THE ELVIS CONECTION

דניבויss

New member
../images/Emo41.gifכתבה נהדרת של בונו ברולינג סטונס

כתבה לפני כ3 שנים , בהחלט לפי הכתבה וגם בלעדיה ,מבינים כמה גדול האיש היה במובנים מסוימים וכמה לפעמים היה מתוסכל ,קולו העצום במיוחד ואפילו בתקופה האחרונה ,הופעות אחרונות שבעצם היו יותר כמו מופע בכנסיה מבחינת הרוח והאווירה והמעריצים ,משהו מיוחד יוצא דופן . זמר בקנה מידה בהחלט מדהים . בשנות ה80 u2 הלכו לסאן רקורדס לאולפן ופתחו עבורם את האולפן ,הם עבדו עם מי שהיה מהנדס הקול שעבד עם אלביס וספגו את האווירה הנהדרת והסאונד הפשוט אבל מיוחד. אלביס בזמנו לא ידע לאן הרכבת תקח אותו ולכן אנחנו רצינו להיות הנוסעים שעל הרכבת . ג'רי שילינג היחידי "מהמאפיה של ממפיס " שלא מכר את אלביס ,מספר לבונו ,שבזמנו היה חדר קטן שאלביס סדר לו לגור שם ליד מגרשי הקורט,וכשאלביס היה מרגיש לא טוב ,היה מגיע לשם ,היה שם פסנתר והוא היה מנגן ושר את שירי הספיריטואלס שהיה ממש אוהב והולך לאיבוד איתם לעולם משלו. כתוב גם שאלביס לא האמין שחסדיי אלוהים הם מספיק רחמנים ומספיק חסודיים. מצוין גם שדווקא תקופת ווגאס האחרונה היא התקופה דווקא היותר מרגשת ומיוחדת ,והכי כואב לבונו זה התקופה הממש אחרונה ,הקול האופראי של השנים האחרונות,,(פה לא הבנתי בדיוק למה זה הכי כואב לו) אני מדלג ובסוף כתוב -אלביס שנא את אמריקה לפני שאמריקה שנאה אותו. בכל מקרה אני מצדיע לך אלביס. הכתבה

דניבויss

New member
וממני לגבי קולו של אלביס.

היחודיות בקולו של אלביס זה כמו שציינתי בעבר השילוב של חום רגש ,יכולת נהדרת בין העדינות לעוצמה .יכולת מיוחדת להשמע טוב גם בצלילים הנמוכים וגם בצלילים הגבוהים , צבע קולי שכשעצמו הוא מאוד תופס אותך ביחודיות ובכל הפאראמטרים השונים . ישנם סוגים שונים ואין סופים של קולות ,אבל ספציפית אלביס ,,,היה בקולו שילוב של כמה וכמה דברים מיוחדים מאוד. אני אישית למרות היכולת שלי לא תמיד מרוצה למשל מצליל כזה או אחר גבוה ותמיד ניזכר איך אלביס עשה זאת ולאמבחינת דרגת קושי ,אלה מבחינת יופי רגש ושלמות מסוימת . thats the king

דניבויss

New member
ועוד קטע נהדר

שבו מישהי מתיעצת כנראה לגבי קולות ומורים ומה שאומרים על אלביס ,, כתוב גם תשבוחות לגבי זמרת אופרה ידועה עולמית שאומרת על קולו של אלביס בצעירותו ....נהדר

דניבויss

New member
הכוונה שהדיווה האופראית אומרת

שאלביס הצעיר זה הזמר או אחד מהזמרים הטובים שהיא מכירה . ושמורים לפיתוח קול חושבים דיי גבוהות על קולו של אלביס.

למעלה