Test plan

Bary15

New member
Test plan

היי

כשמבקשים ממני לכתוב test plan בראיון עבודה ולא כולל test cases steps

השאלה:
חשוב שיהיה במסמך: הקדמה, Scope, וטבלת בדיקות ב-High leve?

יש עוד דברים שחשובים?

עמית ו

New member
אין לזה תשובה אחת טובה

כשאני שואל שאלה כזו, אני מחפש לראות הבנה של המוצר הנבדק, גישה כללית, שאילת שאלות ואת היכולת לכסות תחומי בדיקה שונים. אחרים יכולים לחפש סדר ואת היכולת לתאר כוונה בלי לצלול לפרטים מיותרים, או כל דבר אחר.
חוץ מלקוות לטוב, ולשאול, אין תשובת קסם.
אגב, אם מישהו היה כותב הקדמה בתוכנית בדיקה במהלך ראיון הוא כנראה היה מאבד נקודות מבחינתי. זה חשוב במסמך אמיתי, בראיון פנים אל פנים אין לאף אחד מאיתנו זמן.

halperin

New member
מנהל
צריך לשאול המראיין מה בדיוק רוצה וליישר ציפיות

כי בכל חברה המונח STP אומר משהו אחר, החל מ- STP ועד STD...
ויש מראיינים שרוצים לראות רשימת נושאים, ואחרים אולי ירצו גם התייחסות יותר מעמיקה לתכנון אסטרטגי...

Bary15

New member
נשאלתי... ועניתי

Please send us a test plan for a standard refrigerator. The test plan should include every aspect you think that a QA tester should deal with.
No need for test cases steps.
Time for the task: 72 Hours starting from now
Language: English
Length: no more than 4 pages.

התשובה ששלחתי בקובץ שצרפתי.
קיבלתי תשובה שלילית להמשך התהליך - ואשמח לשמוע ממכם חוות דעת

קישור לתשובה ששלחתי למי שרוצה לראות טוב יותר מהתמונה שצרפתי:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WEESwyleCP6ABMTi7BKiXoqf9EB0ZjoH6SsbnyGP9Dw/edit?usp=sharing

עמית ו

New member
ובכן

זה נראה כאילו ענית על שאלה אחרת.
ביקשו ממך במפורש להתעלם ממקרי בדיקה, ושלחת להם מקרי בדיקה בלבד.
&nbsp
מקובל שתוכנית בדיקות כוללת לא מעט דברים מסביב - קישורים למסמכים רלוונטיים אחרים, דרישות המעבדה (נניח, יש צורך בחמישה מקררים ובמכשיר שמאפשר שליטה במתח החשמלי),ניתוח סיכונים, יש לפעמים הגדרות לתנאי כניסה וכו'. אחר כך, מקובל לנסח בקווים כלליים מה יהיו הנושאים העיקריים שייבדקו - לא לצלול יותר מדי לעומק אבל לומר "הנושאים הבאים ייבדקו: בטיחות (P0), תפקוד (P0),תקינה (P0) שימושיות (P1)... "
&nbsp
אני לא מוצא דיון שהיה פה בפורום בעבר לגבי מה יש ומה אין בתוכנית הבדיקות, אבל מצאתי את זה: http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/936/173399517/מחשבים/בקרת_איכות_תוכנה_-_QA
&nbsp
אני לא מסכים לחלוטין עם מה שמצויין בקישור שם (ובדיון כתוב, בקצרה, למה), אבל זה בסיס ראשוני שאפשר לעבוד איתו.

Bary15

New member
לא מסכים איתך חלקית

הם ביקשו:

The test plan should include every aspect you think that a QA tester should deal with.
No need for test cases steps.

ורשמו בסוף שאין צורך בצעדי ה-test cases.
אני כתבתי את ה-Test cases ללא הצעדים - כלומר מה יבדק... (מה חשבו לבדוק)

לגבי המסביב, אני כן מסכים איתך. כאן אני חושב שפספתי ולא הוספתי אספקטים (כמו שהם כתבו). רק השאלה מבחינתי כאן, אילו אספקטים יכלתי להוסיף שהיו עוזרים לי לענות נכון יותר

עמית ו

New member
לגיטימי.

מי שצריך להסכים עם דעתך הוא מי שעבר על המסמך ששלחת.
אבל, בתרגיל בית בו נותנים לך המון זמן, אני מניח שמצפים לקבל מסמך מסודר ולא צ'קליסט (למרות שבינינו, בעבודה היומיומית יהיו לא מעט מקרים בהם אבחר לכתוב דווקא צ'קליסט).

