The Kenjutsu Seminar

Sensei

New member
The Kenjutsu Seminar

was held today at the park and we had a beautiful day with warmer weather . I had the opportunity to meet with dedicated Budo practitioners. Eyal Weis, Yoram and Yossi were an experiance to watch. Iaido ,kendo and Jodo Katas and receiving detailed instruction. I thank them for the opportunity they gave me to see their arts. I had the privilege to show them some of the art of Kaze Arashi Ryu Kenjutsu and some Jojutsu in waza form. It was a pleasure instructing such senior practitioners.I would like to thank everyone who came and participated, as well as the observers including Igor from the school of Wing Chun and his students.Special appreciation to Geiy Doar from Krav Magan Yisroeli who made an effort to come and instruct us in" disarming hand guns". We all expressed interest in continuing these sort of get togethers (seminars) in the future. Shimon​

../images/Emo10.gif מאוד רציתי לבוא ../images/Emo7.gif

לעזאזל השפעת!

Sensei

New member
Rafuah Sholamah

Even though Tessen had a big test and he mentioned it was a tough one he came towards the end and was able to participate in the instruction given by Geiy Doar.That is devotion. David once again Rafuah Sholamah. And shobbot Sholom​

tessen

New member
למרות

שהצלחתי להגיע רק בסוף ולצערי החמצתי את עבודת האיידו והקנדו. הבנתי שהיה סמינר פורה ומעניין, הספקתי לטעום בסיום עבודה של פריקת אקדח שהודגמה ע"י גאי דואר מדריך קרב מגן. פעם ראשונה שנתקלתי בסגנון, יש מה ללמוד. שיטה מעניינת וללא ספק אפקטיבית. לי הופרך המיתוס שקרב מגן היא שיטה רק של זבנג וגמרנו, יש שם מאחור מחשבה וכמו שגיא הדגים גם פסיכולגיה של זמן אמת. מקווה לעוד מפגשים איתם בעתיד, לגבי השאר אני מצטער שלא יצא לי לראות אולי תקיימו מפגש כזה בקרוב שוב.

annamg

New member
kenjutsu seminar

I want to thank Shimon for creating this opportunity, and not giving up to the weather, to have a window to look into this martial art. Thany you.

Raffael

New member
תודה רבה לסנסיי שמעון

היה מעניין מאוד לצפות בכם וקשה היה להסתפק בזה. לצערי, אין לי כל נסיון בעבודה עם חרב, אבל התרשמתי מאוד ממה שהוצג. העבודה שהדגים סנסיי היתה יפה,מדויקת, שוטפת ומלאת חן. לעניות דעתי גם יעילה להפליא. היה מרתק גם לצפות בהדגמות של השיטות האחרות שהוצגו. אייל וויס, יורם (יוסי) ויוסי, הדגימו עבודה יפה מאוד וחיזקו אצלי את הדיעה שאיאידו היא אחת מאמנויות הלחימה היפות ו"הטהורות" ביותר. שיעור קרב המגן היה קצר, אך תכליתי ומקצועי והשאיר טעם של עוד. תודה רבה לגיא. היה גם כיף, כרגיל, להפגש עם דלית, אוהד, איתי ואחרים שלומדים אמנויות חזקות ואפקטיביות. הוספתי עוד מספר אמנויות לחימה לרשימת האמנויות שאני רוצה ללמוד פעם... אוי ואבוי.

Sensei

New member
I would like

To exprss my appreciation to Amir for coming even though he is very busy with his wedding preparations. He is a true Budo man and tries not to miss any opportunity to enrich his knowledge and to give support to such Budo(Bujutsu) Seminars.Thank you.​

amir_aikido

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo9.gif Thanks

wow Thanks, I am blushing now​
רציתי להודות לכל המדריכים, על שיעור מעניין מאוד באמנויות החרב.
לסנסי שמעון ומנחם על השיעור המעניין בעבודת הקאזה-אראשי ריו, שהיה מאוד מעניין ובעל "טעם שונה" עבורי.
לסנסי איל, יורם ויוסי על הדגמת האייאידו ושיעור בקנדו ובג'ודו (Jo-do), שהיו מאוד מעניינים, והדגמו עבודה ברמה מרשימה. מעט הניסיון שיש לי בחרב, ברוקשקו בג'ו, כולו מהעבודה של קורינדו-אייקידו (שנבע ממספר סגנונות קוריו). לתחושתי האישית, הסגנון הזה מזכיר יותר ב"טעמו"(אולי לקרוא לזה גישה?) את ההדגמות והשיעורים של איל, יורם ויוסי. אך דווקא מבחינה זו, השיעור של סנסי הדגים גישה אחרת, ובכך חידש לי יותר.
רבה לכולכם. ולא אשכח
רבה לגיא מ"קרב מגן" על שיעור מהנה בהתגוננות מאקדח. שהיה פשוט וישיר, ללא פוזות, ממש ברוח השיטה אותה הוא מלמד. הדגשים שהוא נתן, בהחלט נתנו כיוון למחשבה על ההתמודדות במצבים שכאלה. ובפרט הדגשים על מתי עדיף שלא להכנס לעימות בכלל ! אמיר

