The Alcron - פראג

s0sem1

New member
The Alcron - פראג

אמנם אני די סמוי כאן, אבל אחרי שהיו כאן בזמן האחרון לא מעט שרשורונים בנוגע לפראג + סופ"ש ארוך מאוד בפראג שלנו חשבתי לשתף בארוחה נחמדה שאכלנו שם.

אז את כל החשודים המיידיים (נקניקיה בכיכר, כרוב כבוש וכו') אכלנו, היה טעים כמו שנקניקיה בכיכר יכולה להיות. פסטה וריזוטו באמביאנטה פרסקה אכלנו גם, יחד עם צלחת של נקניקים (בתמונה) במחיר מגוחך גם כן. היה מעולה!

אבל הארוחה הבאה היתה ברמה אחת מעבר. חיפשנו מקום אחד לארוחת ערב רצינית ואחרי הדיווח של ציפור שיר קרה הוזמן מקום לארוחת ערב ב ALCRON.
כמו שנכתב, המסעדה שוכנת בתוך מלון מפואר, מספר דקות הליכה מהכיכר המרכזית. המסעדה היא חדרון קטנטן עם מספר שולחנות זעום, כיסאות נוחים וענקיים וציור קיר ענק מכסה את רוב החלל הקטן. אין מטבח פתוח ואין קופסאות ירקות מהשוק
. כפי שנכתב, בצהריים מוגש התפריט הרגיל כאשר בערב מוגש תפריט הטעימות של המסעדה. התפריט מחולק לכעשר מנות קרות, עשר מנות חמות ומספר מנות קינוח כאשר התשלום מתבצע לפי מספר המנות שהוזמן.
לפי כל כללי הטקס, המעילים נלקחו מאיתנו, הכיסאות הוזזו עבורנו וקיבלנו הסבר על התפריט. הם מציעים בשמחה להזמין מספר מנות להתחלה, להתרשם ובהתאם להזמין את המנות הבאות - וכך עשינו.
הזמנו בקבוק של מרלו צ'כי במחיר סביר בהחלט, שנמזג בטקסיות לדקנטר שנח לו על עגלה מאחורי השולחן שלנו.
השירות היה מצוין, הכוסות התמלאו עוד לפני שהספקנו לשים לב שהן התרוקנו, ההסברים באנגלית היו יחסית רהוטים ובכלל היחס היה מאוד אדיב וחברותי בדיוק במידה.
עוד לפני שהזמנו את המנות הראשונות הגיע מלצר הלחם (מלצרית במקרה שלנו) עם כשישה סוגי לחמים (לחמניות פרמזן מעולות, לחמים כהים, בהירים ועוד) וצלחת (צפחה, אלא מה) עם ארבעה סוגי חמאות (יוזו, צ'ילי ועוד שתיים שנשכחו מזכרוני). מספר פעמים במהלך הארוחה הציעו לנו בחירה מחודשת של המאפים - כולם היו מצוינים.
ועכשיו אחרי הברברת, בואו נסתכל קצת על מנות

s0sem1

New member
פתיח - סושי

לפני המנות - סוג של משעשע חך? סושי. אחד מהם היה עם קוקיה והשני צמחוני. אין לי הרבה מה להגיד על זה, חוץ ממזרק הסויה שהיה גימיק נחמד זאת לא היתה מנה מרשימה במיוחד. הוואסבי היה מצוין לעומת זאת.
מה שכן, עכשיו אני רואה שהחמאות היו על שיש ולא על צפחה

s0sem1

New member
אני לא בקיא בעולם כתיבת הדיווחים..

ועכשיו הבנתי איך מצרפים תמונות..
צלחת הנקניקים מאמביאנטה.

s0sem1

New member
מנה קרה ראשונה - 1

התיאורים מהתפריט ד"א, קטונתי מלזכור הכול..

סלמון מושרה ברום כהה, עם סלט טבולה וג'ינגר.
הדג היה מאיכות מצוינת, שני נתחים שמנמנים ויפים. הסלט טבולה היה מרענן ומהנה. האבקה הלבנה היא אבקת שומשום (נמסה בפה ומשאירה רק טעם של שומשום), האבקה החומה היא אבקת פלפלים וההברקה - ג'לי על בסיס ליקר מליבו.

