וחב' הביטוח בסע הדלגיטימציה שלהם נגדנו.

כתבה מכורה ומגמתית, מלאה טעויות והטעיות.

הלוואי עלינו 3000 מתפקדים ו-30% הנחה...

??

3,000 מתפקדים זה דלגיטימציה ? נהפוך הוא, זו הערכת-יתר. אם זה "הלוואי", כמו שכתבת - אז הוא מחמיא לרוכבים.
אבל את הנתון הזה העיתונאי קיבל, לדבריו, מאחד, ניסים בנימין, " יו"ר איגוד העוסקים בענף הדו גלגלי בישראל" (בגילוי נאות: לא ברור לי איזה תואר זה, מה הקשר בינו למאבק הרוכבים, ואת מי הוא מייצג).

כתבה טובה מאוד. סקירה די מקיפה על מצב הדו"ג בארץ, ועל מגמות הביטוח בתחום הזה. אותי, לפחות, הוא שכנע.
לא מספיק להגיד "טעויות והטעיות", צריך להביא נתונים נגדיים. ואם אין כאלה - אין צורך להגיב.

dash56

New member
כתבה עוינת נוספת במלחמה התקשורתית

הרי למי יש כוח לקרוא את כל הנתונים והמספרים ? צד א' מול צד ב'. בעד ונגד .

העיקר הכותרות .

מיצו

New member
כתבה מעניינת מאוד

למרות הכותרת הפופוליסטית, המידע שבתוכה מעניין למדי ודווקא לא ממש אנטי-דו"ג, אלא רק מעלה תמיהות. מה שמעניין לחיוב בכתבה הוא העובדה שהם לא עוצרים שם, אלא נותנים גם תשובות, ומבחינתי זה בסדר גמור. אם היא היתה במאקו או ב- YNET או בזבלון אחר, אף אחד לא היה טורח לקרוא את כולה עד הסוף. אבל מכיוון שהיא פורסמה בדה-מרקר סביר להניח שציבור הקוראים טיפה'לה יותר אינטליגנטי מהטוקבקיסט הבהמתי הממוצע של YNET.

holy crap man

New member
אבל למה?

מה הם מנסים לעשות בזה? הם רוצים שנהגי רכב יתעצבנו עלינו וידרסו אותנו בכדי שנתבע את חברת הביטוח בתורנו בכדי שהם ימשיכו להפסיד כסף?

מזוכיזם משהו.