רשמים ותודות

ראשית, תודה לכל מי שהגיע, לימד, למד, דיבר או הקשיב, המפגש עם בודוקא אחרים, ומתחום החרב בפרט, היה מפרה, מהנה והשאיר טעם של עוד. עיקר העניין מבחינתי האישית היה התנסות בטכניקות חרב שבסיס תנועת הגוף שלהן שונה מזה של הקנדו, ונותן דגשים שונים באפליקציות של השימוש בחרב או במקל. מעניין ומאתגר להמשך. תחושת ההחמצה היחידה בעיני היא דינמיקה של התראה קצרה יחסית (שבוע מאז הביטול האחרון) ואי וודאות בשל מזג האויר. כך, הגיעו פחות משתתפים ממה שציפיתי, אבל זו תחושה אישית שלי, ובודאי שאינה פוגעת בהנאה וביעילות של המפגש. כמו סנסיי שמעון (ששמחתי לפגוש סופסוף וזכיתי לעבוד איתו ישירות), שהציע מפגשים נוספים, אני אשמח על היוזמה, ומקווה למפגשים נוספים (ואולי גדולים יותר). שוב, אני מודה לכל מי שתרם בהדרכה - שמעון ומנחם (נני) מקאזה אראשי ריו, יורם ויוסי בג'ודו ואיאידו, אלי אלוש בקנדו קאטה, וכן גיא דור מקרב מגן, שלמרות ה"סטייה" מתחום החרב העשיר אותנו בטכניקות יעילות. בציפייה למפגש הבא, שבוע טוב לכולם, איל.

tessen

New member
התנצלות פומבית

מר ויס, או הנפח בקיצור. אני מתנצל שלא באתי לומר לך שלום ביום שישי, דוקא רציתי להחליף איתך כמה מילים. לא התכוונתי להפגין חוסר כבוד, מצפה למפגשים נוספים בעתיד! צבי

אין צורך בשום התנצלות בכל מקרה!

מלבד שידוע לי שהיה לך מבחן, אין ולא היה שום מקום להתנצלות. הסיבות האישיות שלך הן פרטיות, הסמינר הוא על בסיס חוויתי ולא מנדטורי (בעיני), ובעוד שאני שמח להדריך כל מי שמוכן לשמוע, אני לא המורה שלך ואינך חייב לי שום התנצלות. אני בטוח שנפגש בהזדמנויות אחרות. איל.

brunoflexe

New member
רשמים (וכמובן שאלות)

אקח סיכון ואחזור על מה שכבר נכתב, שבתור צופה מהצד התרשמתי מאוד מרמת המיומנות של המדגימים. ברוח הסופה מהיכולת לממש הכל בדיוק רב כאשר סטייה של סנטימטר בקטות בזוגות יבטיח חזרה הביתה עם פגיעות חמורות, ומאנשי האיידו / קנדו מהיכולת לעשות "קליק" בראש ממוד הסבר למוד ריכוז מירבי לקטה. בנוסף, הרוח, הרמה האישית והצניעות של המדגימים כבני אדם הייתה מרשימה לא פחות. אז כרגיל, אנצל את ההזדמנות ואשאל שאלה או שתיים: איל ויס כתב על התנסות בעקרונות שונים מאשר בקנדו. מה שונה בעקרונות ? ודבר שני, גם ברוח הסופה וגם בהדגמות הקנדו, נראה שהמון אנרגיה מושקעת, במיוחד (לעין בלתי מיומנת כשלי) בקיאיי. איך מחזיקים מעמד לאורך קרב או לחימה ממושכת ?

Sensei

New member
Your Question is a very

good one.I will structure it this way.How did the YAMABUSHI who were the original Practitioners of Kaze Arashi Ryu last in a Battle ,perhaps even a long battle? The whole system is based on trying to preserve energy .This is done through learning how to use the sword correctly.Technique ,not physical power,Mental and Spiritual strenght.--Will continue soon ,am running to Maariv.​

Sensei

New member
continuation

The hands do not carry or move the sword.The body does the work.Every movement must come from the CENTER.The hands only control and hold the sword, the BODY does the rest. We also use specific breathing exercises.Our Aikijujutsu art and Jo jutsu art are based upon certain breathing techniques which are practiced at higher levels of Practice.Our breathing which is developed during the practice of these arts comes into play during the use of the sword. Nice meeting you at the park.I am thinking of doing a Seminar again in the near future for those not aquainted with the use of the japanese sword.To show some basics and to help others get acquainted with the Art. sHIMON​