יופי של מנה, שהחזירה את החיוך שלנו אחרי מנת הפתיחה החלשה.

s0sem1

New member
מנה קרה - 2

עכשיו אני רואה שהתמונה הזאת לא צולמה כל כך טוב, קצת קשה להבין מה קורה בה.

טונה סשימי - טפיוקה, צנונית ומיונז פטרוזילה.
הטונה עצמה היתה בשלושת הרולים הקטנטנים והיתה מצוינת. הגליל היה ערבוב של טפיוקה, צנונית וטונה והיה חביב והשדרוג היו נשיקות הסלק הקטנות שממש היו במרקם של נשיקות מרנג.

s0sem1

New member
מנה קרה - 3

סביצ'ה של קוקיות, מלפפון, אבקת צ'ילי ואגוזי לוז.

הקוקיות היו מאיכות טובה, אבל פחות התחברנו למנה הזאת. נראה כאילו כל המרכיבים לא בדיוק התחברו. מה שכן - בצד ימין יש ריבוע של ג'לי מלפפון - מעולה! היה נחמד לגלות בכל מנה איזשהו אלמנט לא שגרתי..

s0sem1

New member
מנה קרה - 4 ואחרונה

הפעם קצת מגזרת היבשה - מספר צורות הגשה של כבד אווז (יסלחו לי הנמנעים), דובדבנים וקרם שקדים.
מנה מעולה!
בחלק הרחוק של הצלחת היה טייק אוף על ממתק ילדות (הצינור האדום שממולא בקרם לבן וקשה, לא זוכר את השם..), ממולא בקרם אווז. באמצע פטה לפי הספר ובחלק התחתון סוג של כבד קצוץ על סלק. הבריוש שבמרכז היה אדיר ויחד עם הקרם שקדים, על לחם טרי גרמו למנה הזאת להיות המנצחת של הקרות.

s0sem1

New member
מנה חמה - 1

לאחר ארבעת המנות הללו (שהוגשו בזוגות) הזמנו ארבע מנות חמות. ההזמנה הנפרדת אפשרה לנו לנוח קצת, לנשום אוויר ולהתכונן לחצי השני.
חשבנו שיוגש איזשהו מרענן חיך, אבל זה לא קרה

התחלנו במנות דג - המנה הבאה (לצערי היא לא מופיעה בתפריט האינטרנטי אז אשחר מהזיכרון - נתח של דובר סול, ניוקי אווריריים והקציפה האלמותית. המנה המנצחת של הארוחה. הדג היה עשוי מושלם והיה מאוד לא פשוט לחלוק במנה הזאת

s0sem1

New member
מנה חמה - 2

גם כאן - המנה כבר מופיעה קצת שונה באינטרנט אז נאלתר.
נתח נדיב של sea bass (לברק?), על סוג של דייסת פטרוזיליה, שערות קדאיף עם ביצת שליו חבויה וסוג של זוקיני גמדיים.
גם כאן, אין לי מילים רעות - הדג היה עשוי מצוין והרוטב הלך מצוין על הלחם. מה שכן, הייתי שמח לביצה קצת פחות עשויה.

s0sem1

New member
מנה חמה - 3

עוברים לחלק הבשרי

נתח של פריים סטייק, פירה מעושן, שעועית חלוטה קלות ורוטב מיסו שנמזג על ידי המלצרית בעת ההגשה.
אין מה להגיד - הבשר כאן היה החלק המנצח. עשוי מצוין, אסתכן ואומר: "נימוח"

גם כאן, כמו ברוב המנות, צורת ההגשה אפשרה חלוקה נוחה של המנות בין שנינו.

s0sem1

New member
אויש זה כבר נהיה ארוך, מנה 4 ואחרונה

מנה בשרית אחרונה - Venison (צבי?) עשוי בסו וויד, פירה כמהין, ערמונים ותפוחי עץ, רוטב חמוציות וכדור שאני לא מצליח להיזכר ממה היה עשוי אבל היה חביב.

