the importance of no

יש לי דעה חלוקה בקשר לABA

אין לי נסיון לפחות לא נסיון 'פורמלי', גם אותי ניסו בכול המאמצים להכניס לתלם כמו אזה בעל חיים חמור נגיד או שור שלא רוצה לעשות מה שאומרי ם לו, נגידכמו זמם לשור שיתחיל כבר לחרוש.
לדעתי ההורים שלי היו ליברליים. או שאני היתי מופנם רגוע לפחות כלפי חוץ וגם תלמיד בסדר שלא עושה בעיות.

בכול זאת תמיד יש לי הרגשה שאוטיזם זה לא רק שוני זה גם אחד שהלך לישון.
חלק מהמח שלו נגיד רדום. מישהו חייב לתת לו סטירה כמו שאומרים.
יש ביקורות שהם חיוביות לא צריך כול התערבות לקחת כדבר שלילי.
אני אתן דוגמא, יש לי חבר שכול פעם 'מכניס אותי לתלם'.
הוא מסביר לי את העולם מסביב במונחים נטים לחלוטין. כמו מדריך כושר ומייעץ מה לעשות , איך לשרוד בג'ונגל הזה. , לפעמים קורא לי חמור, למשל אם אני לא רוצה לקבל טיפ על עבודה.
תשמע העולם שייך לנטים. אין מה לעשות ובשביל לשרוד ולתקשר צריך להבין אותם ולא לצפות שהם יבינו אותך, זה כנראה לא יקרה..
וזה בסדר הביקורת כול עוד היא עוזרת
אני לומד כול יום להכיר את הסביבה , כול פעם משהו חדש.
מתוך דאגה לא מתוך ביקורת שלילית.. אפשר גם ללמוד להסתדר.

arana1

New member
העולם לא שייך לנ"ט

ואם נדמה לך שלמכור את הנשמה שלך בשביל להשתלב בחברה ואת הנפש שלך לשטן בשביל להצליח זה פתרון אז אין לי ספק שלטווח גדול אתה עומד לגלות ששילמת כצפוי את המחיר הכבד ביותר בשביל כלום,
שהחלפת את הזהב שאלוהים נתן לך במתנה בחרא ובגדת גם בו וגם בעצמך בצורה שתגרום לך לשלם בריבית דריבית דריבית לנצח.

העולם לא שייך לנ"ט, הנורמה משתנה, והיא משתנה כי העולם בניגוד לנורמה מתפתח למקום מוסרי ויפה וטוב ואוהב יותר ויותר.

ברור שלא כל ביקורת היא שלילית, ואדם חייב לבקר את עצמו כל הזמן, אבל ABA זה פשע נגד האנושות, ואני יכול להסביר לך בדיוק למה, אבל אני בטוח שחבל על הטירחה.

אני לא מצפה מנ"ט שיבינו אותי,
נ"ט לא מעניינים אותי,
אני מצפה מאוטיסטים שיבינו אותי,
די לי בעובדה שיש סיכוי שאוטיסטית אחת תבין אותי על מנת לוותר על כל מה שנדמה לך שכל כך חשוב נורא.
גם כי לדעתי ומנסיוני מה שאתה קורה לו לשרוד זה לא לשרוד אלא פשוט לרצוח את עצמך במו ידיך

בקשר לABA

כמו שאמרתי אין לי נסיון עם זה כך שאני לא יכול להגיד בעצם דבר חיובי או שלילי, לא מנסיון בכול מקרה.
אני מאמין לך שיש כאן בעיתיות אפילו עד חוסר מוסריות לנסות לאלף את מה שלא ניתן.
מהצד לפחות אני חושב שאנחנו נראים כמו חמור עקשן.
מהצד שלנו זה נראה אחרת ' חוסר בכישורים חברתיים' זה אפילו לא בחירה זה חלק ממערך האשיות והמהות שלנו. ואי אפשר להיות גם אוטיסט וגם להחליף נורמות כמו זיקית כמו שמצופה מאיתנו , אבל אנחנו כן יכולים לנסות להבין.
וזה כלי ששווה להשתמש בו.
אני אתן לך דוגמא מהטיפים, למשל יש מדינות אוסטרליה למשל , ששם זה כמעט עלבון לתת טיפ , זה פשוט לא נהוג. ומדינות אחרות כמו אצלנו ,זה בדיוק הפוך, אם לא נותנים טיפ זה כאילו מפסיקים לשלם על עבודה וזה לא תקין.
אני לא מבין את זה ככה ולא מבין את זה אחרת,
פשוט ניסיתי להכנס לנעליים של נט שנותן לך טיפ. כאן בישראל, הוא יכול להעלב אם לא תסכים לקבל. זה פשוט ככה. זאת הנורמה.
לציית לנורמה לפעמים זה לא נסיון לשרוד או לרצוח את עצמך. אלה פשוט נסיון לראות את הסביבה מהעניים שלה ולהתייחס בהתאם, לא בתור עלבון , סתירה לפנים או נסיון לחקות את הסביבה אלה מתוך נסיון שלא להעליב ולפגוע באחר.
אנחנו הרי טוענים שאוטיזם זאת דרך לגיטימית, שונה לקיום אנושי. אז צריך לקבל גם את הדרך שלהם.
שהיא גם חלק מהמהות והאשיות שלהם. ככה הם נוהגים וככה הם חושבים אפילו שאותנו לפעמים זה מבלבל ולא ברור.
אני חוזר בי מהעניין של הABA רציתי להגיד פשוט שאפשר להשתלב או לדרבן בלי 'לרצוח את עצמך', ולנסות לאלף אוטיסטים. זאת הנקודה שניסיתי להבהיר מצידי, אני חוזר בי מעניין שלא ממש מבין בו וסומך עליך.

