The end of gay culture?

TrigATUSA

New member
The end of gay culture?

Andrew Sullivan (which I personally dislike) in a topic raised before, but yet the issue is thought provoking

TrigATUSA

New member
אז ככה זה?

נראה לי שרק שירשורים על פריחות תופסים פה בפורום הנוער של היום, זה משהו

ro99

New member
אני עדיין קוראת את זה

היה לי שבוע הורס, הרגע חזרתי מעוד קליינט (שאבעס!), כך שלא הספקתי לקרוא את כל המאמר. אבל יש לי הירהורים בנושא. הנה בקצרה, מעין אפריטיף: בזמנים שבהם היתה לא רק חוסר קבלה מוחלטת אלא גם דיכוי וכו' וכו', אלו שעיצבו את המהות הגאה היו הנועזים, אלו שבאו מ-milieus שבהם היתה סובלנות מוגברת (ז"א למשל שחקנים, אמנים) ואלו שמחו על אי-צדק בעזרת הפגנתיות ומיחצון של מה שהם. זה גרם למין עולם גאה מלאכותי שכלל בתוכו רק צד אחד למעשה: בילוי, הפגנתיות ו-in your face - או במילים אחרות, רק scene. אנשים שהיו non-scene לא מצאו את מקומם או שנשארו בארון מתוך אינספור סיבות. כיום ההתקדמות בעמדת הגייז באופן כללי מוציאה לגלוי את כל אלו שהיו נסתרים מקודם. כך שאני לא רואה את זה כ-the end of gay culture אלא כנתינת מרחב מחייה לצורות אחרות של gay existence שהן מקבילות ברובן לקיום הרגיל של רוב האוכלוסיה ובהן עובדת היותך הומולסבי זה לא עיקר הקיום שלך, כפי שעובדת היות משהו סטרייט זה לא עיקר הקיום שלו. אני לא רואה את העלמות the "gay world" as we know it כתוצאה בלתי נמנעת מכך. נראה לי שעולם זה פשוט יקבל חלק יותר פרופורציונאלי, שמקביל לייצוג שלו בעולם הסטרייטי. כי למעשה לא כל ההומולסבים הם בליינים, אקסטרוברטים או מה שלא יהיה - פשוט בעבר אלו היו היחידים שהעיזו לצאת מהארון בתרועות חצוצרות. בסך הכל נוסף ל-gay world פן של אנשים "נורמלים" (for want of a better world). והיכן שאתה נמצא כרגע דוקא ההיפך מכך כל כך צורם: שם ה"פירמידה" הפוכה, ואין קהילה גאה נדושה, משעממת ואפורה. זה קיום די מלאכותי שהוא בעצם by product של דיכוי (דיכוי שמוכחש תמיד בישראל ע"י אנשים מהקהילה! - שם יש בילוי, מועדונים, מצעדים ועוד, אבל אין פעילות גיי-פוליטית כמעט בכלל).

ro99

New member
ואולי גם זה מעניין בקונטקסט הזה

פרט שולי (או לא): אני חולקת על הבסיס שממנו היא extrapolates את שאר הנתונים הסטטיסטיים שלה. ההנחה הבסיסית שגוייה ביסודה בגלל שהיא מבוססת על חתך בלתי מייצג של האוכלוסיה (קבוצת המרואיינים שעליה ביסס קינסי את אחת הסטטיסטיקות הכי מפורסמות ומצוטטות על ה-10%). תמיד יש סיכוי שאותה אוכולוסיה בלתי ייצוגית במקרה בעלת אחוז להט"ב מקביל לחלוטין לזה של האוכלוסיה הכללית, אך כל עוד זה לא נבדק בצורה יותר מהימנה (שהיא למעשה קצת אוטופית בגלל כל הבעיות של ארון - גם לגבי חוץ וגם לגבי פנים אצל כל כך הרבה אנשים), זה חסר טעם לבסס על נתון זה שום נתונים משוערים אחרים.

odedee

New member
רגע, תן להינות מתנקס גיווינג...

אני חושב שזה ניתוח מבריק, ומסכים כמעט עם כל מה שנכתב במאמר. אני לא בטוח שזה the end of gay culture, אני די בטוח שתמיד יהיה gay culture כזה או אחר. הוא רק משנה פנים. ושינוי זה דבר טוב, ממש כמו חג.

למעלה