The doors

• פותח הנושא oioi
  • פורסם בתאריך

oioi

New member
The doors

בזמן שאני שומע את השיר Backdoor Man עלתה במוחי תהיה! מי מנגן את הבס של הדורס? האם זה רובי קריגר (הגיטריסט) שמקליט פעם שניה על הקלטה הראשונה? כי שומעים בבירור בהרבה שירים שלהם שיש גם גיטרת בס וגם חשמלית. או שזה משהו אחר?

LadyG

New member
מכיוון שלדורס לא היה נגן בס

את קטעי הבס מנגן ריי מאנזריק על הקלידים ואפשר לשמוע זאת היטב ב- Light my Fire למשל.

זה מה שייחד את הדורז מכל להקה אחרת

הם היו: סולן, גיטריסט, מתופף, ובמקום נגן בס- איזה מישהו שיושב על הקלידים!
יש הרבה שבוודאי חשבו באותה תקופה, שלהקה בלי נגן בס זו לא להקה רצינית- אבל מסתבר שדווקא הקלידים הם אלה שנתנו ללהקה את הצליל המיוחד כל כך שלה!
אכן, כמו שכבר אמרו כאן- ריי לפעמים נתן צליל של בס...

ganooov

New member
אם כי אני חושב שקלידים ../images/Emo13.gif

שנותנים את הבס לא עושים את זה כמו הבס עצמו, יש דברים שכמעט אי אפשר לעשות בקלידים שמחקים את הבס. מצד שני - זה אכן נותן צליל מיוחד, כמו דיפ פארפל וכמו דרים ת´יטר (אם כי לשתיהן יש בסיסטים מעולים
).

LEATHER REBEL

New member
יש עוד להקות עם קלידי בס

להקת Atomic Rooster למשל. באלבומים השני והשלישי לא היה בסיסט והקלידן וינסנט קריין ניגן בס עם הפדלים של האורגן. נכון, הם לא מכרו אותו מספר תקליטים כמו הדורז. האם Atomic Rooster הם אגדת רוק? אני מכיר כמה וכמה שחושבים שכן.

oioi

New member
יפה יפה..

ריי פשוט קלידן מטורף! בנאדם מוכשר.. איזה בעסה..פיספסתי ת´סרט ששידרו יום שישי האחרון ומה שמצחיק זה שבידיוק באותו ערב קיבלתי מתנה דיסק אוסף שלהם..

חבל מאוד שפיספסת! ../images/Emo10.gif

הסרט היה ממש טוב! הקלטתי אותו, ומאז הספקתי כבר לראות אותו פעמיים!
והאמת היא שריי באמת מוכשר, אבל לא יודעת..... רואים איזה בחור קצת מכוער עם משקפיים ענקיות על אותה במה יחד עם ג´ים מוריסון (!)- וזה נראה כל כך מוזר! אולי אפילו קצת מצחיק...

oioi

New member
ת´אמת כבר ראיתי אותו

פעמים שלושה בעבר, אבל זה מסוג הסרטים שתמיד רוצים לראות עוד פעם :) וצ´מעי..עזבי אותך "מבחור קצת מכוער עם משקפים" כבודו במקומו מונח! וזה מה שטוב במוזיקאים אמתיים, לא משנה איך נראים מה שחשוב זה המוזיקה! :)

צודק!! ../images/Emo13.gif

הוא אולי מכוער- אבל מוכשר, וזה מה שהכי חשוב! וזה בניגוד למוזיקאים של היום, שצריכים להיראות טוב כדי להצליח! ולצערי הרב אנשים באמת אוהבים מוזיקאים רק אם הם נראים טוב. קחו לדוגמא את פרדי מרקורי- מכוער! אבל היה מוכשר באופן יוצא דופן- לדעתי. למרות שלא אהבתי כל כך את "קווין" אני בכל זאת נהנית לשמוע מידיי פעם כמה שירים של הלהקה. עוד מכוערים: ג´ניס ג´ופלין, רינגו סטאר, ואקסל רוז!

סיקסטיז

New member
הלו הלו !!!

