Thanks Giving

Thanks Giving

מכיוון שאני תלמיד שגר כרגע בארה"ב.. ולא מזמן היה thanks giving, הייתי רוצה לדעת מה כל הסיפור מאחורי החג הזה.. על מה הם מודים בכלל? רק על האוכל? מה הסיפור של ה-pilgrims? ומה הסיפור של התרנגול ההודו?

moti938

New member
אפרופו נאצים,

מישהו יודע מה המקור להצדעה המפורסמת שלהם?

hautpmann

New member
ההצדעה של הנאצים ´דויטשר גרוס´

למיטב ידיעתי, מוטי, ההצדעה הונהגה בימי הרייך השלישי - אין לה קשר לווימאר ולתקופות הקיסריות, אבל ממה שידוע לי השתמשו בה צבאות קדומים לפני הולדת ישו.

אפרופו נאציזם

ידעתם ששם המשפחה המקורי של היטלר היה שיקלגרובר? סבא שלו שינה את השם להיטלר... קצת קשה לדמיין את הנאצים צועקים: "הייל שיקלגרובר!"..

טעות!

אתה טועה. הצבעה במועל יד היתה הצדעתם של הלגיונות הרומאיים, כלפי מפקדיהם וכלפי הקיסר. מוסוליני והפאשיסטים אימצו הצדעה זו כחלק מהזיקה לאימפריה הרומית, והנאצים, שהפאשיזם ומוסוליני היו להם מורי דרך בתחילת הדרך, אימצו את ההצדעה.

Hale=Hail

כמו ב: Hail Mary מלטינית - חום או קרינת השמש. כלומר משווים את הקיסר לשמש שהכל מתחממים לאורה (שמש העמים).

hautpmann

New member
תודה על התיקון היסטוריון

אינני בקיא בהיסטורית הרומאים. האם אתה מסכים איתי שהשם הוא דויטשר גרוס?

aya_bsf

New member
לא סתם צייד הנאצים.......

אלא צייד הנאצים בהא היידוע........שנתן את חייו למפעל מקודש זה!!! איה..שאם הייתה יכולה..הייתה צדה אותם כמו זבובים....

המקור לחג ההודיה הוא....

בסעודה המשותפת שערכו המתישבים הראשונים שהגיעו לאמריקה עם האינדיאנים שסיעו להם לשרוד בזמן החורף הקשה ובה הודו על נס השרדותם וידידותם עם הילידים,האוכל בסעודה היה בעיקר עוף הודו ותירס מאכלים אינדיאנים שהמתישבים נפגשו איתם פעם ראשונה.אם למישהו יש עוד להוסיף על חג ההודיה הראשון מתי נערך,מצב המתישבים באותה תקופה,יחסיהם עם האינדיאנים אז כל אוהבי ארהב יאללה!!! שלכם חנה גונן "אתם לא רצינים"

shlomz

New member
אכן "הודיה".

מעניין, שההודיה היא כלפי האל, ולא כלפי האינדיאנים שסייעו למתיישבים לשרוד... אולי זו דרך לנקות את המצפון האמריקאי מה"הודיה" האמיתית שלהם לאינדיאנים?

למעלה