The Final fight

Cavalier3024

New member
The Final fight

כל מי שסיים לקרוא את סופת החרבות (מי שלא שיצא כי יש ספויילרים..) יכול לראות שהמלחמות בין העמים בתוך ווסטרוז ומי יהיה לא כלכך משנה, ושהקרבות נגד האחרים (שמזכירים בדרך מוזרה מאוד ערפדים) יהיו הקרב הסופי והגדול וכנראה מרכז העלילה בספרים הבאים. עכשיו, כמו שאנחנו מכירים את ג'ורג', הוא לא יראה לנו מלחמה רק מצד אחד,אז כנראה שנראה כמה דמויות שיהיו עם האחרים. עכשיו כמו שמליסנדרה תמיד אומרת, יש רק 2 אלים אמיתיים, ר'הלור ו"זה שאין להגיד את שמו".. עכשיו, גורג מנסה לעשות את הספרים שלו היגיוניים (ככל שאפשר בספרי פנטסיה) ולכל הכוחות המיוחדים יש מקור כלשהו. עכשיו יש את הכוחות של מליסנדרה והכהן של בריק שבאים מאל האש יש את הכוחות של בראן ויש את הכוחות של האחרים (יש גם את הקוסמים האלה עם השפתיים הכחולות אבל הם סתם מוזרים וקשורים למתים וכל זה..) אז יש לנו 3 כוחות ושתי אלים, זה אומר שהכוחות של בראן וכל הסטארקים או שייכים לאל האש או לאל השני עכשיו ברור שהוא שייך לאלים העתיקים אבל לא נראה לי שיתחילו להיות פה מלחמות של 3 או יותר אלים, אלה רק 2 אז נראה לי שהאלים העתיקים הם בעצם האל השני. וזה נראה לי בגלל שיש את האיש עם הידיים הקרות שהוא אולי בנז'ן סטארק שהוא בעצם "אחר" אבל במצב גבוהה יותר. הסטארקים והאחרים ילחמו בווסטרוז נגד סטאניס,ושאר המלכים, ושלא תישאר תיקווה דאני תגיע ותעזור להם. מה דעתכם?

lorats

New member
למה כולם בטוחים שמליסנדרה צודקת?

בגלל שיש לה כוחות? ובגלל שהרבה מאמינים באל האש?

myochay

New member
כמה דברים

דבר ראשון ולא תתגובה של ממש אולי אתה מתבלבל אבל מה שמשמר הלילה פגש לא היו אחרים אלה רפאיםהאמת שאנו לא יודעים כמעט שום דבר אל האחרים חוץ משהם משרתים את האחר ועשוים ככול הנראה משלג ומקור לא מגופות אנו יודעים גם שכנראה קראסטר מקריו את בניו לאחרים דבר שני האלים העתיקים לא יכולים להיות הדבר השני מכמה סיבות 1 מלסינדה בעצמה לא מאמינה באלים העתיקים ואמרת שהם כלום סתם עץ לאומת מה שהיא אומרת על האחר היא מאמינה בו אבל נלחמת נגדו 2 כול אנשי מאמינים באלים העתיקים למה להם לברוח מהאלים שלהם 3 ברנדון הבנאי הסטארק הראשון בנה את החומה למה לו לנות חומה נגד האלים שלו עצמו

Eldameldo

New member
התגובה שלי..