אבל הכסף שלהם הולך לעוד המון מקומות

לכיפת ברזל מצד אחד ולישיבות מצד שני ואף אחד לא מפרט את זה, לפחות לא עד עכשיו. או שמישהו חושב שהמיסים על דלק על חלפים ועל קניית רכב חדש, או מחירי ביטוחי החובה הולכים רק לטובת בעלי הרכב כלומר לשיפור התשתית, לשיפור לימודי הנהיגה, או אפילו למשכורות של הפקידים החשובים במשרד התחבורה?
כן הכתבה הזאת היא הסתה והיא חלק מקמפיין. לדעתי זה עניין פוליטי מעיקרו ומניעים אותו האוייבים הפוליטיים והכלכליים של שאמה (הון שלטון לוביסטים?) שלא רוצים אותו במקומות אחרים כי הוא מפריע להם. הוא נעשה חזק מדי.
מדוע זאת הסתה? משום ש
1. , אף אחד לא באמת יודע כאמור לאן הולך הכסף, הוא לא "צבוע"
2. במקום להסית נגד האופנועים שמקבלים הכל 'בזול', אולי הגיע הזמן לצאת מנקודת מבט טיפה שונה? כלומר שהשאר משלמים כל כך הרבה שהנחה לטוסטוסים 125 סמ"ק, או כמה עשרות שקלים פחות בטסט או מבחן הרישוי השנתי נחשבת פה לאיזו הטבה מפליגה. מרכיבי העלות של רכישת ותחזוקת ורישוי רכב בישראל הן הם מופרזים, אבל 'התרגלנו' עד שכל הנחה או שינוי נתפס פתאום כאיזו "הטבת מס".
3. וזה כבר נכתב פה קודם לכן, ביטוח הוא ענייני שיתופי כללי שקשור למסות. ככל שהמסה יותר גדולה ויותר מגוונת יש להניח שנוצרים בה "עיוותים" פנימיים ו'סבסודים בין סטטיסיקות'. ככה זה, זה מהות הביטוח - באופן רגיל, כל עוד אין פה איזו רעידת אדמה אלא 'התרחשויות וחדשות רגילות', הרבים משלמים עבור המעטים והם לעולם לא יכולים לדעת מראש כמה הם משלמים, עבור מי מבין המעטים, ואפילו לא כמה מעטים. אפשר להעריך, אפשר לנחש, אפשר לעשות כל מיני אקסטרפולציות, אקטואריה, אבל אי אפשר באמת לדעת מראש.
יחד עם זאת, יש להסכים לטענה שאין שום פסול בחשיפת המספרים.
כמו כן, חשוב לשים לב שאחד הדברים החשובים בכתבה - מעבר לפופוליזם (המקצועני יש לומר) של העיתונאי - והוא: יש להניח שהסבסוד המקיף של הרכב הדו-גלגלי, שנצבר טלאי על טלאי לאורך השנים, מוצדק כלכלית - בשקלול התועלות התחבורתיות, הסביבתיות והכלכליות. הבעיה העיקרית העולה שוב מן הכתבה, היא שאין למדינה שום תוכנית, שום אסטרטגיה בנושא הזה! כלום. נאדה.. כמו בהרבה תחומים אחרים, זה ממש לא מפתיע כמובן.
אלא מה? במקום להתעסק בדברים של ממש, בתוכן האמיתי והחשוב של החומר שהביא הכתב, קרי תהליכי קבלת ההחלטות בישראל והעובדה שכל אפס עם אג'נדה יכול לקדם אותה איך שבא לו בבית ''הנבחרים'' שלנו יושב במערכת 'הארץ', מחלקת דה-מרקר עורך שכל תפקידו בחיים (בפארפאפרזה על האנטר ס תומפסון) זה ללחוץ לך את היד ולדקור אותך בגב בעת ובעונה אחת. פרקי אצבעותיו של הנמושה הלא יוצלח הזה לבנים כסיד מרוב אוננות, כמו שימפנזה בכלוב - בכל פעם שאין לו קורבן תורן לאנוס. הפעם האונס הוא נגד האופנוענות, רק שהקורבן האמיתי הם קוראי דה מרקר .

נדמה לי שקצת התבלבלת.

תפריד את העיקר מן הטפל. נושא הכתבה הוא כספי הביטוח.
הכסף הזה צבוע ועוד איך, ידוע בדיוק מהיכן להיכן הוא הולך, איך הוא מחושב ומחולק, מי מפסיד (אתה בד"כ) ומי מרוויח (חברות הביטוח), איך כמה ולמה. זו חשבונאות ברורה ושקופה.
נכון שמוזכרים גם כספי אגרות ומיסים, אבל לא זה העניין כאן. הוא הביא את העניין הזה כדי להראות שדו"ג מופלים לטובה גם בתחומים אחרים ביחס לקופסאות הפח. אבל לא בכך עסקינן.

אתה התבלבת

אם כך אתה מבין, לדעתי לא הבנת.
אני מפנה אותך לקריאה של מאמר המערכת של עיתון 'הארץ' מהבוקר, וגם זה כבר נרשם פה היום. הבעיה אם כן איננה מי מסבסד את מי, אלא מי ומה ובעיקר איך מקבלים פה החלטות שלטוניות מהותיות.
אני לא רוצה בכלל להיכנס לדיון שנדוש פה על עצם המוסריות של התפקדות למפלגה שאינך מחסידיה רק לצורך (אפקטיבי) של מעשה סקטוריאלי.
אגב, את הניק בחרת רק כי אתה מקטני שבטי ישראל? או שסתם אתה עיתונאי?

omkgu

New member
היא הכל חוץ מברורה

אני מזמין אותך לחפש שני נתונים:
1. מהו מאזנו של הפול, בחלוקה אקטוארית (רמז: הפול מסרב לפרסם אותו)?

