The Casaual Vacancy- הדיון

The Casaual Vacancy- הדיון

כי לא יכול להיות שאני היחיד פה שקורא את זה, נכון?

אני כבר בעמוד 300, והספר הולך ומשתפר ככל שהוא מתקדם. לרולינג יש את הפריבילגיה לעשות את זה כי היא יודעת שהקוראים שלה יקראו את כל הספר לפני שישפטו אותו. הסט אפ הארוך מתחיל להשתלם, היא לגמרי תותחית בבניית מארג קשרים ויחסים מורכבים בין דמויות, והאינטרקציה ביניהן מרתקת.

פשוט מבריק

לא סיימתי, נשארו לי עוד קצת פחות מ100 עמודים, אבל אני לא צריך סיום דרמטי ובומבסטי בשביל לדעת כבר עכשיו כמה הספר הזה טוב (למרות שאם הוא יהיה עשוי כמו שצריך, זה יכול רק לעזור).
במשך 200 עמודים רולינג בונה לנו מארג מתוחכם של דמויות שבהתחלה קצת קשה לעכל, אבל לאט לאט מערכות היחסים ביניהם מתגלות. אלה מערכות יחסים דינמיות מאוד שמשתנות במחי עמוד. דווקא החוסר בעלילה בהתחלה, מוביל לכך שבהמשך הספר גם הדברים הכי קטנים מרתקים אותך לספה (או למיטה או לכיסא, איפה שאתה לא קורא
). המינמליזם הריאליסטי של הסיפור היה יכול להיות משעמם, אבל בגלל הכשרון של רולינג לכתוב דמויות מעניינות ואפילו אייקוניות, אכפת לנו מה עובר עליהן, ואכפת לנו גם מדברים שלא חשבנו שיהיה לנו אכפת מהם (כמו למשל מה יהיה עתיד הקשר של העיירה לחלקה שרבים ממנה כל כך רוצים להיפטר ממנה). מי זוכר שבתחילת הסיפור קיוויתי שיהיה קצת אקשן/מתח?
יכול להיות שאני מופתע לטובה בגלל הביקורות המעורבות, אבל עכשיו כשאני קורא חלק מהשליליות שבהן אני רואה שהרוב סתם אומרים "אין פה את הקסם של הארי פוטר". מי צריך קסם כשיש כאן כזה מאסטרפיס של קריקטורזיישן? סחתיין, רולינג

סיימתי. (אין ספוילרים לא פה ולא בתגובה למעלה)

קליימקס די מטורף, שונה מאוד משאר הסיפור, אבל שסוגר את הכול יפה גם סיפורית וגם רגשית. איזה ספר נפלא.

אני חושב שזה יעשה לזה קצת עוול,

כי יש המון דמויות והן סוד הקסם של הסיפור. אבל, ברמת העיקרון:

מת בארי פיירבד'ר, שהיה אחד מראשי העיירה (יש להם מן מועצה עירונית כזאת שיש בה בסביבות ה10 אנשים) פאגפורד. המוות שלו משפיע על הרבה מאוד אנשים בעיירה בצורות שונות ומוביל לסוג-של מלחמה על המקום הפנוי שהותיר אחריו במועצה. אז מתקיימות בחירות למילוי מקומו. הקונפליקט הפוליטי העיקרי בין המתחרים הוא היחס שלהם לחלקה שסופחה לפאגפורד לפני הרבה שנים, "דה פילדס", בה יש הרבה מסוממים ועבריינים. חלק מאמינים שצריך לטפח אותם ולעזור להם, חלק רוצים להסיר את המחוייבות של פאגפורד מהם.

יותר מזה זה כבר יהיה ספוילר, אבל גם אם זה לא נשמע מעניין במיוחד, רולינג לגמרי מכניסה אותך לסיפור וזה שווה, שווה, שווה.

OKDeSign

New member
רק לשים לב לסמן ספויילרים

עדיף שתציינו איזה פרק אתם וכו כדי לעזור למי שרוצה לקרוא את ההודעה.

וכמובן שאני אשמח לביקורת ללא ספוילרים לדעת אם זה באמת מוצלח :)

למעלה