tell me

• פותח הנושא tofit
  • פורסם בתאריך

tofit

New member
tell me

גם בארץ שומעים כל מיני חידושים לשירי אייטיזכמו: life is life the power of love (rush)

greenzg

New member
את רק שבועיים בצרפת

וכבר את שואלת איך זה אצלכם בישראל ?? לא הבנתי את השאלה - על אילו חידושים את מדברת? תמיד יש חידושים לשירים ישנים

Secular

New member
תמיד יש,אבל אני מוכרח להודות ש...

השירים המקוריים ברוב המקרים טובים בהרבה מכל cover, הדוגמא ההפוכה היחידה שעולה לי בראש היא tainted love,ואני כבר מנחש שחלק גדול ממכם לא מסכים עימי.

greenzg

New member
וואוו אתה ממש נביא...

החידוש של "אהבה מוכתמת" אומנם שונה מאוד מהמקור של גלוריה ג'ונס אבל לאחר שמיעה מעמיקה ניתן להוכיר את גירסת הסול המקורית - הכל עיניין של הרגל !!!

Ice machinE

New member
דווקא מסכימים ../images/Emo163.gif

שמעתי הרבה גרסות של אהבה מוכתמת וכולן עולות על הגרסה המקורית של גב' גלוריה ג'ונס במיוחד מתבלטת ה"גרסה" שהפכה את השיר ללהיט (ועד היום כולם חושבים שהשיר הוא שלהם) של להקת תא רק משנת 82'.

Secular

New member
אכן,

השיר המקורי סתמי ביותר,חסר חיים וממש לא עושה לי את זה...הגברת גלוריה צריכה להודות לתא רך על זה שהפכו את השיר שלה ללהיט בינלאומי ידוע ואהוד עד היום.

turrican

New member
תראו יש אינספור דוגמאות שקאברים

עלו על המקור.. תראו אישית אני לא אהבתי כל כך את אלביס ואת המהומה סביבו. החידושים שעשו הפט שופ בוייז: you are always in my mind ולהקת Fyc לשיר : Suspicious Minds אהבתי גם את החידוש לשיר : Can't touch this של M.c.hammer לשיר של הזמר השחור שכרגע ברח לי השם.. נדמה Super Freak של ריק ג'יימס

Ice machinE

New member
סימפול, קאבר ומה שביניהם ../images/Emo163.gif

2 הדוגמות הראשונות (של שירים של אלביס) הן קאברים כיוון שזה אותו שיר עם אותה מנגינה ועם אותם מילים. השיר של MC HAMMER הוא סימפול בגלל שהוא רק "לווה" את המנגינה של השיר של ריק ג'יימס. אבל השתמש במילים אחרות לגמרי. אלה היו 47 שניות על ההבדל בין קאבר לסימפול.

alpha80

New member
אפרופו ALWAYS ON MY MIND

שני דברים: א - למה ניל טרננט שר QUIET AS OFTEN AS I COULD והוא מבטא את המילה OFTEN כ"אופטן" - בניגוד גמור למה שמורתי האהובה לאנגלית גב' ברברה שרווד לימדתני? ב. באלבום "דיסקו" יש גירסה מעניינת שבה ניל שר "YOU WERE ALWAYS IN MY HOUSE" אלה היו 25 שניות על ALWAYS IN MY HOUSE

dj80s

New member
ותיקון לדבריו המלומדים של אלפא

הגרסה שציינת עם always in my house הופיעה באלבום "אינטרוספקטיב" מ-88ולא "דיסקו" מ-86. האמת שזאת חרא גרסה, אני לא אוהב אותה בכלל.

alpha80

New member
בהחלט, טעות אופטית

הקווים הצבעוניים של האלבום של מוטי ארנון בילבלו אותי

tofit

New member
often

hey alpha darling האנגלים מבטאים הרבה פעמים את האות T שלא כמו האמריקאים דוגמא אחרת לזה היא המילה טירה castel

turrican

New member
זה נכון אני יודע..

והסקוטים זה מדברים בכלל אנגלית מוזרה.. אפילו לאנגלים קשה לפעמים להבין אותם..

turrican

New member
כן אייס :)

הגזמת אני יודע מה ההבדל.. רק רציתי לציין שהוא עשה עבודה די טובה בשיר למרות שאני ממש לא אוהב את סגנון ההיפ הופ. אבל המניאק יודע לרקוד יותר טוב ממייקל ג'קסון בימים העליזים.

Ice machinE

New member
מי אמר שזה ממוען אליך? ../images/Emo163.gif

ההודעה אמנם הייתה משורשרת אליך אבל הייתה ממוענת לכל שאר האנשים בפורום ובכלל שהיו מתים לדעת מה ההבדל (אם יש) בין סימפול לקאבר
אולי זה פשוט החום המעיק שגורם לי לכתוב דברים כאלה......

Ice machinE

New member
ושוב לא מבינים אותי ../images/Emo163.gif

אני כמובן יודע שיש הבדל אבל יש מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם שאין להם שמץ של מושג מה ההבדל ("אם יש בכלל" - ציטוט של מאות מיליוני אנשים מרחבי העולם) בין קאבר לסימפול

turrican

New member
גם החידושים של ג'ימי סאמרוויל

והוא חידש לא מעט שירים יצאו די מוצלחים ואני רואה בו אומן שמצליח "להחיות" את המקור כמו : i feel love במקור של דונה סאמר ועוד אחרים .

למעלה