arana1

New member
בהחלט, אני בעד להבין, וכמה שיותר

וכמו הרבה אוטיסטים משקיע והשקעתי המון מאמצים על מנת להבין למה נ"ט מתנהלים כמו שהם מתנהלים,
אבל יש הבדל בין להבין לבין להסכים,
זה שאני מבין משהו לא אומר שאני מייד מאמץ אותו,

אני משתמש בהבנה שלי בשביל לבדוק את מהות המבט הביקורתי המופנה כל הזמן לעברי,
אני בודק את המבקרים, את איכות וכנות ומהות הטיעונים שלהם,
ואם אני מוצא שכל אלה נובעים ממניעים לא כשרים ולא בריאים, בשבילי ובכלל, אז אני יודע במה לא להתחשב ואיך

אתה מתאר את המוסכמה כשרירותית, כיחסית, כנוהג שפשוט השתרש ולכן יש לכבדו,
מבחינתי זה לא המצב, למוסכמה ולמנהג ולתגובה יש שורשים עמוקים בהוויה,
ואם היא מבטאת כוונה שפוגעת בי אני לא אקיים אותה.

זה שאני רואה את הסביבה דרך העיניים שלה לא אומר שאני צריך להתיישר עם מבטה,
ובניגוד לאוטיסטים אחרים אני לא מנסה לחנך נ"ט ולשנות אותם וגם לא מעליב אף אחד ולא מתפרץ על אף אחד ולא מתערב בכלל במה שהנ"ט עושים,
בדיוק בגלל שאני חושב שאתה צודק, שאין להם ברירה אלא להתנהג כמו שהם מתנהגים.
אבל מכאן ועד לאמץ את דרכם רק בשביל לחסוך להם את המבוכה והחרדה ואבדן העשתונות שנוכחותה של שונות גורמת להם יש מרחק עצום,
מרחק שכולל המון שיקולים מוסריים ובריאותיים וערכיים ואחרים.

אתה גם כופה סימטריה במקום שבו אין כזאת בכלל כי האוטיסטים לא מדירים את הנ"ט מהחברה ולכן גם לא זקוקים לטיעון בזכות הלגיטימיות של קיומם,
לגיטימיות זאת מוקנית להם מעצם היותם נורמטיבים ולכן בניגוד לנו לא זקוקים להתנצל כל הזמן על זה שהם נושמים.

וזה שזהות היא לגיטימית לא אומר שאינה בעייתית, ואחד הבעיות הכי קשות עם הזהות הנורמטיבית היא שאין בה מקום לשונות ולמגוון,
כך כשאתה דורש מהקורבן להכיר בזכויות התליין בשם עקרונות שהוא עצמו בז להם אתה לא עושה לאף אחד טובה.
ומה שנורא שאוטיסטים באמת מתחשבים בטירוף ברגישויות של הסביבה ובדיוק בגלל זה יש להם כל כך הרבה בעיות שאחרי זה משתמשים בהן בשביל להוכיח שהם באמת סוג פגום במיוחד של אנשים.

