The Black stuff

Zygon

New member
The Black stuff

טוב למי שלא יודע,לבי בי סי היתה מסורת שנמשכה עד שנות השמונים,של עיבודים של מחזות לטלביזיה באופן שבועי. בהתחלה קראו לזה The Wednesday play אח"כ שזה שינה יום קראו לזה A play for today ,אחרי הצלחת מחזה בשם A giant flip for dominic hyde שגם שודר בארץ בשנות השמונים,המחזות עברו בעיקר למדע-בידיוני וקראו לזה A play for Tomorrow .בין המחזאים ניתן למנות את דניס פוטר,שהיה מאוד פורה ואת נייג'ל ניל. אחד המחזאות הללו נקרא The Black stuff ,מאת אלאן בליידסדל ,המחזה זכה להצלחה גדולה יחסית ,הופק לו המשך ומיני סדרה קצרה בשם The boys from the Black stuff .יצא לי לראות אותו היום ואת המיני סדרת המשך יצא לי לראות בימים הקרובים. קודם כל מדובר בדרמה שמצולמת בסגנון דוקומטרי,כלומר בהתחלה לא מרגישים שיש איזו עלילה מסוימת,סתם רואים קבוצה של אנשים בחיי היום יום שלהם,העלילה מתחילה רק מאוחר יותר בסדרה,אחרי חצי שעה אפילו וקשה מאוד בהתחלה לעקוב אחריה. הזכיר לי מאוד דרמה אחרת שראיתי בשם Threads גם אותו סגנון,רק שThreads הפך בסוף למופע זוועות לא נורמלי מהסוג שרק הבריטים יודעים לעשות (זו דרמה שעוסקת בפצצה גרעינית שהתפוצצה בשפיילד,בריאליזם מטריף),במקרה שלנו זו דרמה מהחיים שעוסקת בעיקר בטיפשות ונואשות של אנשים שנמצאים במצב כלכלי קשה (שנת 80 בריטניה של תאצ'ר). העלילה דומה קצת לאוף וידרזן פט,חבורה של פועלים מליברפול נוסעת ללידס על מנת לסלול כביש באיזור מגורים,הם מתפתים לעבוד מתחת לשולחן והכל נהרס בחייהם בשל החלטה זו (כלומר בינתיים את ההמשכים לא ראיתי). בתפקידים הראשיים מופעים :טום ג'ורגנסון ("לחצות את הקווים") בתור דיקסי דין מנהל העבודה בפועל של החברה,גארי בליידסל בתור הבן שלו קווין שמגלה לראשונה את חדוות המין,מייקל אנגליס הוא קריסי הבחור הנחמד שמגדל כל מיני בעלי חיים ותמיד אופטימי וברנרד היל הצעיר שעושה את תפקיד חייו בתור יוסר יוז,הפה הגדול של החבורה,את היל אפשר לראות בתור המלך תיאודין בחלק השני של שר הטבעות היום.יש עוד שני דמיות שלא מגיעות לסדרה בחור שחור עור שנוהג לגנוב הרבה ובחור זקן בשם ג'ורג שכנראה הולך ומאבד את כישורי העבודה שלו בגלל הגיל. עוד משתתפים :אדוארד פיל (לונדון בוערת) בתור מנהל עבודה קפדן במיוחד, פיטר קאריגאן בתור גורג' מאלון הבוס של החברה,קבלן עשיר טיפוסי וג'ולי וולטרס בתור אשתו של יוסר,שמשטרללת עם כולם מלבדו. לסיכום,דרמה נחמדה,קצת קשה לצפיה ראשונה,קצת ארוכה (שעה וארבעים) וקצת מדכאת.מתאימה למצב רוב מסוים,אחרי זה רצוי לראות קצת משהו קליל. אני מניח שהיא פתיחה טובה לסדרה,היא לא רעה לגמרי למרות הבעיתיות שלה. הכל זאת נהנתי. שם אגב הסדרה נגזר מהכינוי של החברה לחומר שהם שמים על הכביש.

Zygon

New member
ואחרי שראיתי את כל הסדרה

אני יכול להגיד שמדובר ביצירת מופת,כל פרק הוא תמונת חיים מרתקת ומייאשת על אנשים שהיה להם הכל ועכשיו הם מובטלים,כל סיפור מסופר מנקודת מבט אחרת שהדמיות האחרות הם משניות. מלבד הייאוש והתסכול שעובר על הדמיות בכל פרק,יש גם הרבה הומור שחור בעניין,יש מעין יחידה מיוחדת של משרד העבודה הבריטי שרודפת אחרי מובטלים שעובדים מתחת לשולחן,עד כדי מרדפי מכוניות ומכות (מה שמוסיף אקשן לסדרה). סה"כ סדרה נחמדה,למרות שנחמדה זו לא מילה מדיוקת לתאר את הקורא בסדרה :דכאון,אבטלה,ייאוש,טירוף ופירוק משפחות זה יותר מתאר את הנעשה בה. הנאה חולנית,אבל איכותית.

למעלה