The impossible turn

The impossible turn

נדמה לי כי פעם ראיתי כאן מאמר מתורגם על הפניה המדוברת לאחר המראה
האם יש למישהוא ??

סרטון נחמד,אבל...

1. מה דעתו של ה POH?...עשה מה שכתוב. קח בחשבון שאף יצרן לא ימליץ לך לנחות על גג של בית אם יש לך סכוי לחזור למסלול. נחיתת רסוק נשלטת תהיה תמיד בעלת סכויים טובים יותר מנחיתה בהזדקרות למשל.
2. לעניות דעתי אם קיים סכוי לחזור, הוא אינו תלוי באופן מוחלט רק בגובה אלא באופן הדדי גם במרחק מסף המסלול אליו הגעת לאחר הטיפוס ל-1000 רגל. אני מניח שההדגמה מתייחסת ל- BEST RATE OF CLIMB למרות שלא צויין כך.(האם באמת שמרת על מהירות BROC מדוייקת?) כמו כן מתווספים למשוואה התנאים המטראולוגים ברגע ש"המאוורר" שלך פסק מלהסתובב, לא יהיה לך זמן לנתוחים מדעיים. שתי השניות עליהן מדובר בסרטון גם הן קבוע מפוקפק, והן נעות בתחום מיומנותו של הטייס. (למה כתבתי "מאוורר" אם זה יקרה, ואני מאד מקווה שלא, תראה איך תתחיל להזיע.)
3.כשל מנוע , גם הוא לא נתון קבוע. התחום נע בין מנוע מקרטע, לכשל חלקי שאולי יחזיק אותך באוויר מספיק כדי לבצע פניה זהירה וחזרה למסלול?, וכשל מוחלט.
אגב, שתי האפשרויות הראשונות הן הרבה יותר נפוצות וקל יותר להתכונן אליהן. למשל, בגובה בטוח הורד סל"ד באופן הדרגתי עד שתגיע למצב שבמהירות BEST GLIDE לא תצליח לשמור גובה. זכור את המספר ובמקרה כזה תהיה ההחלטה פשוטה יותר.
4. הבעיה מדוע לא לפנות, מצטמצמת לחלוקת האנרגיה הנרכשת והאנרגיה הפוטנציאלית הקיימת בזמן הכשל. באופן תאורטי בלבד, אם תצליח לגרום לאפס אובדן אנרגיה תוך ביצוע הפניה "הבלתי אפשרית" תוכל לחזור למסלול. בדוק את עצמך. בצע פניה של 45 מעלות ( מנוע בסרק,V=BEST GLIDE). האם הפניה 100% מתואמת?
5. לסיכום: ככלל, אין נוסחא חד משמעית. נחת ישר קדימה פניה של 20-25 מעלות לכל צד מותרת, בהתאם לנתוני הקרקע.
להתכונן לזה? קשה. אבל תרגול ועוד תרגול ישפרו את הסכויים.

mike300L

New member
לפני שנה וחצי היה פה דיון ״סוער״ בשאלת החזרה למסלול אחרי

כשל מנוע...תוכל למצוא בשרשור מספיק ״דעות״ ו ״רעיונות״...

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=421&MessageId=169159705

mike300L

New member
שכחתי להזכיר שקישור לסרטון שחיפשת הובא גם בשרשור

טל ר

New member
אפילו שנתיים...

אולם בעוונותי אני לא מצליח למצוא את המאמר שאיציק תירגם (היה מאמר טוב מזה שאליו קישרתי). חבל, היה שם אחלה הסבר.

mike300L

New member
חשבתי שכל המאמרים שאיציק תרגם נמצאים באתר האגודה לא?

טל ר

New member
לא יודע, לא מצאתי אותו שם (אלא אם כן לא זכרתי אותו היטב)

למעלה