the girl from ipanema

• פותח הנושא Y036
  • פורסם בתאריך

Y036

New member
the girl from ipanema

איך מאלתרים על דבר כזה? עם פירוקי אקורדים? לא מצאתי שום דבר מתאים. אם למישהו רעיון - זה יעזור. תודה, יובל

loomer4

New member
הלכת על הבחורה מאיפנה בסוף? ../images/Emo3.gif

דרך טובה מאוד - תקשיב איך אנשים אחרים עשו את זה, תשמע הרבה ביצועים של זה (ויש הרבה ביצעוים של הקטע הזה), תוציא סולואים וגם אם לא תוציא, לפחות תקשיב הרבה לביצועים ותלמד את הגישה של האלתור. אני אישית מאלתר על הקטע הזה, בצורה מאוד ג'אזית
או לפחות בי-בופית, אילתור שמאוד קשור להרמוניה, פחות סולמי.

Y036

New member
נו יא זבל לא ענית לי על שום דבר ../images/Emo3.gif

אני אשאל את אורן הוא ידע, ואתה צריך לעזור לי להוסיף קצת טנשנים

loomer4

New member
מה לא עזרתי יא חרא

תשמע ביצועים, זאת העזרה הכי טובה שתהיה לך
. טנשנים פייי, על כל אקורד שם אני מוסיף לפחות שני טנשנים, זה חובה בקטעי בוסה נובה ברזילאיים

Kfitzi

New member
יובל, אל תקשיב לו...

אל תתן לו לשטוף לך תמוח. עזוב שטויות, אתה רוצה ביצועיים יחודיים, עם צלילי מתח מעניינים? תקשיב לאירון מיידן... שמע, זה ממש מורכב, עם לוקחים שורש ומוסיפים לו דרגה חמישית בשביל טנשן! פאוור קורדס לפנים! *מתנצל מראש על התגובה מטופשת, בחודש וחצי האחרון למדתי כל הרבה סטנדרטים שיצא לי מכל החורים. שונא את הריל בוק.

loomer4

New member
נו מעולה

פעם הבאה שניפגש יהיה לנו על מה לג'מג'ם בנוסך לטראק שיש לך על המחשב על מי מינור. ומה קורה פה לעזאזל? מתי שבאתי לקנות ממך את הH20 אמרת לי "אתה מנגן ג'אז? טוב כל אחד והסטייה שלו..." ופתאום אתה יורד על הרילבוק???

Kfitzi

New member
אני לומד ג'אז כבר חודשיים

מאוד נכנסתי לקטע. זה מוזיקה שכיף לנגן - וגם דיי קשה לעיתים... מה לעשות... נפלתי.

loomer4

New member
איך נפלו גיבורים

אצל מי אתה לומד? ואני מקווה לראותך באיזה ג'אם בקרוב!

van halen

New member
איך מאלתרים...

אהלן, כדי לאלתר על קטע (כל קטע) אתה צריך להבין את המהלך שלו, ז"א להבין באילו אקורדים מדובר ואיך הם מחוברים האחד לשני. אחרי שהבנת את זה יש לך כמה אופציות: 1. הכי קל (וגם קצת נאיבי) זה בכל תיבה שבה מנוגן אקורד מסוים, לאלתר על הסולם הזה. עם בתיבה מסוימת האקורד הוא C9 אז לך על סולם C ושים לב שצליל 9 יושב טוב. זה נראה קל אבל מאוד מעייף כי בד"כ האקורדים מתחלפים די מהר ואז לרוץ מסולם לסולם זה כאב ראש לא קטן. 2. פרוקי אקורדים זה טוב, אבל לא להגזים בזה. בסה"כ אתה רוצה להביע את הפירוש שלך לקטע, ואין מדובר על שימוש מסיבי בפיקורי אקורדים. אל תשכח שלסולם ישנם עוד צלילים (ונכון שפירוק אקורדים הם הצלילים החזקים אבל לא היחידים). גם פה C9, ז"א שחוץ מדו-מי-סול גם צליל 9 בתמונה. 3. הבנה הרמונית מלאה לאחר ניתוח המהלך ההרמוני של הקטע. זה דורש מעט ידע בתאוריה. אפשר לאגד מספר תיבות לסולם אלתור אחד, ויש חוקים די ברורים איך עושים את זה. הכל תלוי שוב בהתפתחות הקטע. הכי טוב זה לעבור על מספר דוגמאות שמישהו כבר עשה ולהבין משם את דרך בחירת הסולם. עוד יותר טוב מזה זה לעבוד עם מורה שיסביר לך איך בונים אלתור. נקודה אחרונה, מבחינה פילוסופית, הקטע עצמו גם הוא סוג של אלתור על המהלך ההרמוני, רק שניתן לקרוא לו האלתור הבסיסי וגם ממנו ניתן לעיתים להבין איך לאגד מספר תיבות לסולם אלתור אחדץ בהצלחה.

Y036

New member
תודה אחי

אני עכשיו מוריד קצת גירסאות לראות איך אילתרו על הקטע וכו'.

למעלה