The Allman Brothers Band - Dreams

garcia

New member
The Allman Brothers Band - Dreams

להקת האחים אולמן מתאחדים ב-1989 לרגל מסע הופעות חגיגי. חברת התקליטים מבקשת מהלהקה להקליט אלבום חדש. האחים אומרים "לא, קודם נגמור את מסע ההופעות ואחרי זה נראה". חברת התקליטים לא מתייאשת ועל מנת לנקות את האבק מהשם להקת האחים אולמן שנשכחה בציבור היא מוציאה קופסה בת 4 דיסקים (אז זה היה קסטות) שמסכמת את הקריירה המוזיקלית של חברי הלהקה מאמצע שנות ה-60 עד ל-1989 ונקראת Dreams. הדיסק הראשון מכיל את תקופת ה-pre abb. שירים של ה-The Allman Joys, The Hour Glass ו-31st of February, להקות של האחים גרג ודווין אולמן. שני שירים של The Second Coming להקתם של דיקי בטס ובארי אוקלי שאני מוצא אותם מאד מעניינים ואפשר ללמוד מהם שהלהקה הזאת עשתה רוק-פסיכדלי (הקשיבו ל-She Has A Funny Cars של ג'ייפרסון איירפלין). פה העניינים מתחילים להתחמם ואנחנו מגיעים לתקומת להקת האחים אולמן ונכנסים לאלבום הראשון וה-outtake הראשון - Dreams, גירסה אולפנית ולא מגובשת בלי הקטע הסלייד המיתולוגי של דווין. הדיסק השני מתחיל באלבום השני של הלהקה Idelwild South וב-outtake מתוך האלבום הזה Statesboro Blues וממשיכים לשתי גירסאות הופעה חיה מאוהיו ב-1970 Dimples ו-Outskirts of Town של ריי צ'ארלס. Dimples הוא השיר היחיד של האחים אולמן שבו דווין שר קול מוביל (אני מת על השאגות שלו בשיר הזה). הדיסק נסגר מקטעים בהופעה בפילמור איסט 1971. פה אני מגיע לדובדבן בקצפת והדובדבן הזה נמצא בדיסק השלישי בטראק הראשון מתוך הופעה חיה בניו יורק באוגוסט 1971 והשיר הוא You Don't Love Me. כמה שבועות לפני ההופעה הזאת חברו של דווין הסקסופוניסט קינג קארטיס נרצח. דווין שלקח קשה את מותו לא התבייש לבכות לפני הקבר הפתוח בהלוויה. דווין וקינג קארטיס הכירו ב-1968 בתקופה ששניהם היו נגני אולפן באלאבמה. קינג קארטיס הספיק לנגן עבור ארת'ה פראנקלין, וילסון פיקט, ג'ון לנון, ריי צ'ארלס, סם קוק ועוד. בדיוק בתקופה שבה הוא נרצח יצא אלבום הסולו שלו Live At Fillmore West. נחזור לאותה הופעה של האחים אולמן, דווין מסביר לקהל שאת השיר הבא הם מקדישים לקינג קארטיס, "one of the finest cats there ever was, an incredible human being" והוא מנגן כמה תווים מהשיר של קארטיס Soul Serenade. הלהקה מתחילה לבצע את You Don't Love Me ופתאום באמצע הסולו של דווין הלהקה מפסיקה לנגן ונותנת לדווין לנגן לבד, שקט משתרר בקהל, דווין מתחיל לנגן את Soul Serenade כשאט אט כל חבר בלהקה מצטרף אל דווין בקטע המדהים ואז הקהל מתחיל לקלוט מה הולך כאן ומוחא כפיים בקצב ונותן את הדרייב ללהקה להמשיך עוד בג'ם עד לסיומו. You Don't Love > Soul Serenade ננעל על 19:26 דקות, פשוט קטע מדהים ומצמרר, אני טחנתי את הטראק הזה מאות פעם. טוב אז אנחנו ממשיכים במסע אל תוך Eat Of Peach ו-Brothers Of Sisters, לצערי אנחנו לא מקבלים שום outtakes והדיסק השלישי מסתיים בקטע מהתקליט סולו של גרג אולמן וקט מהתקליט סולו של דיקי בטס שיצאו ב-1974. הדיסק הרביעי נפתח די טוב בשיר Can't Lose What You Never Had מהאלבום Win, Lose Or Draw שיצא ב-1975 והשיר של דיקי בטס Beuginvilla מאלבום הסולו Dickey Betts & Great Southern שיצא ב-1977. מכאן העניינים קצת מתחילים להידרדר במוזיקה ואנחנו מקבלים שירים מהאלבומים של סוף שנות ה-70 ונכנסים לתוך תקופת הרוק-פופ של גרג אולמן משנות ה-80 עם האלבום שלו I'm no Angel שלהפתעתי דווקא די הצליח באותה תקופה. הקופסה באה עם חוברת שנותנת סקירה מאלפת על הלהקה, רואים שמי שכתב את הסקירה מבין בהסטוריית הלהקה הזאת והמון תמונות שלא שזפו את העין עד אותה תקופה. הדיעה האישית שלי על הקופסה הזאת שההוצאה שלה היתה מוקדמת והיה אפשר לחכות עוד כמה שנים על מנת לסכם את פועלה של הלהקה האדירה הזאת. קשה לי להמליץ עליה וקשה לי לא להמליץ עליה. מי שהכסף קורא לו מבעד לכיסים "בזבז אותי, בזבז אותי" אז בהחלט שווה להשקיע בקופסה הזאת.

garcia

New member
אתה מהיר אתה

תודה. כמה כייף לראות כאן כל כך הרבה סקירות של אנשים. האם אנחנו נמצאים בתקופת תור הזהב של הפורום?

