The house of the spirits

makonya

New member
The house of the spirits

האם היתה כבר המלצה בפורום על הספר? למה משום מה היא נשמעת לי כמו "מאה שנים של בדידות" הגרסא הנשיתתהאמת שאני רק בתחילת הספר אז אני לא ממש יכולה להגיד את זה בודאות אבל ככה זה נקרא ממרומי עמוד 50 ומשהו. אני אוהבת עד עכשיו אבל פשוט תהיתי...

Mנטה

New member
"בית הרוחות" איזבל איינדה

גם בעיני יש דמיון ל"מאה שנים של.." אבל בעיני בית הרוחות יותר טוב, יותר קריא ויותר משעשע
. למעשה את 100 שנים ממש לא אהבתי ואת בית הרוחות ממש כן
. מעניין יהיה לשמוע בהמשך איך תתרשמי. אהבת את מאה שנים?

makonya

New member
מאה שנים

ג.ג. מרקס הוא אחד הסופרים האהובים עלי,אני חושבת שקראתי את מאה שנים של בדידות בערך 5 פעמים,משהו כמו פעם בשנה אני חיבת לחזור לספר הזה וכל פעם אני מוצאת בו עוד מיליון פרטים קטנים שלא זכרתי או ששכחתי שהיו שם.אני מודה שבפעם הראשונה הוא היה מבלבל משהו וכל כמה עמודים הייתי צריכה לחזור לעמוד הראשון(או האחרון)לפירוט של הסבך המשפחתי.אבל יש בו משהו במרקס שהורס אותי וסוחף אותי,מכירה את זה שאת קוראת בגמיעה אחת כמה עמודים ופתאום יש לך הרגשה כאילו לא נשמת כבר כמה דקות ואת צריכה רגע לנשום עמוק ולהרגע?אז ככה אני איתו.:) קראתי מה כתבת על מאה שנים וסתם מענין אותי:אהבת ספרים אחרים שלו או שבכלל הוא לא עושה לך את זה?

Mנטה

New member
קראתי את "כרוניקה של מוות ידוע מראש

" ונדמה לי שגם "אהבה בימי חולירע (כולירה?)" ואת שניהם דוקא אהבתי. עם שניהם היתה לי הרגשה שזה עוד רומן קריא, מקסים וסוחף אבל לאו דוקא עם ערך המוסף שיש לספרות מופת. בהפוך על הפוך מזכיר את היחס שלי לספרות ישראלית מודרנית. אבל מצד שני אני מודה ומתוודה קראתי אותם כשהיתי בצבא וזה היה לפני די הרבה שנים, ואולי היום היתי רואה את זה אחרת.

makonya

New member
Mנטה

כולירה.תקראי את "על אהבה ושדים אחרים"בעיני הוא אולי הספר הכי יפה של מרקס והוא גם קצר.

Rivendell

New member
נכון!! זה גם האהוב עלי!

קראתי אותו בתקופת הצבא, ואף מארקס שקראתי מאז לא גרם לי כזו הנאה. ספר נהדר.

arandiera

New member
"על אהבה ושדים אחרים" הבא בתור

עשיתן לי חשק (והוא כבר על המדף איזה כיף!) "הסיפור העצוב ולא יאמן על ארנדירה התמה וסבתא האכזרית" אוסף סיפורים קצרים, "ים הזמן האבוד" הסיפור הראשון שם אולי יעזור לך Mנטה לראות את הערך המוסף, זה סיפור קצר על עיר שנעלמת מתחת למים, סיפור שעוזר לחשוב קצת על משמעות הזמן והחיים ולאן הם הולכים כשאנחנו נגמרים. גרסיה מארקס הוא לדעתי וירטואוז של עלילה, בה במידה שלהבדיל שלו אהובנו הוא אליל של שפה ומילים הרי שמארקס משחק עם עלילה נפתלת ומורכבת, כמעט טנלבולה, ובכל זאת בעלת עומק פסכולוגי. הדמויות שלו אמינות, מורכבות, מתפתחות, סבוכות זו בזו ובתוך עצמן ועם זאת עדיין מובנות. בסיפורים הקצרים שלו אפשר פחות להתבלבל בדרך ולהתרכז ביתר קלות בגאונות שבה הוא בונה סיפור. אז מיד אחרי אהבה ושדים אבדוק את בית הרוחות אם מישהו יהיה חמוד ויעזור לי להשיג אותו. כך או כך עצם ההשואה עושה לי חשק.

Rivendell

New member
גם אותי שכנעתם.

ואני מתחילה אותו עכשיו
(מוסה דאג קצת מייגע אותי, אני צריכה עוד משהו במקביל). ואחרי שאסיים אני מוכנה בהחלט להשאיל לך את העותק שלי.

makonya

New member
Mנטה

כולירה. ותקראי אם בא לך את "על אהבה ושדים אחרים"אחד הספרים הכי מקסימים של מרקס. כתוב מקסים סוחף וקצר.

makonya

New member
אגב- בית הרוחות

בינתיים אני מאד מאד אוהבת,היא כותבת מקסים וגם אהבתי שהיא משנה את הזוית של הסיפור כל כמה עמודים,אבל אני רק בדרך,התרשמות מלאה עוד תבוא

למעלה