The eagle has landed!

The eagle has landed!

שלום! אני מניח שכולכם מכירים את הקונסיפרציות הקשורות לנחיתה על הירח. רציתי לדעת בקשר לתזוזה של הדגל: לנוכחות של אוויר אין שום השפעה על האופן שבו הוא זז? גם בריק וגם על כדור הארץ הוא יזוז בדיוק באותה צורה? תודה

אחמס1

New member
דווקא מסבירים את זה יפה בסרטון

אם היו תוקעים דגל בואקום אז אכן אין שם שום תנודות שיכולות להזיז אותו. נדמה לי ששמעתי פעם שהדגלים על הירח הם לא מבד רגיל אלא הוקשחו באיוזשהי צורה. דגל רגיל על הירח פשוט היה נופל לעמוד (כמו על כדור הארץ כשהעמוד ניצב לריצפה ואין רוח) אז או שבאמת הדגל הוקשח או שיש לו גם תמיכה מלמעלה (לא נראה שזה ככה לפי הסרטון). בכל מקרה, זה אמנם לא מוכיח שזה צולם על הירח אבל גם לא מוכיח אחרת. מבחינת הדגל, על אחת כמה וכמה דגל קשיח, אפשר לעשות צילום כזה על כדה"א (לא שאני מאמין בתיאוריות קונספירציה למיניהן). אהבתי את הסרטון הסודי

אבל התכוונתי לתנודות שלו כשאתה מזיז

אותו, הוא אמור להתנהג באותה צורה?

pelegs

New member
לפי מה שהבנתי

הם שמו מעין מוט תמיכה מתחת לדגל. בתאוצה הראשונית של החללית החוצה - כלומר בשיגור שלה - עפו המון המון חלקיקי אבק, אני מניח שבכמות מספיקה בשביל לפחות להרעיד את הדגל קצת.

SpyKid

New member
שמעתי שהתזוזה של הדגל היא כתוצאה

מהתנועה הסיבובית כשהבריגו אותו לתוך הקרקע.

pelegs

New member
נשמע לי מאולץ מדי

רואים שברגע שהדבר טס למעלה הדגל מקבל מכת רוח מכיוון הרחק מהחללית. על זה דיברתי. (רגע, את כתבת את ההודעה בזמן שישבתי במרחק שני מטרים בשעה 7 ממך?
)

SpyKid

New member
אני מניחה שכן.

הייתי ממליצה לך לישון בלילה במקום לבלות בטאוב. למידה בראש לא צלול לא יעילה

אחמס1

New member
מה את עושה בטאוב?

בכל מקרה זה לא פלא שהדגל עף כשהחללית המריאה, הרי איך היא ממריאה? היא זורקת החוצה גזים במהירות גבוהה ומתוך שימור תנע היא עפה למעלה. אז מן הסתם הגזים האלה מהווים את הרוח...

אחמס1

New member
הממם, אני עכשיו כל כך צלול שבא לי

לשבת עוד 9 שעות על גליון באלקטרודינמיקה
יעני תסתכלו באיזו שעה כתבתי את זה. אני כבר אספר לכם בהזדמנות, אין סיבה להציף את הפורום בצרות שלי, זה יפריע לדיון החשוב לגבי פאי משטחי.

SpyKid

New member
../images/Emo12.gif לא הלכת לישון כל הלילה

ואתה מתכוון ללמוד עד 1?

למעלה