The dark side of the force

יש כבר תשובה

והיא ניתנה על ידי מייסד השיטה, מוריהיי אואשיבה. ייתכן ולקורינדו אייקידו מטרה אחרת, ובאמת אינני יודע מהי דעתו של היראי בנוגע למטרת האייקידו.

אל תמהר

הי, אל תמהר לפסול את האיקידו של מורה מסוים רק על סמך סיפור ממוחזר. ואולי יש לצ´יבה סנסי תלמידים קוראי עברית וכשהוא יבוא לישראל הוא יחפש את זה שכתב בפורום שצ´יבה לא יודע מה זה איקידו...

אהלן זאב

בגלל שאינני יודע אם סיפור זה נכון או לא, אמרתי שנשמע שצ´יבה סנסאי לא יודע מה זה אייקידו, אך כמובן שזו לא קביעה נחרצת. ואם כשהוא יבוא לישראל הוא ייחפש את זה שכתב את זה, אני מקווה שתרשה לי להסתתר בדוג´ו שלך

budoka

New member
לכל המנחשים

לא יודע אם הבחור היה תלמיד של צ´יבה סנסיי, והסיפור על כל פנים לא ממוחזר. לעצם העניין, זה ממש לא משנה באיזו שיטה מדובר ומי המורה. הנושא נכון לכל אמנויות הלחימה.

אתה יודע

אני לא חושב שהיה שירשור אחד בפורום (והכוונה לשירשורים של יותר משלוש-חמש תגובות) שהנושא המקורי שלשמו הוא הותחל נמשך לכל אורכו

זאב, צ´יבה סנסיי סיפר את הסיפור הזה

בראיון עימו באייקי-ג´ורנל. אז למה אתה מתכוון ב"ממוחזר"?

הכוונה היא

סיפור ששוב ושוב אני שומעים אותו. זו הכוונה. וגם סיפורי מעשיות שמורים מספרים על עצמם בכדי ליצור מעצמם מיתוס כבר שמעתי. באמת חכמה גדולה לרסק למלח באוניה את היד בזמן הדגמת איקידו. אני חושב שהסיפור הזה בא להעביר איזשהו מסר שכנראה לא עבר. צריך אולי לשאול את צ´יבה ישירות מה המסר כאן. הוא היה אוצ´י-דשי של או-סנסי נכון? אז את מהות האיקידו הוא בוודאי מבין יותר טוב מכולנו יחד. בקיצור אם תראי אותו תשאלי אותו בבקשה.

isaacl

New member
אולי

דוקא נדמה לי שהמסר שונה במקצת. הדרישה להזדהות עם הזולת בזמן קרב היא כדי לחוש לחלוטין את חולשותיו. במקרה זה חש צ´יבה שהקרבת בטנו המוגנת בחגורה היא מחיר מוצדק. כל ההקשר האנושי ומומנט הסכנה חסר בסיפור, ולפיכך אין זה הוגן לשפוט אותו.

למעלה