*** The End - Introspection ***

country joe

New member
*** The End - Introspection ***

על זה אני מדבר, בייבי! פסייח בריטי מבוצע כהלכה, שמעביר למאזין מה שפסייח בריטי צריך להעביר – תחושת ריחוף בקשת בענן, מלאת צבעים קליידוסקופים והזויים. Introspection הוא אחד מאלבומי הפסיכדליה הבריטית המוערכים ביותר, ובניגוד להרבה אחרים, בצדק. גיטרת הפאז, הפסנתר, ההאמונד, חטיבת הקצב והשירה, הכל מתחבר ויוצר מוזיקה חלומית ומעופפת. The End הייתה מן להקת חסות של הרולינג סטונז, והדבר ניכר בסאונד ובסגנון החלומי וההזוי של האלבום, שהוקלט בסשנים של Majesties Request. כל שיר באלבום הוא כמו סוכריה מתוקה עטופה בנייר צלופן צבעוני, ומדגים איך פופ-פסיכדלי בריטי אמור להשמע. קחו את השיר הראשון – Dream World - חטיבת הקצב עובדת בצורה מעוררת התפעלות, הגיטרה מנסרת והאורגן עוטף את השיר במלודיה מתוקה. Shades of orange הוא בין הסינגלים המוכרים ביותר של התקופה, ומכיל כלי נשיפה, האמונד וכלי הקשה שיוצרים אווירה חללית אך קליטה. כל שיר מציג את הרעיון המרכזי – בין אם זה כלי נשיפה, כלי הקשה, גיטרה מלאת פאז או האמונד – בצורה הטובה ביותר, עם איזון יוצא מן הכלל בין הנסיוניות לפופיות. ובכל זאת, משהו חסר. אולי הכל קצת יותר מדי מושלם. משהו לא בסדר. כמו אכילת יותר מדי שוקולד. חסרה באלבום רוח הניסוי וטעייה, פריצת הגבולות. למרות זאת, הטוב באלבום עולה על הרע, שבעצם לא קיים פה, ואולי זה מה שמפריע לי. שווה גם לנסות להשיג את האוסף Retrospection, שמכיל הקלטות נדירות מתקופת האלבום, ואמור להיות מצוין.

country joe

New member
*** Pussy - Pussy Plays ***

כל המוצא חתלתולה קטנה ג'ינג'ית על LSD מתבקש להשאירה אצלו. Pussy Plays הוא מסוג האלבומים שמחליפים ידיים במאות דולרים (נמכר לאחרונה באי-ביי ביותר מאלף פאונדס). הוא גם מסוג האלבומים שנשמעים כמו חרא. מלא פסנתרים, אפקטים, ת'רמינים וגיטרות שנשמעות כמו נפיחה גדולה, מסריחה ומשעממת. ב"תנ"ך של הפסיכדליה הבריטית" – Tapestry of delights – הוא מתואר כאחד מהאלבומים הטובים ביותר של הרוק הפסיכדלי-מתקדם. בולשיט. זה אלבום מסריח. הוא אמנם מתחיל לא רע, עם Come back june שגורם לך לתהות, כשנגמר האלבום, למה לעזאזל הם לא כתבו עוד שירים כאלה. אח"כ מגיעים שירים כאילו-ספייסיים-פינק-פלוידיים-מתקדמים-מתוחכמים. רעיון טוב, ביצוע רע. הבעיה עם החברה האלה היא לא חוסר כשרון בנגינה, אלא חוסר דמיון ומעוף. כל השירים הם מתיחות של רעיון בודד, ומשעמם. כן, פה ושם יש סולו גיטרה נחמד, אבל בסך הכל אין מה לחפש כאן. השיר החמישי, Tragedy in F minor, הוא הדבר הכי עצוב ששמעתי בחיים שלי. או מצחיק. או עצוב, לא החלטתי. גיטרה ספרדית? מה לעזאזל הם חושבים לעצמם? והפסנתר הזה. מה זה אמור להביע? וחכו שתגיעו לכלי הנשיפה. בחיי, זה פשוט עצוב. לסיכום ידידי, חתלתולים תחפשו במקום אחר, החתול הזה שורט.

yoavsc

New member
היסטוריה?

