The Dark Side Of The Moon

צר לי

אני מבינה את כוונתך, אך ביטויים כמו "זיון שכל" ו"מה את מברברת" הם התנשאות, זלזול, ופגיעה בכבודו של אחר. אני מקווה לא לראות יחס כזה וביטויים כאלו, כלפי גולשים אחרים, בעתיד.

אנא אמור את אשר על לבך

תוך שימוש בביטויים ומילים הולמים. אין כל תוחלת לפגיעה באנשים אחרים. זה לא עושה אותך לאדם טוב יותר, חכם יותר, או צודק יותר.

מצד שני,

במדינות דמוקרטיות נהוג לשמור על כבוד הדדי ולא לדחות רעיון מסויים תוך כדי שימוש בביטויים מעליבים, ואני מצטט: 1. "יש הבדל בין שיטחיות לטמטום..." 2. "איזה זיון שכל !!!" 3. "לא מצאת מילה יותר ארוכה מזו ?..." לתשומת ליבך בפעם הבאה שאתה מגיב למישהו...

לפינוקיו

אתה צודק ... לקחתי לתשובת ליבי את דבריך. בפעם הבאה אשתדל להתאפק ולהוציא דברים מהראש ולא מהבטן. שיהיה לך סופשבוע מקסים.

meandmeandme

New member
יש לך רק דבר אחד להגיד לך אדוני!!!!

שגם לך יהיה יום מקסים
<יאיר משמיד כל אפשרות להפיחת הפורום לזירת קרב> כאן הויכוח\עימות הזה נגמר.. אם לא מפריע לכם כמובן..

PINK FLOYD FAN

New member
בן אדם תרגע מה אתה תוקף ישר

היא אמרה את דעתה זה שיש לה דמיון ובטח אתה מקשיב רק למוזיקה ולא מנסה לראות הכל אצלהם לא אומר שאתה חייב לפסול אותה כל אחד והדיעה שלו אז מה אתה קופץ

Miss CB

New member
אני מצטערת,

אם בזבזתי לך חמש דקות מזמנך היקר לקרוא את "זיוני השכל" שלי, זה שאתה בוחר להתמקד במוסיקה ובמוסיקה בלבד זה דווקא מקובל מאוד בעיניי אני מבינה באיפה זה בא, אני לא אומרת שאני חס וחלילה מתעלמת ממנה אבל אישית אני נהנית לנסות ולהבין מה עומד גם מאחורי דברים מצורפים, ז"א סיפורים שמאחורי שירים ואלבומים שונים ובמקרה הזה של פינק פלויד זה גם עטיפות האלבומים. שכן אין מה לנתח עטיפות של הביטלס, אבל כשזה מגיע לפינק פלויד - בהחלט יש. משחבה רבה הושקעה בכל פרט ופרט באלבום הזה (וגם באחרים אבל זה שרשור דארקסייד אז אני אתייחס לדארקסייד), ובין השאר גם בעטיפה ובחוברת שמצורפת וכו'. יופי לך שאתה בן 33. היי, אני טלי, בת 15, ולא ברור לי למה הגיל קשור. אני לא מזלזלת בך או באהבה שלך למוסיקה טובה אבל לא ברור לי למה שני אנשים שמתעניינים במוסיקה מסוימת, ויש בינהם הבדלי גילאים ו"ותק" צריכים לקבל התייחסות שונה. כן, סביר להניח שאני יודעת פחות, אז מה זה לא אומר שמה שאני יודעת או איך שאני מפרשת דברים שונים זה אוטומטית ברובורים ובולשיט. מה מלמדים היום בבית הספר? שטויות. ראש סגור, זה מה. אני חושב שאנחנו צריכים לשמוח אם (לחלק מאיתנו) יש את היכולת לשמור על ראש פתוח.

טלי

תראי ... אחרי המון שנים של האזנה מרובה לכל האלבומים של הפלויד, מה שלמדתי הכי הרבה זה הפשטות במוזיקה במילים וגם ... כן גם בעיצוב הפנטסטי של האלבומים שלהם. אין צורך לנתח יותר מדי ולחפש בכוח משמעויות שלא קיימות כי זה די הורס את הפשטות והיופי בכל מה שקשור לפינק פלויד... אז דימויים כמו שאת הבאת או שההוא עם הסמים הם לא לענין. דבר נוסף, כשתהיי מעל גיל 30 ועדיין תעריצי את פינק פלויד כמוני ואולי יותר ... תביני דברים שנראים רק אחרי שנים של הערצה. גם לך שיהיה סופשבוע מקסים.

Miss CB

New member
לא לעניין...?

