the byrds

shualpower

New member
The byrds..

אני מנסה לחשוב אל מי להשוות אותם ופשוט לא מצליח. לבירדס יש צליל גיטרה מאוד מיוחד שמבדיל אותם מיד משאר הלהקות. אחרי שתקשיב להם הרבה אתה תשים לב איך אתה מיד תזהה אותם כשיצא לך לשמוע אותם בהפתעה. לכן אני לא ממש יכול לתת לך תשובה בנושא, אבל בקשר לאלבום להתחיל איתו.. לדעתי Turn! Turn! Turn! הוא אלבום מצוין למטרה זו. שיר הנושא של הלאבום (Turn וכו'), Satisfied mind, Oh Susana ועוד יעשו את העבודה מצוין. מה גם ששיר הנושא למעשה מצוטט פסוקים מ'משלי', אז אתה מוסיף קצת רוח יהודית-ציונית על הדרך

JohnPaul

New member
אני רוצה לתקן

זה לא מצוטט ממשלי, אלא מקהלת, כדוג' "עת להרוג" וכו'...

JohnPaul

New member
אני לא מכיר הרבה דברים

אבל יש לי שלושה דברים שלהם, וכדאי לך לנסות את Younger Than Yesterday, שהוא פסיכדלי מ-1967, אותו יש לי. אפשר גם לנסות את Fifth Dimension מ-1966. יש את Sweetheart of the Rodeo מ-1968, שהוא אלבום מפנה שלהם, בו הם משנים סגנון מפולק-רוק לקאנטרי-רוק, בגלל צירוף גראם פרסונס ללהקה, שלקח אותם להקליט את האלבום בנשוויל טנסי. בקשר לצליל, הם פחות או יותר המציאו את הפולק-רוק, ההשפעה העיקרית זה בוב דילן (הם קראו לאלבום הראשון שלהם על שם השיר שפותח אותו, שהוא שיר מאוד מפורסם של דילן - Mr. Tambourine Man). הסמל המסחרי שלהם זה גיטרת 12 מיתרים של ריקנבאקר, שאפשר לשמוע בכל שיר שלהם בערך, וכמובן ההרמוניות הקוליות שלהם. הם השפיעו על הרבה להקות מהאיזור (LA) כמו Love, למשל, וכמובן אחד מחברי הלהקה הוא דייויד קרוסבי שהקים עם גרהאם נאש וסטיבן סטילס את CSN, אותם אתה מכיר. מקווה שעזרתי.

סביר להניח

שלך הם יזכירו במידה מסויימת את CS&N, למרות שהבירדס פסיכדליים והגיטרת 12 מיתרים דומיננטית מאוד אצלם. האמת שזה לא ממש משנה עם מה תתחיל, אולי עדיף עם אחד מהשלושה האלה - turn turn turn, 5th dimension או younger than yesterday.

John LennonS

New member
תראה...

younger than yesterday אלבום מקסים... הוא איפשהו בין הפשטות לתחכום...לא יותר מידי ולא מעט מידי...בדיוק במינון! שמעתי כ-4 אלבומים שלהם ולדעתי הוא המגוון ביותר. המימד החמישי הוא לא אלבום להתחיל איתו לדעתי. אם אתה יותר בקטע של פופ, ומשהו קליל יותר לך על טמבורין מן (שם יש ביצועים לשירים של דילן, גם אלבום מעולה).

melancholy man

New member
תמיד האמנתי

שמומלץ להתחיל עם תקליט טוב, Turn Turn Turn, Fifth Dimension וכמובן גם Younger Than Yesterday כולם אלבומים טובים ומאוד כדאי לשמוע אותם, בהתחלה, באמצע או בסוף..