Bary15

New member
תודה ו..

2 דברים:

1. האם ה"צ'ק ליסט" מכסה את הבדיקות הדרושות?

2. אילו תוספות למסמך היו מרצות אותם לפי דעתך? אלו שנתת בלינק בתשובות הקודמות?

עמית ו

New member
ובכן

1. לא רלוונטי. אף אחד לא מצפה שתכסה את כל הדברים שצריך לבדוק כשאתה כותב תוכנית בדיקות למשהו שאין לך שום ניסיון לגביו (האם אתה מכיר את התקנים של מכון התקנים לגבי מקררים? האם אתה יודע אילו סוגי גז ניתן לשים וכמה כל אחד מהם רעיל? האם יש לך מידע לגבי הצטברות בקטריות מסוכנות בגומי המבודד? האם אי פעם התעסקת עם בלאי של חלקים? עם התכווצות והתפשטות של חומרים בטמפרטורות שונות? עם צריכת חשמל? עם עוד עשרים אלף דברים שאני לא מצליח לדמיין כי גם אני לא התעסקתי איתם? התשובה היא לא - וזה נכון גם לגבי מי שמראיין אותך.) כששואלים שאלות כאלה מנסים (לפחות אצלנו) לראות איך אתה חושב וכמה אתה מסוגל לראות מעבר לדרישות הפונקציונליות הישירות. אם לקחת את זה לקיצוניות, אתה מוזמן להסתכל על זה - https://www.youtube.com/watch?v=ILkT_HV9DVU&t=46m26s (אגב, מומלץ לראות את כל הוידיאו, קישרתי לנקודה שנראית לי הכי רלוונטית מבחינתי).
&nbsp
2) אני לא יודע לענות על זה. אני יודע לומר מה אפשר להוסיף כדי שאני אחשוב שאפשר להעביר אותך הלאה. בהחלט יכול להיות שמי שבדק את המבחן מחפש דברים שונים מאוד ממה שאני מחפש (למעשה, זה די בטוח שאנחנו מחפשים דברים שונים - אני לא משתמש במבחני בית כי הם לא עוזרים לי לבדוק את מה שאני רוצה).
כדי שאני אקבל מסמך כזה הוא צריך לכלול:
א) סיכום זריז של המוצר הנבדק (נניח - האם מדובר במקרר לרכב? מקרר תעשייתי? מקרר ביתי? האם מדובר במוצר יוקרה או במקרר שצריך להיות קודם כל זול? האם מדובר במקרר חכם או בכזה שלא יודע מה זה אינטרנט?)
ב) ניתוח סיכונים - הוא לא חייב להיות שלם, אבל אני רוצה לדעת שהבודק הקדיש מחשבה ל"מה יכול להפריע לעסק שמוכר את המקרר הזה".
ג) תיעדוף בדיקות. זה חשוב לדעת אילו בדיקות חשובות יותר ואילו חשובות פחות. חוץ מזה, זה משהו שאוכל לשאול עליו בראיון ההמשך (למשל: "למה אתה חושב שחשוב יותר לבדוק שצריכת החשמל נמוכה ולא שהמקרר מגיע בדיוק לארבע מעלות?")
ד) דרישות מעבדת הבדיקות - אני לא מצפה שתכיר את השמות הרשמיים של כל מיני מכשירים, אבל אני מצפה שתדע לבקש מראש דברים כמו מדי-חום, מקררים, מדי-מתח ועוד כמה שטויות שתדע לתאר "משהו שמסוגל לשלוט במתח" - אם יש לך דרך גרפית נוחה להראות לאילו מקרי בדיקה תצטרך את זה, בונוס. אם אין לך, אשאל בראיון.
&nbsp
ה)קטגוריות בדיקה שונות. פחות מעניין אותי לשמוע איזה חלק מהבדיקות הוא בדיקות רגרסיה ואיזה חלק נחשב smoke, אבל מאוד מעניין אותי לשמוע על קטגוריות מעניינות - פונקציונליות, ביצועים, שימושיות, בטיחות, תקינה וכו'. לא הכל חייב להיות שם, אבל צריך להיות שם לפחות משהו אחד שלא ראיתי ברוב הראיונות האחרים (לא צריך להיות כל כך מבריק בשביל זה, רוב המתראיינים שמגיעים למשרות בדיקה מפגינים ביצועים ממש גרועים).
ו) אם אתה כבר מתאר מקרי בדיקה, אני רוצה לראות שאתה לא מחמיץ את הדברים הברורים מאליהם, וגם שאתה מדגים כמה מקרי בדיקה שמייצגים חשיבה מעניינת (נניח - השפעה של הכנסת סיר חם למקרר על צריכת החשמל). פחות חשוב לי להגדיר בדיוק מה התוצאה הצפויה ברמת המסמך הזו.
&nbsp
ז) בדרך כלל אני רוצה לשמוע שאלות - זה קשה יותר במבחן בית, אבל בפעם היחידה בה מילאתי מבחן בית, הוא כלל בתוכו הערות לבודק בסגנון "אני לא בטוח אם מדובר בא' או ב', לצורכי הבדיקה החלטתי ב' ")
&nbsp
כמובן, אף אחד מהדברים האלה לא היה מפיל אותך אם הוא היה חסר, ויכול להיות שהיית ממלא את כל המסמך כך שיכלול את כל מה שתיארתי ועדיין לא תעבור כי המסר שקיבלתי מקריאת המסמך לא הצליח לשכנע אותי שאני אוהב את הדרך בה אתה חושב. בסופו של יום, ריאיונות עבודה נועדו למטרה אחת - לנסות להעריך את הכישורים של המועמד. אחד הכישורים הכי חשובים הוא "איך המועמד חושב". אם המסמך שלך לא מייצג מחשבה בצורה בולטת, לא תעבור אצלי. (אחרים, אגב, יחפשו דברים כמו סדר והיכרות עם מתודולוגיה ויפסלו מועמדים שלא שמו ID ייחודי וקישור למסמכי הדרישות, או שהם יחפשו מישהו עם ידע באלקטרוניקה\פיזיקה ויפסלו כל מי שלא מקרין ידע בפיזיקה).
&nbsp