אני לא מתעקב

לא אכפת לי מה מוסרי ומה לא מוסרי ובטח שאני לא אתחיל לשפוט אחרים לפי הכלים שלי.
הרי זאת הטענה שלך נגדם, למה שאנחנו נעשה את זה . מבחינתי באמת הכול שרירותי ויחסי.
לפחות בכול הדברים שנוגעים לנורמות והתנהגות.
לא אכפת לי אם זה מוסרי בסוריה להוציא להורג נגיד ילדים או לא מוסרי לפוצץ בתים עם כול האנשים בפנים.
אני לא מתעקב פשוט, זה לא מעניין. אני בוחר להיות משקיף מהצד בלי דעה על שום דבר.
אם אני אקח ללב כול דבר אני פשוט אסבול בלי סוף, כי לסבל אין סוף.
אז אני פשוט מסתכל בסקרנות לפעמים, לפעמים זה באמת מגעיל. במקרים כאלה אני שומר על מרחק. אני דואג שאלה שהחליטו להיות נאצים כלפי בגלל השונות. ממש לשנוא אותי עד מוות להאשים אותי בכול דבר אפשרי, שיהיו רחוקים ממני, זה פשוט לא מצליח עם כול השנאה המטורפת הזאת לשמור על קשר עם אנשים כאלו, כמה בנאדם יכול לקחת על הגב שלו את הצרות של אנשים אחרים. שימצצאו שק חבטות אחר.
אבל בשביל זה צריך גם לשחררר את הנטים משיפוטיות של מי שלא ככה וככה אז הוא ככה וככה. מה אכפת לי מה יהיו אנשים מה שבא להם. זה אפילו לא מעניין אותי.
ישחקו הנערים לפננו כול אחד את כשורי המשחק שלו , מצידי זה יכול גם להיות קומי אתה יודע לא חייבים להתייסר עם טרגדיות כול הזמן. לא מעניין אז באמת הולכים עוזבים.

אחרי שכתבתי את כול זה אני יודע קל יותר להגיד מאשר לבצע, אבל תאמין לי שבחיי הפרטיים , אני די מאמץ את הכללים האלה וטוב לי איתם. אני מבקש למשל מאחרים מה שמבקשים ממני, בדיוק את אותם דברים. ואז הם מבינים עד כמה לא כדאי להתעסק איתי.אני רק נראה פראייר מטומטם אני לא באמת כזה.
למשל אם צועקים עלי לפני אנשים אני לא נרתע להיפך.
אני מחזיר את כוול הטענה בחזרה, למשל מישהו אומר אל תעיז לעשות ככה וככה שמעת? אני מחזיר, אל תעז לצעוק עלי יותר אף פעם שמעת? ואז הוא משתתק, פתאום הבין שאני אולי נראה פראייר ומטומטם אבל שדורשים מאחרים את מה שהם דורשים ממך. פתאום הם מחליטים שלא עושים עסקים.

arana1

New member
לי אכפת, מאוד, מה מוסרי ומה לא מוסרי

לא מתיימר לדעת תמיד את התשובה אבל רק אדם ללא נשמה (ואין אדם כזה) פטור מהתלבטות מוסרית, המוסר הוא חלק מהרגש וחלק מהדחפים והתגובות שלך, בין אם אתה רוצה או מודה בכך ובין אם לא.

זה לא מוסרי בשום מקום להוציא ילדים להורג וגם הבחירה בלהיות משקיף מהצד היא מוסרית ויש לה השלכות מוסריות.

נראה שאתה פשוט עושה מה שהרבה אוטיסטים עושים וזה לתפוש מרחק בגלל שיש בעולם יותר מדי סבל וכל הזמן,
וזה סביר וגם יכול להיות בהחלט בחירה טובה ונכונה לאנשים שמחווטים כמו אוטיסטים ויש המון דרכים שונות ומגוונות לחיות תגובה לרוע ולאלימות ולטיפשות שמציפה את החברה, וחלקן עוברות דרך פעולה לא ישירה.

בדיוק בגלל זה אני לא טורח לנסות לשחרר את הנ"ט משיפוטיות היתר העלובה שלהם כי ברור לי גם מנסיונות רבים ושונים ברשת למשל שהקטע של "מה שלא ככה חייב להיות אחרת" הוא לגמרי אימננטי לזהותם ומתבטא גם דרך כל מערך התגובות שלהם להכל,
גם אותי זה תיסכל עד שהבנתי שפשוט אין עם מי לדבר,
הסוג הזה של דיאלקטיקה היא הבסיס לזהות ולמוסכמה הנורמטיבית וחבל לבזבז ולבזות את עצמך בלהאבק במשהו שלא ניתן לשינוי,
ומסיבות ברורות.

מכיר טוב מאוד את מה שאתה מזכיר בפיסקה האחרונה וכבר מזמן אין לי כח וחשק ודחף לנסות להטיף לנ"ט יושרה,
מעדיף לחפש מישהו שיושר זה דבר טבעי ומהותי לו מלכתחילה,
אם כבר הזכרת מה טבעי לנו ומה לא..

למעלה