הבשר היה קצת מאתגר ללעיסה, ובמידת עשיה די נמוכה
, אך עם טעמים מאוד חזקים. לדעתי גולת הכותרת במנה הזאת היתה השילוב של הפירה עם קוביות תפוחי עץ. בהחלט לא שילוב שניסיתי אף פעם ואשמח לנסות לשחזר.

s0sem1

New member
קשה להחליט איזה קינוח לבחור..

מחמאות לכל מי ששרד עד לחלק הזה

בשלב הזה, כבר לא ממש יכלנו לנשום יותר - אבל כידוע, לקינוחים קיבה נפרדת.
משפט עמום בתפריט מעל גזרת הקינוחים עורר את סקרנותינו - Dessert picture painted on table (בתוספת תשלום של כ-25 ש"ח לאדם).
בתמורה לתוספת התשלום - השולחן מפונה ומונח עליו משטח זכוכית ענק. לאחר מספר דקות שאפשר לנו להתכונן יצא אחד השפים עם עגלה עמוסה במצרכים.
הוא בירך אותנו והתעניין במנות שאהבנו בארוחה, קישקש איתנו מספר רגעים וניגש לעבודה.
ככה המגש היה נראה לפני שהוא התחיל לעבוד.

s0sem1

New member
וככה זה היה נראה אחרי

אז מה יש לנו כאן?
"שליכטות" של מחית פרי טבעי ממנגו ותות
פירות יער טריים - תותים, פטל, אוכמניות, בלובריז (סלחו לי אם טעיתי בשמות)
שתי חתיכות של עוגות קרם קפה - פחות מוצלחות משאר המרכיבים
שני מקרוני ענק - מעולים!!

שתי כפות ענק של קרם מסקרפונה מוקצף וממכר
קרם ברולה שקורמל על השולחן
ולסיום גרניטה של טקילה וליים

מזמן לא נהננו ככה מקינוח. גם החוויה וגם המרכיבים המצויינים הפכו את המנה הזאת לסגירה מעולה של הארוחה הזאת..

s0sem1

New member
סיכומון

שלוש שעות נמשכה הארוחה המצוינת הזאת, השירות והאוכל היו מצוינים, ויש לי רק מילים טובות להגיד על המקום. לדעתי מצדיק את הכוכב שקיבלה המסעדה.
שתי נקודות לשיפור לדעתי: הם לא כל כך הסכימו עם הרצון שלנו לחלוק את המנות אחת אחת והוציאו את המנות בזוגות. מה שכן, המנות החמות הוגשו בצלחת חמה - הייתי ממליץ למסעדות בארץ לאמץ את השיטה הזו. בנוסף, הזמנו בקבוק של מים מוגזים שמולא במהלך הארוחה. בסוף הארוחה נשאלנו אם נרצה בקבוק נוסף. בחיוב הופיעו שני בקבוקים. במהלך הארוחה נפתח בקבוק נוסף בלי שנשאלנו על כך ועליו חוייבנו. השאלה נשאלה ככל הנראה על בקבוק שלישי. לא נורא, אבל לא לעניין. או שאולי כך נהוג? אינני יודע.

הנזק לכרטיס שבארנק - 1300 קורונות לכל ארוחה של חמש מנות (שתי ארוחות), 380 עבור שני בקבוקי מים מוגזים, 770 עבור מרלו צ'כי מהנה ו 300 עבור תוספת הקינוח. בתוספת שירות הושארו כ-4500 קורונות (קצת יותר מ-800 שקלים חדשים).
אמנם לא מעט ביחס למסעדות צ'כיות (ובכלל), אבל התמורה לכסף הייתה יותר ממלאה.

אני אמנם אוכל די הרבה, אבל כותב די מעט. הפעם החוויה הייתה מאוד ייחודית, והתחשק לי לחלוק

וואו. איזה דיווח מדהים -

לא בטוח שהיתה לנו סבלנות לארוחה כזו, אבל הדיווח שלך מדהים

למעלה