kikona126

New member
לדעתי

היה צריך לכתוב עץ בדיקות שכולל בתוכו סוגי בדיקות ושמות בדיקות שיבדקו בנושא. לפני עץ הבדיקות הייתי מוסיפה הסבר על המוצר לפי מה שקיבלת, באילו דרכים הוא יבדק, מה יהיה בסבב הבדיקות (בכללי - תנאים לקבלת המוצר, פרמטרים לפתיחת באגים - שוב הם ביקשו לא יותר מ4 עמודים ולכן יש להתייחס לדברים בכללי.) בכל מקרה רוב הפוקוס צריך להיות על עץ הבדיקות.
&nbsp

Bary15

New member
המון תודה על ההסבר

בכל מקרה, השאלה שניתנה לי הייתה די כללית וזה נכון שאין לי רקע במקררים וכל מה שחיפשו שם זה צורת חשיבה עם ידע בכתיבת מסמכים מפורטים יותר ממה שהגשתי...

עצם זה שאני הבנתי את השאלה אחרת, נראה שהשאלה כללית מדי ולא ממוקדת (לפחות בפרטים שנחוצים למסמך)

תודה בכל אופן!

smadji

New member
אם אתה עדין מעוניין

אני כתובת מסמכי בדיקה לפרוייקטים חדשים עבור הלקוחות שלנו, לעיתים יש להם שירותים אחרים שמבצעים בדיקות במקביל אלינו והמסמך הזה אמור לשמש את השרותים האלה ולספק להם את כל המידע.
זה נורמלי שמסמך כזה מגיע ל50 עמודים ויותר.
זה מסמך ווארד עמוד ראשון הוא שם הפרוייקט ומי כתבת את הטסט פלאן והעמוד הבא שכיל את הנושאים בשאר המסמך.
הנה הרשימה
Introduction
References
Testing Objectives
Scope
Functional Area1
Updates
Business Rule Changes
Test Data
Testing Methodology
Manual Testing
Automated Testing
Negative Testing
Additional Information
Functional Area2
Updates
Business Rule Changes
Test Data
Testing Methodology
Manual Testing
Automated Testing
Negative Testing
Additional Information
Additional QA tasks
Approvals

אצלנו את רוב בדיקות העומס יבצע הדב-אופס אז זה לא כלול במסמך. אם זה באחריותי אז אוסיף גם מידע על זה.

טוב חבר, עברתי על הטבלה וזה משאני מבין

אתה פיספסת לגמרי את השאלה:
"The test plan should include every aspect you think that a QA tester should deal with."

מה אתה מבין מזה ?
אתה הולך לבדיקות תכנה ? או למחלקת איכות מוצר בכלל ?

מה קשר לצבע, גודל וכו' ?
אין שום אספקט תכנה ברשימה שלך.
ברור למה פסלו אותך.

למעלה