אם אני לא טועה, זאת ביקורת האלבום השלילית הראשונה כאן. מזל טוב

country joe

New member
July

What are little boys made of? Slugs and snails and puppy dog's tails? כך כתוב בעטיפת האלבום הזה של להקת ג'וליי. בהקשבות חוזרות המשפט הזה נשמע הגיוני בהחלט, כיוון ש- little boys רגילים לא היו יכולים להוציא אלבום כזה. תחשבו SF Sorrow- era פריטי ת'ינגס מעורבב עםThink Pink של טווינק, פופ בריטי ואסיד אמריקאי בתוספת סיטארים ופרקאשנס אפריקאים בשפע, עם צלילים הזויים ומהפנטים, ותקבלו משהו שהוא גם קרוב וגם רחוק מאוד מהמוזיקה פה. יש שירים שנוטים יותר לכיוון האסיד-רוק כמו My Clown או Dandelion Seeds, ויש גם את הפסייח-פופ ב- Jolly Mary. בסך הכל זה אלבום מאוד מעניין שמכיל כמה מרגעי הפסיכדליה הבריטית היותר טובים.

SickAgain

New member
אז מה באמת עם SF Sorrow?

לאחרונה התחלתי להתעמק באלבום הזה של Pretty Things שהןקלט במקביל לפיפר של הפלוייד וסרג'נט פפר של הביטלס ומצאתי יצירה מדהימה, שהתחבאה בצילם של שני האחים הגדולים.. וחוץ מזה, ביקורות מאד טובות ומענינות.

country joe

New member
Tomorrow - 50 Min. Technicolo Dream

Tomorrow נחשבים לצלע בשילוש הקדוש של הפסייח הבריטי (השתיים האחרות הן הפלויד והמאשין). אבל על סמך מה? כשחושבים על זה, הם הוציאו אלבום אחד בלבד, וחוץ מכיסוי ל- Why של הבירדז לא צץ אף קטע שלא הופיע באלבום. בכל זאת, ידוע על הקלטות ב- BBC, על שני שירים שהקליטו לסרט Blow Up של אנטוניוני, ועל הקלטות מההופעה שלהם בפסטיבל Christmas on Earth. הקלטות אלו נשארו במרתפים ובכספות עד שחברת RPM הוציאה בשנת 98 את האוסף הנהדר הזה, שמאגד את ההקלטות הנ"ל ועוד הקלטות דמו ואאוט-טייקים מהאלבום, שמצדיקים את נוכחותם בשילוש הקדוש. נתחיל מזה שהעיצוב של הדיסק ברמה גבוהה ביותר, עם לוגו סטייל רוג'ר דין (מעצב העטיפות של 'יס'), וחוברת ענקית עם המון מידע ותמונות. האוסף עצמו נחלק לשני חלקים: 8 השירים הראשונים הם קטעים מהאולפן ומרדיו BBC, והחלק השני, שמכיל גם הוא 8 שירים, מההופעה ב- 'חג המולד עלי אדמות'. החלק הראשון מעולה, ומכיל 3 שירים שלא ראו אור עד להוצאה הזאת: Am I glad to see you ו- Blow up מהסרט של אנטוניוני ו- Caught in a web. כמו כן הוא מכיל גרסא שונה ולדעתי יותר מוצלחת מהגרסא הסופית ל- Revolution. החלק של ההופעה קצת יותר בעייתי. איכות הסאונד בינונית בלשון המעטה, והשירה של קית' ווסט בדיסטורשן מעצבן. בכל זאת, כשמתגברים על זה, מגלים למה טומורוו נחשבו באותה תקופה לאטרקציה בהופעות חיות – סולואים מעוררי התפעלות של סטיב האו, אלתורים פנטאסטיים, ושירה כריזמטית של ווסט. קשה לי להגיד שהאוסף הזה הוא פריט חובה, אך "ג'אנקים" של פסיכדליה בריטית יהנו ממנו מאוד.

