תחליף, תתקדם, תתחדש. מומלץ.
זה לא סוד שאני רוכב (מדי פעם וגם לא בזריזות רבה) על ג'יאנט TCR יפהפיים, זריזים הבנויים מסביב לשילדה נפלאה, הזוכה לתשבוחות מקיר לקיר, גם ובעיקר מעורכי מגזינים, בוחנים וקהל רוכבים טוב לב ושמח בחלקו. גיאומטרית ה- TCR היא גיאומטרית קומפקט קרבית וזריזה. דגמי ה- OCR מיועדים יותר לנוחות ברכיבות ארוכות יותר ובעלי זוויות רגועות מעט, לעומת ה- TCR. אלו שינויים משמעותיים אשר ישפיעו על אופי הרכיבה שלך ויכולתך לטפס, לפנות וכדומה (בהמשך...). אני חוזר ומדגיש זאת כי אני חייב להיות נאמן לאיכויות שלי - כמסבך הדברים הפשוטים וגם כדי להבהיר חד משמעית כי מי שלא מוצא את ההבדלים המאוד מהותיים בין השילדות הללו הוא טועה ומטעה ובגדול. רוכבי העולם מתלבטים בינם לבין עצמם האם הם מעדיפים קרבון או אלומיניום. נתונים כמו רכות ושיכוח זעזועים, קשיחות והעברת כוח משחקים תפקיד חשוב בשיקולים הללו. האליאנס, לדעתי, היא שילדה מאוד מעניינת המשלבת את הטוב שבכל העולמות. היא מורכבת בחציה מאלומיניום המאפשר את מיטב הקשיחות והעברת כוח בצורה בלתי מתפשרת ומספקת חלק עליון מקרבון המאפשר לך בלימה מסויימת של זעזועים ומראה מיוחד עם אחלה פיינט ג'וב
כפי שסיכמתי עם חבר ואושיית אופניים, ממש לפני ימים ספורים, שילדות הייבריד טובות הן המוצלחות ביותר. קח את ספשלייזד טארמק E5, הבנויה באותה צורה - המשלבת אלומיניום (עם עוד כמה מתכות מגניבות בתערובת) וקרבון. על פי טובים, רבים, יודעים ומומחים, זו שילדת הטארמק הטובה מכולן. זה פורמט מעניין וחדש למדי המחליף את השימוש ה"רגיל" בשילדת אלומיניום ובמזלג ומשולש אחורי מקרבון. פורמט מנצח, אגב. תוסיף לכל מה שכתבתי לך את הזוויות ההתוקפניות של ה- TCR עם יכולת תקיפת עליות, ספרינטים, היגוי מדוייק וכל שאר הממתקים עליהם יכול רוכב אופניים לחלום (ראה ביקורת על האופניים הללו במגזין אופניים המקומי ובמגזינים ואתרים בינלאומיים) ותצרף את היכולת של ג'אינט להוציא דגמים המספקים תמורה גבוהה מאוד לכסף ותבין למה אתה רק תברך את עצמך על הקניה הזו. מוצלח. מומלץ. שווה ולא בשמיים. אל תשכח שאת כל החלקים אתה יכול לשדרג לכשתרצה וכשתוכל. מה שחשוב הוא השילדה האיכותית. אחר כך, השמיים הם הגבול. ולדעתי, שווה לרכוש שילדה מעולה עם חלקי כניסה מכיוון שכך תוכל לקסטם את האופניים שלך כרצונך ועל פי טעמך האישי מבלי להפסיד כסף מההתחלה כשתשלם על חלקים יקרים.