1: יש שני סוגים של 'אחרים'. א: 'האחרים' המקוריים; 'ההלכים הלבנים' או איך שלא תקראו להם. 'השדים העשויים משלג וכפור' וכו'. ב: 'הטבוחים'. הקורבנות של 'האחרים'. 'המקוריים'. 'האחרים' שולטים בהם. 2: כתבתי בפורום הודעה לפני כמה זמן, הנה היא כאן: [על כל האלים שבששוא"ק] ----------------------------------------------------------------- קודם כל צריך להגדיר מהו 'אל'. הוא מושלם? בלתי מנוצח? לא מתערב בעיניני התמותה? ישות צינית שמסתכלת מלמעלה וצוחקת על בני-התמותה האומללים? אז, קודם כל, השאלה הראשונה שנשאלת. 'איך אתם מגדירים את האל?' אני עצמי מגדיר את האל כישות העליונה והמושלמת ביותר. ללא שום חסרונות. כמובן שאין דבר כזה בששאו"ק ^^" 1: רה'לור. הוא אולי חסר פנים, ולא-נראה. ובאמת מתנהג קצת כמו ישיות עליונה, ונותן לכוהניו כוח רב - אך, יש בו תכונות אנושיות. לפי מה שהבנתי, הלורד-עכביש איבד את זכרותו בזמן שכוהן-רה'לור [או כורך-צל] חתך לו את הזכרות ושם אותה באש. ואריז זוכר שהיה קול באש. אז כנראה רה'לור אוהב את הזכרויות שמגישים לו. אל אמיתי לא צריך דברים כאלה. 2: השבעה. השבעה הם כנראה אלי-הכזב האמיתיים בסדרה. אין שום סיבה לקיומם. בכל הסדרה. אין פרור של הוכחה שיש להם כוח כלשהו. 3: אלי ילדי-היער. אני בהחלט לא חושב שהאלים של ילדי-היער הם אלים. אני חושב שהם מן 'אלמנטים'. [אולי]. אם הם היו אלים אמיתיים, הם היו יכולים לעצור את ראשוני-האדם, וגם את האנדאלים. אך עובדה שהאנדאלים שרפו את הקלסתרי-פנים על העצים. וילדי-היער ברחו מעבר לחומה. או שהאלים לא רצו לעצור את האנדאלים..? ואם כן, למה? 4: אל הסוס של הדות'ראקים. גם לו אין שום הוכחה של קיום. חוץ מהמדורה של חאל-דרוגו, שבה ראתה דאני את דרוגו עולה לשמיים ותופס לו כוכב. אבל אחר-כך היתברר שהכוכב נשלח ע"י הבלתי-מתים מקארת'. אבל בנוגע לחיזיון - אי אפשר לדעת. אולי הוא קיים, אולי הוא לא. מה שאנחנו יודעים - שהאל הסוס הזה לבטח היה האל הראשון בעולם. כי הדות'ראקים הם 'ראשוני האדם'. אני מאמין שהדות'ראקים שהגיעו לווסטרוז הושפעו מילדי היער, ושינו את דתם, כפי שכתוב בספר. 5: אל הכבש של אנשי-הכבשים. אין שום הוכחה לקיומו. וגם אין הרבה מידע עליו "\ 6: האל של המכשפים. אני חושב שהאל הזה שייך איכשהו לרה'לור. עובדה שהדרקונים חיו שוב כוחם של המכשפים גדל באופן ניכר, וכך גם של האלכימאים, וכך גם של הפעלולני-להבה. -------------------------------------------------------------------- 3: מרטין - הוא לא הגיוני. מממש ממש לא. הוא יעשה כל מה שאפשר שהפנטזיה שלו לא תיהיה נוסחתית, אני חושב שהוא מוכן להגיע עד כדי-כך להריגת כל דמויותיו, והפיכת העולם לחורף תמידי. הוא לא יעשה את הספרים שלו להגיוניים. 4:אני חושב שקולדהאנדס הוא לא 'אחר ברמה גבוהה יותר'. אני מיתיימר לחשוב שהוא בנז'ן סטארק שילדי-היער מצאו והחזירו אותו לדחייה. כמו שת'ורוס ממיר תמיד מחזיר את ברין 'לורד-ברק' דונאדריון לחיים. זה מה שכתוב באתר האח האחרונה. 5: כמו שאמרו אחרים, מי אמר שכל מה שמליסנדרה אומרת נכון? היא גם אומרת שסטאניס הוא הנסיך שהובטח. דבר שנראה לי מאוד לא אפשרי.

DIDGIN

New member
לגבי 3

יש משהו שאמנים (וביניהם סופרים) אוהבים לעשות כשהם יוצרים בתוך ז'אנר עם מוסכמות ברורות: הקורא מגיע עם ציפיות שקשורות למוסכמות, והאמן שובר אותן או חלק מהן, אך חוזר אליהן בסוף, כמו דקארט שהטיל ספק בקיום של מה שמסביבו רק כדי להוכיח בסוף שזה כן קיים (יסלחו לי אלו שלומדים או מתעסקים בפילוסופיה, הידע שלי בנושא מאוד מאוד מצומצם ואני מניח שאני טועה כאן או מביא צורה שטחית של תורתו, אבל זה לא משנה לצורך הדיון). גם כאן, מרטין שבר את הציפיות שלנו מספר פנטזיה אחת אחת, והרג ונישל מכוח בדרך את כל מי שאהבנו, אבל הניחוש שלי שהוא שבית סטארק ועוד כמה דמויות כמו טיריון יחזרו שוב לעמדות כוח וילחמו יחד עם דאני באחרים. אני כמובן מקווה שמרטין יפתיע גם אותי ושזה לא יהיה 100% כמו שאמרתי.

La Gamba

New member
לא הגיוני לחלוטין

סה"כ זה נשמע כאילו שהחומה ומשמר הלילה נוסדו על מנת להגן על הממלכות מפני יצוריו של האל האחר. אל תשכח שיסוד שושלת סטארק ויסוד החומה קשורים זה בזה קשר הדוק שהמשיך לאורך כל השנים.

למעלה