עקרונות שונים בין קנדו ל-KAR

הכוונה לא הייתה לעקרונות המנחים של השימוש בחרב, אלא של תנועות הגוף. הקנדו המודרני מבוסס על הקנג'וטסו המאפיין את יפן של אמצע המאה ה-18, בעיקר Itto-ryu (לחימה אגרסיבית בחרב אחת, עם חיתוכים פרונטליים ארוכים). כעיקרון מנחה, כל העבודה בקנדו (ונגזרותיו, קרי איאידו וג'ודו) נעשית ברגל ימין קדימה, הן כתנוחת מוצא והן בתקיפה, הנעשית עם כניסת רגל ימין ביחד עם החיתוך (שלש תנוחות המוצא בהן רגל שמאל נמצאת קדימה - הידארי ג'ודאן, וואקי-גמקה והאסו-נו-קמאה, אינן בשימוש מעשי בקנדו המודרני, ופוגשים בהן רק בקאטות). ב-KAR פגשתי עבודה עם רגל שמאל קדימה או כניסה עימה לחיתוך. בשבילי זה היה "הפוך". דבר עיקרי נוסף הוא קו המרכז. גם ב-KAR יש דגש על ה-center, אבל תנועת החרב יכולה להיות צידית, ורק אחריה חזרה למרכז (שוב, מהמעט שראיתי ביום ו'). בקנדו כל התנועות מגיעות מן המרכז, ואם זהו חיתוך צידי החרב יוצאת מן המרכז רק לקראת סוף התנועה, לא בראשיתה. כך, תנועות הגוף הבסיסיות שונות מעט. אין בעניין משום הצהרה או העדפה מה "נכון" או אפקטיבי. התנועות של הקנדו מאפיינות את הריו ממנו הוא התפתח, בעוד שהתנועות של KAR מאפיינות עבודת חרב שקרובה יותר לתנועות ג'ו-ג'וטסו במקור. לגבי מה שנראה שהשקעת אנרגיה בקיאיי. למרות שמן הצד נראה כי הקיאיי הוא "בזבוז" או הוצאת אנרגיה (בקנדו יש קיאיי תכוף מאד בלחימה), הוא משמש, חוץ מהאספקט הפסיכולוגי, לאיזון בנשימה ובשליטה על אנרגיית הגוף. קשה להסביר את זה בכתב, אבל כמו שאומרים - "בשטח זה עובד". מי שמחזיק את כל האנרגיה והאויר בגוף מותש מהר יותר. מי שמשחרר קיאיי בתכיפות, בעיקר בהתקפה, מחזיק מעמד הרבה יותר זמן. כמובן שהקיאיי הוא לא הפקטור היחיד שקובע עמידות. השימוש בטכניקה "נקייה" מצריך פחות כח, ושמירה על עמידת מוצא יציבה (שהיא הגנה מיטבית) שומרת אנרגיה להתקפות מתפרצות רבות יותר. בהרבה דוג'ואים ביפן נהוג להעמיד בכל אימון מישהו במרכז, וכולם תוקפים אותו בזה אחר זה. תלמיד ממוצע, בכושר טוב, "גומר את הסוס" אחרי 15-20 קרבות רצופים כאלו. איך עושים 100? אחרי מה שנראה כסוף הסוללה, מתרכזים בעמידת מוצא נכונה, בספיגה, בדיוק, בהשגת פגיעות מיטביות עם מינימום אנרגיה. אחרי זמן מה נשבר איזהו מחסום, ופתאום אותו אדם במרכז חוזר להתקיף יותר, ליזום, לעמוד זקוף. רק בשלב הזה הוא לומד - ממש לומד. איל.

brunoflexe

New member
לגבי תנועה מהמרכז ...

האם הכוונה שהידיים מעבירות את הכוח שהמרכז מפעיל דרך החרב ? האם הידיים צריכות להיות נוקשות עבור זה ? האם אין הגבלה בשל כך על הצורות שבהן ניתן להוציא מכה ? האם זה לא מאפשר ליריב קריאה קלה של התנועה של הקנדוקא ? כיצד עמדה שהידיים מחזיקות את החרב מעל הראש יוצאת מהמרכז ? האם היא שימושית בקרב / זירה ? האם הקנדו כיום רלוונטי ללחימה (יעני אם ברחוב אותקף בחרב ובמקרה תהיה עלי הקטאנה שלי) ? נראה שבעמידה הסטנדרטית בקנדו כפות הרגליים קרובות מאוד אחת לשניה, אין בכך בעייה לנושא היציבה ? כיצד העמידה קשורה להוצאת הכוח מהמרכז ?