garcia

New member
הצפרירים

אי שם בסוף 1968 איש העסקים פיל ולדון ביקש מדווין אולמן להיות מנהלו האישי. דווין אולמן שאל אותו "יש עליך 100,000 דולר?", פיל ולדון ענה לו "כן". דווין השיב לו "אם כך אז אתה המנהל שלי". אני אומר, "יש עליך 200 ש"ח?". אם התשובה שלך היא חיובית אז לך ותקנה את הקופסה של הבירדס. יחסוך לך את כל השאלות ממה להתחיל ואיזה אלבום מומלץ.

psychodoodle

New member
אני לא ממליץ ללכת על הקופסה הזאת

מהסיבה הפשוטה שהיא מ 1990 ובעלת אכות סאונד נחותה בהשוואה לסידרת הרימסטר המושקעת של אלבומי ה BYRDS שיצאו ב CD של סידרת LEGACY של COLUMBIA ב 1996-7 . ההוצאות האלו הופקו ע"י אשף הרימסטר הדגול BOB IRWIN שהפיק הרבה חידושים של חברת SONY וחברת SUNDAZED (שהוא אחד מבעליה) והם כוללים גם הרבה בונוסים מענינים. הם גם לא יקרים באופן יחסי .

psychodoodle

New member
ועוד תוספת קטנה

חלק מהאלבומים של ה BYRDS שיצאו בסידרת LEGACY נמכרים היום במחירים מגוכחים במחלקות המבצעים של הרשתות הגדולות (כמו TOWER RECORDS למשל) וגם בהם יש חוברת עבה ומאד מפורטת .מי שיקנה למשל את האלבום המצוין The Notorious Byrd Brothers שיצא ב 1968, יוכל למשל לשמוע לאחר שמסתימת רשימת הקטעים שמצוינת על העטיפה, את דיויד קרוסבי ורוג'ר מגווין מתווכחים נמרצות באולפן תוך כדי עבודה .אגב קרוסבי נטש את ההרכב במהלך ההקלטות ולכן כנראה מופיע ראש של סוס בחלון (על העטיפה ) במקום הראש שלו.

מנצל"ש לפעמים

מוזכר הביטוי skiffle בהקשר לפופ הבריטי המוקדם סטייל הצלליות/הטורנדוס מישהו יכול להסביר לי מה הכוונה?

fenriz

New member
SKIFFLE

כשמדברים על סקיפל לא מדובר בפופ בריטי מוקדם כמו של הצלליות, ואפילו לא בסגנון של קליף. סקיפל הוא סגנון שראשיתו עוד בתחילת המאה שעברה, והוא שילוב של פולק, ג'אז ובלוז. להקות סקיפל בדרום ארה"ב השתמשו בכלי נגינה מאולתרים כמו קרש כביסה, מקל שאליו קשור חוט דייגים, קאזו וכו'. סקיפל נוגן והיה פופולרי במחצית הראשונה של המאה שעברה, באיזורים כמו ניו אורלינס, ממפיס וקצת בשיקגו ונעלם מהמיינסטרים אי שם בתחילת שנות החמישים. הסקיפל זכה לעדנה מחודשת ולפופלריות עצומה באנגליה של סוף שנות החמישים, ופרץ שם עם הלהיט ROCK ISLAND LINE בביצוע לני דונגן, במקור של לדבלי, והמשיך עם שירים כמו JACK O DIAMONDS ושלאגרים בסגנון. הסקיפל הבריטי מאופיין בכל מיני חתיכים אנגלים שכאלה ששרים להנאתם, כשמסביבם כולם מוחאים כפיים והלהקה מנגנת עדיין על כלים מאולתרים. הרבה להקות בריטיות התחילו בתור להקות סקיפל, הסגנון ממש שלט במצעדים בין השנים 56-סוף 59 מסיבה לא ברורה, וגם הביטלס התחילו בתור להקת הסקיפל THE QUARRY MEN, מה שמסביר את התמונה של לנון כשמאחוריו מישהו עם קרש כביסה, וגם מיק גאג'ר התחיל מלהקת סקיפל.

למעלה