OIV
מה זה אומר? 71 מדליות זה עדיין הרבה מאוד, אבל אולי אי אפשר באמת להשוות בין קטגוריות קיצוניות של יין שאותה סקאלה.
האם זה אומר שהטעימה היא דאבל-בליינד, כמו שעושים טעימות-משולשות במבחני טעימה, כשאתה יושב מול קיר לבן, נפתחת דלת קטנה וזרוע רובוטית מביאה את הכוס אל פיך ומטה אותה כדי שתשתה? אתה לא יודע מה הצבע של מה אתה שותה, איך נראה הבקבוק או התווית.
אני חלקי לגבי תחרויות.
מחד גיסא, מדובר לרוב בגרסא מאוד עלובה למדד כלשהו.
אנחנו יודעים היום שיש כל כך הרבה דברים שמעצבים ומשפיעים על חוויית הטעם שלנו (שאינם נמצאים בתוך הכוס), עד כדי שנייטראליות היא בלתי אפשרית. אבל נייטראליות אינה רלוונטית כי אף אחד לא שותה יין בסביבה נייטראלית ואולי כדאי יותר להעריך אותו בסיטואציה מציאותית? כל ניסיון למדוד משהו כמו "איזה יין יותר טוב" הוא מאוד בעייתי מבחינה אמפירית ומצריך התעמקות פילוסופית ופיזיקלית לפני שבכלל פותחים בקבוק יין - ואני לא רואה הרבה אנשים שמתגאים בהתעמקויות האלה, אבל כן הרבה ייננים שמתגאים במדליה שהם קיבלו או ציון כלשהו.
מאידך גיסא, אם מסתכלים על התחרויות האלה כהזדמנות של הייננים ללמוד, להתפתח אז אני בעד.
לזרוק את היינות שלך פנימה לסלסלה ולראות איזה פידבק אתה מקבל, כהשוואה לפידבק שמקבלים יקבים אחרים, לזה יש ערך.