HelterSkelter1

New member
סתם שאלה

דבר ראשון, כל הכבוד על הסקירות הסייקדליות
והשאלה: למה לעזאזל צריך "שילוש קדוש"? מי קבע שהשילוש הקדוש בסייק הוא פינק פלויד, סופט מאשין וטומורו? מה עם הביטלס למשל? או מה עם סופט מאשין? הם הרי לא סייק טהור, אלא סלט של סייק, פרוג מוקדם וקאנטרברי. בלי לזלזל (להיפך, אני מת על הלהקות הללו), לדעתי זה שגוי להגדיר "שילוש קדוש" (כנ"ל לגבי ההארד רוק המוקדם של הסבנטיז). ושוב

country joe

New member
ככה זה

כשמדברים על השילוש הקדוש מתכוונים לשלוש האלה, השילוש של המחתרת. הביטלס עומדים מעל כולם, הם במעמד אחר. בין השלוש הללו היו יחסי גומלין, ושלושתן נחשבות ללהקות הגדולות של המחתרת הלונדונית.

גדי שבת

New member
דרך אגב, קאונטרי

בהמשך למחלוקת בינינו שהתחלנו במקום אחר, הרי שנראה שאתה מסכים איתי אינטואיטיבית ולא בכדי קבעת שזהו השילוש הקדוש של הפסיכדליה הבריטית ולא במקרה השמטת את הקרים, הביטלס או הסטונס. אני חוזר ואומר שלדעתי יש הבדל מהותי וגדול מדי בין להקות המחתרת של לונדון ו- UFO לבין להקות בריטיות אחרות שעשו פסיכדליה וקשורות לדעתי יותר לזרם הבסיסי של הפסיכדליה שמקורו באמריקה. לכן, לדעתי, היה ראוי לכנותם בשם אחר מכיוון שמדובר בשני זרמים שונים מבחינת הגישה למוזיקה, השאיפה היצירתית והתפיסה האומנותית (אם כי כנראה כולם בלעו את אותם כימיקלים). אותן להקות מחתרת, שאולי עדיף היה לכנותם Pre Prog או כל שם אחר, שונות באופן בסיסי הן מהפסיכדליה האמריקאית והן מלהקות בריטיות שעשו פסיכדליה הקרובה ברוחה ובגישתה לפסיכדליה האמריקאית, על כל פנים יותר מאשר לאותן להקות מחתרת. כינוי משותף לזרמים אלו יוצר בלבול בכך שנראה שמדובר בזרמים זהים, שכל המפריד ביניהם הוא "הבריטיות" או "האמריקאיות" שלהן – ולא כך הוא. מבדיל ביניהם הרבה יותר. לדעתי את מה שאנחנו מכנים פסיכדליה בריטית צריכים לחלק לשניים. הראשון אומנים כמו - הביטלס קרים, הסטונס, יארד בירדס ודונובן והשני - להקות המחתרת שהיו למעשה להקות ה- Pre Prog. זה גם ההבדל המהותי בין מה שאנו מכנים פסיכדליה בריטית לבין פסיכדליה או פסיכדליה אמריקאית. וסחטיין ענק על הביקורות המאלפות.

Chocoholic

New member
מישהו פה עומד בקצב שלו ? ../images/Emo178.gif

יש לי הרבה מאמרים לקרוא בחודש הקרוב... ואגב - סייק. לא פסייח.

מישהו היה צריך להחליף את הולדן.

יפה מאוד ג'ו! ביקורת נטו, בלי יותר מדי התברברויות.

country joe

New member
חביב אתה מיושן

בעברית אומרים פסייח. כמובן שזו לא ההגייה הנכונה, אבל מישהו התחיל את זה ומאז זה תפס

Miss CB

New member
פעם אחת ולתמיד.

מה זה פסייח, ולמה קוראים לזה ככה?!

אני חושב שזה התחיל

מאחד הפורומים בנענע אבל אולי אני טועה, בכל אופן הכוונה לפסכדליה

Miss CB

New member
אההה אוקיי

אז גם סייק זה מין קיצור של סייקדליק? רגע ואיך מבטאים פסייח?

למעלה