The Innocents Abroad

eyalfein

New member
The Innocents Abroad

בשנת 1967 לערך יצא מארק טויין, אז עיתונאי צעיר, למסע באגן הים התיכון. רשמיו (שנועדו במקור לעיתון ששלח אותו) נאספו בספר הנקרא "The Innocents Abroad". מעולם לא קראתי את הספר, אך יש לי מספר שאלות למי שכן קרא (ואני מעריך שהעוסקים בפוליטיקה ברצינות לפחות מכירים חלקים רלונטיים): האם הספר נחשב אותנטי מבחינת תיעוד היסטורי של הארץ? (במיוחד כנגד כל הגרסאות ההיסטוריות הסותרות) האם ניתן ללמוד מה היו מרכיבי אוכלוסיית הארץ ומה היה גודלה? האם המקומות בהם התיישבו היהודים עד 48 היו שוממים לפני העלייה הראשונה?

all

New member
הדבר הראשון שכל היסטוריון שואל את

עצמו הוא "האם הכותב היה שייך לחצר מלך כלשהוא", או האם הייתה מטרה לכתיבתו, האם גוף כלשהוא מימן את נסיעתו או את כתיבתו? ככל שידוע לי לא!!! האיש היה נטול כל שייכות לגוף כלשהו. ישנם הטוענים כנגדו כי כל שרשם אלה הן היתרשמויות כלליות של מטייל תמים מבלי כל ביסוס מדעי. יחד עם זה, מי כן ערך אז (1867) רישומי אוכלוסיה מדוייקים??? אף אחד!!! ולסיכום, לדעתי זה החומר האוטנטי הבלתי משוחד היחיד שיש לנו על אותה התקופה, הוא אינו מדוייק ביותר אבל כל שאר החומר נועד לחזק או להפריך צורך פוליטי של צד זה או אחר. ויותר גרוע מזה, הוא בד"כ מסתמך על נתונים מפוברקים לחלוטין. ובאשר להיגיון! האם שבט ערבי בן המאה ה-19 מסוגל לשרוד במצב של "מלריה", כולרע", "דבר", "כלבת" ביצות תובעניות וכו'??? האם יהודים יוצאי מדינות אירופה המפותחות, בעלי אמצעים כלכליים רבים, ידע נרחב ברפואה, בהנדסה ובמינהל, מסוגלים לשרוד בתנאים אלה ואף לשנות אותם ולהפוך אותם לברי מחייה??? וכעט נישאלת השאלה "על פי כל היגיון אנושי, מי היה חייב לבוא קודם"???

eyalfein

New member
מקורות נוספים ושאלה

רישום מפורט יותר ודיון (שלצערי לא כולו בשפה האנגלית) ניתן למצוא ב: http://debatt.sol.no/show.fcgi?category=3500000000000013&conference=305&posting=110982 הייתי מתאר לעצמי שתתקיים הסתמכות גורפת על מקורות אלו בכל אותם דיונים בשאלה "מי היה כאן קודם" שמתקיימים ללא הרף בכל פורום אפשרי. דעתי האישית היא, לעומת זאת, בעד נטישת העבר ופתרון הסכסוך בהסתמך על ההווה והעתיד. נראה לי כאילו הרוב בעד ניתוח העבר, אך נדמה לי שכל אלו הדנים בנושא מעוניינים לבחוש בהיסטוריה בין שני העמים אך מתעלמים מן אותם מקורות "היסטוריים".

all

New member
האם היתעניינות בהיסטוריה

גורמת להפסקת ניסיון למצוא פיתרון מדיני??? ואם כן איך ובמה? לדעתי, כמו שהיום גלים של מיליוני מהגרים מוסלמים נוהרים מארצותיהם הניכשלות אל המערב הפורח, מסתכנים במאסר ארוך ואף בתביעה במעבורת רעועה (כפי שקרה לפני יומיים מול חופי אלג'יר לכמה עשרות מהגרים) רק על מנת להגיע למערב, אל הכסף הקל, החיים הטובים והעדר הרודן שרודה בהם. הוא מצב הדומה למה שהיה כאן בסוף המאה ה-19. אז נהרו אותם מהגרים אל המנדט הבריטי, (הרי באותם הימים לא הייתה להם שום אפשרות להגר לאירופה) הדבר הקרוב ביותר לאירופה היה המנדט הבריטי. אך להבדיל מניסיון עצירת ההגירה לתוך אנגליה היום, המנדט הבריטי פתח בפניהם את דלתות המידבר ואיפשר להם כניסה חופשית ללא שום הגבלה לתוך פלסטין. בו בזמן כניסת יהודים לא"י היתה אסורה או מוגבלת למיכסות זעירות. ומכייון שיהודים ניכנסו דרך נימלי הים ולא דרך המידבר, לא הייתה בעיה לאסור את כניסתם. כך קרה שיהודים שהפכו את הארץ הזו מביצה מוכת דבר ומלריה בסוף המאה ה-19, הפכו למיעוט בה בתחילת המאה ה-20. לא אוכל לומר שאינני מבין את המוסלמים הבורחים מחיי זבל ומארצות זבל אל עולם החופש הנאור. אם כי הייתי מכבד יותר אילו היו מנסים להפוך את ארצותיהם לארצות מצליחות יותר ולא רק ליברוח מהן. מאידך להגר לארץ אירופאית (נניח איטליה) וכעבור 100 שנה לדרוש את חלוקתה ל-2, איטליה נוצרית ואיטליה מוסלמית, זה לדעתי יהיה כבר מוגזם. לסיכום, את שהיה אין להשיב. 6 מיליון יהודים נירצחו בגרמניה בגלל ניסיון הבריטים לשנות את יעודה של א"י ע"י מתן כניסה חופשית למוסלמים ומניעת כניסת יהודים. וכעט, ככל הניתן לא יהיה מנוס מלחלק את הארץ לשנים. אך זיקתם של המוסלמים לא"י זהה לזיקתם לאיטליה ודומה ליכולתם להפוך ביצות לאדמה מניבה או מידבר ללא מים לאדמה ברוכה.

למעלה