למה להעליב ?? ג´ניס ג´ופלין לא מכוערת !!! הייתי מתחתן היום בלי לשאול שאלות אם היא עוד הייתה חיה (והיתה מסכימה) , וחוץ מזה גם רינגו סטאר ואקסל ופרדי לא מכוערים !!! לו רק היא הייתה חיה היום .... LOVE IS ALL - LOVE IS YOU

Grub Smith

New member
רוג´ר ווטרס גם דוגמא טובה!!

בשנים הראשונות של הפלויד, הוא לא נראה כל-כך טוב, (בעטיפת P.A.T.G.O.D יש דוגמא) אבל הוא היה ונשאר וישאר אחד המוזקאים הטובים אי פעם, והכותב הכי טוב שהיה, ואין קשר למראה!! וכמו שאמרו, תסתכלו על זמרי היום
... אבל לאחרונה ראיתי את רוג´ר בראיון, והוא נראה טוב מאד, מעניין, ככל שהוא מזדקן, מראהו משתפר

Grub Smith

New member
ותמיד נאהב אותו!! לנצח!!!!!!

סליחה על הניסוח הגרוע למעלה, זה נראה כאילו שאני מדבר על זה שגם אם הם לא נראים טוב הם יכולים לשיר טוב, אבל זה ידוע, וזאת עובדה!!! התכוונתי כמובן שרק המוסיקה הטובה תמשוך אותי ללהקות וזמרים, ולא משנה המראה, וההפך נכון!!!!!!!!

ganooov

New member
וואלה, ../images/Emo13.gif

בדיוק דיברתי על זה עם אחי לפני שעה וחצי... ווטרס היה מכוער, ומאז שהוא עזב את פינק פלויד הוא התחיל להראות יותר טוב. אולי זה בגלל שאף אחד לא נראה יפה ליד גילמור, שהוא רק הולך ומתכער
. ופרדי כן מכוער, וגם סטיבן טיילר (מוזר, אבל הבת שלו לא) וגם ג´ופלין.

Grub Smith

New member
כנראה שיש קצת צדק../images/Emo13.gif

כשהיו צעירים, רוג´ר נראה פחות טוב מכל חברי הלהקה, אבל עכשיו, שכולם הזדקנו, וצרתם השתנתה, רוג´ר נראה יותר טוב מכולם לפי דעתי
כנראה שיש איזה "צדק" בעולם, הוא יגיע מתי שהוא

אוקיי אז בעצם.........

ג´ניס לא כל כך מכוערת... וכנראה שגם אקסל רוז לא נראה רע... אבל אי אפשר לומר שרינגו ופרדי נראים טוב! אין מה לעשות- הם פשוט מכוערים!
אבל זה באמת לא משנה! ממש לא! אנחנו מדברים פה על מוזיקאים מוכשרים ששינו את עולם המוזיקה- והעובדה שהם מכוערים לא משנה את זה. בכלל...

אם פרדי לא מכוער

אני מלכת הולנד די עם זה, מי לעזזל שם לב איך הם נראים, טוב שמתי לב איך מוריסון נראה (מי לא) וגם איך ג´ניס ג´ופלין נראית (כי היא סקסית בטרוף בעיניי), אבל ככה, למי לעזזל איכפת איך מוסקאי נראה, את רוג´ר ווטרס למשל, אני לא חושב שאזהה ברחוב, וטוב שכך

ganooov

New member
איך לא שמתי לב... ../images/Emo13.gif

אתה לא תזהה את הלסת של ווטרס אם תראה אותה ברחוב? *מתפלצץ*

oioi

New member
חחחח..

זה מה שמענין אותך הא?!.. טוב אז אם כבר מדברים על "מכוערים" אז תוסיפו גם את כל קינג קרימסון אחד אחד
מה שלא מונע ממני לאהוב אותם פחות!

Grimble Grumble

New member
בחלק מהשירים של הדורס

באלבומי הסטודיו שלהם דווקא היה באסיסט... אבל בהופעות חיות המשיכה הלהקה לא להופיע עם בסיסט... באסיסט בשם ג´רי שף אפילו רשום על העטיפה של ל.א. וומן כחלק משאר הלהקה (גם בסופט פארייד רשוים 2 באסיסטים שאני לא זוכר את שמם)

למעלה