וכי למה? משהו בהודעה שלך לא מסתדר לי. אנחנו מדברים על אותה להקה...? "הפשטות במוסיקה"? בתור מישהו שמעריץ את הלהקה הנהדרת הזאת כל כך הרבה זמן, הייתי מצפה שתחשוב אחרת... אפשר להגיד עליהם הרבה דברים, אני לא חושבת ש"פשטות במוסיקה" הוא אחד מהם. המוסיקה של פינק פלויד היא מוסיקה מהמורכבות ברוק, אולי זה בא מבורות של לא להכיר מספיק להקות אבל אני כבר מכירה כמה להקות וזו בהחלט המורכבת ביותר מבחינתי. גם הליריקס ("ממש משורר הבחור", אם לצטט מ"מתקדם"
), גם המוסיקה שמורכבת מכל כך הרבה שכבות וכלים שונים - ולעיתים רק כלי או שניים. משמעויות שלא קיימות? מאין לך? אולי הן קיימות. אולי הן בכלל שונות לגמרי ממה שציינתי. אבל אל תדחה את הרעיון. כי חלק ממה שכתבתי אומנם זו חוות דעת אישית והראייה שלי של הדברים; אבל חלק לקוח מראיונות עם חברי הלהקה (כמו עניין המשולש הסמלי אם אינני טועה), אז לא את הכל המצאתי. ובנימה אחרת, אני שמחה שעברנו לדיון שקט, ושיהיה לך סוף שבוע נהדר

ניסית לנגן את הפלויד בגיטרה פעם ..?

האקורדים כל כך פשוטים וקלים שזה מדהים לזה אני מתכוון בפשטות ... הם לא מסבכים את המוזיקה באקורדים שרק בן אדם עם אצבעות באורך מטר יכול לנגן... הם משתמשים באקורדים פשוטים מאוד ומלודיה נעימה לאוזן. וגם המילים קלות להבנה וקל להזדהות איתם. זה מה שמייחד אותם ועושה אותם ללהקה ברמה שלא נראתה ..

meandmeandme

New member
למעשה זה ההפך...

גילמור כל כך פשוט... אני לא מזלזל בו.. הוא עדיין אחד הגיטרסיטים האהובים ביותר עלי.. אבל למשל את Tipatina's של מייק סטרן לקח לי משהו כמו 3 שבועות ללמוד.. וזה קטע של אממ 6 או 5 דקות. בעוד שאת שתי החלקים של שיין און לקח לי פחות משבוע ללמוד.

Miss CB

New member
דווקא כן.

תראה מה זה, מסתבר שיש אנשים מתחת לגיל 33 שמתוחכמים מספיק בשביל לנגן. אני מתנצלת אם בכל הודעה אני נהיית קצת יותר ויותר תוקפנית, אני פשוט לא מבינה מאיפה ההחלטה שאסור לנתח. עכשיו לשאלתך. כן, אני מנגנת על גיטרה. כן, יש שירים יותר פשוטים ובהם היופי (למשל Wish you were here, וחלק מהחומה) אבל למה להסיק על פי חלק מהשירים מסקנה כוללת? מה עם Shine on you crazy diamond למשל? האם זו נגינה פשוטה? (אני לא מתיימרת להכיר כל פיפס של כל גיטריסט ולהכריז כי גילמור הוא הגיטריסט הטוב ביותר בכל הזמנים; אבל אני בהחלט לא מזלזלת בו, אני מאוד אוהבת את הסגנון שלו.) בכל אופן, קרייזי דיאמונד הוא בהחלט לא שיא הפשטות. חוץ מזה, האם הפרמטר שלך למוסיקה מורכבת היא האם כל גיטריסט מתחיל יכול לנגן אותה או לא? אומנם זה אומר משהו, רמת האקורדים, אבל גם סולואים לוקחים פה חלק נכבד - אפילו יותר מאקורדים לטעמי - ומה עם שאר הכלים בתהליך? מה עם המקצבים המשתנים? מה עם העובדה שהם מילאו 23 דקות במוסיקה נהדרת שלא משעממת לרגע? האם זה דבר שכל גיטריסט מתחיל שיודע שניים-שלושה אקורדים מסוגל לעשות? נראה לי שלא.

meandmeandme

New member
האומנם?

האם היא זאת שמתעקשת לא להבין? או שמא אתה זה שמתעקש להתעקש? הוכחת את עצמך כבן אדם עם דעה.. וזהו... ולא הרבה מעבר.. את אותה דעה הבעת בהתנשאות, לעג ויהרות שככל הנראה נבעו מהעובדה שאתה "אחד בן 33 שמעריץ אותם כבר יותר מ20 שנה". אחרי שהגיבו לדעה שלך, לא רק שלא יכולת לפתוח את הראש שלך, ולתת לדעות של אנשים אחרים להכנס אל תוך מוח בן 33 השנה שלך, אלא שגם הגנת על הדעה שלך במספר נימוקים ילדותיים עד מגוחכים. ולא רק זה... בכל זאת למרות שאנחנו כל כך קטנים וחסרי חשיבות, ושאנחנו בטח כותבים לך תוך כדי הירור רציני על הפרק האחרון של המורדים ועל החצ'קון האחרון שהופיע לנו, אנחנו בנו בגישה ידידות ואתה בחרת להגן בעוקצניות שנתתה לכל הדיון הזה טעם רע. אז אם אתה מתקוון להמשיך ולהגיב לזה, תנסה לעשות את זה בדרך שלא נחשוב שמידת ההתפתחות בין גיל החצ'קונים לגיל 33 מועט כל כך..

למעלה