amir_aikido

New member
לא מבין כוייס, אך אנסה לענות

אני אנסה לענות, ואשמח אם וייס או מתאמן אחר, יתקנו את טעויותי (אח"כ נראה האם הן נובעות מטעות שלי, או מהבדלים בין שיטות): 1. כן, הידיים מעבירות את הכוח שמפעיל הגוף. 2. לא, הידיים צריכות להיות רכות
ולא קשות. עבודה קשה עם הידיים מגבילה את היכולת להעביר את כוח הגוף, זה נכון לידיים ריכות ועוד יותר לעבודת כלים. רק לזכור שרך איננו נרפה. 3. כן, יש מגבלה על הצורות בהן ניתן להוציא חיתוך יעיל. הגוף שלנו בנוי בצורה מסוימת, והצורה הזו מגבילה את יכולת התנועה שלנו! אלא, שהמגבלה הזו היא מאוד מאוד רחבה. ובהחלט ניתן לבצע חיתוכים, מלמעלה למטה, באלכסון ובמאוזן וכולם מאותה נקודת מוצא ובאופן פשוט, וכן חיתוכים מלמטה למעלה ובזויות. 4. אני לא חושב שהעבודה מהמרכז מאפשרת קריאה קלה של היריב, מספר האפשרויות ליציאה מרוב העמידות איננה קטנה, ואם עבודת הרגליים שלך טובה... 5. כשהידיים נמצאות מעל הראש, החרב יכולה לרדת בחיתוך שיתבצע בדיוק על קו האמצע (זו את הטכניקות האפשריות). 6. לא יודע על זירה, אך לגבי הקרב - סיפור: מספרים שסמוראי צעיר וחסר נסיון, העליב בטעות סמוראי מנוסה בהרבה ממנו, והלה הזמין אותו לדו-קרב. שאל הצעיר את מורהו, מה עלי לעשות. ומורהו השיב שכדאי שהוא ישלים עם גורלו, ובשעה היעודה, יתייצב לקרב מוכן למוות. יכנס לעמידת המוצא הזו (ידים וחרב מונפים מעל הראש), יעצום את עיניו, ישמור על המרכז מול הסמוראי הותיק, וכשהוא חש שהסמוראי הותיק תוקף אותו - יבצע חיתוך במרכז. וכך הוא עשה. הסמוראי הותיק הגיע, ראה את הצעיר ניצב במצב זה, נע מסביב וחיפש דרך כדי שיוכל לנצח בקרב מבלי למות בעצמו. ואחרי זמן מה, החליט לוותר והלך
אני חושב שזה עונה לך על הישימות של העמידה הזו. 7. אני לא לומד קנדו. ממעט התחושה שהיתה לי מהמגע עם המתאמנים בסדנא. קנדוקא שמתאמן יהיה טוב בהרבה בחרב מכל אדם שלא מתאמן באמנויות חרב אחרות, וגם מרבים שמתאמנים אבל הרבה פחות. אגב, יש הבדלים מבחינת אופן החיתוך בין החיתוך של הקנדו והחיתוך של הקנצ'יטסו, והסבירו על כך גם בסדנא. אחד מהם הוא שהחיתוך בקנדו מתוכנן להעצר מהר יותר מהחיתוך של הקנצ'יטסו, שמתוכנן לעבור את המטרה. 8 עד הסוף. שוב, לא מתאמן בקנדו. אך גם אצלנו בשיטה יש עמידה צרה יחסית. ואני חושב שהפגיעה ביציבות שולית לעומת היתרון בדינמיות התנועה ובחופש שהעמידה הזו מעניקה לתנועות שיספקו כוח מהמרכז. אמיר

Sensei

New member
Interesting

IF I understood the Hebrew ,you mentioned that the basic body-foot work in KAR is similar to the work in JO JUTSU? Actually in our case that is defently so.Actually at Moku Roku level(4th Dan) there are KATAS which are the same in Kenjutsu and Jojutsu. Kaze Arashi Ryu in the Menkyo Kaiden level becomes one whole ART. The Yamabushi were experts in the JO and Naginata. They had to be prepared for battle and it makes sense that they would create an Art which would alow for this the quickest and most successful way. Make sense that their Kenjutsu art would be based on their JO movements.​

Sensei

New member
In addition

"Daido Ryu" Great Way Tradition.Sword tradition related to Kaze Arashi Ryu ,taught in the past to Aizu-han samurai. "Gassan Ryu" Naginata tradition,related to Kaze Arashi Ryu,taught in the past to Shugendo monks on Mount Haguro,Dewa Sanzan in Yamagata Prefecture.​

למעלה