melancholy man

New member
פחדתי להגיד משהו

אבל באמת כיף כאן בזמן האחרון, איזה יופי. תודה לכולם על כל הסיקרות הנפלאות האלה!. ועל הדיונים המענינים.

bibi50

New member
האולמנים

אחת הלהקות היחידות שהופעותיהן עולות על תפוקתן האולפנית מבחינת איכות נגניהם אבל את זאת כולנו יודעים. מה שמפליא הוא ששני סידיס לעולם לא הוזכרו פה והם באמת שופרא דשופרא מתחילת שנות התשעים. הסידי הראשון מצטין כרגיל בקטעיו הארוכים ובאיכות ההקלטה ומהווה כרגיל חוויה. הסידי השני הוא כמעט אקוסטי ותענוג להקשיב לגירסה של אליזבט ריד וגסיקה על טהרת האקוסטיקה מאד מרגש ומאוד מומלץ. איכות הנגינה בתקליטים אלו כרגיל על הגובה וניכר שהיינס ובייטס נהנים ביחד.

garcia

New member
לאט לאט הדיסקים האלו יוזכרו כאן

הולדן התחיל עם האלבומים הראשונים של שנות ה-70 והמשכתי קצת הלאה איתו. אני כבר כבר דיברתי על Where It All Begins שיצא ב-1994 (ואחד האהובים עלי). בקרוב נפרסם עוד סקירה לאלבום האיחוד הראשון שיצא ב-1990 שנקרא Seven Turns. ואחרי זה נטחון את שני הדיסקים בהופעה שדיברת עליהם שהוקלטו ב-Orpheum Theatre בבוסטון. ראיתי שם כמה הופעות ואני חייב להגיד שהמקום הזה קסום ונחשב לאבן דרך מיתולוגית ומיתוסית בדרגה של הפילמור איסט והפילמור ווסט. אם מישהו מגיע במקרה לבוסטון וימצא את עצמו בדאונטאון, לא רחוק מהבית הקברות העתיק יש רחוב חד סיטרי - שם נמצא ה-Orpheum Theatre. שווה להציץ בלוח ההופעות ולהיכנס לתיאטרון הזה להופעת רוק.

garcia

New member
איזה רחוב חד סיטרי

התכוונתי לרחוב ללא מוצא

TopGear

New member
טוב לדעת...

האמת, שלא התעניינתי עד עכשיו בקופסא הנ"ל, ונתת כמה סיבות להצטער על כך... נראה לי שווה את הקנייה רק בשביל YOU DON'T LOVE ME... ודרך אגב, התקשרו ממנהל מקרקעי גן-עדן ואמרו שאתה יכול להיות רגוע - מחכה לך שם קרקע לבנייה שיגיע זמנך.....

garcia

New member
אם דווין, ג'רי, פיגפן ואלן וודי

נמצאים בגן העדן הזה אז מעביר לך את המושכות לכתיבת הסקירות בפורום וכבר עכשיו אני טס לגן עדן ב-one way ticket.

TopGear

New member
מה שבטוח זה

שהאיש שמחלק את החולצות והתקליטים לא נמצא בגן עדן....

JohnPaul

New member
ממש אתמול

קניתי את אלבום ההופעה At Fillmore East, וזה פשוט מדהים איך הלהקה הזאת יודעת למלא שעתיים חיות ולא להימאס לרגע. האמת שעד עכשיו לא הבנתי מה כל הרעש מסביב לדוויין אולמן, שבשני אלבומי האולפן שיש לי שלהם (Idlewild South ו-Eat a Peach) הוא לא מפתיע אותי יותר מדי, ודווקא דיקי בטס מנגן יותר טוב ממנו (בכלל, אחת הדמויות המקופחות בהיסטוריה של הרוק), אבל בהופעה הזאת פשוט מנגן מדהים, ברגישות ומהירות. עוד דבר ששמתי לב על הלהקה הזאת: הם הרבה יותר אינטלקטואלים מהלהקות האחרות בסצנה: יש להם הרבה מאוד קטעים ארוכים, למשל Mountain Jam בן חצי השעה הוא קטע מורכב (באופן יחסי...), Revival מנוגן בחמישה רבעים, וההתחלה של Whipping Post בהופעה בפילמור איסט היא באחת עשרה שמיניות. בקיצור, להקה מדהימה שמשלבת היטב בין מורכבות לגולמיות, וכל נגן הוא גאון בפני עצמו.

ברוכים הבאים לאור הגנוז

ובקשר לדיקי בטס, מסכים. למעשה, דיקי הוא מהבודדים עלי אדמות שיכל לתת פייט אמיתי לדווין על הגיטרה. הדו-קרב המרשים שהם מנהלים ב'וויפינג פוסט' הוא פסגת הרוק. תבלה! אגב, איזה גרסה של ההופעה קנית? מקווה שאת זאת

garcia

New member
כמו שדווין קשישא אמר פעם

כשהוא נשאל ע"י מאזין בתוכנית רדיו האם הוא ימשיך לנגן שתי גיטרות מובילות באלבומים שלהם. הוא ענה: .That's Dickey Betts playin' that other guitar, that's not me .He is just as bad as there is, man. He can smoke the guitar, man .See I'm the famous one, man. He is the good player

garcia

New member
הגיע הזמן שגם אני אעשה upgrade

ואקנה את ה-Deluxe Edition. כן גם הדופר הולך לפעמים יחף ומשונרר בדלי סגריות מהמדרכה.

סאחה גארסיה

תמיד טוב לראות סקירות על הלהקה האהובה עלי. בהחלט אוסף מעולה. מבטיח בקרוב סקירה על אחת ההופעות שלהם (יכול להיות אחת שעוד לא יצאה לאור, DVD נראה כבר).

למעלה