TerraVino 2012

Wine Guy

New member
TerraVino 2012

לקראת התחרות שתתקיים בדצמבר הקרוב (גילוי נאות, אני עובד בחברה
שמפיקה את התחרות) מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על תחרויות יין באופן כללי וספציפית על טרה וינו?

eran735

New member
אני באופן אישי די נוטה להתעלם מפרסים\מדליות

בנוגע לתחרויות בינלאומיות
יש כ"כ הרבה תחרויות שאי אפשר לעקוב מי קיבל מה ומאיפה
וכמויות המדליות שמחלקים הן גבוהות מאוד בהרבה מהן
שכמעט כל יין סביר היום זכה במדליה כזאת או אחרת מה שמוריד עוד יותר את העניין של התחרויות. זה מקסימום יכול להוות מדד לזה שהיין שתי.
לגבי טרה וינו הבעייתיות הגדולה שלה היא בעיקר במחסור בתחרות מהיקבים הגדולים. יצא לי לבקר פעמיים באילת כאשר התחרות התרחשה שם ואכן היו שם הפתעות מעניינות כמו יקב אדיר ויקב גבעות שהוציאו דברים ראויים מאוד אבל עדיין זה לא נותן לה תוקף אמיתי.
האמת שבאופן כללי בארץ אני לא ממש סומך על מדליות\ציונים שניתנים ע"י גופים מקומיים. יש פה תעשיה מאוד קטנה ויותר מידי אינטרסים מתערבבים אחד בשני.
המדד היחיד שאני עוד איכשהוא נותן לו חשיבות הוא ציונים
עם כל הבעייתיות שיש במתן ציונים ליין(על זה נפתחו כבר מספיק דיונים)

foodnwine1

New member
בעיקר PR זול

כמו בעולם הויסקי, יש מליון תחרויות , כל אחד יזכה בקטגורית שקרכלהי : הויסקי הטוב ביותר בין גיל 3-8 ממזקקה בספייסייד ששמה מתחיל בב ויש בה כך וכך דודים וכך וכך WAHBACKS.
חרטוט

Wine Guy

New member
לא מסכים

אני חושב שלפטור את כל תחרויות היין באמירה של: "מחלקים המון מדליות ולכן זה לא רציני" היא אמירה פשטנית ובמידה מסויימת גם מתנשאת ולא רצינית.
אני מסכים שיש המון תחרויות יין בעולם ויש המון מדליות באופן כללי,
לכן, אנחנו כחובבי יין שתופסים מעצמנו קצת יותר רציניים מרוב צרכני היין בארץ, חייבים להכיר את התחרויות הרלוונטיות יותר ולדעת למה צריך להתייחס ולמה לא.
יש היום בעולם מעל 200 תחרויות יין שונות אבל פחות מ 25 מהן מפוקחות ומאושרות על ידי ה OIV.
אני חושב שזה לא רציני לזלזל בתחרות כמו VINITALY למשל שבה חולקו בסך הכל 71 מדליות
ליינות מתוך ה 3,720 יינות שהשתתפו בתחרות מיותר מ-30 מדינות.

בקיצור, כמו בכל תחום, יש הרבה רעשי רקע, אבל צריך לדעת לבחור את התחרויות הרלוונטיות ולהתייחס ברצינות למדליות שמוענקות בהן.

Padod

New member
OIV

מה זה אומר? 71 מדליות זה עדיין הרבה מאוד, אבל אולי אי אפשר באמת להשוות בין קטגוריות קיצוניות של יין שאותה סקאלה.
האם זה אומר שהטעימה היא דאבל-בליינד, כמו שעושים טעימות-משולשות במבחני טעימה, כשאתה יושב מול קיר לבן, נפתחת דלת קטנה וזרוע רובוטית מביאה את הכוס אל פיך ומטה אותה כדי שתשתה? אתה לא יודע מה הצבע של מה אתה שותה, איך נראה הבקבוק או התווית.

אני חלקי לגבי תחרויות.
מחד גיסא, מדובר לרוב בגרסא מאוד עלובה למדד כלשהו.
אנחנו יודעים היום שיש כל כך הרבה דברים שמעצבים ומשפיעים על חוויית הטעם שלנו (שאינם נמצאים בתוך הכוס), עד כדי שנייטראליות היא בלתי אפשרית. אבל נייטראליות אינה רלוונטית כי אף אחד לא שותה יין בסביבה נייטראלית ואולי כדאי יותר להעריך אותו בסיטואציה מציאותית? כל ניסיון למדוד משהו כמו "איזה יין יותר טוב" הוא מאוד בעייתי מבחינה אמפירית ומצריך התעמקות פילוסופית ופיזיקלית לפני שבכלל פותחים בקבוק יין - ואני לא רואה הרבה אנשים שמתגאים בהתעמקויות האלה, אבל כן הרבה ייננים שמתגאים במדליה שהם קיבלו או ציון כלשהו.

מאידך גיסא, אם מסתכלים על התחרויות האלה כהזדמנות של הייננים ללמוד, להתפתח אז אני בעד.
לזרוק את היינות שלך פנימה לסלסלה ולראות איזה פידבק אתה מקבל, כהשוואה לפידבק שמקבלים יקבים אחרים, לזה יש ערך.

למעלה