the eagles

bralon1

Member
the eagles

שמעתי בסוף שבוע האחרון בvh1 אותם והם ניגנו את hotel california אתה יכולים להמליץ לי על אלבומים שבהם יש סולואים של שני גיטריסטים המבוצעים בו זמנית?

pasteran

New member
ממליץ

לא נפוץ ששתי גיטריסטים נותנים סולו בו זמנית. הדבר דורש כישורים מוזיקליים גבוהים (ע"ע סימפוזיון - להקה ישראלית עכשווית). אם יש מספר גיטריסטים טובים בלהקה הם עושים סיבוב סולואים כאשר בזמן כל סולו השאר מלווים או מבצעים דו-קרב - מנגנים סולו לסירוגין. מה שאני יציע לך בכל זאת זה קרוסבי סטילס נאש (ויאנג) שמשלבים בין גיטרותיהם בצורה נפלאה (ומשמשים אבות רוחניים לנשרים נראה לי). בתחום היותר רוקיסטי יש למשל את "Happenings Ten Years Time Ago" המפורסם של היארבירדס עם ג'ף בק וג'ימי פייג'. אם אתה רוצה אלבום אחד שכל חובב גיטרה חייב - Friday night at San Francisco של שלושה ענקים (מקלפלין, דמיולה ודה לוצ'יה). שלושתם בגיטרות קלאסיות אבל יש יותר חשמל מבכל דבר אחר. הגרסה המטאלית לזה היא בטח ה-G3 - שהתחיל עם וואי, סטריאני וג'ונסון. ג'ונסון הוחלף במלמסטין (ועכשיו בפריפ). שם תמצא מספיק סולואים לשנתיים מן הסתם.

slowhand1

New member
הייתי מדייק ואומר

שזה לא בדיוק סולו בו זמנית של שתי גיטרות...הרי רוב הסולו מפורק לשתיים..חלק אחד גיטרה אחת עושה ובשני הגיטרה השניה.... רק בסוף יש איזה מהלך יפה של שתי פריטות יפות..לא ממש סולו... בלי קשר זה סולו מטורף... אגב למה לא נפוץ? הרי כמעט בכל ג'אמינג מתועד שיש בו שתי גיטרות אז יש סולואים של שתי גיטרות בו זמנית...

bralon1

Member
יש לי את הdvd של g3 עם ג'ונסון

ואת הדיסק של מקלאופלין ודימאולה ודה לוצ'יה. אני אישית התרשמתי מהסולו המשותף של שני הגיטריסטים המובילים של eagles. מה תוכל לומר לי על ג'ימי פייג' וג'ף בק, באלבום שציינת יש סולואים משותפים?

bralon1

Member
יש לי שניים ממה שציינת

הdvd של g3 עם ג'ונסון והדיסק של מקלאופלין דימאולה ודה לוצ'יה.

HelterSkelter1

New member
אני מצאתי את Friday Night

כדי משמים - יותר פולחן לאותם גיטריסטים וירטואוזים, פחות מוסיקה מעניינת. הוא לא רע, אבל הוא יכול להיות מעניין (אותי) רק בגלל הוירטואוזיות והמהירות. בשביל מוסיקה נטו, לא הייתי קונה את האלבום הזה.

pasteran

New member
עוד משהו

אני חושב שיש ב"יום שישי" יותר מוירטואוזיות לשמה. אבל אי אפשר להפריד אותה מהמוזיקה. לגבי בק ופייג' זה, עפ"י אמ"ג, השיר היחיד שלהם ביחד. אם אתה מעוניין יש קטע בשם, django (ע"ש ההוא), שמפגיש את בק עם מקלפלין. בכלל למקלפלין יש המון שתפ"ים. זה אוף אז אני לא ארחיב. אם אתה אוהב גיטרות בג'אז תנסה את הדיסק המשותף של מת'יני וסקופילד. הם יודעים מה לעשות.

bralon1

Member
יש לי את האלבום של מקלאופלין

שבו מבוצע הקטע דיג'נגו הבעיה היא שזה לא סולו משותף של שניהם בו זמנית אלא סולואים נפרדים (לכן לא הזכרתי אותם). נ.ב לאלבום קוראים the promise.

pasteran

New member
והאלבום מבטיח וגם מקיים

מממ יש אלבום שלם של סנטנה ומקלפלין...

Rubycon

New member
Fusion

All of the fusionists generally and Columbia label fusionists particularly is a single giant orgy. They all participated with each other.

HelterSkelter1

New member
קשה להבין למה אתה מתכוון

ב"סולואים" (בטח לסולואים בלוזיים של 5 דקות, לא?
). בכל מקרה, הייתי ממליץ על Discipline של קינג קרימזון, שכל האלבום הוא בעצם 2 גיטרות (+ הבאס שעושה תפקידים מאוד חשובים ותופים כמובן) שמנגנות ומשלימות אחת את השנייה. ממש לא בלוז, או סולואים "מסורתיים", אבל מעולה, לדעתי.

OzzzzzY

New member
הנה אחד מצויין...

האלבום Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd של Lynyrd Skynyrd... ברצועה האחרונה של האלבום (Freebird) , יש סולו בדיוק כמו שאתה מחפש! זה סולו שאתה לא יכול להיות אדיש אחרי שאתה שומע אותו...זה שיר מדהים ביופיו , עם סולו משובח של גארי רוזינגטון , ואלן קולינס...בהחלט אדיר
אהה...ואם לא שכחנו חוץ מהשיר הזה יש גם אלבום , בהחלט אלבום מצויין שופע בלהיטים...מומלץ ביותר

Mr Jack

New member
סגנון קצת שונה...

ל Death, יש באלבום The Sound of Perseverance קטע אינסטרומנטלי די מרשים, עם סולו כפול - Voice Of The Soul...

סולו מבוצע בו זמנית ע"י 2 גיטרות-

זה אומנם כיוון שונה ממה שהרוב פה דיברו עליו - אבל אחד הדברים המאפיינים את "איירון מיידן" הוא הגיטירטסים שלהם- אדריאן סמית' ודייב מוראי שמגנים אותו סולו באותו זמן בטונים שונים- אחד בטון גבוה יותר והשני בטון נמוך. לא הרבה להקות עושות זאת כזאת מומחיות.

WhiteSnake 85

New member
שלום

אני יכול להמליץ לך על THE DARKNESS. אומנם חדשים בעסק, ואפילו לא להקת רוק אלא מטאל. אבל אולי כדאי שתנסה את האלבום החדש שלהם: מצאתי אותו מאתגר ומזכיר נשכחות מקווין. לאלבום קוראים PREMISSION TO LAND. בנוסף לכך, תנסה את האלבום של סקורפיונס לייב בברלין. בעיקרון לא מכיר הרבה להקות שמשתייכות לפורום הזה שמכילות 2 גיטריסטים שכל אחד ווירטואוז בפני עצמו. לרוב אלו להקות בעלות גיטריסט אחד, ואם יש שני גיטריסטים - אז אחד נותן רקע קל ואחד נותן סולואים.

למעלה