2. כמה מהפסדי חברות הביטוח נובע מהשקעות כושלות וכמה מתשלום תביעות? איזה חלק מפרמיות ביטוח החובה הושקע ואיזה חלק הועבר לתשלום תביעות?

holy crap man

New member
קונה ביטוח ממדינה בחו"ל או תאונות אישיות

אם הייתי משלם 6400 שקל כל שנה לביטוח תאונות אישיות או קונה ביטוח ממדינה אחרת בסכום הזה, הייתי הרבה יותר שליו כיום. הרבה יותר.

לדאבוני, אני נולדתי תחת השלטון הנוכחי. שילמתי 7800 ש"ח השנה ועוד 6400 בשנה שעברה.
אני שנה מושבת בבית. בלי משכורת ובלי אפשרות לקבל פיצויים או אפילו תשלומים על חשבון התיק (עד שלא תתקבע הנכות מהפלטינות).
אין שלילות, אין תביעות, אני בן 26 עם שנתיים וותק על דו"ג.
למרות שנפלתי לבור בכביש משובש, אני צריך לתבוע את הביטוח שלי (שיעלה לי פרמיה בתורו בשנה הבאה).

שיעשו טובה שם במשרד האוצר, לא צריך את הטובות של המדינה הזאת. החוקים בארץ בני 200 ולא מעודכנים לעולם בו אנו חיים כיום.

אם הם רוצים את הכסף שלנו, שירוויחו אותו קודם כל.

Red Ross

New member
מבטח בחברת ביטוח פרטית כמו שאר 2.5 מיליון בעלי המכוניות, וכנראה גם במחיר לא בהרבה יותר גבוה מהם למרות
הדיפרנציאל.

gamgam

New member
אבל מכיוון שהן חברות פרטיות הן מסרבות לבטח

אותך.

זה המצב כיום. אז המדינה חייבה אותן, את כולן, לבטח את כל מי שהן באופן וולנטרי לא מוכנות לבטח.
ואם יסגרו את הפול הם יסכימו לבטח? הם יגידו תודה!!

בועז בר

New member
שו וולנטרי, מה לא מוכנות לבטח?!

חברות הביטוח קיבלו מהמדינה עוגה שקוראים לה ביטוח חובה.
הקטע של החובה הוא דו כיווני
,
אבל את סופרי האפונים מעניין רק השקל וההשקעות שלהם, ולא שום דבר מעבר,
לכן הם הקימו מזבלה, משותפת לכל חב' הביטוח, ואל המזבלה הזו הם זורקים את כל מה שלא טעים להם בעוגה.
הם רוצים רק את הקצפת, ומצידם - שהאגוזים שנתקעים להם בשיניים - שילכו לעזאזל.
כל המאבק שלנו הם ישבו בשקט. לא הוציאו הגה (או כידון...), ולא סתם.
יש מי ששומר עליהם שם למעלה...

החוק מראש היה צריך לחייב אותם לבטח את כ-ו-ל-ם, אבל לא.
המחוקקים היו עדינים ומתחשבים, נתנו להם להתקרטל עם ה'פול' שלהם
ולנו נתנו שני פלסטרים - העמסה וחציה.
5 דקות אח"כ, גם את הפלסטרים האלה הם התחילו לקלף לנו. לאט לאט... שלא נרגיש

ועכשיו הם בוכים בדמעות תנין ומשסים נגדנו את הנהגים.
שילכו...

למעלה